Č. Budějovice – Zlín 2:1 (kon.) | Plzeň – Bohemians 1905 3:1 (kon.) | Jablonec – Opava 1:0 (kon.)
Slavia – Pardubice 2:0 (kon.) | Ostrava – Olomouc 2:2 (kon.) | Brno – Sparta 0:0 (kon.)
Teplice – Jihlava 3:1 (kon.) | Slovácko – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Karviná – Příbram 3:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
3:1 (2:0)
Bohemians Praha 1905
Sobota 07.05.2016, 11:00Celostátní liga staršího dorostu • 31. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Hezké středeční dopoledne, zdravím všechny příznivce mládežnické kopané, liga staršího dorostu nám dnes nabízí střetnutí mezi devátou Viktorií Plzeň a třináctými Bohemians Praha 1905. Vy můžete být u toho za pomocí textového přenosu na Onlajnech! Výkop zápasu je naplánovaný na 11:00.
     
    BOHEMIANS PRAHA 1905
    Pražané získali za svých dvaatřicet odehraných zápasů čtyřicet bodů s bilancí 12 – 4 – 16 a negativním skóre 41:53. Zelenobílí si naposledy neodvezli ani bod ze hřiště Sigmy Olomouc (17. tým ligy), když prohráli 1:3 (v poločase 1:2). Jedinou branku hostů zaznemanal Vacík. „Domácí rozhodli ze standardních situací. První z velmi přísně nařízeného nepřímého kopu v našem pokutovém území, druhý z pokutového kopu, který byl již třetí v pořadí (dva vymyšlené předtím Dařina chytil!) a třetí z tretného kopu po nastřelené ruce před pokutovým území. Bohužel jsme si nevytvořili takové příležitosti, kterými bychom dokázali výsledek zkorigovat," byl si jistý trenér Michal Zach.

    Předtím zdolali Klokani doma Baník Ostrava ryze fotbalovým výsledkem 1:0, a sice gólem Trčky. „Utkání s kvalitním soupeřem jsme začali aktivně a vytvořili si několik nadějných příležitostí, které jsme nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. To se podařilo až nedlouho před pauzou, kdy vstřelil důležitý gól Trčka. I druhý poločas jsme byli aktivní, avšak stále jsme museli hlídat nebezpečné útoky hostí. Díky velmi dobrému týmovému výkonu jsme nakonec uhájili čisté konto a získali velmi důležité tři body," chválil již zmiňovaný trenér Zach.
     
    FC VIKTORIA PLZEŇ
    Viktoria zažila krušný start do soutěže. V prvních kolech to mužstvu neklapalo a Plzeň se nacházela především v dolních patrech tabulky. Nyní už hraje v klidném středu a předvádí celkem pohledný fotbal. Tým okolo kapitána Lukáše Matějky v poslední dvou domácích mačích jednou vyhrál. Na rozjetou Spartu neměl. Ve druhé půli padly všechny góly. Plzeň kontrovala dvěma góly v závěru, ale na obrat bylo pozdě – 2:4. O dva týdny později přivítali červenomodří na domácím pažitu Příbram. Západočeši po velice dobrém výkon, kdy vstřelili všechny tři góly (branka Rychnovského byla vlastní), zvítězili 2:1. Do zápasu jsme vstoupili aktivně. Měli jsme dva dobré závary, kdy zakončoval Skála a Matějka, ale jejich zakončení postrádalo přesnost. Příbram spoléhala spíše na brejkové situace, které však nedokázala dotáhnout. V 19. minutě založil útok Novák, našel Skálu, který dokázal projít s míčem polovinu hřiště a přesně zakončit – 1:0. V závěru poločasu podnikla Příbram rychlý protiútok, Rychnovský ve snaze odvrátit průnikovou přihrávku ale trefil míč tak nešťastně, že zapadl obloukem za záda Luhového. Druhý poločas byl vyrovnaný. Bylo více než jasné, že kdo dá vedoucí branku, bude blíže k vítězství. Nakonec se to povedlo v 74. minutě Matějkovi, který dostal ideální zpětný míč od Haška. Matějkova trefa byla nakonec vítězná, a tak Viktoriáni dokázali porazit silnou Příbram,“ vzpomněl si na toto utkání trenér Jiří Kohout.
     
