Buffalo – New Jersey 0:2 (kon.) | NY Islanders – Florida 1:5 (kon.) | NY Rangers – Edmonton 4:2 (kon.)
Philadelphia – Carolina 4:3 (po pr.) | Toronto – Tampa 4:5 (po pr.) | Montreal – San Jose 1:3 (kon.)
Nashville – Calgary 1:2 (po pr.) | Winnipeg – St. Louis 3:4 (kon.) | Minnesota – Vancouver 6:2 (kon.)
Chicago – Colorado 0:3 (kon.) | Dallas – Columbus 5:1 (kon.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
4:5 (2:1, 1:1, 1:2 - 0:1)
Tampa Bay Lightning
Středa 16.12.2015, 01:30 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Sportu zdar a hokeji zvláště! Nejlepší hokejová liga světa s názvem NHL pokračuje svým nabitým programem dále a v dnešním hracím dni si posvítíme na zápas mezi domácím Toronto Maple Leafs a Tampa Bay Lightning!
     
    Toronto Maple Leafs

    Javorové Listy sedí na samotném chvostu své Atlantické divize a se ziskem pouhých 25 bodů z 28 zápasů se krčí na dně celé Východní konference. Svou pozici si ale přeci jen o něco málo vylepšili, protože dokázali ve dvou předchozích zápasech zvítězit. Naposledy se jim podařilo přetlačit letos zatím dobře fungující New Jersey Devils výsledkem 3:2.

    Nejlepším střelcem Toronta je letos velmi překvapivě útočník Leo Komarov. Ten střelecky procitl a má na svém kontě již 10 přesných zásahů. Kanadské bodování klubu vede naopak podle očekávání James van Riemsdyk, a to se ziskem 17 bodů.

    Do branky se proti Tampě postaví brankář Jonathan Bernier, který byl povolán z farmy zpět do hlavního týmu. V AHL tříbí tento gólman velkou formu, jenže v Maple Leafs si ještě nepřipsal za devět zápasů jediné vítězství. Debut v torontském dresu si odbude obránce Frank Corrado, kterého Leafs získali z waiver listu, kam jej zaslali zástupci Vancouveru.
     
    Tampa Bay Lightning

    Tampa se snaží vyšplhat se v tabulce na výhodnější pozice, nedaří se jí však navázat na dlouhodobě dobré výsledky a výhry tak prozatím pravidelně střídají porážky. Proto se Lightning aktuálně řadí v tabulce Atlantické divize na páté místo se ziskem 33 bodů.

    Poslední zápas Bolts zvládli těsným rozdílem, když výsledkem 2:1 přetlačili houževnatě hrající hráče Columbusu. O jejich vítězství rozhodl ve třetí třetině rozdílovou brankou útočník Brian Boyle. Ten letos prožívá střelecky úspěšné období a své konto už nakrmil sedmi brankami. To ho tak řadí na pozici hned třetího nejúspěšnějšího střelce Bolts.

    O první místo se aktuálně dělí v Tampě kanonýr Steven Stamkos, který se ale v posledních zápasech střelecky trápí a na jeho metu 11 branek se dotáhl už i Rus Nikita Kučerov.

    Tampu sráží dolů četná zranění. Do zápasů aktuálně nemůže nastoupit český útočník Ondřej Palát, šikovný rychlík Tyler Johnson a ani řízný Cedric Paquette. Aby toho nebylo málo, v posledním zápase se zranil také Joel Vermin, tedy hráč, který přišel ze Syracuse na výpomoc při zmiňovaných zraněních.

    Chytat by proti Torontu mohl Andrej Vasilevskij, který byl z farmy v AHL povolán zpět do hlavního týmu. Prozatím příliš šancí v brance nedostal, navíc brankář Ben Bishop si připsal v posledním zápase špičkový výkon. O tom, kdo se postaví do branky, se nejspíš rozhodne těsně před utkáním.
     
    Československá stopa v utkání

    Tampa Bay Lightning

    Andrej Šustr
    Ondřej Palát (zraněný)

    Toronto Maple Leafs

    Roman Polák
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Bernier (Sparks) – Gardiner, Phaneuf, Hunwick, Rielly, Corrado, Polák – van Riemsdyk, Bozak, Parenteau – Holland, Kadri, Komarov – Grabner, Spaling, Winnik – Matthias, Froese, Lupul

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Garrison, Carle, Coburn, Šustr – Naměstnikov, Stamkos, Kučerov – Killorn, Boyle, Marchessault – Brown, Filppula, Callahan – Vermin, Gourde, Blunden.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Nástupní brankáři: Andrej Vasilevskij (TBL) a Jonathan Bernier (TOR).
     
