Jekatěrinburg – Čerepovec 2:4 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Petrohrad 2:4 (kon.) | Čeljabinsk – Záhřeb 3:0 (kon.)
Jokerit – Novokuzněck 5:1 (kon.) | Riga – Omsk 1:2 (kon.) | Minsk – Novosibirsk 5:4 (po pr.)
po prodl.
HC Dinamo Minsk
5:4 (1:3, 3:1, 0:0 - 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Středa 21.09.2016, 18:30 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:59 Matt ELLISON - 5:4
     
    62:59
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Dalo by se říct nedáš – dostaneš. Hosté založili rychlý útok, ale Šumakův pokus z pravé strany zneškodnil Scrivens. V protiútoku si Kosticyn mohl vybrat, zda předloží puk na Bailena, sjíždějícího z druhé vlny, nebo na Elliota. Kosticyn si přihrávkou z pravé strany vybral MATTA ELLIOTA, sjíždějícího k levé tyči, a ten kdyby tuto gólovku neproměnil, mohl by brusle pověsit na hřebík. Asistence: Sergej Kosticyn.
     
    61:40
    Slibná šance domácích. Linglet přejel s pukem modrou a posunul jej na Kosticyna, který ale z prostoru mezi kruhy nepropálil Krasikova. Ten následně nedovolil dorážku ani Ellisonovi.
    48:05 Matt Ellison nastřelil dnes již podruhé tyčku, tentokrát levou spojnici
     
    48:05
    Nevím, proč se nyní rozhodčí radili o tom, zda střeal Matta Ellisona byla brankou nebo ne. Útočník domácích, který se dnes zasloužil o srovnání na 3:3, vypálil tvrdě z pravého kruhu, ale jeho pokus se od levou spojnici branky Krasikova odrazil do rohu kluzistě.
     
    47:13
    Při návratu vyloučeného Kovyršina, který si odpykával trest za Scrivense, je vyloučen Sergej Šumakov a hra tak bude pokračovat ve čtyřech na obou stranách. Útočník hostí se provinil nedovoleným bráněním.
     
    46:03
    Domácí se dlouho bránili přesile hostí, trojice Dinama toho měla lidově řečeno plné kecky. Není se čemu divit. Po střele Poláška skákal puk na brankové čáře, kde se ho snažil dorazit Šumakov se Šalunovem, ale Scrivens se svými obětavými spoluhráčí uháji vyrovnaný stav.
     
    45:13
    Tohle byla tedy klukovina od Bena Scrivense. Brankář domácích měl zakrytý výhled, tak ho nenapadlo nic lepšího, než seknout clonícího Stepana Sannikova holí do levého stehna. Rozhodčí, který byl za brankou, to jasně viděl a vylučuje domácího gólmana, za kterého si trest odpyká Jevgenij Kovyršin. Navíc prakticky ve stejné chvílí sekl Marc-André Gragnani dalšího soupeře, a to mezi kruhy. Tohle jsou hlouposti v podání domácích.
     
    44:17
    Novosibirsku se otevírá šance na vedení. Alexander Matěruchin totiž v souboji o puk podrazil soupeře a, ač se mu to příliš nelíbí, musí jít na trestnou lavici.
     
    34:04
    Přesilová hra domácích ale končí. Linglet se tlačil před branku k dorážce, kde se sekáním provinil Rob Klinkhammer. Navíc to vypadá, že si při faulu sám ublížil. Za 54 vteřin naskočí na led Lukin a začne minutová přesilovka hostí.
     
    32:58
    Další vyloučení na hostující straně. Dnešní přesilovky jsou zatím jedním z rozhodujících faktorů utkání a tohle byl Sibir mohlo znovu přijít draho. Ven jde Dmitrij Lukin za držení protihráče.
     
    30:41
    Čtvrtý gól byl již na Alexandera Saláka moc. Místo něj jde do branky Alexej Krasikov.
    30:41 Jevgenij KOVYRŠIN - 4:4
     
    30:41
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A také že vyloučení hosty draho přichází, jejich vedení nyní trvalo jen 42 vteřin. Bailen dával kotouč na modrou pro Ellisona, jenž si k dnešní jedné přesné přihrávce připisuje asistenci. Před brankou totiž jeho střelu z první tečoval JEVGENIJ KOVYRŠIN nad levý beton Alexandera Saláka. Asistence: Matt Ellison, Nick Bailen.
     
