Jihlava – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:4 (kon.) | Kladno – Chomutov 2:5 (kon.)
Havířov – Třinec 0:2 (kon.) | Letňany – Sparta 1:6 (kon.) | HC Litvínov – Slavia 3:5 (kon.)
K. Vary – HC Plzeň 3:4 (po pr.) | Kolín – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Pardubice 2:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
HC Kometa Brno
Sobota 12.11.2016, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Extraliga staršího dorostu • 22. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu NOEN extraligy staršího dorostu. V rámci dvaadvacátého kola, které startuje závěrečnou čtvrtinu základní části, se proti sobě postaví HC Dukla Jihlava a HC Kometa Brno. Zápas na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě startuje přesně ve 12 hodin.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Celku z Jihlavy se v posledních utkáních nadmíru daří a dá se říct, že si v nich z 90% zajistil postup do play-off. Zvládl totiž zápasy se svými hlavními konkurenty o první čtyřku. Starší dorostenci Dukly totiž postupně doma vyhráli nad Vítkovicemi, přivezli si dva body z Havířova, v Třinci otočili ve svůj prospěch třígólové vedení soupeře a naposled v předešlém kole porazili v bitvě o první místo tabulky Zlín 3:2. Jihlava tak vede celou tabulku skupiny Východ a na páté místo, které drží Litvínov, má náskok 10 bodů (ale také o jeden zápas více).
     
    HC Kometa Brno:
    Brněnští hokejisté se po trošku nepovedeném úvodu začínají dostávat právě včas do hlavní formy. Během prvních pěti zápasů totiž vyhráli jen dvakrát (nutno ale říct, že dvakrát padli za jeden bod), což rozhodně nebyl ideální vstup do sezony. Poté sice Kometa čtyřikrát za sebou plným počtem vyhrála, jenže hned v dalších pěti po sobě jdoucích zápasech se Brňané radovali jen jednou. Z jejich strany ale přišlo zlepšení v pravý čas. Kometa totiž v předešlých pěti zápasech pětkrát vyhrála při zdrcujícím skóre 25:6 a pouze na ledě Zlína inkasovala více jak jednu branku. Celkově je tak Kometa na třetím místě tabulky se ziskem 38 bodů a na páté Vítkovice má k dobru pět bodů.
     
    Dukla se letos s Kometou potkala již dvakrát a rozhodně se na tato dvě utkání dívají lépe Brňané. Nejprve v sedmém kole rozstříleli Jihlavu na jejím ledě poměrem 6:0 a stejný počet branek nasázeli Dukle i v DRFG Areně, kde sice jihlavští hokejisté vedli 1:0, ale nakonec se po výhře 6:1 radovala Kometa Brno.

    14 kolo: Kometa Dukla 6:1
    7. kolo: Dukla – Kometa 0:6.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Jurička (Šťastný) – Musil, Mareš, Vrátný, Veleba, Havelka, Marek – Jindra, Najman, Vala – Filip, Kadleček, Kardoš – Úlovec, Hrbatý, Daňhel. Trenér: Štěpán Moravec

    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Kučera, Jeřábek, Krejčí, Věžník, Kowalczyk, Jurnečka, Vašíček – Frydrych, Matula, Süss – Zajíček, Minárik, Kadlic – Krejčí, Střondala, Svoboda – Kunc. Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Homola – Berger, Tichý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Již po pár vteřinách hry dával Frydrych kotouč na pravý kruh pro Jana Süsse, který vypálil do horního rohu vzdálenější tyče, kde byla i vyrážečka Juřičky.
     
    01:02
    Před dotírajícími hráči raději Holík ukryl kotouč ve výstroji.
     
    01:21
    Vala se snažil najít u pravé tyče Holíka skulinku. Gólman Brna sice chvíli nevěděl, kde má puk, přesto jej stačil pokrýt a najít kus černé gumy pod betonem.
     
    02:35
    Hra nemůže pokračovat, protože hosté si v útočném pásmu nahráli rukou. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu poblíž útočné modré Komety.
     
    03:53
    Ačkoliv Jihlava stíhala soupeře a snažila se napadat jeho rozehrávku, podařilo se hostům dostat kotouč znovu před Juřičku.
     
