Porto – Midtjylland 3:0 (kon.) | Barcelona – Lyon 3:2 (kon.)
konec
FC Barcelona
3:2 (0:1)
Olympique Lyon
Úterý 02.04.2019, 18:00 • Mini Estadi, Barcelona • UEFA Youth League • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný úterní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Juniorská Liga mistrů dospěla již do své čtvrtfinálové části. Mezi nejlepší osmičku proklouzlo také slavná Barcelona, která vyzve francouzský Lyon.
     
    Fotbalisté Lyonu jsou jasně na čele francouzské soutěže juniorů. V jednadvaceti zápasech prohrál Lyon pouze pětkrát, naposledy ale senzačně podlehl průměrnému Štrasburku 0:1.

    To v Lize mistrů dokázal Lyon postoupit do jarní vyřazovací části z velmi těžké základní skupiny. V konkurenci Hoffenheimu, Manchesteru City a Šachtaru obsadil druhé místo právě za německým týmem. V předkole playoff následně Lyon zamířil na trávník olomoucké Sigmy, odkud si odvezl postup do osmifinále po vítězství 2:0. Na úvodní branku Caquereta navázal těsně před koncem pojišťovacím gólem Pintor. V osmifinále poté ve fantastickém utkání proti Ajaxu dlouho vedl, ale mladé Nizozemce poslal do penalt gólem na 2:2 v nastaveném čase Brobbey. Rozstřel dospěl až do své osmé série, na trefu Oualemba nedokázal odpovědět Hoogerwarf.
     
    Mladíci z Barcelony obhajují v UEFA Youth League titul. V loňském semifinále nejprve přehráli 5:4 Manchester City, následně v duelu o zlato přejeli další anglický celek Chelsea 3:0.

    I letos myslí juniorka slavné Barcelony na nejcennější trofej. V základní skupině sice vyhrávala pouze nejmenším možným rozdílem, ale v konkurenci Eindhovenu, Tottenhamu a Interu Milán obsadila jednoznačně první pozici. V závěrečném měření sil se Spurs už si mohla Barcelona dovolit i prohrát 0:2 před domácími fanoušky. Jako vítěz základní skupiny byla Barcelona nasazena až do osmifinále, ve kterém vcelku jasně přejela Herthu Berlín 3:0, když rozhodl především druhý poločas.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: Tenas – Rosanas, Mingueza, Sanz, Medina – Orellana, Monchu (C), Collado – De La Fuente, Marqués, Fati
    Náhradníci: Jimenez – Altimira, Jesús, Sola, Gonzalez, Mortimer, Peque

    Olympique Lyon: Barcola – Minolien, Kalulu, Solet, Bard – Soumare, Thomas, Caqueret (C), Ndicka – Cherki, Rafia
    Náhradníci: Margueron – Devarrewaere, Lukeba, Gouiri, Griffiths, Coly, Da Silva

    Rozhodčí: Dennis Higler – Johan Balder, Joost van Zuilen (vš. NED).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku se postarali domácí fotbalisté. Sanz posílal míč středem na Marquése, ale balon skončil jen na hlavě bránícího Kalula.
     
    3
    Přes Medinu si přišel pro balon Collado. Následně ale fauloval domácí kapitán Monchu, který sestřelil ve středu pole Ndicka. A Monchu je také prvním potrestaným hráčem zápasu.
     
    4
    Fati si přišel pro balon do středu hřiště, po přihrávce od Rosanase si však následně příliš nerozuměl s Medinou. Do útoku se může poprvé vydat také Lyon.
     
    5
    Tvrdým faulem se provinil také Álex Collado. Andy Minolien skončil na trávníku jen několik metrů před pokutovým územím Barcelony.
     
    6
    K rozehrávce z místa přestupku se postavil Hamza Rafia. Lyonský útočník centroval po trávníku, ale balon jen prošel vápnem a skončil mimo tři tyče.
     
    7
    Francouzský celek ještě pokračoval v tlaku rohovým kopem. Obrana Barcelony ale obstála i nyní. Collado však při náběhu z vápna fauloval Soleta.
     
    8
    Théo Ndicka přistrčil na pravém kraji Rosanase. Zápas pokračuje v přehlídce faulů, ani jeden z týmů se nemůže prosadit přes tvrdou obranu.
     
    9
    Soumare našel na hranici vápna Rafiu. Dvacetiletý útočník Lyonu ale následně vycestoval s balonem až k postranní lajny a nakonec i za ní.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Domácí jsou sice více u balonu, ale až před Barcolu se ani jednou nedostali. Medina nyní přihrával jen zpět ke stoperům.
     
