Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:3 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 3:4 (1:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Košice 5:2 (kon.)
Detva – Nitra 2:3 (kon.) | Žilina – Trenčín 2:1 (kon.)
konec
MsHK Žilina
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Pátek 26.01.2018, 18:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Spoločne sa pozrieme do Žiliny, kde domáci Vlci privítajú na svojom ľade Duklu Trenčín.

    MSHK ŽILINA

    Hokejisti Žiliny nezažívajú dobré obdobie a je pravdepodobné, že prídu o časť svojich výplat. Od vedenia klubu dostali ultimátum, podľa ktorého musia získať do konca mesiaca ešte šesť bodov. Čakajú ich však náročné súboje s Trenčínom, Košicami a vďaka vloženému kolu aj duel s Banskou Bystricou. Vlci sú aktuálne na siedmej pozícii, no pred ôsmimi Novými Zámkami majú náskok už len sedem bodov. V roku 2018 vyhrali len raz, keď doma zdolali Poprad 4:2. Žilinčanom aj dnes bude chýbať ich líder Lukáš Handlovský, ktorý si odpyká ďalšiu časť svojho 12-zápasového dištancu. Post najproduktívnejšieho hráča tak preberá Tomáš Klimenta, ktorý nastrieľal desať gólov a na ďalších deväť prihral. V tejto sezóne mužstvo spod Dubňa odohralo proti Trenčínu štyri zápasy. Ani raz však nebodovalo a dokonca dvakrát ani len neskórovalo.

    DUKLA TRENČÍN

    Dukla Trenčín sa od začiatku sezóny drží na popredných priečkach tabuľky. Pri súčasnej vyrovnanosti Tipsport ligy sa každé zaváhanie trestá dvojnásobne, čo je aj prípad zverencov Petra Oremusa. Tí donedávna ťahali sériu troch prehier po sebe, a tak klesli z prvého na štvrté miesto. Na vedúcu Banskú Bystricu momentálne strácajú dva body. V posledných piatich zápasoch na ľade súperov nedokázali bodovať naplno. Triumfovať sa im podarilo len pod Pustým hradom, kde domácich Zvolenčanov zdolali 4:3 po samostatných nájazdoch. Vojaci majú jednoznačne najlepšiu defenzívu v lige, keď inkasujú v priemere 2,07 gólu na zápas. Veľkú zásluhu na tom má brankárska jednotka Michal Valent, ktorý si drží úspešnosť zásahov nad 93%. Ofenzívu mužstva ťahá skúsené duo Peter Ölvecký a Branko Radivojevič. Obaja doposiaľ nazbierali 32 kanadských bodov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    MsHK Žilina: Mikoláš (Tomek) – Mikuš, Kozák, Andersons, Juraško, Mazanec, Hatala, Roman, Mendrej – Pospíšil, Hruška, Tvrdoň – Konečný, Holovič, Klimenta – J. Jurík, Ondruš, Švihálek – Rogoň, Húževka, Stupka.

    Dukla Trenčín: Hiadlovský (Valent) – Romančík, Frühauf, J. Cebák, Holenda, Bohunický, Bačik, Pač, Deveaux – Bezúch, Ölvecký, Hossa – Sojčík, Sádecký, T. Varga – Hecl, Dlouhý, Mikula – D. Hudec, J. Pardavý ml., J. Švec.

    Rozhodcovia: Tomáš Orolin, Vladimír Snášel – Andrej Bogdaň, Róbert Gavalier.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    Prvý trenčiansky útok sa usadil v útočnom pásme. Juraj Bezúch prihrávkou spoza brány hľadal Marcela Hossu, no ten bol dobre strážený jedným z domácich obrancov.
     
    00:54
    Po zakázanom uvoľnení hostí sa vhadzovalo pred Tomášom Hiadlovským. Ten následne musel zasahovať, keď jeho pozornosť preveril strelou od modrej čiary obranca Michal Juraško.
     