    04:23
    Starší dorostenci Dukly dnes nastupují bez tahounů Dominika Adama a Matěje Vály, kteří pravděpodobně nastoupí odpoledne za juniorku Dukly na ledě Pardubic.
     
    04:50
    Útok Brňanů nemůže pokračovat kvůli ofsajdu.
     
    05:14
    Od modré zkusil nahodit puk na branku Veleba, ale žádný z jeho spoluhráčů kotouč netečoval a ten tak prošel kolem levé tyče.
     
    05:33
    Matěj Daňhel hledal mezi kruhy odražený puk. Už se dostával ke střele, ovšem puk mu podjel pod hokejkou.
     
    06:01
    Z pravé strany si až mezi kruhy sjel Havelka. Přenesl váhu na jednu nohu a poté vší silou vystřelil, ovšem Holík má kotouč ve své moci.
     
    06:11
    Kometa založila rychlý protiútok, který vyřešil Juřička podržením kotouče.
     
    06:38
    Dobrým napadáním se prezentoval Vala, který po přejetí modré málem získal kotouč do své moci. K odraženému puku si povyjel Holík a div že netrefil napadajícího Filipa. Poté se ke střele na levé straně dostal Adam Najman a orazítkoval vnější levou tyčku.
     
    07:09
    První přesilovou hru si vyzkouší Jihlava. Na levém straně ve svém obranném pásmu držel Jakub Matula soupeře a dostává tak dvě minuty.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    07:38
    Odražený puk si před brankou našel Roman Jeřábek a snadno ho posílá přes všechny čáry.
     
    08:01
    Jaroslav Musil se ze všech hráčů nejrychleji dostal mezi kruhy ke kotouči. Ač byl tísněn, dokázal vystřelit, ovšem vedle vzdálenější tyče.
     
    08:45
    Proti ráně Jindry od modré ukázal dobrý zákrok i dobrý postřeh Holík, který pokus pro brankáře v nepříjemné menší výšce nad ledem srazil betonem. Tím spíše, že mu ještě clonili hráči.
     
    09:09
    V závěru přesilové hry to zkusil ještě Úlovec, ovšem Holík byl proti jeho střele z prostoru mezi kruhy opět pozorný.
     
    09:42
    Zakázané uvolnění Komety.
     
    10:42
    Dukla svírá soupeře před jeho brankou, Kometa zatím vůbec nemůže vyhodit puk.
     
    11:10
    Dobrou střelou se prezentoval ze středu pásma Vala a nyní již Holík přerušuje hru. Jeho spoluhráči toho měli plné brejle a mohou být rádi, že teď neinkasovali. Přes pozorného Holíka se k dorážce Valovy střely už nedostal Filip.
     
    11:54
    Jihlava pokračuje v útočných choutkách, znovu má puk v pásmu před Holíkem.
     
    12:00
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se zcela zaslouženě dostávají do vedení, o tom žádná. LUKÁŠ MAREŠ si z postu obránce sjel před branku, kde ho výbornou přihrávkou našel Kadleček, a obránce Dukly zamířil tváří v tvář Holíkovi přesně pod víko. Pohledná to kombinace. Asistence: Slavomír Kadleček.
     
    13:52
    Jihlava si zahraje další přesilovou hru v zápasu. Michal Kunc je potrestán dvěma minutami za hru vysokou holí.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    14:23
    Havelka byl na modré pořádně tísněn napadajícím Süssem. Přesto dokázal přihrát na modrou pro Mareše, jenž posunul puk mezi kruhy na Musila, který o maličký kousek minul pravou tyčku Holíka.
     
    14:43
    Jihlava se dostala znovu k puku a kombinuje, snaží se znovu ohrozit brněnskou svatyni.
     
    15:09
    Kometa se ze souvislejšího tlaku osvobozuje úspěšným vyhozením puku.
     
    15:48
    Z levé strany si před branku najel Vala, který zkoušel Holíka překvapit bekhendovou střelou, což se mu nepovedlo.
     
    15:52
    Hosté již hrají v plném počtu a zvládli tak i druhé oslabení dnešního zápasu.
     
    17:33
    Po vyhraném buly před Juřičkou vyrazila Jihlava do rychlého protiútoku. Po pravé straně zavezl puk do pásma Filip. Nahodil jej před branku na Kadlečka, který nevystřelil, ale to se podařilo Jindřichu Kardošovi, který po otočce těsně minul vzdálenější tyčku.
     