    11
    Sergi Rosalas byl ubráněn Ndickou. Barcelona ale ještě rozehrávala rohový kop. Po prudkém centru se však prosadil k hlavičce jen hostující obránce Melvin Bard.
     
    12
    Lyon právě vstřelil branku!
    Lyon se překvapivě dostává do vedení! Caqueret našel v otevřené obraně místo na přihrávku do běhu THÉOVI NDICKOVI. Osmnáctiletý záložník prosvištěl až do vápna, kde lehkým lobem překonal chybujícího Tenase, který zbytečně vyběhl proti soupeři až k hranici šestnáctky.
    12. Théo NDICKA - 0:1
     
    14
    Barcelona se snaží o rychlé srovnání stavu, ale aktivní obrana Lyonu nepouští domácí celek vůbec k vlastního pokutovému území.
     
    15
    Po prudkém centru do pokutového území nebyl daleko od klidné hlavičky Marqués. Jako první byl ale u balonu hostující obránce Solet.
     
    16
    Barcelona pokračovala rozehrávkou od rohového praporku. Ze střední vzdálenosti pálil na Barcolu Anssumane Fati, ale brankáře Lyonu nepřekvapil.
     
    17
    Teprve patnáctiletý Ryan Cherki dokázal prostrčit míč na Rafiu, ale následně o poznání zkušenější útočník Lyonu nedokázal obejít Sanze.
     
    18
    Collado přihrával podél postranní lajny na Fatiho. Právě Collado následně zkoušel přejít okolo Minoliena, ale ani s ním si neporadil.
     
    19
    Théo Ndicka byl přistrčen u rohového praporku a Lyon mohl rozehrávat lehce zkrácený roh. Domácí obrana v čele s Oscarem Minguezou ale přečkala nepříjemný centr.
     
    20
    I po dvaceti minutách vede Lyon v Barceloně o jeden zásah. Domácí fotbalisté se zatím nemohou dostat do potřebného tempa k zatlačení soupeře.
     
    21
    Proti rozehrávajícímu Sanzovi vystartoval napadat Cherki. A přinutil obránce Barcelony k uspěchané rozehrávce za postranní lajnu.
     
    23
    Malcolm Barcola podržel svůj tým. De La Fuente spolupracoval s Fatim, ale po krásné průnikové přihrávce z blízkosti Barcolu nepřekonal.
    23. Barcola skvěle zasáhl proti nepříjemné střele
     
    24
    Také Lyon mohl skórovat. Nejprve šel sám na brankáře Cherki, následně zakončoval do odkryté branky Ndicka. Nakonec ještě přihrával pod sebe Caqueret, ale na zadní tyči již Rafia nedosáhl na balon.
    24. Francouzský celek nebyl daleko od druhé vstřelené branky
     
    25
    Lyon cítí šanci na vstřelení druhé branky. Po rohovém kopu pálil z úhlu jen do obránce před sebou Yaya Soumare. Hosté ale zůstávají u balonu.
     
    26
    Barcelona sice drží míč více pod kontrolou, ale do nebezpečným protiútoku prchají hosté. Nyní ale zastavil náběh Cherkiho Sergi Rosanas.
     
    28
    Sanz si zpracoval přihrávku od Minguezy, následně ale už nedokázal nahrát zpět do pohybu Marquésovi. Střelec zatím jediné branky poté fauloval Monchua za žlutou kartu.
     
    29
    Pierre Kalulu zaváhal při obranné hlavičce. Balon propadl s Fatimu, který ještě dokázal odcentrovat do pokutového území. Orellana nakonec pálil nebezpečně k tyči, ale Barcola skvěle míč vyrazil.
     
    30
    Po půlhodině se začíná dostávat Barcelona do tempa. Po rozehrávce rohového kopu se však musel provinit faulem ve středu pole Collado.
     
    31
    Po faulu na Rafiu pokračovali hosté na pravém kraji. I následně se pokoušel Cherki získat balon, ale naopak se musel rychle vracet do obrany a zastavit De La Fuenteho.
     
    33
    Barcelonští fotbalisté si posouvají míč ze strany na stranu, ale stále nemohou proklouznout za obranu hostujícího celku.
     
    34
    Oscar Mingueza měl co dělat v obraně, aby nepustil do samostatného úniku Cherkiho. Domácí obránce si ale v kritickou chvíli pomohl přihrávkou k Tenasovi.
     
    35
    Pohledná souhra útočných hráčů Lyonu vypadala pořádně nebezpečně. Míč se nakonec dostal k Rafiovi, který si ale až příliš dlouho připravoval střelu, až mu do ní skočil Sanz.
     