    01:38
    Tomáš Hiadlovský si na svoje konto pripisuje ľahký zákrok po strele, ktorej autorom bol zrejme Michal Švihálek. Následne obaja tréneri posielajú na ľad svoje štvrté formácie.
     
    02:31
    Juraj Bezúch nabral rýchlosť v strednom pásme, natlačil sa až pred Tomáša Tomeka, no tiesnený obrancom nedokázal kvalitnejšie zakončiť svoju individuálnu akciu.
     
    03:07
    Puk teraz opustil ľadovú plochu, a tak sa bude vhadzovať po ľavej ruke Tomáša Tomeka. Ten v úvodných minútach zápasu ešte nemusel vážnejšie zasahovať.
     
    03:41
    Sledovali sme trošku rozháraný úsek hry. Akcie na oboch stranách končili zväčša už v strednom pásme, a tak obaja brankári sledovali hru z úctivej vzdialenosti.
     
    04:28
    Rozhodcovia nepískali domáce zakázané uvoľnenie, a tak Radek Dlouhý musel hrať. Český útočník následne prešiel celým stredným pásom, ale do zakončenia sa nedostal.
     
    05:46
    Domáci hokejisti budú hrať v početnom oslabení. Na trestnú lavicu totiž smeruje obranca Lukáš Kozák, ktorý dostáva menší trest za držanie protihráča.
     
    06:22
    Hostia predviedli krásnu útočnú akciu, ktorej chýbal len gól. Peter Frühauf milimetrovou prihrávkou našiel pred bránou súpera Ondreja Mikulu, no jeho zakončenie z tesnej blízkosti zneškodnil Tomáš Tomek.
     
    06:49
    Hosťom sa teraz dvakrát nepodarilo dostať do útočného pásma. Dobrú prácu odviedol najmä Michal Švihálek, ktorý napádal aj rozohrávku brankára Tomáša Hiadlovského.
     
    07:42
    Trenčín dal gól!
    Hostia využívajú presilovú hru a dostávajú sa do tesného vedenia. Po akcii z pravej strany zakončoval bejzbalovým spôsobom Peter Ölvecký, ktorý trafil brvno domácej brány. Dobre však dosledoval situáciu ONDREJ MIKULA a poľahky zasunul puk za chrbát dezorientovaného Tomáša Tomeka. Asistencia: Peter Ölvecký.
     
    08:18
    Domáci brankár musel zasahovať po strele od pravého mantinelu. Na puk však dobre videl, a tak predviedol pomerne ľahký zákrok pravým betónom. Puk následne skončil v strednom pásme.
     
    08:42
    Hostí strelený gól evidentne povzbudil a tlačia sa do ďalšieho zakončenia. Po akcii z pravej strany sa snažil ísť do koncovky Juraj Bezúch, no tentokrát si ho Žilinčania ustrážili.
     
    09:27
    K strele z medzikružia sa dostal Juraj Jurík, no jeho pokus bol zblokovaný. Následne sa zverenci Petra Oremusa oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    10:18
    Tretí trenčiansky útok teraz zatlačil domácich do obranného pásma. Najskôr nepresne pálil Marek Hecl, ktorý ešte včera skóroval v Minsku vo farbách bratislavského Slovana. Následne to skúšal aj Radek Dlouhý, no neuspel ani on.
     
    11:36
    Opäť sledujeme veľmi rozháraný úsek hry. Najmä zo strany domácich hokejistov je to zatiaľ podpriemerný výkon, na čo žilinskí fanúšikovia reagujú prvým piskotom.
     
    11:47
    Tomáš Pospíšil zbytočne atakoval brankára Tomáša Hiadlovského a dostáva menší trest za napadnutie. Trenčín však presilovku hrať nebude, pretože za následne vyprovokovanie pästného súboja dostáva trest 2+2 Lukáš Bohunický.
     
    12:16
    Žilinčania vďaka dvojnásobnému trestu Lukáša Bohunického hrajú presilovú hru. Po krížnej prihrávke zakončoval z prvej Tomáš Klimenta, ale na jubilejný 20. bod v sezóne si musí ešte počkať.
     
