New Jersey – NY Rangers 3:2 (kon.) | NY Islanders – Minnesota 5:3 (kon.) | Philadelphia – Montreal 4:2 (kon.)
Pittsburgh – Ottawa 6:5 (kon.) | Boston – Toronto 3:4 (po pr.) | Washington – Florida 2:5 (kon.)
Nashville – St. Louis 0:1 (kon.) | Winnipeg – Dallas 3:5 (kon.) | Colorado – Chicago 1:2 (kon.)
Edmonton – Columbus 5:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:6 (kon.) | Anaheim – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
5:1 (0:1, 4:0, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Středa 03.02.2016, 03:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:20
    Velmi kvalitní střela jednoho z hostů zazvonila na tyči Talbotovy brány!
     
    57:08
    Blue Jackets se ještě snaží v posledních minutách utkání a vybojovali si přesilovou hru. Za držení protihráče je vyloučen Adam Clendening (EDM).
    54:41 Jordan EBERLE - 5:1
     
    54:41
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Joonas Korpisalo znovu předvedl několik fantastických zákroků když zastavil Pouliotovu i McDavidovu šanci, avšak poté přeci jenom kapituluje. Connor McDavid sice soupeřova brankáře nepřekonal, ale poté zpoza brány přihrál zcela volnému JORDANU EBERLEMU, jenž už měl jednoduchou práci. Asistence: Connor McDavid, Andrej Sekera
     
    54:07
    Ještě sekundu měli hrát přesilovou hru hosté, ale to je narušeno vyloučením Cama Atkinsona (CBJ). Ten při snaze získat kotouč podrazil jednoho z domácích a Edmonton tak za chvíli bude hrát přesilovou hru.
     
    52:08
    Falk se po tvrdém hitu u modré čáry pustil do Taylora Halla, který se zjevně nechtěl prát a tak se do celé rozmíšky rychle přimotal Eric Gryba, jenž šel bránit svého ofenzivního spoluhráče. Dvě trestné minuty za hrubost pro Taylor Halla (EDM), Erica Grybu (EDM) i Justina Falka (CBJ). Columbus tedy bude mít přesilovou hru.
     
    46:14
    Oilers přežili oslabení a nyní se do velké šance dostal Connor McDavid. Nezastavitelný mladík zvolil v souboji tváří v tvář s Korpisalem bekhendovou kličku, ale do brány se jeho zakončení nevlezlo.
     
    45:21
    Nyní však domácí měli obrovské štěstí. Tvrdý hit Foligna odnesl Nurse ztrátou helmy a i díky tomuto souboji se Columbus dostal ke kotouči. Střelu Saada zastavilo břevno, puk se sice odrazil do Foligna, který byl v brankovišti, ale následně si to kotouč namířil pod Talbota, jenž přerušil hru.
     
    43:47
    Nedovolené bránění! Za to je nyní vyloučen Adam Clendening (EDM), díky kterému má Columbus první přesilovou hru ve třetí třetině.
     
    43:45
    Výborný zákrok Cama Talbota! Zničehonic se před domácím gólmanem zjevil Nick Foligno, jenž si puk přehodil na bekhend, ale zakončil jen do lapačky brankáře Oilers. Efektivní máchnutí lapačkou už bylo trochu navíc, ale potlesk si Talbot vysloužil.
    37:01 Leon DRAISAITL - 4:1
     
    37:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A velmi záhy přichází čtvrtá branka domácího celku! Fantastickou práci odvedl Taylor Hall, jenž za bránou vyhrál souboj se soupeřem a poté předložil kotouč LEONU DRAISAITLOVI. Ten si sjel před zmateného Korpisala a okamžitým zakončením brankáře Blue Jackets v pohodě překonal. Asistence: Taylor Hall, Adam Clendening
    36:32 Benoit POULIOT - 3:1
     
    36:32
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí potvrzují, že přesilové hry dnes mají velmi kvalitní a odskakují na rozdíl dvou branek. Jednoduché nahození Andreje Sekery dokázal před bránou tečovat zcela osamocený BENOIT POULIOT a Korpisalo na tuto změnu směru letícího kotouče reagovat nedokázal. Asistence: Andrej Sekera, Connor McDavid
     