    36
    Konrad De La Fuente nebyl dlouho vidět u balonu, ale nyní se připomněl na trávníku. Dělovku ze střední vzdálenosti ale poslal pouze metr nad břevno.
     
    37
    Sergi Rosanas podklouzl při snaze odcentrovat a podle toho to také dopadlo. Míč vysoko přelétl hostující branku, rozehrávat tak bude moci Malcolm Barcola.
     
    38
    Ryan Cherki byl v nebezpečném náběhu na pravém kraji. Ještě posílal přízemní přihrávku na Soumareho, ale ve skluzu zakročil jako poslední obránce Mingueza.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Barcelona i nadále drží balonu ve své moci, ale přes obranu Lyonu se ne a ne dostat. Ani De La Fuente na pravé straně neuspěl.
     
    41
    Rafia pomohl také svým spoluhráčům v obraně. S Fatim se stáhl až do hloubky pole a obral ho o balon. Následně ale nedokázal přihrát přesně Soumaremu.
     
    42
    Ani s blížící se přestávkou se nemohou domácí fotbalisté prosadit. Sergi Rosanas přihrával podél postranní lajny na Orallenu, který ale neprošel okolo bránícího Thomase.
     
    43
    Kapitán Barcelony Monchu už se nemohl dívat na zdlouhavou kombinaci svého týmu a tak napřáhl z pětadvaceti metrů. U své tyče ale skvěle zasáhl Barcola.
     
    44
    Anssumane Fati spěchal za nakopnutým balonem, který také ještě před brankovou lajnou zastavit. Následně byl domácí útočník přidržen Bardem.
     
    45
    Po standardní situaci mohli domácí vyrovnat. Jandro Orellana centroval do pokutového území, kde ještě přizvedl míč bránící Solet. Na zadní tyči ale mohl hlavičkoval Monchu, ale branku z blízkosti netrefil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Hráči obou týmů odcházejí do šaten, spokojenější zatím mohou být Lyonští, kteří vedou 1:0.

    Od samého úvodu hrály oba týmy s velkým nasazením. Barcelona držela více balon, ale do vedení se dostal francouzský celek. Po rychlém protiútoku se dostal míč k Théovi Ndickovi, který přehodil brankáře Tenase. Domácí mohli srovnat, ale Malcolm Barcola podržel svůj tým pohotovým zásahem. Také Lyon se mohl ještě jednou prosadit, ale Rafia ani Cherki míč do sítě nedotlačili.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou fotbalisté Lyonu. Na pravém kraji se ocitl s balonem u nohy Soumare, ale Medina ho vytlačil do autu.
     
    48
    Hamza Rafia přihrával na levou stranu, kde byl ale jen obsazen střelec zatím jediného gólu Théo Ndicka. Protiútok Barceloně vůbec nevyšel a u balonu jsou znovu hosté.
     
    49
    Ndicka dělal co mohl, ale přetaženou přihrávku Thomase už na hrací ploše nezastihl. Ani po změně stran se ale nemůže Barcelona prosadit na útočné polovině.
     
    50
    Mika Medina si kličkou více k ose trávníku udělal prostor k centru, ale ten doplachtil jen ke Kalulovi. Lyon se však uchýlil jen k dalekému odkopu.
     
    51
    Až od Tenase museli začít domácí fotbalisté s rozehrávkou. Po dlouhém pasu až na útočnou polovinu prohrál klíčový souboj se Soletem Alejandro Marqués.
     
    52
    Titouan Thomas posílal míč skrz obranu Barcelony na Cherkiho. Patnáctiletý útočník Lyonu byl ale odstaven od balonu hned dvojicí soupeřů.
     
    53
    Po dlouhé době se dostal do tlaku také Lyon. Rafia spolupracoval s Ndickou, následně ještě vyzval do kombinace Soumareho a bude z toho rohový kop.
     
    54
    Rozehrávka od rohového praporku už ale Lyonu vůbec nevyšla. Hamza Rafia centroval nepřesně až za branku Arnaua Tenase.
     
    55
    Titouan Thomas nedovoleně zastavil u středového kruhu kapitána Barcelony Moncha. Hlavní rozhodčí následně napomínal lyonského záložníka.
     
    56
    Rafia zkoušel v náběhu přehodit obranu Barcelony lehkým obloučkem. Míč spadl k nohám Cherkiho, ale mladého útočníka opět odstavil tělem Alvaro Sanz.
     
    57
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Orellana, přichází Jesús.
     
    58
    Před brankou Lyonu bylo horko. Alejandro Marqués místo centru zvolil přímou střelu a Barcola měl co dělat, aby míč poslal nad branku.
     
