Švýcarsko – Česko 1:2 (po pr.)
konec
Los Angeles Kings
3:4 (1:1, 2:2, 0:1) Stav série: 0:1
San Jose Sharks
Pátek 15.04.2016, 04:45 • Staples Center, Los Angeles • Play-off NHL • Čtvrtfinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Kalifornie znovu po roční přestávce žije hokejem a účastní se toho také hokejisté San Jose Sharks, kteří minulé play-off mezi nejlepší osmičkou konference chyběli, podobně jako jejich vyzyvatel v této sérii Los Angeles Kings. San Jose skončilo po základní části na třetím místě Pacifické divize, což jim přisoudilo do prvního kola vyřazovacích bojů právě známého rivala z Hollywoodu. Rozdíl mezi oběma v tabulce přitom činil dohromady čtyři body, Sharks těsně nedosáhli na metu sta získaných bodíků do tabulky.

    Nejproduktivnějším hráčem San Jose Sharks v dlouhodobé sezóně byl Joe Thornton (19 + 63), který znovu potvrdil, jak skvělý je nahrávač. Tým by se ale neobešel ani bez Joe Pavelskiho (38 + 40) a Brenta Burnse (27 + 48), útočně laděného beka. Český útočník Tomáš Hertl (21 + 25) prožil slušnou sezónu a skončil v kanadském bodování Žraloků pátý.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Tak jak to bude s Kings, předvedou další stíhající jízdu za Stanley Cupem, tak jako se jim to povedlo v letech 2012 a 2014? Los Angeles se po roční přestávce vrací do play-off a zatím vše naznačuje tomu, že jeho soupeři se mají čeho obávat. Králové dlouho vládli celé Pacifické divizi, na její první příčce se drželi vůbec nejdéle ze všech. Nakonec ji ovšem přepustili Anaheim Ducks. I tak získal celek z Hollywoodu úctyhodných 102 bodů a do nadstavbové části ročníku vstupuje z velmi slušné pozice a hlavně s posíleným sebevědomím.

    Tým se zdá po všech stránkách vyvážený a uvidíme, zda se v případě Los Angeles v průběhu objeví nějaká slabina či mezera kádru v černobílých trikotech. Bodování v základní části ovládl Slovinec Anže Kopitar (25 + 49), jehož výrazně podpořili Jeff Carter (24 + 38) a nejlepší snajpr sestavy Tyler Toffoli (31 + 27), jenž za sebou má hodně dobré měsíce. Zvědavi jsme také na výkony Jonthana Quicka, který umí v pla-yoff vyšponovat své výkony pěkně vysoko.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Kings a Sharks spolu v sezóně sehráli hodně vyrovnané vzájemné duely, ve většin zvítězil vždy hostující tým, což by v případě prvního kola play-off hrálo do karet Žralokům. Naposledy se týmy utkaly v SAP Center a San Jose Sharks zvítězili poměrem 5:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (12 + 10)
    Tomáš Hertl (SJS) (21 + 25)
    Roman Polák (SJS) (0 + 3)
     
    Z české strany sledujme především Tomáše Hertla, který si po loňském méně podařeném ročníku napravil chuť a znovu na ledě ukazuje skvělý hokejový um, Marián Gáborík zase ukázal, že pro Kings umí v play-off zabrat a dávat góly. Stane se některý z nich třeba i hrdinou této série?
     
    Vítejte u dnešního utkání, play-off se postupně rozjíždí a my budeme sledovat souboj ze Západní konference, konkrétně první utkání prvního kola vyřazovacích bojů mezi rivaly Los Angeles Kings a San Jose Sharks. Už před začátkem série je více než jisté, že se je na co těšit a že bude na co koukat!

    Kádry Králů a Žraloků se v sezóně potkávají pravidelně a fanoušci tyto bitvy milují, teď se setkávají nesmiřitelní rivalové v nelítostné bitvě o postup. Hokejová podívaná na západě pobřeží může začít, buďte u toho s námi!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – McNabb, Doughty, Muzzin, Schenn, Scuderi, Martinez – Lucic, Kopitar, Pearson – Brown, Carter, Toffoli – King, Lecavalier, Versteeg – Clifford, Andreoff, Lewis

    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Donskoi, Couture, Ward – Karlsson, Marleau, Nieto – Spaling, Tierney, Wingels

    Rozhodčí: Meier, Pollock – Kovachik, Galloway.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, jak je u NHL zvykem, začneme o něco později, očekáváme kratší úvod a zahájení.
     
    V domácí brance nastoupí dle očekávání k prvnímu utkání play-off Jonathan Quick, na druhé straně, taktéž dle očekávání, jednička ze základní části Sharks Martin Jones.
     
    Hráči pomalu nastupují na ledovou plochu, už nás čeká jen zahájení a první zápas úvodního kola play-off mezi Los Angeles Kings a San Jose Sharks bude moci začít!
     
