Toronto – Florida 6:1 (kon.) | Philadelphia – Nashville 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 2:1 (kon.)
Carolina – Detroit 1:4 (kon.) | Boston – Anaheim 3:1 (kon.) | Columbus – New Jersey 2:1 (kon.)
Dallas – Chicago 2:5 (kon.) | Calgary – Tampa 4:5 (1:2 po s.n.) | Arizona – Montreal 1:2 (kon.)
Vegas – NY Islanders 4:2 (kon.) | Vancouver – St. Louis 5:1 (kon.) | San Jose – Winnipeg 3:5 (kon.)
po s.n. (1:2)
Calgary Flames
4:5 (3:1, 0:2, 1:1 - 0:0)
Tampa Bay Lightning
Pátek 21.12.2018, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadasko-americké NHL. Od tří hodin se můžeme těšit na utkání mezi Calgary Flames a Tampou Bay Lightning!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Tampa Bay Lightning

    Blesky v této sezóně řádí a nedlouho před polovinou základní části jednoznačně vévodí celé smečce jednatřiceti ligových týmů. Největším konkurentem Tampy je ve Východní konferenci Toronto, které však nedávno porazila 4:1 a znovu o něco navýšila svůj náskok na čele tabulky, jenž aktuálně činí osm bodů. Bolts těží z nabítého útoku. Všechny čtyři formace jsou nesmírně produktivní a v průměru dávají přes čtyři góly na zápas. Ostatně na metu čtyř gólů Lightning nedosáhli jen ve dvou z předchozích čtyř zápasů. Před dvěma dny přestříleli i Vancouver, a to v poměru 5:2. Floridskému týmu se v posledních dnech uzdravily všechny opory, včetně ruského brankáře Vasilevského. Na marodce jsou jen útočníci Joseph a Callahan.

    Nejproduktivnější hráči:
    • N. Kučerov – 50 bodů (15+35)
    • B. Point – 44 bodů (21+23)
    • S. Stamkos – 36 bodů (17+19).
     
    Calgary Flames

    Klub z Alberty patří v probíhající základní části mezi největší překvapení. Po průměrném startu do sezóny se nenápadně šplhal tabulkou směrem vzhůru a dokonce se objevil na úplném čele Západní konference. Na špici tabulky však mají Flames obrovskou konkurenci. Aktuálně jim patří druhé místo, avšak mají stejně bodů jako vedoucí Winnipeg i třetí Nashville. Třetí Ducks pak ztrácí na Plameny jen tři body. Calgary se vrací na domácí led po sérii tří zápasů na hřištích soupeřů. Během ni porazilo Minnesotu 2:1 a přestřílelo St. Louis 7:2, nicméně před dvěma dny padlo v Dallasu, kde teprve podruhé vyšlo gólově úplně naprázdno. Do zápasu s lídrem NHL nezasáhnou zranění Frolík, Stone a Välimäki. Velký otazník visí i nad Samem Bennettem a Jamesem Nealem.

    Nejproduktivnější hráči:
    • J. Gaudreau – 45 bodů (15+30)
    • M. Tkachuk – 40 bodů (15+25)
    • S. Monahan – 39 bodů (20+19).
     
    Vzájemné zápasy

    02.02.2018 Calgary – Tampa Bay 4:7
    12.01.2018 Tampa Bay – Calgary 1:5
    24.02.2017 Tampa Bay – Calgary 2:3
    15.12.2016 Calgary – Tampa Bay 3:6
    06.01.2016 Calgary – Tampa Bay 3:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Palát (TBL)
    Útočník, 27 let, 19 zápasů, 13 bodů (3+10)
    Erik Černák (TBL) Obránce, 21 let, 17 zápasů, 5 bodů (0+5).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – S. Bennett, Backlund, Tkachuk (A) – Neal, Jankowski, Quine – Hathaway, D. Ryan, Lomberg.

    Tampa Bay Lightning: Domingue (Vasilevskij) – Strålman (A), Hedman, Černák, McDonagh, Girardi, Coburn – T. Johnson, Stamkos (C), J. T. Miller – Kučerov, B. Point, Palát – Gourde, Cirelli, Killorn – Martel, Paquette, Erne.

    Rozhodčí: Rank, Morton – Galloway, Shewchyk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:46
    Aktivní nástup Tampy a konkrétně třetí formace vedené centrem Cirellim, jehož střela prosvištěla nad ramenem Ritticha, ale zároveň nad celou brankovou konstrukcí za jeho zády.
     