    00:26
    Hosté z Tampy začínají aktivněji a jako první střílí na branku soupeře. Bernier má svůj první zákrok.
     
    02:22
    Matthias se snažil kotouč za brankou procedit před brankoviště, ale najíždějícímu spoluhráči se na čepeli nezastavil, projel napříč celým pásmem a nakonec jej sebrali obránci Tampy.
     
    02:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    Do rychlého vedení se dostávají hostující Lightning! Po povedené individuální akci, kdy Vladislav Naměstnikov dokázal udržet kotouč oproti třem protivníkům, poslal útočník Tampy puk na rozjetého NIKITU KUČEROVA, který se dostal až před branku a rychlou kličkou do bekhendu překonává brankáře Jonathana Berniera!
    Asistence: Vladislav Naměstnikov.
    Nikita KUČEROV - 0:1
     
    04:41
    Yanni Gaurde (TBL) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    05:23
    Po jedné ze střel od modré projíždí kotouč kolem mantinelu ven z útočného pásma, o které se tak Leafs musí snažit znovu.
     
    06:06
    Bozak s Parenteauem využili drobného zaváhání obranné čtyřky Lightning a doráželi volný kotouč z bezprostřední blízkosti branky, ale na připraveného Vasilevského si nepřišli. Brankář hostů nyní vytáhl dva skvělé zákroky, kdy se bleskově z jedné tyčky přesunul ke druhé.
     
    06:41
    Hosté v plném počtu.
     
    08:00
    Lupul se dostal k odraženému kotouči a z otočky jej pouze umístil směrem k brance, kde ale stál trochu zapomenutý poslední útočník Toronta. Nakonec jej od puku odstavil obránce Lightning, Vasilevskij ale musel kontrolovat změněný směr dráhy puku.
     
    08:52
    Brownův pokus po zemi Bernier vyráží betonem do ochranné sítě.
     
    09:21
    Anton Stralman (TBL) vyloučen na dvě minuty za vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    09:57
    Gardiner pálil z vrcholu kruhu, ale svou střelu do horního růžku branky zamířil příliš vysoko.
     
    10:19
    Holland už se řítil s pukem na branku ve velké rychlosti, ale sudí jej rychle brzdí signalizovaným ofsajdem.
     
    10:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs svou přesilovku přeci jen využívají a stává se tak po dorážce do branky z hole TYLERA BOZAKA. Po střele švihem od Jamese van Riemsdyka brankář Vasilevskij nezdržel puk ve své výstroji, a když se kotouč dokutálel ke své levé tyči, s dorážkou byl rychlejší právě zmiňovaný Bozak.
    Asistence: James van Riemsdyk, PA Parenteau.
    Tyler BOZAK - 1:1
     
    12:40
    Domácí jsou po vstřelené brance jako pokropení živou vodou a vysunutým forčekingem nedovolují obráncům Tampy ani v klidu rozehrát.
     
    13:48
    PA Parenteau mohl poslat Toronto do vedení, když obral obránce Tampy o puk a dostal se s kotoučem přímo před branku. Ležícího Vasilevského ale nakonec po své dlouhé kličce překonat nedokázal.
     
    14:58
    Hosté sice nyní drží puk v útočném pásmu, ale chybí jim střelba na bránu. Brankáře Berniera se jim zatím v tomto zápase příliš ohrozit nepodařilo.
     
    15:41
    Komarov se vystavil omylem do ofsajdu a po přerušení hry následuje komerční přestávka.
     
    16:18
    Boyle se dostal k nahozenému kotouči přímo před branku, jenže stál zády k brance a z otočky do svatyně hostů přímo svou střelu nezamířil.
     
    17:11
    Gardinerovu střelu brankář Tampy raději ukrývá ve své výstroji před dotírajícími protihráči.
     
    18:03
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté nakonec do přestávky nejspíš budou mít k dispozici zasloužené vedení 2:1. Parenteau nabízel kotouč svým spoluhráčům před brankou a následně se jej zmocnil Tyler Bozak, který se svou střelou do branky sice ještě úspěšný nebyl, ale odražený kotouč od brusle obránce Tampy se dostal přímo na čepel JAMESE VAN RIEMSDYKA, který už jej pohotově poslal do odkryté klece, jelikož brankář Vasilevskij ŕeagoval na první střelu vyjetím z branky.
    Asistence: Tyler Bozak, PA Parenteau.
    James van RIEMSDIK - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetin tak nakonec poměrem 2:1 vítězí domácí hokejisté Toronta. Ti sice nevstoupili do utkání nejlépe, ale po brzké inkasované brance se zmátořili a vysoký počet střel na branku přetavili také ve vsítěné góly. Z hlediska počtu šancí a času stráveného před brankou soupeře se jedná o zasloužený výsledek pro Leafs.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:33.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 15:4
    Vyhraná vhazování: 13:8
    Hity: 7:13
    Zblokované střely: 5:6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Kadri se dostal k rychlé střele z mezikruží po nahrávce z rohu útočného pásma, ale jeho pokus byl sražen holí protihráče až do ochranné sítě.
     