    VZÁJEMNÉ DUELY
    V říjnu sehrály oba celky střetnutí v Praze. Radovali se tehdy domácí po výsledku 3:2, ačkoliv Plzeň vedla po poločase 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Luhový – Skála, Suchý, Novák, Hašek, Mudra, Rychnovský, Matějka (K), Průcha, Vacovský, Havel
    Náhradníci: Šampalík, Teršl, K. Pavlík, Pinc, Končal, Kulhánek, Debellis

    Bohemians Praha 1905: Dařina – Malý, Nátr, Vacík, Brak (K), Begič, Trčka, Fric, J. Pavlík, Věchtík, Vaníček
    Náhradníci: Procházka, Hanzl, Novotný, Václavík, Hlinák

    Rozhodčí: Pálek – Štokl, Homr.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    10
    Vážení příznivci mládežnického fotbalu, omlouváme se za problémy s připojením internetu. Od této chvíle budete moci sledovat plný textový přenos z utkání Plzeň -Bohemians.
     
    14
    Vaníček fauloval Suchého. Obou celkům se to nelíbilo. Plzeň zahrávala volný přímý kop, ale Viktoria z něj nic nevytěžila.
     
    15
    Bohemians kontruje slibným protiútokem. Následovat bude volný přímý kop z nějakých třiceti metrů, čili příležitost na ohrožení branky a otevření skóre.
     
    15
    Luhový zachoval klid a míč skryl do ruKOU. Posléze byl faulován Hašek. A Plzeň může jít do vedení.
     
    16
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Lukáš Mudra centroval na penaltu. Nemyslel to špatně. Míč se odrazil na kopačky MARTINA RYCHNOVSKÉHO, který dobře mířenou střelou na zadní tyč otevírá skóre.
    16. RYCHNOVSKÝ - 1:0
     
    18
    Zatím vládne poměrně zajímavá atmosféra mezi oběma jedenáctkami. Hráči se popichují, občas padne i nějaké to ostřejší slovo. Plzeň i Bohemians se snaží hrát fotbal, což je sympatické. Spokojenejší je po osmnácti minutách Viktoria, jež vede 1:0.
     
    19
    Jeden z Pražanů stál za obranou soupeře v době, kdy přicházela přihrávka spoluhráče. Plzeň se ohrožení branky zatím obávat nemusí. Panuje slunečné počasí.
     
    21
    Dařina bude vykopávat. Bohemians chtějí vyrovnat. To je jasné. Ale zatím jim chybí klid ve finální fázi.
     
    21
    Nyní se hra přesunula na polovinu Plzně. Domácí vhazovali, ale míč ukořištili hosté.
     
    22
    Z útoku Bohemians nic nebude. Plzeň budeznovu vhazovat, konkrétně střelec úvodní branky klání Rychnovský.
     
    22
    Pavlík byl až příliš aktivní a zastavil Mudru v rozporu s fotbalovými zákony. Oba hráči si poté vyměnili pár slov, která se většinou vytečkovávají.
     
    23
    Trčka šel do souboje s Novákem, ale míč si ukopl. Pro stopera Viktorie nebyl problém Plzeň osvobodit.
     
    24
    Zápasu nechybí náboj. V souboji devátého celku ligy s třináctým sledujeme bitvu, kdy Bohemians méně drží balon. Plzeň ukazuje sílu na domácím pažitu.
     
    25
    Jedna z prvních střela letěla směr Luhový, ale gólman VIktorie se mohl v poklidu ohlédnout. Míč mířil vysoko nad branku. Strážce branky Plzně posléze vykopával, ale Plzeň míč ztratila.
     
    26
    Plzeňský kapitán Matějka svedl souboj o míč v soupeřově vápně. Rozhodně se nesnažil získat penaltu. Míč pro Bohemians.
     
    26
    Faul ve středu hřiště. Viktoria se nemusí zatím obávat toho, že by se Luhový nějak zaměstnal.
     
    27
    Hašek po spolupráci s Matějkou získal roh pro Plzeń. A právě ze standardní situace Viktoria udeřila. Co se bude dít nyní?
     
    28
    Viktoria rozehrála roh nakrátko. Žádné větší volání SOS ze strany Bohemians jsme nezaznemali. Nicméně Plzeň drží nadále míč.
     