    58
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona srovnává stav zápasu! Už se zdálo, že se Lyon po rohovém kopu osvobodí, ale míč se odrazil ke vzdálenější tyči přesně do kroku kapitána domácího celku. MONCHU zachoval chladnou hlavu a prostřelil Barcolu.
    58. MONCHU - 1:1
     
    60
    Barcelona je najednou při chuti. O dalekonosnou střelu se postaral Álex Collado, ale prudký pokus jen prosvištěl kolem levé tyče hostující branky.
     
    61
    Lyon se snaží opět dostat do tempa. Francouzský celek se ale nemůže dostat ani k balonu, naopak Barcelona cítí šanci na druhý zásah.
     
    62
    Střela Monchua byla zblokována na rohový kop. Pierre Kalulu schytal ránu do oblasti břicha a zůstal na okamžik s bolestí na trávníku.
     
    63
    Barcelona právě vstřelila branku!
    I nyní se zdálo, že už Lyon přežije rohový kop Barcelony, ale opak je pravdou. Monchu tentokrát místo zakončení ještě zvolil přihrávku na ANSSUMANA FATIHO, který prostřelil ránou po trávníku Barcolu podruhé v krátkém čase.
    63. Anssumane FATI - 2:1
     
    65
    Antonio Jesús s velkou dávkou štěstí získal míč na Rafiovi. Domácí jsou nyní v soubojích dříve a pokračují v držení balonu v dostatečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    66
    Skvělý zákrok předvedl Arnau Tenas. Z úhlu se cpal do střely Ryan Cherki, ale jeho ránu parádně vyrazil na rohový kop domácí brankář.
    66. Tenasův zákrok ochránil Barcelonu od vyrovnání
     
    67
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Cherki, přichází Gouiri.
     
    68
    Lyon zvyšuje nasazení směrem dopředu. Rafiovi se ale nepodařila rozehrávka na pravou stranu, kde měl být Soumare. Balon skončil jen za postranní lajnou.
     
    69
    Fati přihrával pod sebe na Medinu, ten ještě stačil odcentrovat před koncovou lajnou, ale v malém pokutovém území obstál v souboji s De La Fuentem Solet.
     
    70
    Kapitán Barcelony Monchu zkoušel přihrávat mezi obránci na Kondrada De La Fuenta. Míč ale skončil jen k hostů a poté musel faulovat za žlutou kartu Fati.
     
    71
    Sergi Rosanas vhazoval zpoza postranní lajny. Následně si chtěl vybojoval faul Rafia, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    73
    Marqués ztratil míč v souboji s Ndickou. Lyon se pokoušel rychle přejít do útoku, ale obrana domácího celku se stačila bleskově zformovat.
     
    74
    Lyon nebyl daleko od šance. Gouiri prostrčil míč do vápna na Rafiu, který ještě přihrával pod sebe. Minolien však spadl, ale ani nyní se faul Barcelony nepíská.
     
    75
    Konrad De La Fuente sice startoval dva metry za obráncem, ale ještě dokázal pro Barcelonu vybojovat rohový kop.
     
    76
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Monchu, přichází González.
     
    76
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází De La Fuente, přichází Mortimer.
     
    77
    Po řadě střídání se tempo zápasu lehce snížilo. Lyon se ale i nadále snaží o vyrovnávací branku. Hamza Rafia pálil jen do obránce před sebou.
     
    78
    Zdravotní potíže má sedmnáctiletý Mika Medina. Hra musela být přerušena, ale po krátkém ošetření se může pokračovat.
     
    79
    Lyonští fotbalisté pokračují v útočení. Thomas prostrkával míč mezi obránci, ale Rafia už dále za balonem neběžel. Barcelona pouze odkopla na útočnou polovinu.
     
    80
    Fati se skvěle vymotal z obležení dvou hráčů, po několika rychlých krocích se dostal až před vápno, kde ještě zvolil přihrávku na Marquése, ale ten už byl pokryt.
     
    81
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Rafia, přichází Coly.
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Soumare, přichází Devarrewaere.
     
    82
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Collado, přichází Peque.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Barcelona se vydala do útoku, ale Marqués se provinil žlutým faulem.
     
    84
    Lyon se nadechuje k závěrečnému tlaku. Kalulu přihrával do pokutového území, kde ale střídající Coly neuspěl proti Rosanasovi. Je z toho však rohový kop pro hosty.
     
    85
    Od rohového praporku centroval do pokutového území kapitán Caqueret. Lyon se udržel ve vápně, ale před Ndickou sebral balon pro sebe brankář Tenas.
     