    00:56
    Killornův pokus pro změnu zablokoval Hanifin. Lightning později špatně rozehráli a vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    01:29
    Rittich vypomohl s dlouhou rozehrávkou. Puk se přes Neala dostal na Jankowského, který z osy hřiště švihem prověřil Dominguea.
     
    02:17
    Ondřej Palát měl trochu problémy se zpracováním přihrávky a po pravém okraji kluziště vjel do postavení mimo hru.
     
    02:43
    Mrštný Gaudreau dostal přihrávku za obranu, ale bekhendem zblízka netrefil hostující brankoviště.
     
    03:21
    Kučerov vynikajícím pasem vyslal do úniku rozjetého Ondřeje Paláta, jenže český útočník na svého krajana v brankovišti Flames nevyzrál!
     
    03:38
    Tampa právě vstřelila branku!
    Další akce už končí gólem a Blesky se ve čtvrté minutě dostávají do vedení! Anton Strålman si nabruslil do pravého kruhu, odkud přihrál na střed Kučerovovi. Jeho střela se o Pointa zastavila v brankovišti a pohotově reagující ONDŘEJ PALÁT ji doklepl za brankovou čáru. Asistence: Brayden Point, Nikita Kučerov.
    03:38 Ondřej PALÁT - 0:1
     
    04:29
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames ihned reagují a srovnávají na 1:1! McDonagh nebyl zajištěný při boji u pravého mantinelu. Hanifin vydoloval puk pro Tkachuka a ten nastartoval SAMA BENENTTA, jehož střela se zastavila o tyčku, ale rychlý útočník ji stihl za zády nic netušícího Dominguea dorazit, neboť Černák byl od něj hodně daleko. Asistence: Matthew Tkachuk, Noah Hanifin.
    04:29 Sam BENNETT - 1:1
     
    05:21
    Derek Ryan byl příliš netrpělivý a vjel do útočného pásma ještě předtím, než se z něj jeho spoluhráč stihl vrátit.
     
    05:55
    Brodie se vydal na útočný výlet. Po obkroužení branky se však vrátil na modrou čáru a po narázečce s parťákem z obrany už byl odzbrojen.
     
    06:37
    Backlundova rychlá střela švihem nebyla přesná. Puk skončil na hokejce Hamonica, který už branku trefil, ale zároveň i gólmana Tampy.
     
    07:34
    Jankowski převezl puk přes střední pásmo, na útočné modré si ho vyměnil s Quinem, ale puk protečoval pouze do Dominguea.
     
    07:39
    Monahan vyhrál vhazování, načež se Gaudreau přesunul do mezikruží, kam dostal přesnou přihrávku, ale hostujícího gólmana nepřekonal.
     
    07:50
    Calgary právě vstřelilo branku!
    V osmé minutě už tu máme třetí změnu skóre! Lindholm po nepřesné střele Hanifina s velkým štěstím přihrál zpoza koncové čáry před branku na SEANA MONAHANA a ten vystřelil nad pravou ruku brankáře! Asistence: Elias Lindholm, Johnny Gaudreau.
    07:50 Sean MONAHAN - 2:1
     
    08:05
    A další útočná vlna Plamenů! Brodieho střelu od modré Domingue jenom vyrazil a pak měl plné ruce práce s dorážkou důrazného Tkachuka!
     
    09:23
    Rozjetý Cirelli se zastavil v pravém kruhu. Anderssona tím ale neošálil, neboť švédský obránce jeho střelu srazil do ochranné sítě.
     
    09:53
    Lightning měli dobrý začátek, ovšem po gólu Paláta čekají na střelu na branku už několik minut. Flames během té doby naopak vyprodukovali už deset ran mezi tyče.
     
    10:09
    Další v nejbližších vteřinách nepřidají, neboť borci v červeném vjeli do ofsajdu. Následuje komerční přestávka.
     
    10:20
    Teprve podruhé si na puk sáhl David Rittich, když si pohlídal zakončení Paquettea z pravého křídla.
     
    11:25
    Domingue vyjel z brankoviště a rozehrál až na útočnou modrou. Následná spolupráce mezi volným Palátem a obsazenějším Kučerovem ale nevyšla.
     