    20:59
    Daniel Winnik (TOR) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    22:41
    Kučerov s Marchessaultem si připsali dobrou kombinaci s kotoučem, po které pálil z první první jmenovitec do výstroje připraveného brankáře Berniera.
     
    22:59
    Domácí v plném počtu.
     
    23:31
    Roman Polák registruje střelu na branku po svém pokusu z první od modré čáry. Vasilevskij jeho ránu viděl a vyráží jí betonem do rohu.
     
    24:08
    Kadriho formace nyní zatápí obraně Lightning a když se ke kotouči před brankou dostal Peter Holland, byl od něj rychle odstaven skvělým obranným zákrokem Andreje Šustra.
     
    25:04
    Callahan dostal přihrávku od Browna a pálil okamžitě na branku, problém byl však v tom, že útočník Tampy už stál v poměrně malém střeleckém úhlu, a tak se Bernier nakonec stihl ke své tyčce včas přesunout.
     
    26:22
    Parenteau s Bozakem dnes ukazují své úspěšné kombinace v útočném pásmu, tentokrát tato akce končí ve výstroji brankáře Vasilevského.
     
    26:55
    Komarova střela z vrcholu kruhu opět končí na ruském brankáři.
     
    27:37
    Domácí se nyní sice osvobozují ze své obranné třetiny, ale pouze za cenu zakázaného uvolnění. Tampa ve druhé třetině přeci jen zvětšila nátlak na branku a je mírně aktivnější.
     
    28:09
    Filppula se snažil s kotoučem proháčkovat středem útočného pásma, ale vzal si až příliš velké sousto.
     
    28:46
    Daniel Winnik (TOR) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    29:10
    Marchessault dostal nabito na středu po přihrávce od Kučerova, Bernier vyráží do rohu a tlak hostí pokračuje.
     
    29:30
    Roman Polák (TOR) vyloučen na dvě minuty za podražení a Tampa má k dispozici přesilovku 5 na 3!
     
    29:44
    Domácí i ve třech zasahují do přihrávky tak dobře, že se ze svého obranného pásma osvobozují.
     
    30:55
    Kučerov ani Stamkos nyní neprocedili kotouč až do branky, přestože po několika dobrých střelách dostali obranu Leafs do úzkých a brankáře Berniera doslova na kolena.
     
    31:30
    Domácí v plném počtu.
     
    31:34
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak trochu smůla pro hokejisty Tampy, kteří si připsali velký tlak v přesilovce, ale přesto nyní inkasují. Základem celé akce se stala zlomená hokejka Jonathana Marchessaulta, které využil MORGAN RIELLY, aby s kotoučem ujel do přečíslení 2 na 1 a jeho střela nakonec prošla i výstrojí brankáře Vasilevského.
    Asistence: Leo Komarov.
    Morgan RIELLY - 3:1
     
    33:40
    Na Stamkose nyní obrana domácích úplně zapomněla a když se k útočníkovi Lightning nakonec dostal odražený kotouč, bylo zle. Brankář Bernier nakonec jeho pokus vychytal.
     
    34:42
    Hned z protiútoku ujížděli dva útočníci Toronta, z nichž branku soupeře ohrozil Grabner, ten se po své střele dožadoval vyloučení po zásahu vysoké hole, ale sudí jeho názor nesdílejí.
     
    34:52
    Marchessaut vypálil ihned po buly a vystrašil Berniera nečekanou ranou.
     
    35:33
    Další akci domácích hatí ofsajd.
     
    35:46
    Střela od modré ihned po buly byla těsně před Vasilevským ještě tečována, ale brankář Lightning na ní přesto stačil se svým betonem.
     
    37:15
    Komarova druhá formace se nyní sice usadila v útočném pásmu, ale k ničemu dalšímu jí obrana hostí nepustila.
     
    37:56
    Killorn se díky aktivitě Marchessaulta dostal ke kotouči v mezikruží a okamžitě jej pálil na branku, jenže se mezi tři tyče nakonec netrefil.
     