    Chybět nesmí samozřejmě hymna USA, kterou si teď Staple Center vyslechne.
     
    Oficiality jsou minulostí, vše je připraveno na úvodní vhazování série, budeme moci pomalu začít, zajisté nás čeká napínavá bitva, stejně jako celá série.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Zápas začíná, jako první se na buly zmocnili puku hráči San Jose Sharks, ti se pak sice dostali do útočné třetiny, leč tam o kus černé gumy velmi rychle přišli.
     
    00:22
    Hra přerušena ve středním pásmu, a to hned dvakrát po sobě, jde vidět, že ze začátku můžeme očekávat několik nepřesností, ale to je vzhledem k mírné nervozitě pochopitelné.
     
    00:45
    Už se o kus černé gumy bojovalo za klecí Los Angeles, kde se puk snažil vydolovat obránce San Jose Dillon. Pak v šanci Donskoi, avšak dostával touš na hokejku příliš pozdě.
     
    01:17
    První zákrok má také Martin Jones, ale spíše symbolického charakteru, jelikož na něj KIngs nahodili touš letící z dálky, který neměl moc šancí na úspěch.
     
    01:52
    Na první větší možnost stále čekáme, Drew Doughty nyní zakládal slibnou akci pro Kings, ale následný střelec McNabb svým pokusem z dálky trefil jen zadní mantinel.
     
    02:28
    Poprvé se Králové dostali do pásma a zatlačili soka, ale ne tak výrazně.
     
    02:53
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak to je tedy hodně rychlý začátek v podání Los Angeles Kings, kteří otevírají skóre utkání ještě v jeho třetí minutě a Staple Center Center se tak poprvé může radovat. O to je to nepříjemnější záležitost pro San Jose Sharks, když se jednalo o hodně smolný gól pro hostující barvy. JAKE MUZZIN z úhlu na brankovišti poslal puk do bruslí jednoho z hokejistů Sharks, pravděpodobně Tomáš Hertla. Kus černé gumy se následně odrazil do sítě Martina Jonese a je tu úvodní trefa zápasu. Tak uvidíme, co bude následovat dále. Asistence: Milan Lucic, Tanner Pearson.
    02:53 Jake MUZZIN - 1:0
     
    03:35
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks, Žraloci tak budou muset zpátky před svou branku a dávat tam pozor.
     
    03:56
    Stále jsou to Kings, kdo se snaží obléhat branku soupeře a zatím se zdá, že právě oni mají na začátku první třetiny více ze hry. Ale Sharks to nebudou chtít nechat bez odezvy.
     
    04:30
    Hra se malinko uklidnila a po puku se ve středním pásmu natahoval Versteeg. Ten na něj ovšem nedosáhl, a tak mohli po delší časové odmlce útočit Žraloci.
     
    05:08
    Hodně se kotouč přehupuje ze strany na stranu, domácí vědí, že nemusí tolik spěchat a Sharks se naopak snaží být důrazní v každém souboji.
     
    05:46
    Bude se poprvé v zápase vylučovat, a to poté, co měl velikou šanci Wingels. Sednout na dvě minuty si musí jít domácí hokejista Anže Kopitar (LAK), a to za faul nedovoleným bráněním. Šance v přesilovce pro San Jose.
     
    05:55
    Kings se ovšem hned na úvod svého prvního oslabení v zápase osvobozují a posílají puk přes všechny čáry až k Martinu Jonesovi.
     
    06:25
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno, přeci jen se San Jose podařilo v přesilové hře udeřit, a to navíc poměrně rychle, takže Anže Kopitar se docela po krátké chvíli vrací zpátky do hry. Sharks ukázali, že jejich výborná přesilovka v základní části rozhodně nebyla náhodou a v klidu si rozebrali obranu Los Angeles. Na konci celé akce stál střelec a produktivní forvard hostujícího kádru JOE PAVELSKI, který prostřelil Jonathana Quicka a zajistil žraločí radost. Oba kádry už se tedy pozdravily úvodními góly a pokračujeme. Asistence: Brent Burns, Logan Couture.
    06:25 Joe PAVELSKI - 1:1
     
    07:50
    Luke Schenn a jeho nejistá rozehrávka ze středního pásma, před brankovištěm ještě na teč čekal Kopitar, ale ten už se do akce vložit nestačil.
     
    08:22
    Sharks si dobře hlídají prostor na své modré čáře a snaží se, aby jejich soupeř měl co nejméně šancí projít až do zakončení. A zdá se, že se to zatím hostům vyplácí.
     
    08:50
    Jonathan Quick a jeho výborný zákrok, kterým si přišel na Patricka Marleaua. Už to vypadalo, že zkušený útočník v dresu San Jose pošle puk do sítě, ale domácí ochránce klece stačil ještě zasáhnout levým betonem.
     
    09:20
    Následuje první komerční přestávka v první třetině, za chvíli samozřejmě budeme pokračovat.
     
