Buffalo – New Jersey 1:2 (po pr.) | Toronto – Philadelphia 6:3 (kon.) | Ottawa – Los Angeles 2:1 (kon.)
Chicago – Washington 2:3 (po pr.) | Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Edmonton – Dallas 2:3 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
Dallas Stars
Sobota 12.11.2016, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:34
    Obrovská možnost Connora McDavida před brankovištěm. Ale také se výborně prezentoval brankáře Lehtonen, jenž zavčas zasáhl. Jestli dnes Dallas vyhraje, má na tom hlavní zásluhu hlavně on.
     
    58:15
    Edmonton Oilers už hrají s prázdnou brankou a zkoušejí to se šesti muži v poli.
     
    47:33
    Následuje první vyloučení ve třetí třetině, přesilovou hru si zahrají hokejisté Edmontonu. Jamie Oleksiak z Dallasu od rozhodčího inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    36:01
    Slepyšev mohl klidně rychle vyrovnat, ale Kari Lehtonen se blýskl výborným zásahem lapačkou. Gólman hostů drží svůj celek ve druhé třetině nad vodou a hlavně díky němu Dallas vede o jednu branku.
    35:00 Antoine ROUSSEL - 2:3
     
    35:00
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dosavadní edmontonské šance nakonec přicházejí vniveč, protože jsou to hráči Dallas Stars, kdo se dnes potřetí dostává do vedení a znovu vede o jednu branku. Stačil jeden trošku povedený útok a ruce hokejistů v bílých trikotech letí nad hlavy. Nahození před Talbotovu branku z pravého kruhu ze vzduchu kvalitně zpracoval ANTOINE ROUSSEL, který poslal puk nečekaně rychle do domácího zařízení. Edmonton tedy bude muset pokračovat v dosavadní aktivní hře, pokud chce opět pomýšlet na vyrovnání. Velmi zajímavá situace pět minut před druhou sirénou. Asistence: Tyler Seguin, Patrick Eaves.
     
    31:32
    Avšak nyní možnost také na druhé straně a Dallasu moc nechybělo, aby se utrhl zpátky do vedení. Po minutách bez šancí tedy dallaská možnost.
     
    31:17
    Patrick Maroon dnes po ledě doslova létá. Teď se znovu utrhl do šance na pravém kruhu a dělal velké starosti Lehtonenovi. Finský brankář šanci nakonec zastavil, ale jen tak tak.
     
    28:08
    Obrovská šance pro Tylera Seguina, jenž na malý okamžik zůstal sám před edmontonskou brankou a zkoušel vymíchat Talbota. Jenže to se mu nepodařilo a příležitost zůstává nevyužita.
     
    24:58
    Bude se poprvé v tomto dějství vylučovat. Na trestnou lavici bude muset některý z hokejistů Edmonton Oilers, protože ti špatně střídali a jsou potrestání za příliš mnoho hráčů na ledě. Týmový trest odpyká Patrick Maroon.
    19:32 Tyler PITLICK - 2:2
     
    19:32
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Branky jsme viděli na začátku první třetiny a jednu sledujeme také několik vteřin před jejím koncem. Skoro se zdálo, jako by Dallas Stars na chvíli přestali hrát a nechali edmontonské útočníky, ať si dělají kolem Lehtonenovy klece, co jen chtějí. Z toho vyplynulo přesné zakončení TYLERA PITLICKA, jenž těsně před uplynutím zahajovací dvacetiminutovky znovu vyrovnává skóre. A čeká nás tedy velice zajímavých dalších čtyřicet minut zápasu. Pitlick měl při zakončení u brankoviště docela štěstí, ale i takový gól platí. Bez asistence.
     
    15:00
    Nyní už se ovšem píská a na trestnou lavici bude muset odejít dallaský hokejista Patrick Eaves, ten se provinil nedovoleným bráněním proti Pitlickovi. Nadále tak pokračujeme v sérii vyloučení během úvodní periody.
     
    11:26
    Naopak je tu veliká šance Edmontonu ve vlastním oslabení. Ryan Nugent-Hopkins se protáhl až před soupeřova brankáře a ještě pak dorážel vlastní střelu. Lehtonen jej na poslední chvíli zastavil betony.
     