    86
    Barcelona se nezaměřuje jen na obranu. Peque přihrával na rozběhnutého Fatiho, ale střelec zatím rozhodující branky nezpracoval míč ideálně.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Jesús (FC Barcelona).
     
    88
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Ndicka, přichází Silva.
     
    88
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Minolien, přichází Griffiths.
     
    89
    Lyon právě vstřelil branku!
    Lyon těsně před koncem druhého poločasu srovnává na 2:2! Dlouho to vypadalo z pohledu hostujícího nevýrazně, ale po neskutečné přihrávce Kalula se dostal do vápna s balonem u kopačky střídající REO GRIFFITHS, který byl na trávníku jen několik sekund.
    89. Reo GRIFFITHS - 2:2
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+2
    V nastaveném čase nabral zápas obrovské tempo. Nejprve procházel do vápna domácí Fati, ale neuspěl. Na druhou stranu poté mířil Coly, ale ani on neprošel ke střele.
     
    90+3
    Alvaro Sanz takticky fauloval ve středu pole unikajícího Colyho a je potrestán žlutou kartou.
     
    90+4
    Nyní se hnali fotbalisté Barcelony ve čtyřech do otevřené obrany. Anssumane Fati to chtěl vzít na sebe, ale prudkou ránou trefil pouze Oumara Soleta.
     
    90+5
    Žlutou kartu si vysloužil za faul u středového kruhu také El Hadj Coly. Hlavní rozhodčí byl nekompromisní.
     
    90+5
    Pokutový kop pro Barcelonu! V páté minutě nastavení budou mít domácí šanci rozhodnout!
    90+5. Penaltový zákrok
     
    90+6
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Míč si na značku pokutového kopu postavil ALEJANDRO MARQUÉS. Osmnáctiletý útočník Barcelony se koukal celou dobu na balon, věřil si, že uklidí svou střelu přesně k tyči a to se také stalo. Barcola sice vystihl stranu, ale k zásahu již nedošlo.
    90+6. Alejandro MARQUÉS - 3:2
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Místo pěti minut se nakonec nastavovalo dokonce sedm. Barcelona postoupila přes Lyon do semifinále UEFA Youth League po vítězství 3:2.

    Od samého úvodu hrály oba týmy s velkým nasazením. Barcelona držela více balon, ale do vedení se dostal francouzský celek. Po rychlém protiútoku se dostal míč k Théovi Ndickovi, který přehodil brankáře Tenase. Domácí mohli srovnat, ale Malcolm Barcola podržel svůj tým pohotovým zásahem. Také Lyon se mohl ještě jednou prosadit, ale Rafia ani Cherki míč do sítě nedotlačili.

    Po změně stran se dlouho nemohla Barcelona prosadit. Srovnání ale přišlo po rohovém kopu, Lyon už mohl balon odkopnout, ale ten se odrazil k Monchuovi, který propálil Barcolu. Podobný průběh měla i situace před druhým zásahem Barcelony. Tentokrát procedil míč do sítě Anssumane Fati. Když už se zdálo, že si katalánský celek dojde pro postup, tak přišel na trávník Reo Griffiths a po minutě na trávníku srovnal krok po parádní přihrávce Kalula. Hlavní rozhodčí nastavil pět minut a právě v té páté si Barcelona vybojovala penaltu. Tu proměnil s jistotou Alejandro Marqués, který poslal domácí do semifinále.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:0. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 19:12. (20:02:40)

    Vít Schück

    Branky: 58. Monchu, 63. Fati, 90+6. Marqués (pen.) – 12. Ndicka, 89. Griffiths

    Karty:   3. Monchu (BAR), 70. Fati (BAR), 83. Marqués (BAR), 87. Jesús (BAR), 90+3. Sanz (BAR) – 28. Ndicka (LYO), 90+5. Coly (LYO)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:0. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 19:12.
    FC Barcelona: Tenas – Rosanas, Mingueza, Sanz, Medina – Orellana (57. Jesús), Monchu (C) (76. González), Collado (82. Peque) – De La Fuente (76. Mortimer), Marqués, Fati
    Náhradníci: Jimenez – Altimira, Jesús, Sola, Gonzalez, Mortimer, Peque

    Olympique Lyon: Barcola – Minolien (88. Griffiths), Kalulu, Solet, Bard – Soumare (82. Devarrewaere), Thomas, Caqueret (C), Ndicka (88. Silva) – Cherki (67. Gouiri), Rafia (81. Coly)
    Náhradníci: Margueron – Devarrewaere, Lukeba, Gouiri, Griffiths, Coly, Da Silva

    Rozhodčí: Dennis Higler – Johan Balder, Joost van Zuilen (vš. NED)
    bahis siteleri