    39:00
    Parenteau objížděl branku Tampy a i když na něm viseli hned dva protihráči, dokázal ještě vystřelit. Puk se zastavil zřejmě o výstroj jednoho z obránců Lightning.
     
    39:25
    Tampa právě vstřelila branku!
    Velice důležitý gól do šatny pro Lightning, kteří tento zápas již začínali ztrácet mezi prsty. Po vyhraném souboji u mantinelu kotouč putoval na rozjetého ANTONA STRALMANA, který se svou střelou ještě chvíli počkal, naznačil pohyb a až poté pálil. Přesně takto nakonec přelstil brankáře Berniera, kterého překonal střelou do protipohybu.
    Asistence: Nikita Kučerov.
    Anton STRALMAN - 3:2
     
    39:50
    Brown a po něm Killorn pálí na branku soupeře nebezpečné projektily a hosté jsou najednou jako pokropení živou vodou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina brankový poměr mezi oběma týmy nezměnila. Už to sice vypadalo, že je takřka vymalováno a po ubráněném oslabení 3 na 5 si Toronto připsalo klíčovou třetí branku v zápase, neodepisujte však ještě Tampu, která do přestávky snížila stav a bude se snažit ve třetí části o obrat skóre.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:29.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 24:14
    Vyhraná vhazování: 26:16
    Hity: 18:19
    Zblokované střely: 7:12
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Valtteri Filppula (TBL) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    40:46
    Parenteau už se řítil se svými spoluhráči na branku, ale o kotouč přišel a o útočné pásmo se nyní musí snažit znova.
     
    41:24
    Kadriho střela mířila mimo a navíc se od zadního mantinelu odrazila na hůl Stamkose, který kotouč pohodově vyvezl daleko od vlastní branky.
     
    42:20
    Hosté v plném počtu.
     
    42:41
    Filppula se dostal ke střele ihned po skončeném oslabení a naskočení na led, když umisťoval přihrávku od Browna na branku, ale na Berniera si v tomto případě nepřišel.
     
    42:48
    S Nestěrovou střelou už má Bernier větší problémy a pouze ji vyráží lapačkou před sebe, následně jí sbírá obrana Toronta.
     
    44:00
    Parenteau prověřuje po menší odmlce také služby Vasilevského.
     
    44:26
    Po icingu domácích se hra přesune opět před Berniera.
     
    44:48
    Callahan s Filppulou za jedno střídání vypálili snad dohromady čtyřikrát a brankář Toronta se v těchto chvílích rozhodně nenudí. Hosté zvyšují frekvenci své střelby.
     
    45:28
    Grabnerova střela zblokována do ochranné sítě.
     
    45:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    A máme srovnáno! A jednalo se z pohledu Lightning o velkou hokejovou lahůdku! Postaral se o ní svou krásnou individuální akcí MIKE BLUNDEN, který se ke kotouči dostal již ve své obranné třetině, objel s ním takřka celé kluziště, pokrytím puku tělem se dostal až před branku, kde střelou zápěstím nad lapačku Berniera střílí svou první branku v Tampě.
    Asistence: Yanni Gourde, Andrej Šustr.
    Mike BLUNDEN - 3:3
     
    46:32
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning v mžiku okamžiku obrací skóre dnešního zápasu! Dnes již čtvrtým úspěšným střelcem Tampy se stává JONATHAN MARCHESSAULT, který se v útočném pásmu opět prosadil svou rychlostí a poté, co si přes dva protihráče vybruslil do mezikruží, překonal střelou do protipohybu také brankáře Berniera, který možná neměl příliš čistý výhled.
    Asistence: Alex Killorn, Andrej Šustr.
    Jonathan MARCHESSAULT - 3:4
     
    49:10
    Kadri se snažil zužitkovat přihrávku od van Riemsdyka povedenou střelou zpoza obránce Lightning, ale chyběla mu větší přesnost při míření mezi tři tyče.
     
    50:25
    Rielly se nyní dostal k dorážce před brankou, ale Vasilevskij byl u své tyče natlačený a nepřipustil průchod kotouče až do branky.
     
    51:01
    Ruský gólman kryje další střelecký pokus Leafs a po jeho zákroku se hra přerušuje. Následuje komerční přestávka.
     
    51:56
    van Riemsdykova formace nyní zatápí obraně Tampy v jejím obranném pásmě, ale Toronto zatím neregistruje žádnou další střelu na branku, bez které gól určitě nedá.
     
    53:13
    Hokejisté Lightning se z tlaku soupeře vymanili a drží kotouč na svých holí. S rozehrávkou nespěchají a ani není třeba, útočníkům Leafs se nyní nějak nechtělo napadat.
     