    12:35
    Trenčania sa dokázali oslobodiť, keď poslali puk až za brankára Tomáša Tomeka. Každopádne, predošlá šanca by ich trošku mohla nakopnúť k zlepšenému výkonu.
     
    14:00
    Na zlepšenie výkonu zo strany domácich hokejistov si zrejme budeme musieť chvíľu počkať. Domáci idú opäť do štyroch, keď fauloval Lukáš Kozák. Dve minúty za podrazenie.
     
    14:39
    Matúš Holenda vystrelil z prvej, no vyprášil len betóny domáceho brankára. Napriek tomu hostia zostávajú v útočnom pásme, kde kombinuje ich druhá útočná formácia.
     
    15:20
    Domáci hokejisti sa dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary. Do konca trestu Lukáša Kozáka zostáva ešte 40 sekúnd, čo znamená dostatok času pre hostí na strelenie gólu.
     
    15:46
    Hostia budú hrať štrnásť sekúnd presilovú hru piatich proti trom. Lotyšský obranca Janis Andersons zabudol hokejku medzi korčuľami Ondreja Mikulu, a tak smeruje na lavicu hanby.
     
    16:13
    Domáci majú najhoršie za sebou, keďže Lukáš Kozák už je na ľadovej ploche. Okrem toho musíme spomenúť aj úspešný zákrok Tomáša Tomeka po strele Petra Frühaufa z ľavého kruhu na vhadzovanie.
     
    16:40
    Útočná aktivita hostí teraz k ničomu neviedla. Zverenci Petra Oremusa sa previnili voči pravidlám ofsajdom, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    17:19
    Hostia sú opäť vykázaní do stredného pásma, pretože jeden z hlavných rozhodcov odpískal postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    18:34
    V závere prvej časti hry mohli hostia z Trenčína zvýšiť svoje tesné vedenie. Jozef Švec krásnou krížnou prihrávkou z pravej strany našiel osamoteného Jána Pardavého, no ten netrafil odkrytú časť brány Tomáša Tomeka.
     
    19:11
    Na začiatku poslednej minúty prvej tretiny sa individuálnou akciou prezentoval Marcel Hossa. Vylepšil si streleckú pozíciu, mieril ho horných partii brány, ale napokon ju minul.
     
    19:36
    Radim Hruška dostal peknú prihrávku do jazdy. Z medzikružia to skúšal strelou spoza trenčianskeho obrancu, ale brankára Tomáša Hiadlovského neohrozil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu máme za sebou a musíme konštatovať zaslúžene vedenie hokejistov spod Hradu Matúša Čáka. Zverenci Petra Oremusa boli jasne lepší a vypracovali si niekoľko šancí. Napokon z nich využili len jednu, keď sa v presilovej hre presadil Ondrej Mikula. Hostí môže mrzieť najmä zahodená tutovka Jána Pardavého, ktorý v predposlednej minúte prvého dejstva minul skoro prázdnu bránu. Druhá tretina sa začne o 18:56 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:19
    Už po necelých dvadsiatich sekundách je hra prerušená. Vhadzovať sa bude pred Tomášom Hiadlovským, keďže jeho spoluhráči sa previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením.
     
    20:46
    Rastislav Konečný prešiel popri ľavom mantineli do útočného pásma. Chvíľu to vyzeralo na prečíslenie dvoch proti jednému, ale domáci hokejista tiesnený Matúšom Holendom napokon zakončil nepresne.
     
    21:21
    Po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme Trenčína strieľal od modrej čiary Marek Pač. Jeho strele z prvej nechýbala razancia, no presnosť už trošku pokrývkavala.
     
    22:00
    Na druhej strane strieľal od modrej čiary Andrej Hatala. Odrazený puk od zadného mantinelu si následne našiel jeho obranný kolega Martin Mazanec, ale ani jeho strela nebola presná.
     
