Augsburg – W. Brémy 2:1 (kon.) | Dortmund – Union Berlín 5:0 (kon.) | Düsseldorf – Frankfurt 1:1 (kon.)
Hoffenheim – Leverkusen 2:1 (kon.) | Mohuč – Bayern 1:3 (kon.) | RB Lipsko – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
konec
FC Augsburg
2:1 (0:1)
Werder Brémy
Sobota 01.02.2020, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:30:07)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 4 – 1
    Střely mimo: 6 – 3
    Držení míče: 50 % – 50 %
    Rohové kopy: 5 – 3
    Ofsajdy: 5 – 3
    Fauly: 8 – 17
    Žluté karty: 2 – 5.
     
    Je dobojováno! Augsburg po nepříliš atraktivní půli přešel z dlouhých nákopů na kombinačnější styl hry a díky tomu začal svého soupeře výrazně přehrávat. Kýžené ovoce v podobě vyrovnávajícího gólu sklidil domácí tým v 67. minutě, kdy Pavlenku připravil o čisté konto Florian Niederlechner. Rozhodnutí přišlo deset minut před koncem, kdy další rychlou akci z úhlu zakončil Vargas a pomohl svému týmu na deváté místo Bundesligy. Brémy po slabém výkonu prohrály v šestém z posledních sedmi zápasů a v případě zítřejší výhry Paderbornu mohou spadnout do sestupového pásma.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rashicův dalekonosný centr vyletěl mimo hřiště a to už je takřka na sto procent jisté, že Brémy odjedou z Bavorska bez jediného bodu.
     
    90+3
    Raphael Framberger pořádně natáhl krok na levé straně, ale Pavlenka si s jeho přízemním centrem na malé vápno věděl rady.
     
    90+2
    Rashicův centr byl jednoduše odvrácen. Míč se ke kosovskému hráči ještě vrátil, ale to už došlo jen k hodně nepřesné střele z dálky.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty.
     
    90
    Ve druhé půli se žlutí opravdu často. Teď byl za protesty napomenut Davie Selke, který teprve včera večer dotáhl svůj přesun z berlínské Herthy.
     
    90
    Maxovi dnes exekuce standardních situací moc nejde. Teď to jenom potvrdil a jeho kolegové měli co dělat s chytáním hostujícího protiútoku.
     
    89
    Hned po autu Topraka se míč vrátil k domácím fotbalistům. Ti si chytře došli pro faul a mohou tak pošetřit další desítky cenných vteřin.
     
    88
    Philipp Max nezachytil míč na hřišti a pak si takřka dobrovolně nechal dát žlutou kartu za úmyslné zdržování hry.
     
    87
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, přichází Josh Sargent.
     
    86
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Ruben Vargas, přichází Raphael Framberger.
     
    85
    U laviček už je připravený na příchod Framberger. Ještě před jeho nástupem se konal hostující roh, ovšem Luthe nemusel řešit žádnou zapeklitou situaci.
     
    84
    Werder to bude mít s vyrovnáním stavu hodně složité. Za dosavadní průběh si sám nevytvořil vlastně žádnou šanci, jediný vstřelený gól byl totiž vlastní.
     
    82
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Brémy jsou potrestány za svou pasivitu i za chybnou rozehrávku druhým inkasovaným gólem! Finnbogason z jedničky prodloužil míč směrem k RUBENU VARGASOVI a ten se zleva trefil přesně k vzdálenější tyči. Pavlenkovi nebylo nic platné, že mu dobře zmenšil střelecký úhel.
     
    82
    Davie Selke se po změně stran moc do hry nedostává. Teď se uvedl jen faulem v souboji o Pavlenkův dlouhý výkop.
     
    81
    Finnbogason startoval za přihrávkou ze středového kruhu z ofsajdu. Nepřesná křižná střela se tak do statistik počítat nebude.
     
    80
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Nuri Şahin, přichází Christian Groß.
     
    78
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Rani Khedira, přichází Eduard Löwen.
     
    77
    Werder mohl zahrozit z přímého kopu, jenže Luthem postavená zeď střelu z kratší vzdálenosti úspěšně zablokovala.
     
    76
    Domácí si zkomplikovali život riskantní rozehrávkou z obrany. Po ztrátě míče Baier podrazil Rashicu a rovněž si řekl o žlutou kartu.
     