    09:28
    Už se znovu může pokračovat, menší pauza oběma týmům vlila krev do žil.
     
    09:36
    Moc dlouho si ovšem Los Angeles v plném počtu nezahrálo, na trestnou lavici totiž míří další domácí muž, tentokrát Vincent Lecavalier (LAK), ten dle soudu rozhodčího hákoval soupeře.
     
    09:58
    Stejně jako na začátku prvního oslabení, také nyní se Kings osvobozují vyhozením od své branky, navíc je hra přerušena ve středním pásmu, takže se musí znovu vhazovat.
     
    10:20
    Patrick Marleau nahodil puk do útočného pásma pro San Jose a jako první se za ním hnal Joe Pavelski. Jenže ten nepálil a ještě vyhledával na modré čáře Burnse.
     
    10:55
    Už běží druhá minuta Lecavalierova trestu, Sharks zatím nemají tak dobrou přesilovku, jako byla ta předchozí, ze které dokázali dát branku, domácí opět posílají puk pryč.
     
    11:40
    Vincent Lecavalier zpátky na ledové ploše, a to znamená, že Kings se tentokrát dokázali ubránit bez inkasování v oslabení. San Jose ale i tak pokračuje v tlaku.
     
    12:15
    Až nyní hostující obránci rozehrávají touš ze své třetiny, obě strany tak mají šanci vystřídat a už se zase velmi rychle bude pokračovat ve vysokém tempu.
     
    12:58
    Hraje se už poměrně dlouho bez přerušení, Logan Couture si dělal zálusk na vedoucí branku pro svůj tým, jenže Jonathan Quick znovu na svém místě připraven. Za okamžik pokračujeme.
     
    13:10
    Po krátké přestávce už znovu pokračujeme a Kings se díky vyhranému vhazování dokázali dostat do útočného pásma. Lucic ale trefil jen betony Jonese.
     
    13:45
    Ale hrají také hráči San Jose, kteří jsou od první inkasované branky daleko aktivnější a v mnoha ohledech se jim občas daří soupeře v útočném pásmu přehrávat.
     
    14:28
    Čas do konce první periody plyne a v posledních okamžicích ani jedna strana nemá větší možnost, spíše to vypadá na trpělivost a vyčkávací taktiku.
     
    15:00
    Lecavalier a Versteeg to vůbec nemysleli špatně a málem se jim ještě podařilo najít jednoho ze spoluhráčů před brankou. Jones měl ale štěstí, nemusel předvádět vážnější práci.
     
    15:11
    Jake Muzzin poslal nebezpečný puk na branku, avšak také nyní Martin Jones připraven zasahovat. Pokračovat se bude vhazováním po levé ruce gólmana Sharks, po menší pauze.
    Na zápas se přišel podívat i Bob Miller, který od roku 1973 až do letoška komentoval zápasy Kings

     
    15:18
    Kings zvládli také další buly v útočné třetině, jenže se tam nedokázali moc dlouho udržet, takže o šanci poměrně rychle přišli.
     
    15:25
    Tommy Wingels za sebou má hodně nepříjemný střet s Cliffordem, který jej ovšem sundal naprosto čistým bodyčekem, takže hra může pokračovat bez vyloučení.
     
    15:55
    Tyler Toffoli chtěl ukázat, proč byl letos nejlepším střelcem týmu v základní části, avšak byl ještě příliš daleko od branky Sharks na to, aby mohl gólmana soupeře zaskočit.
     
    16:36
    Tomáš Hertlsi sjížděl na přihrávku před Quicka, jenže dostal ji už příliš pozdě, tak zakončit vůbec nestihl. Pak se hned hosté museli rychle vracet zpátky před své zařízení.
     
    17:08
    Střela Brenta Burnse z dálky se neujala, jelikož skončila hodně nad úrovní horní tyčky a na zadním mantinelu. Hra pokračovala ve středním pásmu na hokejkách Kings.
     
    17:55
    Martinez dělal za klecí San Jose vše pro to, aby udržel touš na své holi, následně zkoušel hledat někoho před brankou, kdo by mohl pálit. Ale nikdo takový se v daný okamžik nenašel.
     
    18:28
    Už jen minuta a půl do konce první třetiny, zatím nic nenasvědčuje tomu, že bychom v úvodní periodě mohli vidět ještě nějakou trefu, ale nechme se překvapit.
     
    19:03
    Posledních šedesát vteřin úvodní dvacetiminutovky už se rozběhlo, hra nyní přerušena na modré čáře, kde se hráči San Jose Sharks dostali do postavení mimo hru a jejich akce tak byla pozastavena.
     
    19:16
    Moc dlouho to netrvalo a znovu je tu ofsajd hostujícího kádru, Žraloci mají problém dostat se čistým způsobem přes modrou čáru.
     