    11:58
    Killorn neměl šanci dojet nepřesný pas a Calgary okamžitě otočilo hru do blízkosti hostující branky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:25
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Útočná smršť Plamenů končí už třetím pukem v hostující síti! Hamonicova střela od modré letěla úplně mimo, ovšem puk se od zadního hrazení nečekaně odrazil do brankoviště. Překvapený Domingue ztratil hokejku a než si ji stihl sebrat, tak přišla Bennettova přihrávka na volného MIKAELA BACKLUNDA a ten z podobné pozice jako předním Monahan zvýšil na 3:1. Asistence: Sam Bennett.
    12:25 Mikael BACKLUND - 3:1
     
    13:10
    Domácí se chtěli rychle přesunout vpřed, ale tentokrát se jim to vymstilo. Po icingu se vhazuje před českým gólmanem, jenž postupně přebírá post jedničky od Mikea Smithe.
     
    13:47
    Point nečekaně snadno potáhl puk až do pravého kruhu. Místo střely ještě přihrával na zadní tyč, na což nebyl Palát připraven a nakonec z toho nebyla žádná střela.
     
    14:15
    Opět Calgary posílalo puk ze zadního mantinelu před brankoviště. A znovu tam byl Bennett, jenž tentokrát čelil třem obráncům a k pořádné střele se nedostal.
     
    15:06
    Kučerov roztáhl hru doleva na Paláta, který ruskému snajprovi kotouč vrátil, ovšem střela z první se stala kořistí pro Davida Ritticha.
     
    15:57
    Palát vypíchl puk před Brodiem, který si ho zpracovával na pravém mantinelu. Flames se museli vrátit do vlastní třetiny a z ní zahráli na icing.
     
    16:25
    Hedman přihrával mezi obránce na Cirelliho, který dlouhou nahrávku nezpracoval. Rittich vyjel daleko před brankoviště, ale jelikož nepřišel hvizd rozhodčího, tak sám vyhodil na icing.
     
    16:59
    Postavení mimo hru v podání elitní formace Tampy. V té nechybí kapitán Steven Stamkos, jenž hraje 700. utkání v NHL.
     
    17:29
    Spolupráci mezi Pointem a Kučerovem zakončoval Černák. Slovenský obránce však trefil Giordana a ten srazil i dorážku Paláta.
     
    17:57
    Point se svými křídly ještě bude muset vydržet na ledové ploše. Kvůli zakázanému uvolnění se vhazuje po pravici Louise Dominguea.
     
    18:18
    David Rittich raději přerušil hru před rychlým Martelem, který se hnal za přihrávkou za obranu.
     
    18:56
    Millerova krátká přihrávka z krátkého mantinelu hledala Stamkose, ale k tomu se nedostala kvůli dobře postavené brusli Noaha Hanifina.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:06
    Millerova střela neplánovaně odstartovala domácí brejk tři na jednoho. Coburn ho dokázal narušit a Backlund sražený puk nevtěsnal do prostoru branky.
     
    19:42
    Killornovu střelu z pravého kruhu Rittich jenom vyrazil. Nedůraz obrany umožnil dorážet Tyleru Johnsonovi, avšak český gólman i jeho vychytal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první dějství, které rozhodně naplnilo velká očekávání. Dva obrovsky silné týmy nabídly divákům rychlý hokej okořeněný hned čtyřmi góly. První z nich vstřelil český útočník Ondřej Palát, ovšem v dalších minutách pálili už jenom domácí. Bennett v páté minutě vyrovnal, Monahan skóre otočil a Mikaeal Backlund pro změnu navyšoval na aktuálních 3:1. Bolts po opravdu dlouhé době narazili na soupeře, který je dokázal přehrát a bude zajímavé sledovat, zda to bude pokračovat i v příštích dvou třetinách.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 12 – 8
    Zablokované střely soupeře: 6 – 2
    Trestné minuty 0 – 0
    Využité přesilové hry. 0/0 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 60% – 40%
    Bodyčky: 4 – 4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hedman nepříjemně tečoval střelu Quinea z levého mantinelu a měl štěstí, že puk přesměroval do místa, které Domingue stihl pokrýt.
     
    20:39
    Hedman vrátil Millerovu přihrávku doprava na Killorna. Rittich se nějakým způsobem dokázal přesunout a střelu z velmi nadějné pozice pokryl!
     
    20:53
    Erik Černák šel na břicho, aby zamezil Bennettovi přihrát v situaci dvou na jednoho. Domácího útočníka přitom podrazil a je z toho první přesilovka pro Plameny.
     
    21:23
    Killorn přehodil protihráče stojícího na modré čáře a postaral se tak o vyhození do relativního bezpečí.
     