    18:38
    Kometa je v útoku poměrně bezzubá, nedokáže výrazněji ohrozit Juřičkovu branku.
     
    18:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    Další protiútok Dukly již znamená druhý gól. A ten byl tedy hodně pohledný. Vrátný vyslal na pravé straně puk do jízdy pro ADAMA NAJMANA, který vystřelil z pravého kruhu střelu tak přesnou, že by se i výrobce švýcarských hodinek divil. Asistence: Josef Vrátný, Petr Veleba.
     
    19:00
    Jan Juřička si také chtěl po delším čase sáhnout na kotouč, proto raději pokryl puk před několika dotírajícími hráči.
     
    19:26
    V rohu za brankou Juřičky se bojuje o puk, navrch má zatím zejména hostující Lukáš Frydrych.
     
    19:55
    Kowalczyk si zkusil vybruslit na levý kruh. Neměl už příliš času, tak vystřelil, ovšem jeho pokus byl zblokován.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je u konce a zápas probíhá podle stejných not jako včerejší utkání Dukly proti Zlínu o první místo tabulky. Jihlava totiž znovu vede o dva góly, když se ve dvanácté minutě prosadil Lukáš Mareš a těsně před koncem první třetiny poslal Jihlavu do dvougólového vedení Adam Najman. Je to vůbec poprvé, co Dukla v této sezoně vede nad Kometou o dvě branky.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Hosté na nic nečekali a hned z první akce ohrozili branku Juřičky. Frydrych poslal puk k pravé tyči na Süsse, který se ale přes beton domácího gólmana neprosadil.
     
    20:58
    Pískáno je zakázané uvolnění Dukly.
     
    20:58
    V rohu za brankou Dukly leží Josef Vrátný, který snad bude v pořádku. Po chvíli se za pomocí lékaře Dukly zvedá a míří na střídačku.
     
    21:15
    Tomáš Vala pláchl obraně hostí a ač byl tísněn, dokázal ještě před brankou vystřelit a nadělat tak spoustu problémů Holíkovi. Puk se nakonec dostal za čáru, ale to až pár vteřin po tom, co sudí Homola přerušil hru.
     
    21:58
    Hra se po dalším zakázaném uvolnění Dukly opět stěhuje před Juřičku.
     
    22:50
    Každý chvilku tahá pilku. Chvíli útočí Dukla, chvíli Kometa, utkání má pořádný spád.
     
    23:03
    Na pravém kruhu se s pukem otočil kolem své osy Jurnečka a hned poté vypálil. Juřička byl připraven.
     
    23:20
    Kometa se dostala k další střele, kdy mezi kruhy našel kotouč Minárik. Jeho zblokovaná střela přelétla nad břevnem domácí klece.
     
    24:26
    Kometa oproti první třetině přidala, minimálně tedy v důrazu a v osobních soubojích. Domácí ale zatím hrají velmi dobře a v tomto ohledu se soupeři vyrovnávají.
     
    25:33
    Hodně důrazně se za pukem hnal u pravé tyče Juřičky útočník Jan Süss, jenž kotouč znovu neprotlačil do branky. Domácí gólman pokryl prostor dokonale.
     
    25:46
    Pokus Krejčího z vrcholu pravého kruhu viděl Juřička velmi dobře a schoval kotouč v lapačce. Jaká to rutina.
     
    26:14
    Kometa založila rychlý útok, po kterém se mezi kruhy zjevil s pukem zcela volný Petr Krejčí, ovšem bekhendovou střelou Juřičku nepřekvapil. Domácí gólman schoval puk do výstroje.
     
    26:14
    A schoval tak důrazně, že nyní trvalo dobrou minutu, než se ukázalo, kde vůbec kotouč je. Sám Jan Juřička nevěděl, kam se mu kus černé gumy zatoulal, ovšem důležité pro něj bylo, že jej dokázal zachytit. Kotouč prostě ne a ne najít, takže si sudí jedou na lavici časoměřičů pro náhradní touš.
     