    19:34
    Ofsajd potřetí v krátkém časovém sledu, do konce první třetiny už nezbývá odehrát ani půl minuty.
     
    19:52
    Drew Doughty důrazně zastaven jedním z hráčů San Jose ve středním pásmu, takže i proto se Kings nedostali do další šance v závěru první periody.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut utkání mezi Los Angeles Kings a San Jose Sharks, na kostce ve Staples Center svítí vyrovnané skóre 1:1. Nejdříve se prosadil domácí Jake Muzzin, aby na jeho zásah odpověděl v přesilovce Žralok Joe Pavelski. Uvidíme, co nám týmy nachystají na druhou třetinu, zatím zajímavá bitva.
     
    Střely na branku v první třetině

    Los Angeles Kings: 5

    San Jose Sharks: 8
     
    Podrobnější statistiky první třetiny

    Střely na branku: 5:8
    Hity: 22:16
    Trestné minuty: 4:0
    Využité přesilovky: 0:1
     
    Nebude dlouho trvat a odstartuje druhá třetina utkání prvního kola play-off mezi Kings a Sharks. Zatím sledujeme hodně vyrovnaný hokej a ani jeden tým nechce dát nic zadarmo, uvidíme, zda nám podobný obrázek hry vydrží také v prostřední části.
     
    Úvodní buly ve Staple Center připraveno, druhá třetině je na svém začátku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Tentokrát znovu na prvním buly lepší Sharks, ale je to Martin Jones, kdo musí jako první v prostřední části vytahovat jeden ze svých zákroků. Ale neměl větší problémy.
     
    20:15
    Už se vhodil puk před Jonesovou klecí a Milan Lucic se hned chtěl dostat k dalšímu střeleckému pokusu. Ale byl na takový počin v hodně špatné pozici.
     
    20:55
    Carter vyslal jednoho ze svých spoluhráčů do úniku po levé straně, také se musel gólman San Jose ohánět, aby puk nakonec zastavil. Ale také nyní je nakonec úspěšný.
     
    21:18
    Častěji u kotouče na začátku druhé třetiny mužstvo v černých trikotech, leč i Joonas Donskoi ukázal, že umí nebezpečně vystřelit a jen těsně pokusem z dálky minul horní tyčku.
     
    22:08
    Lecavalier má dnes chuť dávat góly a je v další šanci, tentokrát ovšem pře sebou ještě měl dva bránící hráče, takže jeho šance přeci jen nakonec nebyla tolik výrazná.
     
    22:40
    Tierney se dobře uvolnil ve středním pásmu a nakonec obraně Kings proklouzl pod rukama. Nakonec střílel zpoza levého kruhu zápěstím, když mířil až moc vysoko nad horní tyč.
     
    23:20
    Clifford v postavení mimo hru, akce Los Angeles směrem do útoku tedy pozastavena ještě na modré čáře.
     
    23:48
    Poprvé se dnes bude vylučovat na straně San Jose Sharks a úvodní přesilovku si tak zahrají Los Angeles Kings. Dvě minutyz a nedovolené bránění inkasuje obránce Sharks Marc-Edouard Vlasic (SJS).
     
    24:08
    Sharks se ale osvobozují hned na úvod a posílají puk až k Jonathanu Quickovi. A pak už má dokonce puk ve své rukavici Martin Jones.
     
    24:20
    Anže Kopitar pálil z pro něj nezvyklé pozice, a to v pozici od modré čáry, kde si ale nevedl vůbec špatně, protože moc nechybělo, aby trefil kus černé gumy do klece.
     
    24:58
    Také Jake Muzzin si hledal místo pro zakončení, ale nejlepší moment na střelu prováhal, takže Kings se vlastně tak trochu sami poté připravili o útočné pásmo.
     
    25:25
    Už ani ne půl minuty a vyloučený hokejista San Jose bude zpátky na ledě. Mezitím Martin Jones připisuje do svých statistik další zákrok na brankovišti, když se do sítě snažil touš protlačit domácí Versteeg. Ale nakonec marně.
     
    25:48
    McNabb se postaral o to, aby Králové ještě udrželi útočné pásmo, ale poté se Sharks přeci jen osvobozují a Vlasic se vrací zpátky na led, tahle přesilovka Kings končí nevyužita.
     
    26:21
    San Jose Sharks už v pěti a Joe Thornton hned v hodně slibné situaci, když se mu málem podařilo trefit růžek Quickovy branky, už to mohlo být o gól pro Žraloky, teď tedy i trošku štěstíčka pro Los Angeles.
     
    26:28
    Po komerční přestávce je puk zpátky na ledě a hokej pokračuje, za brankou si zahrál brankář Martin Jones, který pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou a poslal touš dobře dopředu.
     
    26:44
    Stejně tak Jonatnan Quick v akci, ale ten raději podržel puk pod svou rukavicí.
     
    26:50
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté ze San Jose otáčejí skóre, rázem je tu velmi nečekané vedení Sharks a aréna utichla poté, co se do puku na modré čáře opřel obávaný střelec z této pozice BRENT BURNS. Vše se stalo hned po buly, které Žraloci moc dobře zvládli a obránce hostujícího kádru vůbec na nic nečekal a hned střílel. A Jonathana Quicka očividně překvapil, protože ten už nestačil zachytit puk do své výstroje. Máme tu tedy vedení San Jose, teď je na Kings, aby se nějakým způsobem pokusili na tento vývoj mače odpovědět. Asistence: Joel Ward.
    Brent BURNS - 1:2
     
    26:52
    Jenže domácí jdou do přesilovky, vyloučen je Joel Ward (SJS) za nedovolené bránění. Trenérům San Jose se tento verdikt rozhodčího vůbec nelíbí, ale zdá se, že arbitr bude nekompromisní.
     
    27:30
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže ani v tomto případě vedení jednoho z celků nevydrželo příliš dlouho a Los Angeles se velmi brzy raduje z vyrovnání, ačkoli se to hráčům a trenérům San Jose Sharks příliš nelíbí, protože moc nesouhlasili s předchozím vyloučením Joela Warda. Každopádně JEFF CARTER překonává Martina Jonese a vyrovnává skóre na kostce ve Staple Center, drama tedy pokračuje na maximum a tento mač snad nemůže být vyrovnanější. Bude se samozřejmě po této Carterově trefě hrát opět v pěti na obou stranách. Asistence: Milan Lucic, Anže Kopitar.
    27:30 Jeff CARTER - 2:2
     
    28:55
    San Jose ukazuje, že se vyrovnávací branky vůbec nezaleklo a dále útočí s velikou vervou. Ale obrana Kings se zdá nyní býti hodně pevná a sebejistá.
     
    29:30
    Joe Pavelski v obrovské šanci, ale nestačil puk dostat do sítě, navíc byl faulovaný a rozhodčí signalizoval výhodu, která také málem skončila vstřelenou brankou, ale Quick přeci jen své zařízení uhájil. Bude se vylučovat.
     
    29:47
    Je to střelec dnešní první branky Jake Muzzin (LAK), kdo si jede sednout na trestnou lavici za hákování Tomáš Hertla. Takže tu je přesilovka San Jose Sharks.
     
    30:15
    Ale Los Angeles se záhy osvobozuje vyhozením přes všechny čáry, takže si alespoň na chvíli může jejich brankář oddechnout.
     
    30:26
    Tak to je neuvěřitelné, co se teď všechno stalo před brankou domácích, kde překvapivě jako brankář nezářil nejvíce Jonathan Quick, nýbrž obránce Drew Doughty, který zachytil puk těsně před tím, než přešel brankovou čáru. Teď osmička Kings zachránila svůj tým, i když si rozhodčí jel celou akci raději ještě zkontrolovat na video.
    30:26 Quick s Doughtym uchránili branku Los Angeles
     
    30:50
    Samozřejmě ale pokračuje přesilovka San Jose, přestože jsou to Kings, kdo se málem ve vlastním oslabení dostal do úniku na Martina Jonese.
     
    31:28
    Už jen vteřiny do návratu Muzzina na ledovou plochu, Tomáš Hertl dokázal získat puk na modré čáře, následně pálil Vlasic, ale pouze orazítkoval zadní mantinel.
     
    32:10
    Tomáš Hertl mohl poslat San Jose do vedení, ale Quick je znovu na svém místě a drží svůj tým. Hodně pohledné momenty tohoto zápasu, které teď sledujeme.
     
    32:38
    Po komerční přestávce znovu pokračujeme, Luke Schenn měl starosti s tím, aby kolem něj neprošla dvojice hráčů v bílém dresu, avšak obránce Kings nakonec vše zvládl.
     
    32:50
    Také Vlasic v pozici, kdy mohl rozehrávat ve středním pásmu, ale raději si ještě pryž podržel na hokejce, protože kolem jeho osoby bylo až příliš živo.
     
    33:27
    Přesilovku si nyní pro změnu zahrají Los Angeles Kings, na trestnou lavici ke své nelibosti odjíždí jeden z hokejistů San Jose. Je to český obránce Roman Polák (SJS), který fauloval hákováním Pearsona. Šance pro Los Angeles.
     
    33:35
    Zdálo se, že hosté začnou oslabení pohodovým vyhozením, ale nakonec jim to zabralo trochu práce, aby kus černé gumy dostali alespoň do středního pásma.
     
    34:08
    Už ale domácí zpátky v útočné třetině a Drew Doughty pálil bez přípravy poté, co dostal touš na hokejku od Kopitara. Ale Martin Jones ukazuje, že je připraven.
     
