Jaroslavl – Jekatěrinburg 5:3 (kon.) | Minsk – Ufa 2:3 (0:1 po s.n.) | Dynamo Moskva – Chanty-Mansijsk 6:0 (kon.)
Viťaz – Barys 4:2 (kon.) | Riga – Magnitogorsk 4:3 (1:0 po s.n.) | HC Slovan – Novokuzněck 4:5 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Dinamo Minsk
2:3 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Salavat Julajev Ufa
Pátek 02.12.2016, 17:30 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tak za námi a nakonec ho pro sebe po nájezdech získala hostující Ufa – jediným přesným střelcem byl ve třech sériích Majorov, jenž prostřelil Scrivense a svému týmu tak vystřelil výhru. Naopak hráči Minsku si na Svedbergovi vylámali zuby a musí se tak spokojit s bodem.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek pátečního večera a příjemně prožitý víkend. (20:13:05)
     
    Konec zápasu.
    Maxim MAJOROV - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Salavat Julajev Ufa.
    Autorem vítězné branky je MAXIM MAJOROV, který proměnil svůj nájezd jednoduchou střelou k levé tyči a jelikož byl střelcem jediným, zajistil Ufě bod navíc!
     
    3. série
    0:1
    No tak nakonec stačil na výhru jeden gól – Majorov napřáhl a svojí jednoduchou střelou ze svého pohledu k levé tyči překonal Scrivense.
     
    3. série
    0:0
    Ale Matěruchin také neuspěl, protože trefil pouze čekajícího Svedberga!
     
    2. série
    0:0
    Kaprizova pak parádně vychytal Scrivens, který mu puk vypíchl holí!
     
    2. série
    0:0
    Ani Stěpanov neuspěl, protože Svendberg si na jeho střelu počkal a vyrazil ji mimo.
     
    1. série
    0:0
    Makarov zkoušel kličku, ale Scrivens to ustál a svým betonem vyrazil puk mimo.
     
    1. série
    0:0
    Ellison zkusil jednoduchou střelu, ale jeho pokus nakonec šel možná i s tečí o břevno nad!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    I prodloužení tak máme za sebou a jelikož šlo od obou celků spíše o taktickou bitvu, zanedlouho uvidíme nájezdy. Až ty tak budou muset po vyrovnaném zápase rozhodnout o tom, kdo si dnes odnese ten bonusový bod – to se dozvíme už za pár minut, protože už probíhají pouze poslední úpravy ledu.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:15
    I na konci prodloužení mají mírně navrch hráči hostů, kteří se snaží natlačit před Scrivensovi bránu, ale pro útoky obou celků je toto prodloužení spíše trápením.
     
    63:20
    A první takový musel vytáhnout Scrivens, který ale byl na zemi proti pokusu z levého kruhu od Omarka včas a kryl ho.
     
    62:40
    Opravdu sledujeme spíše boj než hru a k vidění je možností soubojů u mantinelu, ovšem šance žádná a ani jeden z gólmanů tak nemusel tasit žádný zásadní zákrok.
     
    61:30
    Zatím se hraje ve středním pásmu a a pořádné ohrožení branky čekáme, sledujeme hodně opatrný úvod do prodloužení od obou celků.
     
    60:39
    Prodloužení začali přesilovou hrou hosté a pokusili se toho využít, ovšem ke střele se nedostali a Scrivens tak mohl zůstat v klidu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    I třetí třetina je za námi a ani ta rozhodnutí nepřinesla, takže uvidíme prodloužení a případně nájezdy. Domácí dokázali srovnat z velkého tlaku střelou do prázdné branky od Matěruchina, za minutu už šli dokonce do vedení po ráně od modré v podání Lisovce, ovšem Ufa zareagovala střelou pod břevno, kterou vyslal Korotkov. Po strhujícím průběhu nás tak čeká ještě několik minut napínavé podívané!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:53
    Ale klíčový zákrok si připsal Scrivens, který si pohlídal nahození od modré a dokázal ho navíc udržet, takže přerušil tlak Ufy.
     
    59:19
    A hosté vrhají všechny síly do útoku, budou chtít tento duel rozhodnout ještě před koncem třetí periody!
     
    58:44
    A navíc je tu vyloučení pro domácí, na trestnou lavici musí Rob Klinkhammer, který je potrestán dvěma minutami za držení hole.
     
    58:18
    Už pár minuty jsme žádnou větší šanci neviděli, ale k brance má blíže Ufa, která je v útočném pásmu a tlačí se vpřed.
     