    26:28
    Kuriózní situace končí. Střelu Michala Kunce schoval Juřička ve své výstroji, když se po puku pořádně natáhl, a druhý zatoulaný kotouč mu z výstroje vypadl před branku. Hra je samozřejmě přerušena.
     
    27:05
    První přesilovou hru si vyzkouší také Kometa Brno. Oliver Havelka se ve vlastním obranném pásmu provinil vysokou holí.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    27:23
    S pokusem Kowalczyka od modré si Juřička bez potíží poradil.
     
    27:34
    Jihlava zaútočila v oslabení. Po pravé straně projel do pásma Vala a počkal si, až mu Kadleček najede před branku. Tam přihrávku také dostal, ale Holík byl u puku první a vyrazil jej, navíc přes něj jihlavský hráč spadl do svatyně.
     
    28:24
    Až nyní se Kometa dostala ke střeleckému pokusu. Z pravé stany to zkoušel Svoboda, jenže Juřička je dnes zatím bezchybný a drží kotouč ve výstroji. Tentokrát se puk našel.
     
    29:01
    Kowalczyk vystřelil z levé strany a jeho pokus se snažil před Juřičkou neúspěšně tečovat do sítě Jakub Matula.
     
    29:05
    Oliver Havelka je na ledě a domácí tak první oslabení dnešního zápasu přestáli bez úhony.
     
    30:02
    Krásný hokej vidíme na Horáckém zimním stadionu. Hraje se nahoru – dolu, utkání má náboj. Dukla chce potvrdit post prvního týmu tabulky a poprvé v sezoně Kometu porazit.
     
    31:12
    Dvakrát po sobě vidíme zakázané uvolnění Jihlavy.
     
    32:45
    Brnu zatím chybí finální moment přihrávky, přes znovu pozornou obranu se hosté neprosadili ani tentokrát, byť měli puk v útočném pásmu na svých holích.
     
    33:12
    Buly před brankou Komety bude znovu, Brňané totiž zahráli zakázané uvolnění.
     
    34:31
    Před Holíkem zle nedobře dotíral Jan Úlovec, nakonec se gólmanu Brna podařilo kotouč proti domácímu útočníkovi udržet.
     
    35:12
    Další zakázané uvolnění na straně hostí.
     
    35:38
    Tak s icingy se nyní roztrhl pytel, tentokrát se bude vhazovat po zakázaném uvolnění Dukly před Juřičkou.
     
    36:05
    Domácí ujeli do situace dva na dva. Tomáš Valal vzal odpovědnost sám na sebe, když z pravé strany zblízka zkoušel dostat puk do bližšího horního růžku, který o metr minul.
     
    37:41
    Tak zakázaných uvolnění se jen tak nezbavíme, nyní se hra stěhuje před branku Holíka po tom, co se Brnu nepodařilo lépe rozehrát.
     
    37:58
    Po dalším icingu se bude vhazovat po levici Holíka.
     
    38:23
    Skoro až k brance se po pravé straně prodral Kunc, ovšem při svém zakončení bekhendem mu puk asi nesedl ideálně a kus černé gumy šel hodně vedle pravé tyče Juřičky.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny nepřináší hezký obrázek. V obranném pásmu Dukly leží u mantinelu Jindřich Kardoš a zvedá se až po chvíli za pomocí spoluhráče a týmového lékaře. Věřme, že bude účastník jednoho z předešlých ročníku česko-finské hokejové školy v pořádku.
     
    39:55
    Nápřah Zajíčka z levého kruhu zblokoval vracející se Vrátný a srazil puk za branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Stále sledujeme věrnou kopii včerejšího zápasu Dukly proti Zlínu. Při něm se domácí ujali v první třetině dvougólového náskoku, zatímco ve druhém dějství nepadla ani jedna branka. Stejně je to i nyní v zápasu Dukly proti Kometě. Že by ve druhé třetině nebyly k vidění žádné brankové šance, to se říct nedá, ale střelcům chybí proti soupeřově brankáři možná i kus toho potřebného štěstíčka. Stav je tak stále 2:0 pro Jihlavu.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Minárik vybojoval na modré puk a najel si s ním na levou stranu, odkud mířil hodně nepřesně na vzdálenější tyčku.
     
    41:17
    V zakázaných uvolněních se pokračuje také ve třetí třetině, nyní se ho dopustila Kometa.
     