    34:48
    Už se hraje druhá polovina domácí přesilovky a Sharks se dostali opět pod tlak, tentokrát jejich zařízení ohrozil Versteeg, jenž se napřahoval mezi kruhy, ale těsně minul klece svým pokusem.
     
    35:15
    Puk končí někde mezi diváky a hra je tak po delší době přerušena, Sharks jsou tak rádi, že si mohou vydechnout a připravit se na další situaci ve středním pásmu.
     
    35:47
    San Jose Sharks jsou sice kompletní, ale v plném počtu na ledové ploše se hrát nebude, jelikož vzápětí jdou do oslabení hráči Los Angeles. Drew Doughty (LAK) hákoval Joela Warda a v závěru druhé dvacetiminutovky je tu další početní výhoda pro San Jose.
     
    35:55
    Ale také Kings se rychle s pukem dostali do středního pásma a zatím nedovolují rivalovi, aby se v přesilovce výrazněji usadil v útočném pásmu.
     
    36:35
    Jonathan Quick opět v akci, teď kryl velmi povedenou střelu Logana Coutureho, který se na levé straně kruhu uvolnil a mohl si své zakončení v klidu připravit.
     
    37:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Překvapivě jsou to Los Angeles Kings, kdo se v této přesilovce soupeře prosazuje. San Jose mělo několik velikých šancí v početní výhodě a jen těsně nepřekonalo soupeřova brankáře. Jenže pak stačila jedna akce na druhou stranu, jedna chyba Žraloků a teď zase Králové otáčejí vývoj zápasu na svou stranu. Dnes je to tedy jak na houpačce a sledujeme už pátou trefu tohoto mače. Tak jak, byla to poslední branka v prostřední periodě? Uvidíme, puk do sítě každopádně dostal TREVOR LEWIS. Bez asistence.
    37:18 Trevor LEWIS - 3:2
     
    37:48
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Opravdu neskutečné, co se dnes ve Staples Center děje! Jako by snad ani jeden tým nemohl mít vedení na svých hokejkách déle jak minutu. Znovu jen několik vteřin se jedna strana radovala z těsného náskoku, aby už jsme měli skóre znovu vyrovnané. San Jose vsadilo na moment překvapení, který se teď kádru v bílých trikotech navýsost vyplatil. Nepřehlednou situaci před klecí Kings zvládl nejlépe vyřešit český útočník TOMÁŠ HERTL, jenž překonal Quicka srovnal. To je hokej se vším všudy. Asistence: Joel Ward, Joonas Donskoi.
    Tomáš HERTL - 3:3
     
    39:02
    Už běží poslední minuta druhé třetiny a živěji je znovu před Quickem, který si teď musí dávat hodně velký pozor na to, aby ještě neinkasoval.
     
    39:18
    Tomáš Hertl zpátky na ledové ploše a už si znovu hledal místo, odkud by mohl zakončovat, nakonec ale neriskoval a vrátil se ještě zpátky.
     
    39:56
    Ještě jedno vhazování před brankou San Jose, Martin Jones musel zasahovat proti střele Kopitara z dálky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jsme na konci druhé třetiny, ve které bylo rozhodně na co koukat, dohromady čtyři góly nabídla prostřední dvacetiminutovka, na každé straně dva, a tak před závěrečnou částí svítí na kostce v hale skóre 3:3. Tohle bylo pravé play-off! I nadále sledujeme velmi vyrovnané utkání a nebudeme se moci divit, pokud dnes uvidíme i prodloužení. Zatím poslední gól mače má na svědomí český hokejista Tomáš Hertl.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Los Angeles Kings: 14

    San Jose Sharks: 20
     
    Podrobnější statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 14:20
    Hity: 26:25
    Trestné minuty: 8:6
    Využité přesilovky: 1:1
     
    Pomalu se blíží třetí třetina tohoto zápasu a jistě se máme na co těšit, obě strany dnes projevují maximální odhodlání udělat pro výhru vše, což je pro oko hokejového diváky jedině dobře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Třetí třetina startuje, máme se rozhodně na co těšit, jako první získávají kus černé gumy na své hokejky hokejisté Kings.
     
    40:17
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Velmi dobrý start San Jose Sharks do třetí třetiny a Sharks opět otáčejí skóre na svou stranu. Ani ne dvacet vteřin ve třetí periodě potřebovali hostující hokejisté na vedoucí gól. Autorem zásahu na 4:3 pro hosty je JOE PAVELSKI, ten se dnes prosazuje už podruhé a ukazuje, že do play-off vstoupil ve výborné formě. Pochvalu za přihrávku na Pavelskiho si ovšem zaslouží také Justin Braun. Tak co teď Kings, podaří se jim znovu vyrovnat? Asistence: Justin Braun.
    40:17 Joe PAVELSKI - 3:4
     
    41:07
    Králové to zkusili ve třech proti dvěma, ale neuspěli, obrana San Jose hodně pozorná a dává si pozor na přečíslení soka.
     