    35:37
    Seth Jones (CBJ) fauloval okamžitě po vhazování ve vlastním obranném pásmu a jsou z toho samozřejmě dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    33:33
    Teď se ale ve velké šanci zjevil Gregory Campbell, jenž měl dostatek času a prostoru, ale z pravého kruhu poslal puk jen do výborně postaveného Talbota.
    29:58 Connor MCDAVID - 2:1
     
    29:58
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla naprostá paráda!!! Navrátilec v sestavě Oilers CONNOR MCDAVID si to ze středního pásma namířil mezi obránce, které si krásně povodil a rázem se zjevil sám před Korpisalem. Proti rychlé kličce McDavida neměl finský brankář sebemenší šanci. Páni! Až jde mráz po zádech! Asistence: Benoit Pouliot, Jordan Eberle
     
    26:22
    Hosté si zahrají první přesilovou hru druhé třetiny. Na lavici hanby totiž usedá Griffin Reinhart (EDM). Proviněním mladého beka bylo nedovolené bránění.
    23:02 Eric GRYBA - 1:1
     
    23:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže domácí se dokázali udržet v pásmu soupeře a je vyrovnáno. Aktivní Kassian posunul kotouč po mantinelu k ERICU GRYBOVI, který do puku jen tak plácl a plachtící touš zapadl za záda překvapeného Korpisala. Asistence: Zack Kassian, Mark Letestu
     
    22:33
    Konečně se před soupeřova brankáře dostali také domácí a hned z toho byla šance. Kassian se dokázal uvolnit, natlačil se před brankoviště, ale natažený beton Joonase Korpisala nepřekonal.
     
    17:51
    Korpikoski se krásně propracovával do útočného pásma, ale jeho snahu nakonec ukončuje faul Matta Hendrickse (EDM), který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    15:15
    Griffin Reinhart (EDM) dlouho před brankovištěm masíroval Nicka Foligna (CBJ), který si to samozřejmě nenechal líbit a výsledkem je vyloučení obou kohoutů. Oba dostávají dvě trestné minuty za hrubost.
    11:37 Matt CALVERT - 0:1
     
    11:37
    Columbus právě vstřelil branku!
    Korpisalo si připsal další výtečný zákrok a i díky němu se hosté dostali do přečíslení. Jeden z beků Oilers se zapomněl na útočné modré čáře, Hartnell postupoval z pravé strany do útočného pásma a nakonec brejk vyřešil přihrávkou na MATTA CALVERTA, jenž zakončil do brány přesunujícího se Talbota. Asistence: Scott Hartnell
     
    11:08
    Obrovská šance Edmontonu. Skvěle hrající McDavid se ze středního pásma po straně řítil ke Korpisalovi, nakonec dal přihrávku mezi kruhy, ale Reinhart bránu trestuhodně minul.
     
    09:44
    Jordan Eberle získal puk po sražené střele jeho kolegy a zjevil se sám před Korpisalem. Lépe než do hrudi hostujícího brankáře však zakončit nedokázal.
     
    01:45
    A znovu Connor McDavid! Tentokrát mladíček bekhendem nahazoval kotouč na Korpisala a ten měl plné ruce práce, neboť se k dorážce tlačil aktivní Pouliot.
     
    00:26
    Connor Mc David se při první akci po třech měsících přestávky tlačil přes Ryana Murrayho (CBJ) a ten dostává dvě trestné minuty za podražení.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 24. Gryba (Kassian, Letestu), 30. McDavid (Pouliot, Eberle), 37. Pouliot (Sekera, McDavid), 38. Draisaitl (Hall, Clendening), 55. Eberle (McDavid, Sekera) – 12. Calvert (Hartnell)


    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Fayne, Sekera, Gryba, Nurse, Clendening, Reinhart – Purcell, Draisaitl, Hall – Eberle, McDavid, Pouliot – Kassian, Letestu, Jakupov – Korpikoski, Hendricks, Pakarinen
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Forsberg) – Jones, Murray, Prout, Tjutin, Johnson, Falk – Foligno, Wennberg, Saad – Atkinson, Dubinsky, Jenner – Calvert, Karlsson, Hartnell – Bourque, Campbell, Rychel

    Rozhodčí: Brad Meier, Jon Mclsaac – Lonnie Cameron, Mark Wheler

    Diváci: 16.839
    bahis siteleri