    41:51
    Domácí se znovu řítili do situace dva na jednoho. Hrbatý neměl na pravé straně, jak by přihrál najíždějícímu Daňhelovi, tak zkusil vystřelit a kotouč se přes padajícího Jurnečku na branku Brna nedostal.
     
    42:07
    Tomáš Vala z levé strany pohotovou střelou o kousek minul vzdálenější tyč branky Holíka.
     
    43:01
    Hra je přerušena pro ofsajd domácích.
     
    43:11
    Kotouč se ocitl mimo hrací plochu, bude se tak vhazovat na středovém kruhu.
     
    43:57
    V prostoru u mantinelu poblíž střídaček vypukla menší šarvátka, po které se bude vylučovat. Za domácí jde ven Slavomír Kadleček za 2+2 minuty kvůli hrubosti. Hostující Petr Krejčí dostává také trest za hrubost, ale jen na dvě minuty.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    44:25
    Dvě slibné šance Komety. Nejprve pálil od modré těsně vedle levé tyče obránce Frydrych, poté se zajímavou střelou prezentoval z pravého kruhu Minárik, ale také netrefil branku.
     
    44:55
    Další střela Frydrycha už tak dobrá nebyla. Pokus šel hodně vedle, Dukla se osvobozuje a při dalším zavezení puku si hosté nepohlídali ofsajd.
     
    45:24
    Tomáš Vala ukázal obětavost, když svým tělem zblokoval střelu Daniela Kowalczyka od modré.
     
    45:40
    Dukla se znovu osvobozuje a vypadá to, že i druhé oslabení přestojí bez úhony.
     
    45:57
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    47:16
    Už to vypadalo, že se hosté budou radovat z branky. Střelu Jeřábka od modré totiž na pravé straně tečoval Matěj Svoboda, jenže mířil pouze do boční sítě.
     
    47:49
    Hodně nebezpečná byla i střela Lukáše Jindry, který si našel mezi kruhy kotouč a vzápětí jej poslal k pravé tyči, kde dokázal i za pomocí spoluhráčů zasáhnout Martin Holík.
     
    48:05
    Jan Süss napřáhl z pravé strany na vzdálenější tyč, kde byla připravena vyrážečka Juřičky.
     
    48:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané dramatizují průběžný stav zápasu a kontaktním gólem se vracejí do hry. Kučera přihrál puk na pravou stranu pro rozjetého MATĚJE SVOBODU, který se před dva tři hráče Dukly dokázal prosmýknout velkým obloukem kolem pravého kruhu až před Juřičku a po ledě jej zblízka v tísni překonat. Domácí hráči to teď asi oprávněně schytávají od kouče Štěpána Moravce, že dali soupeři takový prostor. Asistence: Štěpán Kučera, Jakub Matula.
     
    49:13
    Puk po střele Krejčího zůstal u mantinelu za brankou Juřičky, kde jej rychle sebral Marek Minárik a nechybělo moc, aby jej pohotově zasunul k pravé tyči domácí branky.
     
    49:33
    Zakázané uvolnění Komety.
     
    50:01
    Na střelu Jeřábka od modré Juřička vůbec neviděl a byl rád, že puk prošel vedle jeho pravé tyče.
     
    50:25
    Domácí nechali až příliš prostoru Jeřábkovi, jenž si po levé straně nabruslil blíže k brance, ovšem znovu nedokázal trefit zařízení.
     
    50:56
    Nedůslednost v jihlavské rozehrávce znamenala velkou šanci pro Vojtěcha Střondalu, jenž byl před Juřičkou zcela osamocen a mohl se jej zeptat, "kam to chce." Jenže domácí strážce svatyně výborně sáhl lapačkou po puku a drží Duklu na nejtěsnějším náskoku.
     
    52:57
    Dukla na okamžik dostala kotouč k Holíkovi, kde nastřádala několik vteřinek. Kometa poté poslala kus černé gumy do středního pásma a další přechod domácích přes modrou končí ofsajdem.
     
    54:04
    Juřička bezpečně třímá kotouč ve své lapačce po střele jednoho z hostí z pravého kruhu a přerušuje hru.
     
    54:22
    Dukla se krátce po buly dostala na druhou stranu, ale před Holíkem se moc dlouho nezdržela.
     
