Technika Brno – Č. Budějovice 0:5 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Hvězda Praha – Sparta 1:2 (kon.)
Vsetín – Třinec 3:4 (kon.) | Tábor – Pardubice 0:12 (kon.) | Chomutov – Plzeň 0:7 (kon.)
K. Vary – HC Litvínov 4:3 (kon.) | Poruba – Přerov 1:7 (kon.) | HK MD Šumperk – Olomouc 0:4 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.) | Kobra – Třemošná 1:7 (kon.) | Zlín – Havířov 3:2 (kon.)
Kladno – PZ Kladno 4:3 (po pr.) | Liberec – Havlíčkův Brod 6:0 (kon.)
konec
HC Hvězda Praha
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
HC Sparta Praha
Sobota 14.09.2019, 12:00 • Zimní stadion HC Hvězda Praha, Praha 6 (Vokovice) • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního odpoledne. Na počtenou! (14:07:51)
     
    Dohráno! Sparta dnes na ledě Hvězdy Praha vybojovala těsné vítězství 2:1, a připsuje si tak do tabulky první tři body v nové sezóně. Neměla to ale jednoduché – hosté po slabším výkonu v první třetině v následujících dvou periodách zabrali a bojovali, seč jim síly stačily. Na vyrovnání ale nedosáhli.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Devět sekund před koncem byla po přerušení před Slukovou klecí k vidění ještě jedna menší potyčka, tentokrát se ale celý incident obejde bez vyloučení.
     
    59:34
    Hvězda právě vstřelila branku!
    Domácí půl minuty před koncem základní hrací doby snižují, tohle možná bude ještě zajímavé! O kontaktní gól se postaral JAN HELIKAR – 1:2! Asistence: Erik Zajíc.
     
    58:59
    S vyloučeními se v závěru zápasu roztrhl pytel. Ve stejném čase na trestnou putují Christián Menzel (SPA) a Nicolas Štefko (HVP), oba za hrubost.
     
    57:03
    Sparta půjde na dlouhou dobu do tří! David Straka (SPA) dostává menší trest a desetiminutový osobák za vražení na hrazení. Menší trest odsedí Potůček.
     
    56:55
    Naděje stále žije, Hvězda si zahraje přesilovku. Na trestnou lavici podruhé v dnešním zápase míří Nino Tomov (SPA), jenž byl vykázán za krosček.
     
    56:07
    Michal Vitouch trestné střílení neproměnil, Sluka zakončení zastavil pravým betonem!
     
    56:07
    Matyáš Adam (HVP) podrazil ujíždějícího protihráče, uvidíme trestné střílení!
     
    55:46
    Hvězda se dostala do přečíslení dva na jednoho, Horáček se ale blýskl parádním obranným zákrokem. Obránce Sparty si lehl do zakončení Adama Pírse.
     
    54:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané velký nápor přetavují v druhý gól a Hvězda to teď už bude mít hodně těžké! Pod druhou branku hostů se podepsal OTO THEIMER, jenž kotouč do klece poslal takřka z hranice brankoviště. Asistence: František David.
     
    54:26
    Situace se pro Hvězdu komplikuje, čeká jí dvouminutové oslabení. Mimo hru bude Aleš Šercl (HVP), jenž byl na trestnou vykázán za hrubost.
     
    53:33
    Před brankou Hvězdy vznikla dost chaotická situace, po přerušení pak byla k vidění menší potyčka. V posledních minutách se hraje jen v domácím pásmu.
     
    52:51
    Sluka má na svém kontě další zákrok, Sparta se snaží si pojistit svůj hubený náskok. Gólman domácích ale dnes podává naprosto fenomenální výkon.
     
    51:45
    Štefko se u modré čáry dostal ke kotouči a obratem jej vyhodil do soupeřova pásma. Náhončík se okamžitě poté vrátil z trestné zpět na ledovou plochu.
     
    50:48
    Michal Vitouch najel do prostoru pro vhazování a vystřelil, Sluka kotouč zastavil a následně podržel. Po krátké pauze se bude vhazovat před jeho klecí.
     
    49:46
    Samuel Náhončík (HVP) deset minut před koncem základní hrací doby oslabuje svůj celek, útočník Hvězdy dostal menší trest za podrážení.
     
    49:24
    Střela hostujícího borce zaletěla přesně do rukavice připraveného Sluky. Gólman Hvězdy je dnes jednoznačně nejlepším hráčem svého celku.
     
    48:37
    Alen Jurak se dostal před brankoviště, kvůli dotěrnému obránci, jenž na něm byl pověšen, ale nezvládl pořádně zakončit. Dlouhý převedl naprosto rutinní zákrok.
     