    21:50
    Tkachuk tvrdě vypálil z vrcholku pravého kruhu. Beton Dominguea byl na místě a Lightning pak dokázali vyhodit.
     
    22:19
    Hanifin předal puk Ryanovi, který trefil jen jednoho ze clonících protihráčů a ti opět dostali puk ven z obranné třetiny.
     
    22:47
    Yanni Gourde vytlačil Hanifina do středního pásma v momentě, kdy je přesilová hra Calgary v úplném závěru.
     
    22:53
    Hosté v plném počtu.
     
    23:01
    Stamkos doslova ukradl puk z rozehrávky Hanifina a najednou se hnal sám na Ritticha, který zlikvidoval i druhý dnešní samostatný únik!
     
    23:19
    Tampa právě vstřelila branku!
    O pár vteřin později je přece jenom sníženo na rozdíl jediného gólu! Kučerov přihrál z poloviny hřiště na Erneho, který dal puk doleva na STEVENA STAMKOSE. Ten naznačil střelu z první a ještě vracel puk do mezikruží, kde se kotouč odrazil od hokejky TJ Brodieho za bezmocného Ritticha. Asistence: Adam Erne, Nikita Kučerov.
    23:19 Steven STAMKOS - 3:2
     
    24:06
    Johnson přenesl hru doprava na Kučerova, který z otočky vystřelil jen do Giordana. Flames okamžitě přešli do protiútoku, jenž učebnicově zlikvidoval vracející se McDonagh.
     
    24:56
    Hra se teď několikrát bleskově přesunula z jedné strany na druhou. Ve všech případech se to ale obešlo bez zakončení.
     
    25:23
    Bennett hraje velmi podařený zápas. Teď nabral rychlost a připravil si střelu zápěstím na zadní tyč, kterou Domingue betonem vyrazil.
     
    25:52
    Tampa právě vstřelila branku!
    No vida, v šestadvacáté minutě začínáme de facto od začátku! Stamkos vrátil puk na modrou čáru, odkud bez přípravy vypálil McDonagh. Rittich střelu nezachytil a pak čelil obrovskému tlaku důrazného Gourdea a ALEXE KILLORNA, který po boji protlačil puk do sítě. Asistence: Yanni Gourde, Ryan McDonagh.
    25:52 Alex KILLORN - 3:3
     
    26:19
    Další problémy pro kanadské mužstvo! Rasmus Andersson nedovoleným bráněním zabránil Cirellimu vyjet z obranného pásma a zavinil první početní výhodu pro Blesky.
     
    26:41
    Flames po nepřesné střele vyhazují přes všechny čáry a Hedman rozehrává až zpoza branky Louise Dominguea.
     
    27:09
    A ještě jednou naprosto stejný okamžik, po kterém má domácí tým spoustu času na vystřídání.
     
    27:56
    Miller vrátil puk na modrou a Bolts se konečně dostali do nějaké té přesilovkové kombinace. Vystřelit z ní zatím nedokázali.
     
    28:18
    Gourde ještě udržel puk v pásmu, ale konec hostující akce tím oddálil jen o jednu, možná dvě vteřinky.
     
    28:19
    Domácí v plném počtu.
     
    28:30
    Andersson vyjel z trestné lavice a téměř se dostal do samostatného nájezdu. Puk však zkrotil až u levého mantinelu a hráči v bílém se s ním stihli vrátit.
     
    29:01
    Oliver Kylington bezprostředně po buly mezi Pointem a Monahanam zasáhl vysokou holí obličej Tylera Johnsona. Flames se tak vrací do oslabení.
     
    29:26
    Kučerov vzal na sebe přechod do útočného pásma, jenže kotouč mu byl okamžitě vypíchnut zpět mezi modré čáry.
     
    29:46
    Blesky se samy vyhnaly z útočného pásma. Hathaway narušil následnou rozehrávku a z osy hřiště vystrašil zasahujícího Dominguea.
     
    30:13
    Ani druhá početní výhoda se Tampě vůbec nedaří. Hedman zakládá akci z vlastního pásma a všichni ostatní mezitím střídají.
     
    30:43
    Johnson nepřevzal Palátovu přihrávku k levému mantinelu. Lindholm vyhodil a oslabení Flames se rychle blíží ke konci.
     
    31:01
    Domácí v plném počtu.
     