    30:20
    Také domácí budou mít možnost skórovat v přesilové hře. Jevgenij Arťuchin dostává zbytečné dvě minuty za nedovolené bránění. Tohle by Sibir mohlo přijít draho.
    29:59 Adam POLÁŠEK - 3:4
     
    29:59
    Sibir právě vstřelil branku!
    K devíti přesným asistencím v dosavadním průběhu sezony – z toho dvěma dnešním – přidává ADAM POLÁŠEK svůj první gól v sezoně. Šalunov mu z pravé strany přihrál na modrou a český obránce dělovkou z první propálil vše, co mu stálo v cestě. Trefil se kolem hlavy Bena Scrivense pod horní tyčku. Asistence: Maxim Šalunov.
     
    29:35
    Hosté naopak mohou jít opět do vedení. Znovu je to dvouminutový trest pro Lukáše Krajíčka, který tak dnes již počtvrté míří na trestnou lavici, nyní za sekání. No, český bek určitě není dnešní oblíbenec rozhodčích.
     
    26:52
    Domácí mohou obrátit ještě nedávno nepříznivý stav zápasu, který během 37 vteřin srovnali, nyní dokonce ve svůj prospěch. Jurij Sergijenko totiž vyhodil kotouč mimo hřiště a jde si sednou na dvě minuty za zdržování hry.
    26:28 Alexandr KULAKOV - 3:3
     
    26:28
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné. Tohle je hodně studená sprcha pro Novosibirsk, protože Minsk během 37 vteřin srovnává dvougólové manko. Matěruchin má na gólu nemalou zásluhu, když za brankou vybojoval kotouč. Dal ho k levé tyči, kde si najížděl ALEXANDER KULAKOV. Útočník druhé lajny hostí si sjel před branku a nadvakrát propasíroval touš pod betonem Saláka do sítě. Asistence: Alexander Matěruchin, Jevgenij Lisovec.
    25:51 Matt ELLISON - 2:3
     
    25:51
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    ´Tak konečně to MATTU ELLISONOVI vyšlo. Dinamo svíralo svého soupeře před brankou. Před Salákem vznikl obrovský závar, při kterém se kotouč odrazil mezi kruhy pro Kosticyna. Ten nestřílel, nýbrž přihrál k pravé tyči na číhajícího MATTA ELLISONA a ten nekompromisně střílí kontaktní gól svého týmu. Asistence: Sergej Kosticyn.
     
    24:39
    Domácí tým si vyzkouší poměrně oblíbenou přesilovou hru čtyři na tři, na ledě nyní bude hodně místa. Jevgenij Arťuchin je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění.
     
    23:44
    Po vyhraném buly se k puku dostal Šumakov, ale ihned jej podrazil Lukáš Krajíček, který tak znovu putuje na trestnou lavici. Dneska již potřetí. Ovšem útočník hostí Sergej Šumakov svému pádu hodně přidal a dostává dvě minuty za nafilmovaný pád.
     
    20:52
    Tak už to neplatí. Maxim Šalunov podrazil soupeře a jde si sednout na dvě minuty. Tím končí přesilová hra hostí.
    19:42 Nikita KOMAROV - 1:3
     
    19:42
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak s góly se nám tady doslova roztrhnul pytel. Hosté při početní výhodě inkasují. NIKITA KOMAROV totiž na modré odebral puk Vereščaginovi svým napadáním. Navíc ještě získal odražený touš, sjel si blíže k brance a ránou mezi betony Saláka snížil stav. Bez asistence.
    19:21 Maxim ŠALUNOV - 0:3
     
    19:21
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hosté využívají i pokračující přesilovou hru a tohle je pro domácí hodně kruté. Ale pykají za zcela zbytečný pětiminutový trest Šinkeviče. Šumakov získal v levém rohu puk a dal jej na levý kruh pro Poláška. Ten křížem ihned přihrál na druhý kruh, kde byl MAXIM ŠALUNOV a střelou z první propálil gólmana Scrivense. Asistence: Adam Polášek, Sergej Šumakov.
    17:37 Maxim ŠALUNOV - 0:2
     
    17:37
    Sibir právě vstřelil branku!
    Dlouhou přesilovku pět na tři již poté domácí nepřestáli. Vypadalo to sice, že domácí nějak dostanou puk ve skrumáži před brankou k Scrivensovi. Ale Šumakov jej rychle poslal na Gubina, který si všiml před brankou volného MAXIMA ŠALUNOVA a ten se již trefil k levé tyči branky Scrivense. Tady se jasně ukázala dvojnásobná převaha hostí. Asistence: Oleg Gubin, Sergej Šumakov.
     
