Jekatěrinburg – Čerepovec 2:4 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Petrohrad 2:4 (kon.) | Čeljabinsk – Záhřeb 3:0 (kon.)
Jokerit – Novokuzněck 5:1 (kon.) | Riga – Omsk 1:2 (kon.) | Minsk – Novosibirsk 5:4 (po pr.)
po prodl.
HC Dinamo Minsk
5:4 (1:3, 3:1, 0:0 - 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Středa 21.09.2016, 18:30 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    47:13
    Při návratu vyloučeného Kovyršina, který si odpykával trest za Scrivense, je vyloučen Sergej Šumakov a hra tak bude pokračovat ve čtyřech na obou stranách. Útočník hostí se provinil nedovoleným bráněním.
     
    45:13
    Tohle byla tedy klukovina od Bena Scrivense. Brankář domácích měl zakrytý výhled, tak ho nenapadlo nic lepšího, než seknout clonícího Stepana Sannikova holí do levého stehna. Rozhodčí, který byl za brankou, to jasně viděl a vylučuje domácího gólmana, za kterého si trest odpyká Jevgenij Kovyršin. Navíc prakticky ve stejné chvílí sekl Marc-André Gragnani dalšího soupeře, a to mezi kruhy. Tohle jsou hlouposti v podání domácích.
     
    44:17
    Novosibirsku se otevírá šance na vedení. Alexander Matěruchin totiž v souboji o puk podrazil soupeře a, ač se mu to příliš nelíbí, musí jít na trestnou lavici.
     
    34:04
    Přesilová hra domácích ale končí. Linglet se tlačil před branku k dorážce, kde se sekáním provinil Rob Klinkhammer. Navíc to vypadá, že si při faulu sám ublížil. Za 54 vteřin naskočí na led Lukin a začne minutová přesilovka hostí.
     
    32:58
    Další vyloučení na hostující straně. Dnešní přesilovky jsou zatím jedním z rozhodujících faktorů utkání a tohle byl Sibir mohlo znovu přijít draho. Ven jde Dmitrij Lukin za držení protihráče.
     
    30:20
    Také domácí budou mít možnost skórovat v přesilové hře. Jevgenij Arťuchin dostává zbytečné dvě minuty za nedovolené bránění. Tohle by Sibir mohlo přijít draho.
     
    29:35
    Hosté naopak mohou jít opět do vedení. Znovu je to dvouminutový trest pro Lukáše Krajíčka, který tak dnes již počtvrté míří na trestnou lavici, nyní za sekání. No, český bek určitě není dnešní oblíbenec rozhodčích.
     
    26:52
    Domácí mohou obrátit ještě nedávno nepříznivý stav zápasu, který během 37 vteřin srovnali, nyní dokonce ve svůj prospěch. Jurij Sergijenko totiž vyhodil kotouč mimo hřiště a jde si sednou na dvě minuty za zdržování hry.
     
    24:39
    Domácí tým si vyzkouší poměrně oblíbenou přesilovou hru čtyři na tři, na ledě nyní bude hodně místa. Jevgenij Arťuchin je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění.
     
    23:44
    Po vyhraném buly se k puku dostal Šumakov, ale ihned jej podrazil Lukáš Krajíček, který tak znovu putuje na trestnou lavici. Dneska již potřetí. Ovšem útočník hostí Sergej Šumakov svému pádu hodně přidal a dostává dvě minuty za nafilmovaný pád.
     
    20:52
    Tak už to neplatí. Maxim Šalunov podrazil soupeře a jde si sednout na dvě minuty. Tím končí přesilová hra hostí.
     
    15:58
    Pět minut a do konce utkání. To je jasný verdikt sudích po tom, co se Ilja Šinkevič hodně nebezpečně ohnal po buly po Stepanu Sannikovovi. Nepříjemná a nebezpečná, možná až zákeřná, sekera. Šinkevič si dneska už nezahraje, dostává trest na 5 minut a do konce utkání, který za něj odsedí Stanislav Lopačuk. Hosté tak mají dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    15:52
    Dvě minuty za zdržování hry dostává český obránce Lukáš Krajíček, který je tak během první třetiny podruhé na trestné lavici. Tentokrát za vyhození puku mimo hrací plochu.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    13:13
    Vylučovat se bude také na straně druhé. Stepan Sannikov totiž dostává dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    10:10
    Zatímco Adam Polášek si připsal již osmou asistenci v sezoně, další český bek, Lukáš Krajíček, půjde na trestnou lavici. Zahákoval soupeře a dostává za to dvě minuty.

    Na vyloučení: 0-1.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 20. N. Komarov, 26. Ellison (S. Kosticyn), 27. Kulakov (Matěruchin, Lisovec), 31. Kovyršin (Ellison, Bailen), 63. Ellison (S. Kosticyn) – 9. Šumakov (Polášek), 18. Šalunov (Gubin, Šumakov), 20. Šalunov (Polášek, Šumakov), 30. Polášek (Šalunov)


    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Karnauchov) – Chenkel, Krajíček, Šinkevič, Gragnani, Lisovec, Bailen – N. Komarov, A. Volkov, Pavlovič – Kulakov, Matěruchin, Klinkhammer – Linglet, S. Kosticyn, Ellison – An. Stěpanov, Kovyršin, Lopačuk. Trenér: Craig Woodcroft.
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (31. Krasikov) – Polášek, Beljakov, Několenko, Vereščagin, D. Lukin, Naumov, Sergijenko – Sannikov, Šumakov, Šalunov – Kemppainen, Žafjarov, Arťuchin – Fefelov, Okulov, Vorošilo – Skabelka, D. Vorobjov, Gubin – Arťomov. Trenér: Andrej Skabelka.

    Rozhodčí: Alexei Bělov, Denis Bondar – Dmitrij Goljak, Alexander Něsterov
    bahis siteleri