    31:35
    Andersson nahazoval puk ze středního pásma. Dominguea už podruhé zaskočil zvláštní odraz od zadního mantinelu a měl štěstí, že u branky tentokrát nebyl nikdo v červeném, kdo by mohl doklepávat do sítě.
     
    32:16
    Čtvrtý útok Lighning se v ofenzivě dlouho nezdržel. Cédric Paquette byl za Rittichovou brankou čistě odzbrojen.
     
    32:45
    Palát výborně pokryl puk v obležení dvou protihráčů. Zastavil ho pro Paquetta, který nahrál doprava Gourdeovi a jeho střela tahem skončila v moci Davida Ritticha.
     
    33:09
    Backlund táhl rychlý protiútok. Po své levé ruce se mu nabízel Gaudreau, nicméně místo přihrávky přes Girardiho přišla střela a s tou si Domingue poradil.
     
    33:46
    Gaudreau byl adresátem dlouhého pasu na útočnou modrou. Černák ho ale výborně dostoupil a vytlačil ho mimo palebný úhel.
     
    34:04
    Kotouč vyletěl mimo hrací plochu a hra je přerušena. Předcházela tomu nedotažená hostující akce, při které Kučerov nedostal finální pas do šance.
     
    34:36
    Backlund se zastavil kousek za útočnou modrou čarou. Dosti naivní pokus narazil na hokejku Dominguea a puk skončil v ochranné síti.
     
    35:43
    Gaudreau marně hledal skulinku, přes kterou by mohl vystřelit. Puk se nakonec dostal na Monahana, jehož střelu srazil Girardi mimo branku.
     
    35:59
    Nevynucený icing Calgary posouvá pozornost publika před Ritticha, který má na kontě šestnáct úspěšných zákroků.
     
    36:26
    McDonagh zachytil puk v útočném pásmu. Čtyři hostující hráči rázem jeli v jedné linii proti Rittichovi, ovšem Martelovo zakončení neprošlo přes Giordana.
     
    36:40
    Další střelu od Černáka srazil do ochranné sítě Brodie. Chvíli po buly to z nulového úhlu zkoušel Martel, ale na překvapení Ritticha to nestačilo.
     
    37:17
    Čárový sudí Shewchyk se neúspěšně vyhýbal nahození Anderssona. Pukem dostal do ruky a srazil ho tím na střídačku Flames.
     
    37:31
    Faulovaný Palát ještě stihl přihrát na Stamkose, kterého Rittich vychytal. Hra se přerušila a Travis Hamonic odjel na trestnou lavici za podražení.
     
    37:46
    Brodie nedokázal vyhodit, nicméně kotouč z urputného souboje vydoloval Mikael Backlund a vyvezl ho do bezpečné části hrací plochy.
     
    38:01
    Elias Lindholm byl mírně postrčen a rozhodně se nesnažil vyhnout brance Dominguea, kterou posunul. Řekl si tím o přerušení, které domácím vyhovuje.
     
    38:27
    Kučerov si až moc dlouho chystal střelu z pravého kruhu, která byla zablokovaná. Prošla až ta od Hedmana, ale Rittich ji relativně snadno vyrazil.
     
    38:56
    Calgary vrátilo puk za Dominguea, kde aktivně napadalo a pozdrželo tím rozehrávku Bolts o několik cenných vteřin.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:27
    McDonagh přenesl hru před levý kruh na Hedmana, který mohutně napřáhl a sestřelil Anderssona, který prudkou střelu obětavě zablokoval.
     
    39:31
    Domácí v plném počtu.
     
    39:59
    Ještě trocha práce pro Ritticha, který vyrazil šanci Martela. Erne pak z pravého kruhu minul a vše skončilo nególovou tečí Martela po střele McDonagha.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá dvacetiminutovka docela jednoznačně patřila Tampě, která měla spoustu šancí a dvě z nich také dokázala gólově využít. Ve svém sedmistém utkání v základní části se nejprve prosadil Steven Stamkos a o dvě minuty později se ujala také dorážka Alexe Killorna. Floridský klub měl i několik přesilových her, které se mu naopak moc nevydařily, a tak platí stav 3:3.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 20 – 22 (10:8, 8:14)
    Zablokované střely soupeře: 11 – 5
    Trestné minuty: 6 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 48% – 52%
    Bodyčky: 10 – 9.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Pěkná individuální akce od Millera se obešla bez zakončení. Kousek před Rittichem mu kotouč sebral Hamonic.
     