    29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň těží ze své aktivity dvougólové vedení. Viktoria je nabuzená. Havel našel centrem LUKÁŠE MATĚJKU, ten si odstavil soupeře a trestal brankou na 2:0.
    29. MATĚJKA - 2:0
     
    30
    V posledním zápase ve Zlíně vyhrála Plzeň 5:1. A své střelecké konto plní, co to dá i v dnešním zápase. Bohemians se musí vzpamatovat. Do Plzně nepřijeli určitě s tím, že budou po půlhodině hry ztrácet 0:2.
     
    31
    Vaníček fauluje. Bohemians jsou lehce frustrovaní. Plzeň disponuje dobrou kombinační hrou.
     
    32
    A Viktorce nestačí dvougólové vedení. Snaží se jej ještě navýšit a více zdeptat Pražany. Střela jednoho z domácích minula branku. Nebylo to žádné větší nebezpečí pro zelenobílé.
     
    33
    Bohemians se nepodařilo ani pořádně vhodit míč do hry. Násleně kosí dnes velice negativně naladěný Vaníček Rychnovského. Hosté musí zklidnit své emoce.
     
    34
    Pavlík je faulován Haškem na polovině pažitu. Plzeň dobře střeží střed hřiště a díky tomu vede deset minut před koncem první půle 2:0.
     
    35
    Hašek vhazoval. Posléze byl útok Viktorie přerušen.
     
    36
    Dařina si vypomáhá v rozehrávce s obránci a snaží se najít cestu k prvnímu gólu hostů.
     
    37
    Již ponělikáté se potkali Hašek s Trčkou a opět to bylo příjemnější povídání pro plzeňského hráče, který zastavil soupeře. Bohemians se poté dožadovali penalty, když si Vacovský ve vlastním vápně nastřelil ruku. Rozhodčí zůstal klidný.
     
    39
    Dominik Hašek záměrně nedovolil soupeři rozehrát přímý kop. A dostává žlutou kartu za nedodržení vzdálenosti. Celkem zbytečný prohřešek Viktoriána, který se už v utkání nesmí opakovat.
     
    40
    Hašek dobře presoval. Aktivita Plzně v této činnosti přinesla protiútok svěřenců trenéra Kohouta. Hašek se citl na zemi po faulu Pražana, z čehož rezultoval volný přímý kop Plzně, ze kterého ale nic nebylo.Bohemians kontrovala, jenže nebezpečí za pomocí Rychonvského Plzeň ustála. Stále vede o dva góly.
     
    42
    Hašek je dnes velice agilní. Absolvoval velké množství soubojů. Předvádí výkon, se kterým musí být trenér Kohout spokojený.
     
    43
    Do konce prvního poločasu zbývají dvě minuty. Bohemians by potřebovali podpořit gólem do šatny. Domácí ale nechtějí nic takového připustit a brání střed pažitu.
     
    44
    Plzeń táhla své útočné snažení zase po levé straně, kde kooperuje Hašek. Lukáš Matějka chtěl centrovaný balon dostat do sítě, ale Dařina skvělým zákrokem zastavil ještě většímu snížení akcií hostů. Skvělý zákrok.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Viktoria disponuje větším držením míče. Jakmile zahrozí, tak to stojí za to. Gólman Dařina dvakrát lovil míč ze sítě, a sice poté, co se ho jako poslední dotkl nejprve Rychnovský a ve druhém případě kapitán Západočechů Matějka. Po prvním poločase tak Viktoriáni vedou v nejdůležitější fotbalové statistice 2:0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v .12:03.
     
    Plzeň přichází, společně s Bohemkou na hřiště. Pražané musí změnit valnou většinu své hry. Musí být aktivnější po ztrátě balonu. Na rozehrávku mají plzeňští stopeři spoustu času. Myslím si, že dojde k nějaké změně v jedenáctce hostů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Hašek, přichází Kulhánek.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Nátr, přichází Novotný.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Vacík, přichází Václavík.
     
    46
    Bohemians musí redukovat počet svých ztrát. Druhý poločas načaly s dvěma změnami v estavě. Viktoria s jednou.
     
    47
    Viktoria nebyla v obraně moc jistá. Skála odvrací hlavou na aut. Novák zůstává ležet na zemi. K problémům hráče Plzně došlo mimo hru. Naštěstí je plzeňská pětka v pořádku a nic mu nebrání pokračovat v duelu.
     
    48
    Z útoku zelenobílých nic nebude. Ofsajd hostů. Bohemians si pokryli střed hřišt.ě
     
    50
    Novák táhl ofenzivu Plzně, jenže míč ztratil. Poté vše okomentoval blíže nespecifikovanými výrazy.
     
    51
    Fric vhazoval. Vypomohl si s beky. Následoval ofsajd. Že by Pražané skákali radostí do vzduchu, to se říci nedá. I hrstka lid, kteří podporují hosty se s tímto rozhodnutím neztotožňovala.
     
    52
    Plzeń musí být nadále hladová po gólech. Utkání není rozhodnuté. Necelých čtyřicet minut je vydatná porce času pro hosty. Jak se říká pro Bohemku utíká čas rychle, pro Viktorii pomalu.
     
    53
    Novák pokazil celkem snadnou přihrávku. Dnes nedisponuje nějakým přehledem v obraně.
     
    54
    Lukáš Matějka se dral jako lev za další brankou, svou druhou v dnešním zápase, ale byl zastaven mimo rámec fotbalových pravidel. Hašek zahrával přímý kop, ale Dařina se zaskvěl. Stav zůstává stále 2:0.
     
    55
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Lukáš Matějka to zkusil tentokrát po levé straně hřiště. Byl bojovný. Chtěl dát gól. Na penaltě našel JAKUBA KULHÁNKA a ten napodruhé překonává Dařinu.
    55. KULHÁNEK - 3:0
     
    56
    Plzeňské šance na výhru tak rostou. Viktoria vede o tři góly. Trenér Kohout správně ukázal o poločase na Kulhánka.
     
    57
    Mudra dohrál soupeře. Ukázal přemíru snahy. Úplně zbytečně zastavil protivníka v situaci, která nic neřešila, a tak si vysloužil žluté ocenění.
     
    58
    V souboji třináctek byl úspěšnější Novotný. Bohemians budou pokračovat v útoku po faulu jednoho z Viktoriánů.
     
    59
    Tohle nebyla špatná myšlenka. Jenže míč končí v zámezí. Plzeňáci si poté cosi vysvětlovali, rozhodně jim tato šance, kdy hráč z Prahy zůstal volný za obranou Západočechů neudělala radost na duši.
     
    61
    Plzeňský signál při standardní situaci nebyl úspěšný. Viktoria se nadále snaží o zvýšení náskoku.
     
    63
    Věchtík hrál rukou na polovině Plzně. Viktoria bude mít šanci na čtvrtý gól v tomto duelu.
     
    64
    Mudra zůstává ležet na zemi po ostrém ataku soupeře. Jeden z Pražanů lehce ztratil nervy. Plzeň bude mít k dispozici volný přímý kop. Už se jí podařilo dnes skórovat z této situace.
     
    66
    Viktoria touží po čtvrtém gólu. Zůstává nohama na zemi. Begič odvrátil šanci Plzně na další branku.
     
    67
    Centrované balony dnes nevidíme. Oba celky se snaží hrát hlavně po zemi. Bohemians zbývá třiadvacet mnut na to, aby zabojovala o lepší výsledek. Musí výrazně přidat.
     
    67
    Suchý na chvíli zastavil svoji chybou útok Plzně. Jenže Viktorka si řekla, že bude dál pokračovat v bázni. Je tu rohový kop. Očekávám další hru nakrátko při standardní situaci.
     
    68
    Mýlil jsem se. Centr spoluhráče se snesl na hlavu Suchého, který hlavičkoval v dobré pozici na penaltě, ale branku minul.
     
    69
    Myšlenky na nulu Viktorii ještě nepřepadají, ale je od této skutečnosti dvacet minut. Plzeń neubrala na aktivitě. Byla si vědoma, že zápas není u konce. Bohemians jsou v ofenzivě velice špatnÍ. Brankář Luhový nemusel řešit tíživou situaci za sedmdesát minut hry.
     
    71
    Begič ukázal házenkářské schopnosti, jenže ty nejsou ve fotbale povolené. A navíc ve vápně Plzně. Tudíž žlutá karta pro hostujícího hráče.
     