    53:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Brankový stav utkání je opět vyrovnaný. Po nenápadné, ale účinné akci, se prosazuje DANIEL WINNIK. Leafs vyhráli buly v útočném pásmu a když se kotouč dostal do mezikruží na čepel zmiňovaného Winnika, hráč Toronta s ničím neotálel, vystřelil hned z první a jeho rána prošla až do branky. Brankář Vasilevskij absolutně nic neviděl.
    Asistence: Roman Polák, Nick Spaling.
    Daniel WINNIK - 4:4
     
    54:51
    Kotouč se po jedné ze střel útočníka Lightning odrazil od zadního mantinelu nečekaně zpět před branku, ale obrana domácích nakonec byla pozorná a nepřipustila žádné další dorážky.
     
    55:55
    Sledujeme nyní bitvu o puk ve středním pásmu, který zatím nemá svého zřejmého vítěze.
     
    57:01
    Boyle ujížděl se dvěma spoluhráči do útočného pásma, po nepřesné přihrávce se však dostal do souboje o puk v rohu, který nakonec prohrál.
     
    58:09
    Callahan s Filppulou se snažili v útočném pásmu něco chytrého vymyslet, ale na nic nepřišli. Obrana Toronta se semkla a nepustila zmiňovanou dvojici ke střele na branku.
     
    59:00
    Zakázané uvolnění Lightning vrací hru před Vasilevského.
     
    59:30
    Po prudké střele od modré čáry to v Air Canada Centre jen zahučelo, kotouč skončil těsně mimo tyče branky hostí.
     
    59:49
    Marchessault ještě nabízel kotouč na střelu z první Killornovi a jeho pokus nebyl vůbec špatný, ale Bernier jej nakonec ve své výstroji udržel.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    61:15
    Grabner nabízel kotouč spoluhráčovi před brankou, toho si ale pohlídal obránce Lightning. Když pak ale přispěchal podpořit útok Gardiner, musel už Vasilevskij zasahovat svým ramenem a jednalo se o těžký a znamenitý zákrok!
     
    62:01
    Tampa právě vstřelila branku!
    A je vymalováno! Prodloužení, jako již tradičně, nabídlo jednu velkou šanci za druhou, v jeho polovině se však o výsledku zápasu již definitivně rozhoduje. VLADISLAV NAMĚSTNIKOV sebral volný kotouč v obranném pásmu, nakopl na ledě k velké rychlosti, přebruslil protihráče a dostal se do přečíslení 2 na 1. V této situaci se rozhodl zakončovat, což se mu nakonec osvědčilo, když svůj pokus zamířil přesně k tyči, kde byla vyrážečka brankáře Berniera příliš pozdě.
    Bez asistence.
    Vladislav NAMĚSTNIKOV - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Vladislav Naměstnikov (TBL) 1+1
    2. Tyler Bozak (TOR) 1+1
    3. James van Riemsdyk (TOR) 1+1
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Šustr (TBL) 0+2, 1 střela, čas na ledě 19:41
    Roman Polák (TOR) 0+1, 3 střely, čas na ledě 16:16
     
    Takřka po celý zápas vedlo Toronto, nakonec ale může být rádo za zisk jednoho bodu. Tampa totiž ve třetí třetině obrátila skóre, ale Leafs v ten moment zbyla ještě jedna přesná střelecká muška. Zápas tak dospěl do prodloužení, kde se z vítězství radovali hokejisté Lightning po krásné individuální akci Vladislava Naměstnikova.
     
    Tímto se s vámi loučím a u dalších on-line přenosů opět na počtenou. (04:24:25)

    David Motloch

    Branky a nahrávky: 11. Bozak (van Riemsdyk, Parenteau), 19. van Riemsdyk (Bozak, Parenteau), 32. Rielly (Komarov), 54. Winnik (Polák, Spaling) – 3. Kučerov (Naměstnikov), 40. Stralman (Kučerov), 46. Blunden (Gourde, Šustr), 47. Marchessault (Killorn, Šustr), 63. Naměstnikov


    Toronto Maple Leafs: Bernier (Sparks) – Gardiner, Phaneuf, Hunwick, Rielly, Corrado, Polák – van Riemsdyk, Bozak, Parenteau – Holland, Kadri, Komarov – Grabner, Spaling, Winnik – Matthias, Froese, Lupul
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Stralman, Hedman, Garrison, Carle, Coburn, Šustr, Nestěrov – Naměstnikov, Stamkos, Kučerov – Killorn, Boyle, Marchessault – Brown, Filppula, Callahan – Gourde, Blunden

    Rozhodčí: McCauley, Watson – Shewchyk, Devorski
    bahis siteleri