    22:32
    Opäť vidíme množstvo nepresností na oboch stranách. V Žiline nesledujeme žiadnu reklamu na hokej, ale Trenčanom takýto scenár zatiaľ vyhovuje.
     
    23:16
    Ján Pardavý získal puk v strednom pásme, následne prešiel do toho útočného a vystrelil spoza obrancu. Tomáš Tomek ale predviedol jednoduchý zákrok lapačkou. Ešte pred vhadzovaním nastane drobná úprava ľadovej plochy.
     
    23:32
    Trenčania spravili v obrannom pásme zbytočnú chybu v rozohrávke a mali šťastie, že Radim Hruška strelou z tesnej blízkosti neprekonal pozorného Tomáša Hiadlovského.
     
    24:28
    Domáci hokejisti budú mať možnosť vyrovnať skóre zápasu vďaka presilovej hre. Na lavicu hanby smeruje za držania hokejky Ladislav Romančík.
     
    25:00
    Domáci hokejisti sa usadili v útočnom pásme, ale zatiaľ kombinujú mimo nebezpečných priestorov. Trenčania dobre bránia a Tomáš Hiadlovský ešte zasahovať nemusel.
     
    25:27
    Hostia poslali puk aspoň do stredného pásma a môžu ísť striedať. Žilina zatiaľ nepotvrdzuje fakt, že má druhé najlepšie presilové hry v súťaži.
     
    26:48
    Domácim skutočne presilová hra vôbec nevyšla a vylúčený Ladislav Romančík je už späť na ľadovej ploche. Aj na nej bude musieť zostať, pretože hostia sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    27:16
    Peter Ölvecký pekne zachytil rozohrávku domácich obrancov. Následne prihrávkou do priestoru pravého krídla našiel Marcela Hossu, no jeho zakončenie mierilo len do lapačky Tomáša Tomeka.
     
    27:40
    Na domácej strane sa snažil pohnúť ukazovateľom skóre Václav Stupka. Jeho strela od ľavého mantinelu ale mierila mimo priestoru brány Tomáša Hiadlovského.
     
    28:52
    Žilinčania vysoko napádali rozohrávku súpera, no neúspešne. Naopak, Trenčania sa dostali do brejku troch proti dvom. Akciu zakončil Marek Hecl, ale mieril len do lapačky domáceho brankára.
     
    29:19
    Hlavní rozhodcovia teraz prerušili hru, zrejme pre prihrávku rukou. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme. Pomaly sa blížime k začiatku druhej polovice stretnutia.
     
    29:41
    Peter Ölvecký to šikovne skúšal strelou spoza brániaceho žilinského obrancu. Tomáš Tomek bol ale pozorný a jeho strelu švihom vyrazil svojimi betónmi.
     
    30:25
    Hostia si nerozumeli v rozohrávke, z čoho premení ďalšie zakázané uvoľnenie. Hra sa tak presťahuje pred brankára Tomáša Hiadlovského, ktorý si zatiaľ drží čisté konto.
     
    31:31
    Tomáš Tomek bez väčších problémov chytá strelecký pokus od ľavého mantinelu. Jeho autorom bol Radek Dlouhý. Na druhý trenčiansky gól si tak budeme musieť ešte počkať.
     
    32:21
    Zverenci Petra Rosola dostávajú ďalšiu príležitosť na zmenu skóre. Na trestnej lavici už sedí Juraj Cebák, ktorému rozhodcovia udelili menší trest za podrazenie.
     
    32:40
    Žilina dala gól!
    Domáci hokejisti expresne rýchlo využívajú presilovú hru. Marek Tvrdoň posunul puk na Tomáša Pospíšila, ten prihrávkou z prvej našiel obrancu LUKÁŠA KOZÁKA, no a ten biliardovú akciu zakončil strelou do odkrytej časti brány. Asistencie: Tomáš Pospíšil a Marek Tvrdoň.
     