    47:48
    Kubas našel na kruhu Helikara, jehož následné zakončení Dlouhý s přehledem vykryl. Přesilovka Hvězdy se pomalu ale jistě chýlí ke konci.
     
    46:59
    Za Dlouhého klecí se bojuje o pryž, shluk těl u mantinelu čítá několik borců z obou klubů. Uvidíme, kdo si nakonec puk na své holi odveze.
     
    45:56
    Hvězda dostává šanci se svým sokem srovnat krok, rozhodčí ukázal na Davida Vitoucha (SPA). Útočník Sparty dostává menší trest za podrážení.
     
    45:44
    Z vysokého, téměř devadesátistupňového úhlu se ozval David Vitouch, jehož střela jen prosvištěla kolem masky Josefa Sluky. Sparta je stále v útoku.
     
    44:43
    Domácí brankář neprožívá bezstarostné chvíle. Obrana Hvězdy se úplně rozpadla a vůbec nezvládá náporu hostů čelit, Sluka svůj tým drží nad vodou.
     
    43:59
    Slukova klec je pod tlakem, hosté se na ní snaží posílat co nejvíce střel. Tentokrát zkusil štěstí Straka, jehož prudkou ránu gólman Hvězdy zneškodnil.
     
    42:53
    Oto Theimer se dotěrnému protihráči navzdory dostal ke střele, Sluka ránu z mezikruží vyrazil před sebe. K odraženému kotouči se jako první dostala Hvězda.
     
    41:45
    Momentálně se hraje hlavně před brankou Jana Dlouhého, který ale příliš mnoho střelám nečelí. Obrana Sparty se snaží soupeře vyštípat ven z pásma.
     
    40:43
    Hra se v úvodu závěrečné části přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se nedaří udržet v obranném pásmu soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Týmy se vrátily na led, čeká nás zajímavých dvacet minut – udrží si Sparta vedení až do závěrečné sirény, nebo Hvězda průběh duelu zdramatizuje?
     
    Oba celky po náročných dvaceti minutách odchází do kabin, na moderní světelné tabuli v mrazivé hale stále svítí stav 0:1 pro Spartu. Druhá perioda nám nabídla o něco vyrovnanější podívanou než ta úvodní, tentokrát jsme ale neviděli ani jednu branku.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Hosté budou třetinu dohrávat ve čtyřech, Hvězda si počtvrté v zápase vyzkouší hru v početní výhodě. Tentokrát je za hákování vykázán Nino Tomov (SPA).
     
    38:16
    Po souhře s Jurakem zakončoval Jelínek, jehož projektil zmizel mezi betony připraveného sparťanského gólmana. Hra se na moment přerušuje.
     
    37:16
    Závěr druhé třetiny patří Spartě, která je pevně usazená před Slukou a snaží se jej podruhé v utkání překonat. Hvězda se marně snaží dostat ven z pásma.
     
    36:47
    Na Senčáka zívala prázdná klec, sparťan ale z bezprostřední blízkosti klece poslal puk jen do boční sítě! Velká škoda pro hosty.
     
    35:44
    Ludvík vyslal dlouhou přihrávkou do útoku Zembola, který pronikl do útočného pásma po křídle, najel před branku a zakončil přímo do Slukova betonu.
     
    34:36
    Helikar se vrátil na ledovou plochu, hosté toho v přesilovce moc nepředvedli. Sluka musel všehovšudy likvidovat snad jen dvě nebo tři slabší střely.
     
    33:04
    Na modré čáře se do toho opřel Andrej Adamec. Kapitán Sparty vyslal směrem na branku jedovatou dělovku, která ovšem trefila jen zadní mantinel.
     
    32:30
    Přesilovka pro Spartu. Na trestnou lavici za sekání míří útočník Jan Helikar (HVP), který tak na dvě minuty oslabuje svůj výběr. Uvidíme gól?
     
    32:10
    Snad poprvé v dnešním utkání je odpískáno zakázané uvolnění, kterého se dopustila domácí Hvězda. Po krátké pauze se tak bude vhazovat před její klecí.
     
    31:18
    Sparťané se dostali do přečíslení dva na jednoho, bránící Šercl ale vynikajícím zákrokem holí zastavil přihrávku a zastavil tak celou akci.
     
    30:10
    Polovina utkání je za námi, momentálně mají na Hvězdě převahu hokejisté Sparty. Houževnatá obrana domácích je ale nepouští do zakončení.
     
    28:44
    Senčák slabým nahozením z modré trefil jednoho z bránících protihráčů do zad, přičemž kotouč se následně odrazil na pravý kruh. K puku se dostávají domácí.
     