    43:06
    Logan Couture se dostal do dobré střelecké pozice mezi kruhy, ale už prováhal nejlepší moment ke střele, když příliš dlouho mířil a vybíral místo, kam bude pálit.
     
    43:40
    Tyler Toffoli mohl mít na hokejce vyrovnávací branku, ale místo toho trefil jen tyčku branky San Jose Sharks, takže hala jen zahučela a Sharks teď měli porci štěstíčka.
     
    43:55
    Postavení mimo hru San Jose Sharks, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    44:33
    Vhazovat se bude po levé ruce Martina Jonese, který má zatím daleko více práce ve třetí třetině, přestože to jsou Sharks, kdo se dostal na startu třetího dějství do vedení.
     
    45:17
    Poměrně často se v posledních momentech přerušuje a hra je o něco méně aktivní, než jsme mohli sledovat třeba ve druhé periodě. Ale uvidíme, Kings budou muset přidat na důrazu.
     
    45:40
    Doughty hledal volného Toffoliho před brankou, ale ten v daný okamžik neměl připravenou hokejku, takže bylo po šanci. Pak už mohlo v klidu od své klece rozehrávat San Jose.
     
    46:35
    Kus černé gumy končí na hostující střídačce, a tak jsou rozhodčí nucenu přerušit hru. Pokračovat budeme, ale až po krátké komerční přestávce.
     
    46:35
    Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže brance Martina Jonese, to je teď samozřejmě velmi dobrá zpráva pro Žraloky.
     
    47:16
    Scuderi musel dávat pozor při své rozehrávce do branky, aby netrefil hokejku některého ze soupeřů. To se nakonec nestalo, ale Pavelski s Hertlem projevovali velký zájem o touš.
     
    47:52
    Drew Doughty dokázal zachránit dnes podruhé svůj tým ve velmi vážné situaci, teď to ovšem nebylo na brankovišti, ale ještě na pravém kruhu, kde dokázal puk odrazit pryč.
     
    48:30
    Logan Couture se hnal vesměs sám na branku a už si dělal zálusk na pátou branku svého týmu v tomto utkání, ale jeho zakončení nakonec nebylo dostatečně přesné.
    48:30 Ujetý Couture zvedl kotouč až příliš
     
    49:32
    Andy Andreoff se snažil dostat puk do sítě Martin Jonese, ale Martin Jones také připraven, takže skóre se zatím nemění a i gólman Žraloků se ukazuje v dobrém světle.
     
    50:14
    Nick Spaling se dobře připravil na hrotu pásmu na přihrávku spoluhráče, ale jeho následná střela nedokázala Kings překvapit. Pokračovat se bude ve střední třetině pole.
     
    50:40
    Teď navíc následuje komerční přestávka, takže hokejisté mají několik momentů času na oddech.
     
    50:44
    Vhazování proběhlo po pravé ruce Jonathana Quicka, který hned zase musel dávat pozor, protože Tomáš Hertl si chystal puk na své holi k tomu, aby mohl zakončovat.
     
    51:08
    Také Kings se ovšem co nejrychleji snaží vrhnout do útočné třetiny, domácí celek totiž dobře ví, jak rychle mu nyní bude utíkat čas do konce základní hrací doby.
     
    51:44
    Jeff Carter oklamal hned dva hráče v bílém trikotu a dostal se do slibného zakončení z úhlu, jenže už byl příliš daleko od klece, takže Martin Jones si na jeho pokus v pohodě počíhal.
     
    52:05
    Brent Burns posílal kus černé gumy do středního pásma, kde na něj ovšem zrovna nečekal nikdo další ze Žraloků. Jeff Carter měl poté starosti s Wingelsem.
     
    52:57
    Kings jsou zpátky v útočné třetiny, Versteeg se snažil překvapit brankáře San Jose, ale ten nechal beton přiložený u tyčky, což se mu v této situaci rozhodně vyplatilo.
     
    53:22
    Až teď je přerušená hra a obrana Sharks si může odpočinout, teď hostující sestava neprožívá vůbec snadné chvíle a musí dávat veliké pozor, aby neudělala před svým gólmanem chybu.
     
    53:48
    Drew Doughty sice dobře našel rozjetého Tannera Pearsona, ale druhý jmenovaný si puku na hokejce všiml až příliš pozdě, takže se stal hodně snadnou kořistí pro českého forvarda Hertla.
     
    54:28
    Joona Donskoi si dobře vyměnil nahrávku s Couturem a už se zdálo, že útočníci Sharks opět ohrozí Quicka. Ale obrana Kings je zatím hodně proti tomu.
     
    55:08
    Brent Burns a jeho důrazná hra v obranném pásmu, kterou nyní velikán v barvách San Jose předvedl. Jde vidět, že San Jose se snaží soustředit zejména na hru před svým gólmanem.
     
    55:23
    Ještě jedna komerční přestávka ve třetí periodě, poté už budeme sledovat zbytek základní hrací doby.
     