    54:39
    Po levé straně přešel přes modrou rozjetý Najman, jenž vystřelil a jeho tvrdý pokus Holík zneškodnil až napodruhé vleže.
     
    55:00
    Zakázané uvolnění Dukly. Jihlavští se nyní vší silou brání a snaží se – zatím úspěšně – udržet nejtěsnější náskok.
     
    55:18
    Po tečované střele Kučery od modré má Juřička znovu puk ve své výstroji. Před jeho brankou navíc vznikla menší výměna názorů a sudí Homola tak bude vylučovat dva hráče.
     
    55:18
    Za domácí jde ven na 2+10 minut obránce Josef Vrátný, který dostává neobvyklý trest – tahání za vlasy, helmu nebo mřížku, a dnešní zápas pro něj tak skončil, míří tak rovnou do šaten. Hostující Petr Krejčí jde ven na dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 4-4.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    56:37
    Při hře čtyři na čtyři se zatím nic zajímavého neděje. Ale zajímavé je jistě to, že při hře Brna před branou Dukly je gólman Martin Holík téměř na půli cesty ven z branky a čeká na pokyn trenérů. Tato situace je k vidění již dobré dvě minuty.
     
    56:50
    Závar před brankou řeší Juřička, jenž má puk znovu ve výstroji.
     
    56:50
    Kometa si vyžádala oddechový čas.
     
    56:50
    Nyní již Martin Holík zůstává na střídačce. Kometa to 190 vteřin před koncem základní hrací doby zkusí se šesti hráči v poli bez gólmana.
     
    57:07
    Střela Kowalczyka od modré byla sražena do rohu za branku.
     
    57:18
    Oba týmy hrají v plném počtu. Jihlava se při návratu hráčů na led snažila jít do útoku dva na dva, ale Tomáš Vala neměl na pravé straně prostor pro střelu, byť se dostal přes modrou.
     
    57:35
    Holík se kvůli zakázanému uvolnění Komety musí vrátit do branky.
     
    57:49
    Kowalczyk nejenže zavezl puk po pravé straně do pásma, ale ještě z vrcholu pravého kruhu vypálil mezi betony Juřičky. Ten opět drží puk před čárou a Holík jde ven ze své klece.
     
    58:00
    V posledních dvou minutách třetí třetiny vyrazil Juřička střelu Jeřábka od modré a poradil si i s dorážkou Svobody zblízka.
     
    58:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je to zřejmě jasné, Jihlava poprvé v sezoně Kometu porazí a upevní si post na čele tabulky. LUKÁŠ JINDRA vybojoval u mantinelu poblíž střídačky hostí puk a nekompromisně jej poslal do volné klece. Bez asistence.
     
    59:53
    Sedm vteřin před koncem je za vysokou hůl vyloučen ještě domácí Lukáš Jindra, autor třetí branky. Martin Holík již zůstává na střídačce.

    Na vyloučení: 5-4.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině se Kometě podařilo zdramatizovat zápas, když se v devětačtyřicáté minutě trefil Matěj Svoboda. Vyrovnat se ale Brnu již nepodařilo, naopak při risku bez gólmana minutu a půl před koncem pojistil tři body pro Duklu trefou do prázdné klece Lukáš Jindra. Jihlava tak poprvé v sezoně poráží Kometu Brno a upevňuje si svojí pozici na prvním místě tabulky.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava porazila Kometu Brno 3:1, se s Vámi loučí a hezkou sobotu přeje Tomáš Lysý. (17:31:29)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 12. Mareš (Kadleček), 19. Najman (Vrátný, Veleba), 59. Jindra – 49. Svoboda (Kučera, Matula)


    HC Dukla Jihlava: Jurička (Šťastný) – Musil, Mareš, Vrátný, Veleba, Havelka, Marek – Jindra, Najman, Vala – Filip, Kadleček, Kardoš – Úlovec, Hrbatý, Daňhel. Trenér: Štěpán Moravec
    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Kučera, Jeřábek, Krejčí, Věžník, Kowalczyk, Jurnečka, Vašíček – Frydrych, Matula, Süss – Zajíček, Minárik, Kadlic – Krejčí, Střondala, Svoboda – Kunc. Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Homola – Berger, Tichý
    bahis siteleri