    27:25
    Nahození jednoho z hostů zastavil připravený Sluka hokejkou, následně pryž poslal spoluhráči za branku. Z přesilovky domácích zbývá už jen pár sekund.
     
    26:39
    Matyáš Adam okamžitě po přejetí modré čáry vyhodil kotouč za domácí klec, čímž sparťanům ukrojil velmi cenné vteřinky z oslabení. Hvězda znovu míří vpřed.
     
    25:53
    David Senčák (SPA) si jede podruhé v utkání zchladit hlavu na lavici hanby, tentokrát mu do statistik přibyl dvouminutový trest za podrážení.
     
    25:41
    V rohu za Slukovou brankou probíhá bitva o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou celků. Uvidíme, kdo si nakonec pryž odveze.
     
    24:51
    Z prostoru mezi kruhem a brankovištěm zakončoval Jelínek, jehož slabší pozemní střela jen o pár centimetrů minula vzdálenější tyč hostující klece.
     
    24:04
    Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou. Hráči Hvězdy bojují, seč jim síly stačí a snaží se srovnat stav zápasu.
     
    23:24
    Hra se snad poprvé v prostřední periodě na delší dobu přesunula před klec Hvězdy, domácí obrana ale soupeře nepustila do zakončení. Sluka byl bez práce.
     
    22:26
    Erik Zajíc se dostal na pravý kruh a vypálil, gólman Sparty střelu vyrazil před sebe. Domácí mají na ledě stále mírnou převahu, uvidíme, zda ji přetaví v gól.
     
    21:40
    Domácí jsou v úvodu druhé třetiny aktivnějším celkem na ledě, hosté jsou duchem asi ještě v kabině. Hráči Hvězdy jsou všude o sekundu dřív.
     
    20:36
    Hvězda se hned v úvodu protlačila před Dlouhého svatyni, jeden z hostů se ale rychle dostal ke kotouči a vyhodil jej ven z vlastního obranného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy krouží po ledě, za chvíli budeme pokračovat.
     
    Úvodní perioda dnešního pražského derby je za námi, prvních dvacet minut celkem jednoznačně patřilo Spartě. Ta svou převahu dokázala přetavit v jeden gól, zatímco Hvězdě se nedařilo ani na delší dobu usadit v útočném pásmu. Uvidíme, co přinese další dějství.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Adam Pírs se protáhl za modrou čáru, takřka okamžitě se na něj ovšem pověsil Jan Ludvík a po pár sekundách boje jej obral o kotouč.
     
    18:42
    Na sparťanském konci ledové plochy zadunělo plexisklo, jeden z domácích pořádně přestřelil. Kotouč se následně odrazil před brankoviště, kde zavládl chaos.
     
    17:59
    Do konce úvodní třetiny zbývá jen něco málo přes dvě minuty, hra se nyní drží hlavně ve středním pásmu. Hvězda postupně zpevňuje svou defenzívu.
     
    16:50
    Hosté kontrolují tempo hry a nepouští soupeře ke kotouči, Hvězda se už nějakou dobu pořádně nepodívala do útočného pásma. Dlouhý je bez práce.
     
    15:53
    Ducháčův projektil z modré čáry zaplul do nastavené rukavice litoměřického odchovance, jenž následně pryž podržel. Hra je na moment přerušena.
     
    14:59
    Takřka okamžitě po konci vlastního oslabení se do slušné střelecké příležitosti dostal Oto Theimer, který svým zakončením pořádně zaměstnal Sluku.
     
    13:58
    Sparťané se dostali ke kotouči a okamžitě jej vyhodili ven z pásma, Hvězda se do té doby poměrně dlouho držela v útoku. Dlouhého klec ale neohrozila.
     
    12:55
    Hosté špatně střídali, což neuniklo pozornosti trojice sudí. Hráčská lavice dostává menší trest na příliš mnoho hráčů, jenž odpyká Matyáš Potůček (SPA).
     
    11:58
    Sparta zneškodnila další domácí výpad, tentokrát už ve středním pásmu. Svěřenci Dareka Stránského se nyní usazují před Slukovou svatyní.
     
    10:49
    Vojta zkusil štěstí od modré čáry, jeho slabé nahození se nakonec ani nedostalo k brankáři. K volnému kotouči se následně dostali hráči Sparty.
     
    10:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté trestají fatální chybu domácí obrany a polovině první třetiny otevírají skóre! František David se dostal do přečíslení dva na jednoho s MICHALEM VITOUCHEM, přičemž druhý jmenovaný následně z bezprostřední blízkosti brankoviště uklidil pryž do sítě – 0:1!
    Asistence: František David.
     