    09:28
    Hra po chvíli znovu přerušena, chystá se totiž další vyloučení na domácí straně. Patrick Maroon dostává menší trest za nesportovní chování, takže Dallas Stars mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    09:06
    Connor McDavid měl na hokejce vyrovnávací gól, když se úplně sám prokličkoval až před Kariho Lehtonena. Zbývalo mu pouze lépe zakončit a kotouč klidně mohl být v síti.
     
    05:41
    Jenže počet hráčů na ledě se velmi rychle srovná. Trest totiž dostává i hokejista z druhé strany barikády, pykat dvě minuty je nucen Lauri Korpikoski. Bude se hrát ve čtyřech.
     
    04:59
    Rozhodčí na začátku zápasu rozhodně s vyloučeními nešetří. Posílá na trestnou lavici domácího Pouliota, ten se dle jeho názoru provinil nedovoleným bráněním.
    04:51 Patrick EAVES - 1:2
     
    04:51
    Dallas právě vstřelil branku!
    Gólové hody na začátku první třetiny pokračují, jen několik vteřin stačilo hostujícímu celku na to, aby vyžil přesilovku a vrátil vedení zpátky na svou stranu. Sledujeme tedy už třetí přesnou trefu během pěti minut základní hrací doby, tentokráte se do kotouče opřel Tyler Seguin, jehož pokus ještě zavčas tečoval PATRICK EAVES. A Cam Talbot už vůbec nestihl reagovat. Oilers tedy opět musejí dohánět a v hale je zase o něco více ticho než doposud. Asistence: Tyler Seguin, Jamie Benn.
     
    04:43
    Dvě minuty za držení protihráčovy hokejky dostává domácí obránce Adam Larsson, je tu tedy přesilovka Dallasu.
     
    04:17
    Tak to je tedy hodně ostrý úvod zápasu. Teď je tu dokonce bitka, spolu si to rozdali domácí Nurse a hostující McKenzie, oba pochopitelně dostávají pětiminutové tresty za rvačku a půjdou za katr.
    03:37 Patrick MAROON - 1:1
     
    03:37
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Zatím to vypadá, že dnes bychom mohli sledovat na branky hodně bohaté utkání. Trvalo to jen pár minutek a vedení Dallas Stars je minulostí, Edmontonským se daří skóre na kostce v hale velmi rychle vyrovnat. Oilers dlouho pobývali v útočném pásmu soupeře, z čehož nakonec vyústila přesná trefa za záda Kariho Lehtonena. Situaci na brankovišti pak ze všech nejlépe zvládl PATRICK MAROON, jenž doklepl puk za záda soupeřova brankáře. Máme tedy znovu vyrovnáno. Asistence: Jordan Eberle, Connor McDavid.
    00:28 Lauri KORPIKOSKI - 0:1
     
    00:28
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně rychlý úvod v podání hokejistů Dallas Stars. První šance sice měli Edmonton Oilers a pozor musel dávat ochránce hostující klece Kari Lehtonen. Jenže pak se útočníci z Texasu přesunuli dopředu a bylo zle pro Olejáře. Gólman Edmontonu za sebe pouští hned jednu z prvních střel tohoto utkání, střelou o tyčku jej dokázal zaskočit LAURI KORPIKOSKI. Ten tedy otevírá skóre tohoto duelu a po několika vteřinách od úvodního vhazování musí kanadský celek dohánět ztrátu. Uvidíme, co se bude dít dál. Asistence: Jamie Benn.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. Maroon (Eberle, McDavid), 20. Pitlick – 1. Korpikoski (Jamie Benn), 5. Eaves (Seguin, Jamie Benn), 35. Roussel (Seguin, Eaves)


    Edmonton Oilers: Talbot – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Benning, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Eberle – Pouliot, Nugent-Hopkins, Puljujärvi – Lucic, Draisaitl, Pitlick – Lander, Letestu, Slepyšev.
    Dallas Stars: Lehtonen – Hamhuis, Klingberg, Oduya, Johns, Oleksiak, Jordie Benn – Jamie Benn, Faksa, Korpikoski – Roussel, Seguin, Eaves – McKenzie, D. Shore, B. Ritchie – G. Smith, Dowling, Cracknell.

    Rozhodčí: Skilliter, Hanson – Wheler, Knorr

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri