Real Sociedad – Rayo Vallecano 2:1 (kon.) | Real Madrid – Valencia 3:2 (kon.) | Villarreal – La Coruňa 0:2 (kon.)
Getafe – Gijón 1:1 (kon.) | Eibar – Real Betis 1:1 (kon.) | Barcelona – Espanyol 5:0 (kon.)
Sevilla – Granada 1:4 (kon.) | Las Palmas – Ath. Bilbao 0:0 (kon.) | Celta Vigo – Malaga 1:0 (kon.)
Levante – Atlético 2:1 (kon.)
konec
Getafe CF
1:1 (0:0)
Sporting Gijón
Neděle 08.05.2016, 17:00 • Coliseum Alfonso Pérez, Madrid • Španělská LaLiga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
    Getafe s oslabeným Gijónem i přes velký tlak pouze remizovalo.

     
    Getafe krátce po přestávce prohrálo, když se pohotovou střelou v akrobatické pozici prosadil Sergio Álvarez . Jenže vzápětí byl po druhé žluté kartě vyloučen Nacho Cases a Gijón dohrával zbytek utkání o deseti, čehož devět minut před koncem využil střídající Stefan Šćepović a po nádherném centru Pedra Leóna ze standardní situace hlavou vyrovnal. Ačkoliv Getafe doma nevyhrálo, vzhledem k ostatním výsledkům se posunulo mimo sestupové pásmo. Boj o záchranu ovšem vyvrcholí v posledním kole. Konečný výsledke. Getafe CF 1 Sporting Gijón 1. (18:53:19)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Juan Cala taktickým faulem zastavil rychlý protiútok Sportingu Gijón a uviděl žlutou kartu. Více už se v dnešním utkání nestane!
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Juan Cala (Getafe CF).
     
    90+4
    Alberto Lora doběhl míč po příliš dlouhém centru Getafe z pravého křídla a poté ho napálil do hloubi hřiště.
     
    90+3
    Isma López se na pravé straně šestnáctky dostal k přízemnímu centru, ten ale domácí odvrátili do bezpečí. Zarážející je, že místo toho, aby se Getafe v početní výhodě tlačilo za vstřelením vítězného gólu, tak se musí bránit.
     
    90+2
    Isma López si navedl míč na pravačku před pár okamžiky a zpoza šestnáctky napřáhl ke krásné technické střele, která těsně minula vzdálenější pravý horní roh brány! To bylo hodně těsné.
     
    90+1
    PŘESNOST PŘIHRÁVEK:

    Getafe CF 62% Sporting Gijón 50%
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 4 minuty. Více už času už ale Getafe na vstřelení vítězného gólu mít nebude.
     
    90
    Getafe po nádherné akci po pravém křídle skórovalo, jenže gól domácího celku nebyl uznán kvůli ofsajdu! Nutno dodat, že to bylo posouzeno naprosto správně a domácí ani neprotestovali.
     
    89
    Čas pro Getafe nyní běží neskutečně rychle a před námi je strhující závěr dnešního utkání, ve kterém jsme zatím po velké bitvě viděli dva góly, na každé straně po jedné.
     
    88
    Následný útok Getafe byl ovšem vzápětí zpomalen a domácí fotbalisté se k ohrožení brány Ivána Cuéllara vzápětí nedostali.
     
    87
    Sporting Gijón krásně roztáhl hru doleva, jenže následný centr zamířil na vzdálenější pravé tyči do území nikoho a Karim Yoda mohl na levém křídle vyrazit do rychlého protiútoku.
     
    86
    Druhý poločas nabízí strhující momenty na obou stranách a stav utkání je nerozhodný. Oslabený Gijón hraje na hřišti Getafe nerozhodně 1:1.
     
    85
    Do konce utkání zbývá odehrát něco málo přes pět minut a remíza s největší pravděpodobností příliš mnoho neřeší. Naopak vítěz dnešního duelu se výrazně přiblíží k záchraně.
     
    84
    Hosté vyrazili do rychlého protiútoku a z pravého křídla posílali do šestnáctky velmi nebezpečný centr, jenže Gijónu byl vzápětí odpískán útočný faul.
     
    83
    Pedro León dnes zkrátka nemá střelecké štěstí, nyní krásně vypálil z volného přímého kopu, jenže jeho prudká střela skončila těsně nad břevnem!
     
    82
    A možnost přichází hned vzápětí. Hráči Gijónu faulovali v blízkosti šestnáctky a domácí mají k dispozici volný přímý kop z velmi dobré pozice.

    Tomáš Reiner

    Branky: 80. Šćepović (León) – 50. S. Álvarez (Carmona)

    Karty:   32. Vergini (GET), 47. Vigaray (GET), 90+4. Cala (GET) – 20. Cases (GIJ), 79. Lora (GIJ)   56. Cases (GIJ)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:13.
    Getafe CF: Guaita – Vigaray (55. Šćepović), Vergini, Cala, Damián Suárez – Lacen, Medrán – León, Sarabia (76. Yoda), Moisés Gómez (66. Buendía) – Á. Vázquez.
    Náhradníci: Megyeri – Pereira, Velázquez, Yoda, Šćepović, Juan Rodríguez, Buendía.

    Sporting Gijón: Cuéllar – Lora, L. Hernández, Meré, Isma López – Cases, S. Álvarez – Carmona (59. Aït-Atmane), Halilović (68. Menéndez), Jony – A. Sanabria (79. Guerrero).
    Náhradníci: Alberto García – Menéndez, Lichnovsky, Guerrero, C. Castro, P. Pérez, Aït-Atmane.

    Rozhodčí: Alfonso Álvarez. Asistenti: Juan Barranco, Jon Núñez. Čtvrtý rozhodčí: Abraham Domínguez

    Diváci: 13028
    bahis siteleri