    56:55
    Hra se vyrovnala a domácí se nemohou už tak jednoduše dostat do třetiny soupeře, hraje se spíše ve středním pásmu a oba celky si střídají puk.
     
    55:50
    Puk stále drží o něco více domácí celek a teď se k hodně jedovaté ráně dostal Drozd, ovšem lapačka Svedberga byla bleskově ve vzduchu a puk vyrazila mimo bránu!
     
    54:57
    Hraje se ale opět v útočné třetině Minsku, který se snaží něco vymyslet a drží puk v blízkosti branky Svedberga, který ovšem zatím zasahovat nemusel.
     
    53:38
    Domácí jsou trochu zaskočeni a teď je to právě hostující celek, který má více ze hry a dere se za výhrou, tento zápas je opravdu plný zvratů.
    52:49 Jevgenij KOROTKOV - 2:2
     
    52:49
    Ufa právě vstřelila branku!
    No a z ničeho nic je srovnáno, protože obrana domácích trochu zaspala a nechala útočníkům Ufy až moc místa. Střílenou přihrávku před branku dokázal Scrivens svou holí sice posunout, ale vlastně tím nabil přesně proti holi JEVGENIJI KOROTKOVI , který moc neváhal a tvrdou ranou poslal puk přesně pod břevno! Asistence: Stepa Chripunov a Maxim Majorov.
     
    51:49
    Aktivita domácích se zase o něco zvedla a opět jsou to oni, kdo se žene za dalším gólem, z dobré pozice ale z první pálil Ellison pouze těsně mimo!
     
    50:45
    Po delší době se dostal k nějakému ohrožení branky soupeře i Minsk, ale nahození od modré čáry v podání Šinkeviče celkem v pohodě sebral Svedberg.
     
    49:07
    Na zadní tyči se dostal k parádní šanci hostující Hartikainen, kterému stačilo jen dobře nastavit hokejku a uklízel by puk do prázdné sítě, místo toho mu ale kotouč sjel a poslal ho až někam do ochranné sítě!
     
    47:56
    Ke střele se dostal po dobré kombinaci za branou Svedberga domácí Kovyršin, ale centr druhé formace nakonec bránu netrefil, byť to bylo jenom o kousek.
     
    47:02
    Ale Ufa se dostává stále více a více do hry, přijde mi, že Minsk začal podvědomě bránit náskok a je otázkou, jestli se mu to náhodou nevymstí.
     
    46:17
    A Ufa se ihned hnala za vyrovnáním, za tím se tlačil v brankovišti Lazarev, ale puk mu na poslední chvíli ukradl parádní zákrokem Scrivens!
    45:16 Jevgenij LISOVEC - 2:1
     
    45:16
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A je otočeno, aréna se dostává do varu a domácí hráči do euforie! Po zvýšeném tlaku Minsku se dostal k puku na modré čáře JEVGENIJ LISOVEC, který zcela využil toho, že před bránou clonilo několik hráčů a dokázal i díky tomu propálit přesnou ránou k levé tyčce Svedberga! Asistence: Alexandr Matěruchin.
    44:17 Alexandr MATĚRUCHIN - 1:1
     
    44:17
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec to vyšlo a domácí celek zcela zaslouženě srovnává krok! Ke střele se dostal z pravého kruhu Matt Ellison, s tímto pokusem si Svedberg sice ještě porazil, poté ale chytře přiklepl Klinkhammer před prázdnou bránu ALEXANDRU MATĚRUCHINOVI, na což už Švéd bráně Ufy neměl jak zareagovat a puk končí v síti! Asistence: Rob Klinkhammer a Matt Ellison.
     
    44:10
    A domácí navíc budou hrát další přesilovku, na trestnou lavici totiž usedne Jevgenij Bodrov za hákování.
     
    43:34
    Zápas se zase trochu uklidnil, i přesto ale sledujeme daleko aktivnější výkon domácích, kteří jsou stále o něco lepší a Ufu nepouští do hry.
     
    42:21
    Tak toto byla tutová šance běloruského celku, když se dostal k dorážce z výtečné pozice Kovyršin, Svedberg ale vytáhl zázračný zákrok a puk v jeho cestě do brány zastavil betonem!
     
    41:39
    Hra se ale celkem rychle obrátila a opět o něco více útočí hráči Dinama Minsk, kteří se tlačí dopředu a teď musel betonem vyrážet celkem pohotově Svedberg ránu Gragnaniho.
     