    33:12
    Domácich hokejistov strelený gól povzbudil a už sú opäť nasťahovaní v útočnom pásme. Tomáš Hiadlovský musel zasahovať hokejkou, keď posunul puk do rohu.
     
    34:24
    V Žiline bude nasledovať posledná reklamná prestávka v tejto tretine. Stalo sa tak po tom, čo domáci hokejisti neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami.
     
    34:46
    Vlci budú mať výhodu ďalšej presilovej hry. Na trestnú lavicu už smeruje skúsený český hokejista Radek Dlouhý, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    35:32
    Žilina dala gól!
    Domáci hokejisti dvoma presilovkovými gólmi otáčajú vývoj zápasu na svoju stranu. Lukáš Kozák sa so šťastím dostal k puku a prudko vystrelil od modrej čiary. Tomáš Hiadlovský jeho pokus pravým betónom len vyrazil, čím umožnil gólovú dorážku pre MAREKA TVRDOŇA. Asistencie: Lukáš Kozák a Tomáš Pospíšil.
     
    35:55
    Žilinčania len pred malou chvíľou otočili skóre zápasu, no hneď si komplikujú situáciu zbytočným vylúčením. Dve minúty za hákovanie dostáva Rastislav Konečný.
     
    36:19
    Domáci hokejisti mohli udrieť aj vo vlastnom oslabení. Brejkovú situáciu dvoch proti jednému zakončil Michal Švihálek, ale mieril len do betónov trenčianskeho brankára.
     
    36:45
    Z pravého kruhu na vhadzovanie vystrelil švihom Marcel Hossa. Mieril to do vrchných častí domácej brány, ale Tomáš Tomek predviedol vynikajúci zákrok svojim ľavým ramenom.
     
    37:13
    Marcel Hossa sa dostal do ďalšieho zakončenia z pravého kruhu na vhadzovanie. Tentokrát bol osamotený v dobrej pozícii, ale jeho prudká strela mierila tesne vedľa domácej brány.
     
    37:43
    Dobrý úsek trenčianskeho celku potvrdila aj individuálna akcia Borisa Sádeckého. Ten sa prienikom po pravej strane natlačil pred bránu súpera, ale nepodarilo sa mu vyrovnať skóre zápasu.
     
    38:27
    Puk teraz skončil na hráčskej lavici hostí. Keďže puk poslal mimo ľadovú plochu jeden z domácich hráčov, vhadzovať sa bude po ľavej ruke Tomáša Tomeka.
     
    39:14
    V poslednej minúte druhej tretiny predviedol peknú individuálnu akciu Tomáš Pospíšil. Položil si brániaceho obrancu, posunul si puk na os ihriska, ale z dobrej pozície mieril len do brankára Tomáša Hiadlovského.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina ponúkla lepší hokej v porovnaní s prvým dejstvom. Spokojnejší tentokrát môžu byť domáci hokejisti, ktorí dvoma presilovkovými gólmi otočili skóre na svoju stranu. Najskôr sa po peknej biliardovej akcii presadil Lukáš Kozák a o tri minúty neskôr upratal puk do hosťujúcej siete aj Marek Tvrdoň. Žilina tak vedie 2:1, no rozhodne ešte nič nemá vyhrané. Tretia tretina sa začne o 19:51 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:24
    Ako prvý v tretej tretine pohrozil Marek Tvrdoň. Autor zatiaľ rozdielového gólu pálil z ľavej strany, ale jeho zblokovaná strela nenašla priestor trenčianskej brány.
     
    41:09
    Tomáš Klimenta získal puk na úrovni modrej čiary. Následne spravil pár krokov vpred vystrelil švihom cez Juraja Cebáka, no našiel len pozorného Tomáša Hiadlovského.
     
    41:37
    Tretí útok hostí sa dostal do útočného pásma, ale jeho aktivita sa odohrávala len v rohoch klziska. Žilinčania dobre bránili a následne vyhodili puk do stredného pásma.
     