    40:56
    Matthew Tkachuk vyslal spíše propagační střelu zápěstím zpoza levého kruhu. Kotouč se poté okamžitě vrátil na hokejky Tampy.
     
    41:47
    Palátova přihrávka na napřaženého Stamkose nebyla ideální. Český útočník se však dobře vrátil a pomohl vybojovat puk zpět.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:13
    Zakázané uvolnění Calgary, které si bude muset poradit s vhazováním po pravici Davida Ritticha.
     
    42:59
    Bodyček Lomberga na Pointa odnesl hlavně čárový rozhodčí. Všichni zúčastnění se naštěstí rychle zvedli a mohou pokračovat ve své práci.
     
    43:31
    Kylingtonova střela byla hodně nepřesná. Puk se svezl po mantinelu do protiútoku Tampy. Střelu Kučerova z pravé strany však Rittich vyrazil.
     
    44:05
    Tkachuk si navedl puk k mezikruží a prudce vystřelil zápěstím. Domingue byl v dobrém postavení a zakročil vyrážečkou.
     
    45:42
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matthew Tkachuk.
     
    45:58
    Hamonic se nebál postavit do cesty prudké ráně Stamkose a srazil kotouč až do ochranné sítě v útočné třetině Lightning.
     
    46:13
    Domácí dostali puk do bezpečí. Backlund aktivně napadal a nadělal pořádnou paseku jednomu z obránců i brankáři Domingueovi.
     
    46:22
    David Rittich zkrotil Millerovu dobrou střelu švihem z mezikruží a nepustil bílomodře oděné muže k žádné dorážce.
     
    46:59
    Brodie přihrál do středu hřiště na Ryana, který se v oslabení vydal do útoku, nicméně střela z pravého kruhu Domingueovi moc vrásek na čele nepřidělala.
     
    47:09
    Hrozící rychlý protiútok Flames nedopustili a podle všeho ubrání i své čtvrté oslabení v tomto utkání.
     
    47:42
    Domácí v plném počtu.
     
    47:57
    Nechybělo moc a Calgary znovu vedlo! Tkachuk se vrátil do hry a hned dostal do velké šance Lindholma, který trefil z pravého kruhu vzdálenější tyč!
     
    48:49
    Neal pod tlakem nahodil puk po prknech za branku, kde sice našel Monahana, ale jeho přihrávka před branku už byla snadnou kořistí pro obranu Bolts.
     
    49:04
    Nikita Kučerov přebíral pas k pravému mantinelu, jenže jeden z jeho spoluhráčů na opačné straně zavinil odpískání postavení mimo hru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:52
    Gaudreau se dobře zorientoval a ze zahuštěného prostoru vypálil střelu, která se přes Louise Domingue do sítě nedostala.
     
    50:16
    Johnson ze zadního mantinelu našel na okraji brankoviště Kučerova, jenž z metru trefil Ritticha. Ten si vleže poradil i s několika dorážkami Johnsona či Pointa.
     
    50:48
    Miller pustil puk na Coburna, který do akce přibruslil z druhé vlny, avšak Rittich i tuto střelu zpoza levého kruhu zneškodnil.
     
    51:24
    Domingue hrál za svou brankou, jenže puk se zničehonic dostal přední, kde bylo několik domácích hráčů. Gólman Tampy se stihl vrátit a střelu Gaudreaua vyrazil!
     
    52:37
    Ofsajd, do kterého vjel nejnovější člen hostující čtvrté formace Danick Martel.
     
    53:24
    Erne prodloužil vyhození Dana Girardiho až na zakázané uvolnění. Domingue ihned po buly přerušil hru a nechal utavené spoluhráče vystřídat.
     
    53:48
    Johnson neměl podporu od spoluhráčů a musel sám střílet z pravého kruhu. Rittich měl situaci pod kontrolou a kotouč vykopl.
     
    54:21
    Hanifin dlouhým pasem objevil Gaudreaua, který měl proti sobě hned tři protivníky, ale i tak se dostal do neúspěšného zakončení.
     
    54:37
    A ještě další rána jednoho z nejmenších hráčů v celé soutěži. Gaudreau tentokrát mohutně napřáhl a Domingue po zákroku chvíli nevěděl, kde má puk. Ten byl u pravé tyče, ale Bennett ho nedokázal dorazit.
     
    55:24
    Gourde vyvážel puk v momentě, kdy všichni spoluhráči střídali. Zprava tak propagačně vystřelil a přinutil Ritticha pravačkou vyrazit kotouč do vzduchu.
     