    40:45
    Začátek poslední třetiny prozatím patří hostům, ti se nastěhovalo do pásma a celý tlak zakončil střelou ze mezikruží Lazarev, ovšem Scrivens byl na místě a puk zachytil do lapačky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá dvacetiminutovka je za námi a i po ní platí stejný stav, jako po té první – tedy 0:1 z pohledu domácího Minsku. Ten byl sice opět lepším týmem, měl několik dobrých šancí, chvíli dokonce hrál přesilovku 5 na 3, ale výtečného Svedberga zatím překonat nedokázal. Ufa naproti tomu žádnou pořádnou šanci neměla a před bránu Scrivense se dostávala sporadicky, navzdory tomu ale stále drží vedení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    I teď drží puk stále o hodně více domácí Minsk, který se probíjí středním pásmem a pokouší se na samém konci třetiny udeřit.
     
    38:43
    Přesilovka Dinama už je za námi, ale Salavat Julajev je stále pod tlakem, takže i na konci druhé třetiny sledujeme marný hon domácích za vyrovnáním.
     
    37:49
    Minsk má opravdu velký tlak a teď ostřeloval bránu hostů ostošest, ale střely z dálky buď vždy vyrazil do bezpečí Svedberg nebo domácí nemířili přesně.
     
    37:02
    Přesilovka pět na tři ale už z pohledu domácích skončila, takže sledujeme pouze klasickou početní výhodu a Svedberg si opět v klidu poradil se střelou od modré čáry.
     
    36:23
    Tak toto je také hodně sporný verdikt sudích, ale asi tím zase kompenzují podobné vyloučení, které provedli na druhé straně – Svedberg při přesouvání se mírně šťouchl do branky, která se posunula a sudí ho vylučují za úmyslné posunutí brány.
     
    35:24
    Minsk se sice dostal do velkého tlaku, ale k žádné pořádné střele to nevedlo, načež se hosté dokázali osvobodit a Minsk to musí zkusit jinak.
     
    34:44
    Je tu další vyloučení, tentokrát ovšem pro hráče hostů – na dvě minuty si půjde sednout Konstantin Kornějev, jeho trest je klasifikován jako podražení.
     
    34:12
    Teď se ke dvěma hodně jedovatým ránám za sebou dostal Klinkhammer, který využil toho, že jeho celek již hraje v plném počtu, ale Svedberg si v obou případech věděl rady.
     
    33:21
    Až teď za to vzal Omark, který se rozhodl pálit z ne moc připravené pozice, ovšem gólman domácího celku si poradil a puk v rozkleku zachytil.
     
    32:45
    Ufa se ale zatím k ničemu nedostala a jen si bezúčelně nahrává puk v okolí brány Scrivense, na kterého ještě stále pořádně nevystřelila.
     
    31:41
    Gólman Scrivens se teď opravdu hodně vzteká, protože sudí ho vyloučili za posunutí branky, ovšem domácí gólman reklamuje, že to neudělal schválně. Každopádně domácí budou hrát v oslabení.
     
    31:19
    Ale i tak hostující Salavat Julajev celkem v pohodě drží své vedení, protože Minsk je zoufale neefektivní a není se schopen dostat za důraznou obranu soupeře.
     
    30:08
    Hra se trochu uklidnila a odehrává se hlavně ve středním pásmu, Ufa je stále horším týmem a když se nad tím zamyslím, v této třetině ještě neměla pořádnou šanci.
     
    28:04
    Tak toto ale byla velká šance v podání domácích hokejistů – ke střele se dostal Drozd, ale jeho dobrý pokus nějakým způsobem lapačkou z brány vyškrábl na čáře Svedberg!
     
    27:11
    I nadále ale platí, že je daleko více živo před Švédem Svedbergem, který se dostává k celkem dost zákrokům, z nichž ale žádný v této třetině ještě nebyl vyloženě složitý.
     
    26:09
    Početní výhoda domácího celku už je u konce a vlastně jsme žádnou pořádnou šanci neviděli, Ufa se tedy v pohodě ubránila a může se dál soustředit na držení svého vedení.
     
    24:46
    Zatím vidíme sice držení puku v podání hráčů Minsku, ale žádná střela z pořádné pozice ještě nepřišla, takže čtyřka statečných Ufy se zatím zvládá bránit.
     
    23:57
    Domácí budou hrát přesilovku, která může jen umocnit jejich už tak dost velký tlak – na dvě minuty si musí sednout Dmitrij Makarov za hákování.
     
    22:27
    V další dobré šanci byl před bránou Svendberga domácí Kulakov, ten ale skákavým pokusem pouze nechal vyniknout Švédův beton!
     
    21:39
    Nedá se říci, že by Ufa vyloženě zalezla a čekala, co udělá soupeř, hosté se útočit snaží také, ale brzdí je nepřesnosti a poprvé v této třetině ohrozili bránu Scrivense až teď pomocí Omarkovy střely.
     