    09:18
    Tohle byla nadějná akce hostí, nakonec ovšem nevyšla. Jeden z nich chtěl nahrát před branku rozjetému Pírsovi, nabídku ale zachytil protihráč.
     
    08:21
    Ducháč chtěl podél modré čáry nahrát na střed Adamcovi, kotouč ovšem přejel lajnu, a hosté se tak museli klidit z útočného pásma do středního.
     
    07:34
    Jelínek přejel modrou čáru a nahodil kotouč za hostující klec, kde si jej na svou hůl vzal jeden z hráčů Sparty. Hosté se nyní snaží protlačit do útoku.
     
    06:41
    Hvězdě přesilovka vůbec nevychází, sparťané mají celou situaci plně pod kontrolou a nepouští svého soupeře ani na chvilku před svou svatyni.
     
    06:05
    Do velmi slušné palebné pozice se ve vlastním oslabení dostal David Vitouch, jehož zakončení z kruhu ale šlo vysoko nad klec Josefa Sluky.
     
    05:20
    Přesilovku si tentokrát vyzkouší zase hráči Hvězdy. Na trestnou lavici míří David Senčák (SPA), jenž byl za hákování vyloučen na dvě minuty.
     
    04:55
    Kubas je zpět na ledě, domácí jsou v plném počtu. Nemají za sebou úplně příjemné dvě minuty, oslabení se jim ovšem nakonec podařilo ubránit.
     
    03:58
    Rudí svého soka zamkli do jeho útočného pásma a snažili se Slukovu klec co nejčastěji ostřelovat, většina jejich pokusů ovšem šla mimo tři tyče branky.
     
    02:54
    Hosté nutí soupeře aktivitou k faulu, Sparta bude hrát přesilovku. Michal Kubas (HVP) si jede na trestnou odsedět vyloučení za nedovolené bránění.
     
    01:42
    Sparta se usadila před brankou soupeře, houževnatá defenzíva Hvězdy ji ovšem vůbec nepustila do zakončení. Josef Sluka byl bez práce.
     
    00:58
    Po Slukovi si na své konto první zákrok už připsal také Dlouhý, hra je přerušena. Po krátké pauze se bude vhazovat před hostující svatyní.
     
    00:33
    Jako první se do útoku vypravili hokejisté Sparty, jejichž první výpad domácí obrana rychle zneškodnila. Druhý pokus skončil střelou Andreje Adamce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky se řadí na modré čáře, už půjdeme na věc.
     
    Na ledě probíhá rozbruslení, začínáme za pár minut.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Hvězda Praha: Sluka (Grmela) – Šercl, Procházka, Adam (A), Sýkora, Vojta, Hron, Kubas – Helikar, Zajíc, Pírs, Jurak (A), Borodenko, Švadlák, Srb, Jelínek, Náhnočík, Štefko (C), Kulich.

    HC Sparta Praha: Dlouhý (Hrabal) – Tomov (A), Ludvík, Ducháč (A), Menzel, Adamec (C), Horáček – Theimer, Mácha, Höll, Straka, David, Potůček, Červenka, Zembol, Pražák, Vitouch, Senčák.

    Rozhodčí: Valda – Ovsík, Kotek.
     
    Příjemné poledne z Vokovic! Dorostenecká extraliga dnes uvidí první malé pražské derby nového ročníku – Hvězda na svém ledě přivítá hráče Sparty.

    Bude se jednat o souboj posledního s předposledním, oba celky totiž do sezóny vstoupily vysokými porážkami. Zatímco ligový nováček odjížděl z Karlových Varů s výsledkem 0:8, sparťané venku nestačili na Plzeň 2:6.

    Uvidíme, kterému z týmů se dnes tedy podaří odrazit ze dna tabulky západní skupiny. Potvrdí hosté roli favorita, nebo je Hvězda překvapí?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 60. Helikar (Zajíc) – 11. Vitouch (David), 55. Theimer (David)


    HC Hvězda Praha: Sluka (Grmela) – Šercl, Procházka, Adam (A), Sýkora, Vojta, Hron, Kubas – Helikar, Zajíc, Pírs, Jurak (A), Borodenko, Švadlák, Srb, Jelínek, Náhnočík, Štefko (C), Kulich.
    HC Sparta Praha: Dlouhý (Hrabal) – Tomov (A), Ludvík, Ducháč (A), Menzel, Adamec (C), Horáček – Theimer, Mácha, Höll, Straka, David, Potůček, Červenka, Zembol, Pražák, Vitouch, Senčák.

    Rozhodčí: Valda – Ovsík, Kotek.
    bahis siteleri