    55:35
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté se pár minut před koncem dostávají do vedení! Ze souboje šesti hráčů u levého mantinelu vydoloval puk Cirelli a přihrál do volnějšího prostoru na modré čáře. DAN GIRARDI natáhl ke střele, která na první pohled směřovala do Rittichovy lapačky, ale nakonec prosvištěla až do sítě. Asistence: Anthony Cirelli.
    55:35 Dan GIRARDI - 3:4
     
    57:32
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Radost Tampy netrvala dlouho! Hosté si sice vytvořili tlak, jenže střely Kučerova ani Stamkose gólové parametry neměly. Hedman pak na modré čáře nezkrotil nesmírně těžkou přihrávku, JOHNNY GAUDREAU si volný kotouč vzal pro sebe a z obrovské rychlosti bekhendem vyrovnal na 4:4. Bez asistence.
    57:32 Johnny GAUDREAU - 4:4
     
    58:14
    Puk vyletěl na jednu ze střídaček a hra je přerušena. Chvíli předtím si Domingue připsal zákrok po Ryanově střele z hodně ostrého úhlu.
     
    58:47
    Gaudreau se ocitl v další šanci, když dostal přihrávku ze zadního mantinelu. Další gól ale nepřidal, neboť jeden z protihráčů zasáhl ještě před Dominguem.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:45
    Pointův útok byl vytlačen z ofenzivní třetiny. Vyhozený puk skončil u Černáka a ten už se s McDonaghem nikam nežene.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:23
    Hlídaný Point přihrál z rohu útočného pásma na Hedmana, který měl prostor v levém kruhu, ale nadějnou střelu poslal jenom do bližší tyče!
     
    60:48
    Gaudreau a Monahan se dostali do protiútoku dvou na jednoho. Druhý jmenovaný zakončoval, nicméně Domingue svůj tým podržel!
     
    61:06
    Důvěru v prodloužení dostal i Cirelli, který zachytil jednu z přihrávek a po ose hřiště se řítil do šance. Forhendový blafák mu však nevyšel.
     
    61:34
    Domingue chladnokrevně zastavil střelu Hanifina z levého kruhu a po zákroku ještě vrazil do Tkachuka. Žádnou potyčku to trochu překvapivě nevyvolalo.
     
    62:03
    Point vyhrál vhazování po ofsajdu svého týmu. Po ztrátě puku aktivně napadal a málem nachytal rozehrávajícího Ritticha.
     
    62:41
    Monahan sám zakončoval brejk dvou na jednoho. Giordanovu dorážku odrazil Domingue na Monahana, který přidal další dvě dorážky, ale i ty hostující gólman zlikvidoval!
     
    63:24
    Velké nepříjemnosti v obranném pásmu Tampy končí vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    63:39
    Brodie v těsné blízkosti brankoviště ještě dával zadovku, kterou před Bennettem zastavil v posledních chvílích hodně zaměstnaný Louis Domingue.
     
    64:06
    Killornovu střelu z první Rittich vyrazil. Domácí si pak nerozuměli a nechali znovu zaútočit Killorna, který si vyměnil puk s Gourdem, ale pak ani napodruhé neuspěl.
     
    64:51
    Celá řada brejků nepřinesla žádnou větší šanci. Backlund při tom posledním bekhendem přihrával do brankoviště, ale tam se puk zastavil ve výstroji Dominguea.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel Matthew Tkachuk, jenž zakončoval do protipohybu Dominguea, ale ten se ještě stihl natáhnout pro puk svou lapačkou.
     
    1. série
    0:1
    Victor Hedman jel proti Rittichovi hodně pomalu a o to rychleji vystřeli švihem k nepokryté levé tyči.
     
    2. série
    1:1
    Sean Monahan okamžitě reaguje a střelou nad pravou ruku Louise Dominguea vyrovnává stav nájezdů na 1:1.
     
    2. série
    1:1
    Point to vzal hodně rychle. Puk mu na chvíli utekl a z mezikruží vystřelil do Rittichovy vyrážečky.
     
    3. série
    1:1
    James Neal nic složitého nevymýšlel a vystřelil jen doprostřed branky, kde trefil pravou ruku hostujícího gólmana.
     
    3. série
    1:1
    Kučerov si najel z levé strany a připravoval si bekhendový blafák, při kterém mu kotouč utekl a z předklonu už ho nevměstnal mezi tyče.
     