    20:46
    I v úvodu druhé třetiny je to Minsk, který se tlačí o něco více dopředu a diktuje tempo hry, ovšem další akce Pavloviče byla přerušena přihrávkou do ofsajdu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je tak za námi a domácí po ní prohrávají 0:1, což se stěží dá označit za zasloužený výsledek. Minsk je lepším týmem, měl několik šancí, dokonce ho dvakrát zastavila i brankové konstrukce, ale přesto to byl hráč Ufy Bodrov, který svůj tým poslal do průběžného vedení. Jinak ale Salavat mnoho nepředvedl a po většinu třetiny byl horším týmem – dokáže hostující celek obraz hry změnit nebo se mu to nepovede a své vedení neudrží?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    I na konci periody jsou to právě hráči běloruského celku, kteří se snaží prolomit nulu na svém kontě, ovšem střely na Svedbergovu bránu létají pouze z velké vzdálenosti a z klidu ho tak moc nevyvádějí.
     
    18:03
    Stále drží více puk domácí ekipa, ale má velké problémy s tím, aby se vůbec dostala do pásma, sledujeme tedy převážně boj o puk ve středním pásmu.
     
    16:18
    Momentálně si ale velký tlak vytvářejí hráči Dinama, kteří nutí Ufu pouze vyhazovat puky pryč z pásma – žádná tutová šance z tohoto náporu ale zatím nebyla.
     
    15:21
    Hra je teď hodně vyrovnaná a dopředu se opět více dostává Ufa, zaplněný stadion v Minsku teď uvidí vhazování po levé ruce gólmana Scrivense.
     
    14:10
    Po skončení oslabení se dopředu dostali i domácí, kteří se dostali k nahození ze středního pásma, jejich snažení ale zmařil ofsajd.
     
    13:34
    Teď se sice hosté konečně dostali k tlaku, střelu z levého kruhu dokázal vyslat Garejev, domácí gólman Scrivens ale byl na místě a puk zachytil.
     
    12:48
    Zatím se ale hostům početní výhoda vůbec nedaří, protože Minsk snad drží dokonce více puk a sledujeme velké trápení Salavatu Julajev při přechodu přes střední pásmo.
     
    11:48
    První přesilovku mají před sebou i hosté, protože krosčeku se dopustil Marc-André Gragnani a jde si odsedět dvě minuty.
     
    11:35
    Dinamo se hned snaží o odpověď, Ufa se opět rozhodla pouze pro obranu, takže se hraje převážně v útočné třetině domácích.
    10:26 Jevgenij BODROV - 0:1
     
    10:26
    Ufa právě vstřelila branku!
    No a hra se vážně trochu otočila, což má za výsledek první branku zápasu v síti Minsku. Krásnou individuální akci předvedl Denis Paršin, který prokličkoval přes dva hráče, dal puk za sebe zcela volnému JEVGENIJI BODROVOVI, který tvrdou střelou dostal puk za bezmocného Scrivense! Asistence: Denis Paršin a Stanislav Garejev.
     
    09:13
    Hosté už hrají v plném počtu a snaží se něco sami vepředu vymyslet, dostali se ale pouze za bránu Minsku, kde se momentálně tvrdě bojuje o puk.
     
    07:48
    Tak tohle bude Matěruchina mrzet! V přesilovce se dostal ke střele do poloprázdné branky, půlka stadionu už stála na nohou, ale střela domácího útočníka byla zastavena břevnem!
     
    06:49
    Je tu první vyloučení zápasu a jsou to hosté, kteří půjdou do čtyřech – na trestnou lavici si na dvě minuty musí sednout Dmitrij Vorobjov, který držel protihráče.
     
    06:11
    Do obrovské šance se ale dostali po ztrátě hráčů Minsku i borci Ufy, do přečíslení jel Lazarev, který dal za sebe Bodrovovi, jenž ovšem svou razantní ránou nechal vyniknout lapačku Scrivense!
     
    05:05
    Až teď se se Ufa dostala na nějaký delší časový úsek do útočné třetiny, nakonec vše zakončil střelou zápěstím z levého kruhu Hartikainen, ovšem lapačka Scrivense byla na místě.
     
    04:33
    Do zápasu se zatím vůbec nemohou dostat hosté, kteří se skoro nedostávají do útočného pásma a o puk vždy přijdou nějakou zbytečnou nepřesností. Hráči Salavatu tak většinu času pouze brání.
     
    03:26
    Minsk je zatím o hodně aktivnější a teď se do další tutovky dostal Pavlovič, který si najel před bránu Svedberga, svým bekhendovým pokusem ho ale pouze trefil do výstroje!
     