    42:48
    Dobre striedanie má za sebou štvrtá formácia hostí. Jozef Švec prihrávkou pred bránu hľadal Jána Pardavého, ale ten celú akciu zakončiť nedokázal.
     
    43:23
    Peter Húževka vystrelil spoza brániaceho obrancu Trenčína, no ten stihol vytečovať puk na ochrannú sieť. Vhadzovať sa tak bude v obrannom pásme aktuálne štvrtého tímu tabuľky.
     
    44:00
    Máme za sebou presne štyri minúty tretej tretiny. Vhadzovať sa bude tentokrát v strednom pásme, pretože Žilinčanom bol odpískaný ofsajd.
     
    44:25
    Vlci budú mať výhodu ďalšej početnej výhody. Na trestnú lavicu odchádza druhýkrát v dnešnom dueli Radek Dlouhý. Tento raz dostáva dvojminútový trest za hákovanie.
     
    45:13
    Žilinčania dlho kombinovali v útočnom pásme, no bez streleckého pokusu. Napravil to až Tomáš Klimenta, no jeho prudkú strelu z pravého kruhu na vhadzovanie dokázal Tomáš Hiadlovský vytesniť.
     
    45:38
    Jozef Švec posiela puk do obranného pásma domácich. Obe mužstvá tak môžu na ľad poslať čerstvé sily. Žilinčania ešte majú nejaký čas na strelenie tretieho gólu.
     
    46:18
    Lukáš Kozák je dnes pri streleckej chuti. Aj tentokrát vystrelil od modrej čiary, brankár Tomáš Hiadlovský jeho pokus len vyrazil, no mal šťastie, že nikto v žltom drese sa k dorážke nedostal.
     
    46:52
    Lukáš Bohunický prudko vystrelil od modrej čiary. Jeho strelu obetavo tečoval na ochrannú sieť Michal Švihálek, no podľa jeho grimasy ho to aj poriadne bolelo.
     
    48:06
    Individuálnou akciou to teraz skúšal Boris Sádecký. Dostal sa cez dvojicu obrancov súpera, vystrelil bekhendom, ale Tomáš Tomek predviedol dobrý zákrok pravým betónom.
     
    48:14
    Hostia budú mať šancu vyrovnať skóre zápasu v početnej výhode. Menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou dostáva Marcel Holovič, ktorý smolne zasiahol Tibora Vargu.
     
    48:49
    Tibor Varga nahadzoval puk na žilinskú bránu od modrej čiary. Tomáš Tomek nebol istý, ale takisto mal šťastie, že hokejisti Trenčína nedokázali doraziť puk do jeho brány.
     
    49:27
    Teraz sme videli veľké šance na oboch stranách. Najskôr sa vo vlastnom oslabení nepresadil Michal Švihálek, ktorého gólovú strelu zblokoval Matúš Holenda. Na druhej strane zvonila žrď po strele Petra Ölveckého.
     
    50:12
    V závere presilovej hry to skúsil prudkou strelou Peter Sojčík. Tomáš Tomek tentokrát lepšie zasiahol, keď betónmi vytesnil puk mimo nebezpečného priestoru.
     
    51:08
    V rovnovážnom počte hráčov na ľade sa dostali do nádejného zakončenia aj domáci. Po prihrávke Tomáša Pospíšila z pravej strany zakončoval z tesnej blízkosti Marek Trvdoň, ale druhý gól v zápase nepridal.
     
    51:43
    Jozef Švec je dnes veľmi aktívny, no tentokrát sa nepresadil v súboji pri zadnom mantineli. Žilinskí obrancovia situáciu ustáli a môžu rozohrať novú útočnú akciu.
     
    52:21
    Domáci hokejisti to teraz nezvládli a po zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať pred Tomášom Tomekom. Na buly sa z domácej strany už skláňa Marcel Holovič.
     
    52:46
    Ďalšie zakázané uvoľnenie zo strany zverencov Petra Rosola. Hra sa presťahovala do útočného pásma Trenčína, tam s pukom kúzlil Marek Hecl, no tiesnený obrancom nestihol vystreliť.
     