    4. série
    1:1
    Domingue se roztáhl přes celé brankoviště a pravým betonem zastavil forhendový blafák Johnnyho Gaudreaua.
     
    4. série
    1:1
    Steven Stamkos pro změnu sáhl po bekhendovém blafáku, nicméně branku na zádech ležícího Ritticha přestřelil.
     
    5. série
    1:1
    Neuspěl ani Lindholm, který si chtěl rozpohybovat gólmana, ale ten jeho pokus o forhendové zakončení dokonale přečetl.
     
    5. série
    1:1
    Anthony Cirelli si před brankou zpomalil, ovšem Rittich střelu mířící do pravé poloviny branky relativně snadno vyrazil.
     
    6. série
    1:1
    Noah Hanifin byl blízko od překonání Dominguea. Tomu po střele z bekhendového blafáku pomohla až levá tyč.
     
    6. série
    1:1
    Ani Tyler Johnson se svou kličkou do bekhendu nepochodil. Rittich byl víceméně bez šance, ale americký útočník jeho branku minul.
     
    7. série
    1:1
    Domingue bravurně přesunul s betonem k pravé tyči a vystavil ráznou stopku nájezdu Marka Jankowského.
     
    7. série
    1:2
    Druhý bod míří na Floridu! J. T. Miller to vzal velkým obloukem, na Ritticha jel z levého mantinelu a vypálil nad jeho lapačku!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Tampa Bay Lightning.
    Autorem vítězné branky je J. T. MILLER.
    J. T. Miller - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Tampa se v posledních dnech utkala se třemi špičkovými soupeři. Proti Torontu a Winnipegu urvala tři body a další dva si odváží také z Calgary, kde to přitom neměla rozehrané vůbec ideálně. Skóre sice otevřel český útočník Ondřej Palát, ovšem další góly už padly z domácích hokeje. Lightning každopádně výborně zvládli druhou třetinu a vyrovnali na 3:3. V závěru poslední dvacetiminutovky dokonce strhl vedení na hostující stranu Dan Girardi, avšak hned vzápětí udeřil také Johnny Gaudreau a poslal zápas do prodloužení. V něm měly oba týmy spoustu šancí, ale rozhodnout musely až nájezdy, které v sedmé sérii rozhodl J.T. Miller.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 37 – 36 (18:8, 8:14, 10:12, 7:2)
    Zablokované střely: 14 – 11
    Trestné minuty: 8 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/4
    Vyhraná vhazování: 52% – 48%
    Bodyčky: 19 – 13.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Johnny Gaudreau (CGY) 1+1
    2. Nikita Kučerov (TBL) 0+2
    3. Sam Bennett (CGY) 1+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 16:35
    Ondřej Palát (TBL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 16:39.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (06:21:53)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. S. Bennett (Tkachuk, Hanifin), 8. Monahan (E. Lindholm, J. Gaudreau), 13. Backlund (S. Bennett), 58. J. Gaudreau – 4. Palát (B. Point, Kučerov), 24. Stamkos (Erne, Kučerov), 26. Killorn (Gourde, McDonagh), 56. Girardi (Cirelli), rozh. náj. J. T. Miller

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Matthew Tkachuk (CGY)
    0:1   Victor Hedman (TBL)
    2. série:
    1:1   Sean Monahan (CGY)
    1:1   Brayden Point (TBL)
    3. série:
    1:1   James Neal (CGY)
    1:1   Nikita Kučerov (TBL)
    4. série:
    1:1   Johnny Gaudreau (CGY)
    1:1   Steven Stamkos (TBL)
    5. série:
    1:1   Elias Lindholm (CGY)
    1:1   Anthony Cirelli (TBL)
    6. série:
    1:1   Noah Hanifin (CGY)
    1:1   Tyler Johnson (TBL)
    7. série:
    1:1   Mark Jankowski (CGY)
    1:2   J. T. Miller (TBL)


    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – S. Bennett, Backlund, Tkachuk (A) – Neal, Jankowski, Quine – Hathaway, D. Ryan, Lomberg.
    Tampa Bay Lightning: Domingue (Vasilevskij) – Strålman (A), Hedman, Černák, McDonagh, Girardi, Coburn – T. Johnson, Stamkos (C), J. T. Miller – Kučerov, B. Point, Palát – Gourde, Cirelli, Killorn – Martel, Paquette, Erne.

    Rozhodčí: Rank, Morton – Galloway, Shewchyk

    Diváci: 19 289
    bahis siteleri