    55:28
    Už se po menší pauze hraje a Sharks nezvládli tentokrát buly v útočném pásmu. Dustin Brown pak sice dostal domácí do útočné periody, ke střele však nikoli.
     
    56:04
    Kings až příliš dlouho váhali s rozehrávkou, což se jim málem nevyplatilo, jelikož útočníci San Jose aktivně napadají a snaží se využít každé chybičky, kterou jejich soupeř provede.
     
    56:40
    Dwight Kings měl napřaženo za pravým kruhem, ale také měl za sebou několik hokejistů Žraloků, takže musel se svým pokusem spěchat, což se nakonec projevilo na kvalitě střely.
     
    57:16
    Patrick Marleau málem unikal do slibné možnosti, avšak místo toho o puk ve středním pásmu přišel a Pearson se po něm natahoval. Ale ni teď nebude muset Jone zasahovat.
     
    58:02
    Už běží poslední dvě minuty základní hrací doby a ve veliké šanci hned Andy Anreoff, který posouval na Clifforda, druhý jmenovaný pak minul polovinu odkrytého zařízení San Jose Sharks.
     
    58:36
    Sharks vyhazují na zakázané uvolnění, hra se tedy velice rychle vrátí před jejich muže v masce.
     
    58:36
    San Jose Sharks si vybírají oddechový čas. Trenér DeBoer vycítil, že teď je ten správný čas na oddech pro jeho výběr.
     
    58:44
    Jonathan Quick už navíc zůstal na střídačce, takže Los Angeles hraje v šesti mužích a s prázdnou brankou za zády!
     
    59:03
    Muzzin a Lucic v dobré kombinaci těsně před Martinem Jonesem, ale zatím je to gólman San Jose, kdo teď dominuje a drží svůj celek nad vodou.
     
    59:32
    Znovu výborně Martin Jones, ten kryl hned tři střely a dvě dorážky, největší šanci ze všech měl útočník Kings Tyler Toffoli, ale obrana San Jose společně se svým brankářem tlačí puk z brankoviště snad i očima!
     
    59:47
    Los Angeles si pochopitelně také vybírají oddechový čas, ale už jim moc času nezbývá, jen třináct vteřin, poté vyprší základní hrací doba.
     
    Konec zápasu.
    Žraloci slaví úvodní výhru v playoff

     
    Ale už je hotovo a jsou to hokejisté San Jose Sharks, kdo se raduje z první výhry v této sérii! Máme za sebou obrovsky napínavou bitvu, plnou gólů, šancí, skvělých brankářských zákroků i pohledných momentů. Pokud má nějak vypadat reklama na play-off, tak dnešní duel mezi Kings a Sharks byl nádhernou ukázkou. Rozhodující trefu tohoto mače zaznamenal Žralok Joe Pavelski, ten na začátku třetí třetiny udeřil a nakonec měl poslední slovo. Navzdory sedmi gólům v zápase je třeba pochválit oba brankáře, kteří drželi své celky nad vodou. Ode mě je to pro dnešek vše, ale už v neděli se společně s vámi budu těšit na odvetu, která proběhne opět ve Staples Center.
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 22

    San Jose Sharks: 23
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 230 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0, 2 střely, čas na ledě 14:52)
    Roman Polák (SJS) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 16:38)
     
    Tři hvězdy utkání

    Joe Pavelski (SJS) (2 + 0)
    Milan Lucic (LAK) (0 + 2)
    Joel Ward (SJS) (0 + 2) (07:30:10)
    Brent Burns se zapsal mezi střelce!

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 3. Muzzin (Lucic, Pearson), 28. Carter (Lucic, Kopitar), 38. Lewis – 7. Pavelski (Burns, Couture), 27. Burns (Ward), 38. Hertl (Ward, Donskoi), 41. Pavelski (Braun)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – McNabb, Doughty, Muzzin, Schenn, Scuderi, Martinez – Lucic, Kopitar, Pearson – Brown, Carter, Toffoli – King, Lecavalier, Versteeg – Clifford, Andreoff, Lewis
    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Donskoi, Couture, Ward – Karlsson, Marleau, Nieto – Spaling, Tierney, Wingels

    Rozhodčí: Meier, Pollock – Kovachik, Galloway

    Diváci: 18 230
    Los Angeles 1 4 San Jose
    #1 Pátek 15.04.2016 • 04:45
    Los Angeles - San Jose 3:4
    #2 Neděle 17.04.2016 • 04:45
    Los Angeles - San Jose 1:2
    #3 Úterý 19.04.2016 • 04:30
    San Jose - Los Angeles 1:2 po prodl.
    #4 Čtvrtek 21.04.2016 • 04:30
    San Jose - Los Angeles 3:2
    #5 Sobota 23.04.2016 • 04:30
    Los Angeles - San Jose 3:6
    bahis siteleri