    73
    Vaníček to dnes opět přehnal s aktivitou. Fauloval soupeře. Rozhodčí Pálek mu jasně sdělil, že pro tohle se fotbal nehraje.
     
    74
    Viktorii přichází na pomoc Martin Debellis. Dohráno má pro dnešek Dominik Hašek.
     
    76
    Matějka byl obrán soupeřem o míč ve vápně Bohemians . Ale Plzeň na mě dnes působí velice dobře. Vše směřuje k výhře domácích.
     
    77
    Rychnovský za sebou asi nemá bezednou noc. Ve velké příležitost v souboji tváří v tváří Dařinovi minul o fous.
     
    79
    Snaha upřít hostům nelze, jenže zatím byla k ničemu. Plzeň vede 3:0.
     
    80
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tahle souhra skutečně stála za to. Rychlá bez velkých rozmluv. Trčka našel VOJTĚCHA HLINÁKA a ten nedal šanci Luhovému. 3:1.
    80. HLINÁK - 3:1
     
    81
    Ukazuje se, že zápas ještě není rozhodnutý. Bohemians tento gól může pomoci. Trenér Žák ještě hecuje své svěřence. Devět minut do konce. Za tento časový úsek se dají dát dva góly.
     
    82
    Je jasné, že Luhový nebude nikam pospíchat a dává si na čas. Plzeň drží už pouze dvougolové vedení. Brankář Plzně tak dnes neudrží čisté konto.
     
    83
    Jedenáct hlav, jedenáct stejných názorů. Plzeň chtěla odpískání faulu v dobré blízkosti branky Pražanů, ale vytěžila pouze rohový kop.
     
    84
    Střídající Debellis pozdravil Dařinu. Ale to bylo všechno, co si vyřídili. Brankář hostů neměl se střelou problémy.
     
    85
    Plzeň brání svůj hrad sestavený ze třech tyčí jako správní strážci. Je jisté, že Viktoria se už nebude hnát do útoku.
     
    86
    A když to nejde po straně, tak to musí jít za pomocí nákopů do vápna Plzně. Jenže stav zůstává stále o dva góly příznivější pro Viktorii.
     
    87
    Centr Debellise měl k dokonalosti asi tak daleko jako vztah Babiše s Kalouskem.
     
    88
    Na poslední minuty okusí atmosféru duelu přímo na trávníku Pinc. Kapitán Plzně Matějka tak svou druhou branku v utkání nepřidá.
     
    89
    Plzeň zdržuje. Roh bude hrát nakrátko, ale ono se není čemu divit. Vypadá to, že si Viktoria dojde pro tři body.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Viktoria Plzeň vítězí v duelu 31. kola Ligy staršího dorostu nad Bohemians Praha 3:1. Plzeň předvedla velice dobrý výkon. Za výhrou nakročila dvěma góly v první půli. Pražané přidali na fotbalovém umění ve druhých pětačtyřiceti minutách. Střídající Kulhánek ale přidal třetí branku Plzně. Hosté už pouze snížili na 1:3 ze svého pohledu. A tímto poměrem i přes snahu zelenobílých v závěru klání také skončilo.
     
    To je ode mě vše! Nezapomeňte večer fandit českým hokejistům na světovém šampionátu třeba za pomocí Onlajnů, které budou u toho. Já vám děkuji za pozornost a někdy přiště zase na počtenou. (12:50:43)

    Lukáš Jasoněk

    Vít Muzikář

    Branky: 16. Rychnovský, 29. Matějka, 55. Kulhánek – 80. Hlinák

    Karty:   39. Hašek (PLZ), 57. Mudra (PLZ) – 71. Begič (BOH)


    FC Viktoria Plzeň: Luhový – Skála, Suchý, Novák, Hašek, Mudra, Rychnovský, Matějka (K), Průcha, Vacovský, Havel
    Náhradníci: Šampalík, Teršl, K. Pavlík, Pinc, Končal, Kulhánek, Debellis

    Bohemians Praha 1905: Dařina – Malý, Nátr, Vacík, Brak (K), Begič, Trčka, Fric, J. Pavlík, Věchtík, Vaníček
    Náhradníci: Procházka, Hanzl, Novotný, Václavík, Hlinák

    Rozhodčí: Pálek – Štokl, Homr
    bahis siteleri