    53:15
    Domáci spravili menšiu chybičku v rozohrávke. Z medzikružia okamžite pálil Ondrej Mikula, ale domáci brankár včas vystrelil svoj pravý betón.
     
    53:51
    K strele od ľavého mantinelu sa dostal Lukáš Bohunický. Tomášovi Tomekovi puk vypadol, ale v nebezpečnom priestore nebol nikto v červeno-žltom drese.
     
    54:43
    Hráme pomerne dlho bez prerušenia. Od modrej čiary nahadzoval puk na bránu Ladislav Romančík, ale niekoľkokrát tečovaný puk minul domácu svätyňu.
     
    55:35
    Domáci hokejisti prenikali do prečíslenia, no prihrávka smerujúca do tandemu nebola presná. Každopádne, dostávame sa už do záverečnej päťminútovky riadneho hracieho času.
     
    56:12
    Od modrej čiary vystrelil kmeňový obranca bratislavského Slovana Patrik Bačik. Tomášovi Tomekovi puk opäť vypadol, ale žilinskí obrancovia ho následne poslali do bezpečia.
     
    57:32
    Žilina to teraz hrá veľmi dobre. Napáda rozohrávku súpera a v uplynulých sekundách nepustila favorita zápasu takmer k ničomu. Dobrú prácu odviedol najmä Tomáš Pospíšil.
     
    58:07
    Rozhodcovia hru prerušili, pretože Tomáš Tomek zrejme dostal pukom do prilby. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Trenčína a tréner Peter Oremus po oddychovom čase posiela na ľad šesticu svojich zverencov.
     
    58:34
    Žilinčania sa dobre bránia a vyhadzujú puk aspoň do stredného písma. Hosťom sa veľmi rýchlo kráti čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    59:07
    Juraj Cebák pálil nepresne a následne sa domáci hokejisti dokázali oslobodiť. So šancami žilinského tímu na plný bodový zisk to vyzerá veľmi dobre.
     
    59:26
    Radim Hruška mohol rozhodnúť, ale napokon ho prekorčuľoval Juraj Cebák a pripravil ho o puk. Trenčiansky obranca zrejme založí poslednú akciu riadneho hracieho času.
     
    Koniec zápasu.
     
    Žilinskí hokejisti to zvládli a získavajú mimoriadne cenné tri body. Prvýkrát v sezóne zdolali Duklu Trenčín. V tretej tretine ubránili svoj tesný náskok, a tak si rozhodujúci gól pripíše na konto Marek Tvrdoň. Veľké šťastie mali domáci najmä v početnom oslabení, keď Peter Ölvecký z priestoru medzi kruhov trafil brvno. Hosťom nepomohla ani takmer dvojminútová hra bez brankára, a tak po dnešnom hracom dni klesnú na piate miesto za hokejistov Nitry, ktorí uspeli pod Poľanou. Vlci naďalej zostávajú na siedmej pozícii. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (20:29:32)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 33. Kozák (Pospíšil, Tvrdoň), 36. Tvrdoň (Kozák, Pospíšil) – 8. Mikula (Ölvecký)


    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Mikuš, Kozák, Andersons, Juraško, Mazanec, Hatala, Roman, Mendrej – Pospíšil, Hruška, Tvrdoň – Konečný, Holovič, Klimenta – J. Jurík, Ondruš, Švihálek – Rogoň, Húževka, Stupka.
    HK DUKLA Trenčín: Hiadlovský (Valent) – Romančík, Frühauf, J. Cebák, Holenda, Bohunický, Bačik, Pač, Deveaux – Bezúch, Ölvecký, Hossa – Sojčík, Sádecký, T. Varga – Hecl, Dlouhý, Mikula – D. Hudec, J. Pardavý ml., J. Švec.

    Rozhodčí: Tomáš Orolin, Vladimír Snášel – Andrej Bogdaň, Róbert Gavalier.
    bahis siteleri