    15:58
    Pět minut a do konce utkání. To je jasný verdikt sudích po tom, co se Ilja Šinkevič hodně nebezpečně ohnal po buly po Stepanu Sannikovovi. Nepříjemná a nebezpečná, možná až zákeřná, sekera. Šinkevič si dneska už nezahraje, dostává trest na 5 minut a do konce utkání, který za něj odsedí Stanislav Lopačuk. Hosté tak mají dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    15:52
    Dvě minuty za zdržování hry dostává český obránce Lukáš Krajíček, který je tak během první třetiny podruhé na trestné lavici. Tentokrát za vyhození puku mimo hrací plochu.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    13:13
    Vylučovat se bude také na straně druhé. Stepan Sannikov totiž dostává dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 1-1.
    13:02 Šance Matta Ellisona, při Salákovi stálo štěstí
     
    13:02
    Co přestává, nyní ve vlastním oslabení mohli domácí vyrovnat. Klinkhammer totiž na pravém kruhu doslova ukradl soupeři puk a posunul jej na volného Matta Ellisona. Ten zkusil na Saláka kličku nalevo, čímž českého gólmana příliš nepřekvapil. Alexandr Salák sice musel jít na zem, ale Ellison se dostal do velkého úhlu a z něj trefil jen pravou tyč. Je možné, že Salák částečně škrtnul puk pravým betonem. Obrovská to šance.
     
    12:02
    Dobrá kombinace Sibiru. Šalunov na levém kruhu přihrál Adamu Poláškovi, jehož dělovku z první zneškodnil Ben Scrivens. A že to tedy byla rána.
     
    10:10
    Zatímco Adam Polášek si připsal již osmou asistenci v sezoně, další český bek, Lukáš Krajíček, půjde na trestnou lavici. Zahákoval soupeře a dostává za to dvě minuty.

    Na vyloučení: 0-1.
    08:48 Sergej ŠUMAKOV - 0:1
     
    08:48
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí tým ale při svém tlaku zapomněl na zadní vrátka. Adam Polášek získal puk na obranné modré a bleskově ho poslal dopředu pro SERGEJE ŠUMAKOVA. Ten si najel blíže k brance a už to vypadalo, že Scrivens ukryje puk ve své moci, ale ten mu těsně propadl za čáru. Asistence: Adam Polášek.
     
    06:35
    Po druhém vyhraném buly tu byla opět velká šance domácích. Střelua Lisovece od modré byla zblokována, takže na branku neprošla. Ale před Salákem si udělal parádní prostor znouv Ellison, jenž zblízka nepropálil brankáře.
     
    01:24
    Povedená akce domácího týmu. Ellison získal na pravém kruhu puk a poslal ho před branku na najíždějícího Kosticyna, který ale zblízka minul prostor kolem levé tyče českého gólmana.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 20. N. Komarov, 26. Ellison (S. Kosticyn), 27. Kulakov (Matěruchin, Lisovec), 31. Kovyršin (Ellison, Bailen), 63. Ellison (S. Kosticyn) – 9. Šumakov (Polášek), 18. Šalunov (Gubin, Šumakov), 20. Šalunov (Polášek, Šumakov), 30. Polášek (Šalunov)


    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Karnauchov) – Chenkel, Krajíček, Šinkevič, Gragnani, Lisovec, Bailen – N. Komarov, A. Volkov, Pavlovič – Kulakov, Matěruchin, Klinkhammer – Linglet, S. Kosticyn, Ellison – An. Stěpanov, Kovyršin, Lopačuk. Trenér: Craig Woodcroft.
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (31. Krasikov) – Polášek, Beljakov, Několenko, Vereščagin, D. Lukin, Naumov, Sergijenko – Sannikov, Šumakov, Šalunov – Kemppainen, Žafjarov, Arťuchin – Fefelov, Okulov, Vorošilo – Skabelka, D. Vorobjov, Gubin – Arťomov. Trenér: Andrej Skabelka.

    Rozhodčí: Alexei Bělov, Denis Bondar – Dmitrij Goljak, Alexander Něsterov
    bahis siteleri