    02:17
    Tuto hektickou pasáž hry nakonec zastavil svým zákrokem právě švédský gólman hostů, který puk po nahození Gragnaniho raději schoval do lapačky.
     
    01:45
    Do dnešního prvního zakončení se dostali domácí hráči, celou akci zakončoval na zadní tyči povedenou střelou Kulakov, ale na místě byl Svedberg a puk zastavil. Následně ještě pálil Drozd, ale jeho bombu zastavila tyčka!
     
    00:39
    Úvodní nápor měli na svědomí hráči Ufy, konkrétně Omark se snažil tlačit do zakončení, to se ale nepovedlo a dopředu šli i hráči Minsku, kteří se ovšem vystavili do ofsajdu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Lisovec, Gotovec, Korobov, Gragnani, Šinkevič, Chenkel, Mickevič – Pavlovič (C), Kulakov (A), Drozd – Matěruchin, Kovyršin, Klinkhammer (A) – An. Stěpanov, Ellison, Gavrus – Ambožejčik, Kitarov, Karaban.

    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Gavrilov) – Lepistö (A), Loginov, Kuljaš, Gončarov, D. Vorobjov, Kornějev, S. Garejev, Arzamascev (A) – Hartikainen, D. Makarov, Omark (C) – A. Lazarev, J. Bodrov, Paršin – Něstěrov, M. Vorobjov, Chripunov – Kaprizov, Korotkov, M. Majorov.

    Rozhodčí: Buturlin, Gebej – Misjur, Judin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu z ruské hokejové KHL, kde se proti sobě v dnešním duelu postaví celky Dinama Minsk a Salavatu Julajev Ufa.

    Domácí Dinamo Minsk letos zatím úspěšně bojuje o příčky zaručující play-off, protože běloruský celek je po odehrání 35 zápasů na sedmé postupové příčce a zatím získal 57 bodů s mírně kladným skóre 97:95. V posledních zápasech má navíc Minsk solidní formu, protože z posledních pěti duelů získal plných 11 bodů. Po třech bodech zapsal za výhry v Bratislavě 1:2, v Rize 1:4 a v Novgorodu také 1:4. Dva body vybojoval doma po nájezdech s Jokeritem a výhře 3:2, přičemž všechny body ztratil pouze po porážce na domácím ledě s Traktorem Čeljabinsk v poměru 0:2.

    Hostující Salavat Julajev Ufa je na tom v tabulce Východní konference ještě o něco málo lépe, když dokázal získat 65 bodů za 37 zápasů a se skóre 110:90 si udržet průběžné velice solidní páté místo. Forma v posledních zápasech ale v případě Ufy už není bůhvíjaká – za posledních pět zápasů tento ruský celek zapsal pouze 7 bodů. Nejprve totiž padl v Soči 4:3 po nájezdech, následně doma nestačil 1:2 na Podolsk, v dalším zápase sice porazil doma Dinamo Moskva 2.1, ale poté přišla další domácí porážka v poměru 1:2 od hráčů Jaroslavle. Poslední zápas ale Ufa celkem v pohodě zvládla, když na ledě Rigy vyhrála jasně 0:3.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 45. Matěruchin (Klinkhammer, Ellison), 46. Lisovec (Matěruchin) – 11. J. Bodrov (Paršin, S. Garejev), 53. Korotkov (Chripunov, M. Majorov), rozh. náj. M. Majorov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Matt Ellison (MIN)
    0:0   Dmitrij Makarov (UFA)
    2. série:
    0:0   Andrej Stěpanov (MIN)
    0:0   Kirill Kaprizov (UFA)
    3. série:
    0:0   Alexandr Matěruchin (MIN)
    0:1   Maxim Majorov (UFA)


    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Lisovec, Gotovec, Korobov, Gragnani, Šinkevič, Chenkel, Mickevič – Pavlovič (C), Kulakov (A), Drozd – Matěruchin, Kovyršin, Klinkhammer (A) – An. Stěpanov, Ellison, Gavrus – Ambožejčik, Kitarov, Karaban.
    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Gavrilov) – Lepistö (A), Loginov, Kuljaš, Gončarov, D. Vorobjov, Kornějev, S. Garejev, Arzamascev (A) – Hartikainen, D. Makarov, Omark (C) – A. Lazarev, J. Bodrov, Paršin – Něstěrov, M. Vorobjov, Chripunov – Kaprizov, Korotkov, M. Majorov.

    Rozhodčí: Buturlin, Gebej – Misjur, Judin
    bahis siteleri