    76
    Bartelsův diagonální centr z pravého rohu pokutového území zmizel v zámezí. Zpět do hry bude míč vracet ve druhé půli nezamastněný Luthe.
     
    75
    Florian Niederlechner sklepl centr ze standardní situace na Finnbogasona a ten z dobré pozice neusměrnil míč na Pavlenkovu bránu!
     
    74
    Leonardo Bittencourt zezadu přišlápl paty Jedvaje a nemůže nijak protestovat proti udělené žluté kartě.
     
    72
    Daniel Baier zakopl míč do autu, ovšem rozehrávat budou moci domácí. Na vině je ofsajd hostů z Brém.
     
    71
    Nakonec z toho byly rohové kopy hned dva. Zajímavější to bylo po tom druhém, kdy šel míč od hlavy Khediry do rukavic Pavlenky.
     
    70
    Kevin Vogt nezkrotil míč uvnitř vlastního pokutového území a ještě jednou ho nabídl Richterovi, který nakonec vybojoval rohový kop.
     
    69
    Daniel Baier byl u postranní čáry dohrán Bartelsem a také na jeho kontě přistála letošní první žlutá karta.
     
    67
    Augsburg právě vstřelil branku!
    V sedmasedmdesáté minutě je zaslouženě vyrovnáno na 1:1! FLORIAN NIEDERLECHNER startoval ještě z vlastní poloviny za nákopem do volného prostoru. Z levého křídla se pak přesunul až do vápna a s přispěním Toprakovy teče zaznamenal jedenáctý zásah v sezóně!
     
    66
    Ömer Toprak v očích rozhodčího zdržoval při rozehrávce a dostal za to první žlutou kartu v probíhající sezóně.
     
    65
    Vargas se šikovně uvolnil na levém kraji. Míč spoluhráčům ale nepředal a posléze se o nějaký ten metr zapomněl v ofsajdu.
     
    63
    Richterovu střílenou přihrávku z pravé strany neměl kdo dorazit k brance Jiřího Pavlenky. Toho dělí poslední půlhodina od vychytané nuly.
     
    62
    Jedvajův centr z pravého křídla skončil jen u nohou bránících hráčů Werderu, kteří odolávají poměrně velkému tlaku.
     
    61
    Domácí dostali podruhé míč do sítě, ale z gólu se opět radovat nemohou, protože Vargasově trefě předcházel správně odmávaný ofsajd!
     
    60
    Marco Richter zatáhl Moisandera za ruku, nicméně Brémy u balónu dlouho nevydržely.
     
    59
    Snad poprvé po změně stran vystrčil útočné růžky také Werder. Koncovka se však Bittencourtovi vůbec nepovedla.
     
    58
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Nick Woltemade, přichází Fin Bartels.
     
    57
    Toprak zaúřadoval ve vlastním vápně, ale akci Augsburgu zcela neukončil. Menší dobývání hostující obrany skončilo nepřesnou střelou Richtera.
     
    55
    Jedna z mála přímočarých akcí Augsburgu. Finnbogason potáhl míč po pravé straně a ve finále ho dal pod sebe na Richtera, který však vůbec nevystřelil směrem mezi tyče.
     
    54
    Bittencourt je hodně aktivní do ofenzivy i do obrany, kde nyní zvládl skluz v křídelním prostoru. Domácí z dalšího rohu nic nevytěžili a nakonec nebudou ani vhazovat.
     
    53
    Brémy aspoň na pár vteřin uklidnili hru kombinací na vlastní polovině. Pak ale přišel Selkeho faul ve středovém kruhu a rozehrávat se bude proti Pavlenkovi.
     
    52
    Leonardo Bittencourt zaútočil po levém křídle, ovšem Ohis Felix Uduokhai jeho centr s přehledem odvrátil do relativního bezpečí.
     
    51
    Ohis Felix Uduokhai si věřil na ostrý skluz proti rozběhnutému Selkemu. Ten získal pro Werder autové vhazování a po něm už bylo pískáno ve prospěch domácího týmu.
     
    50
    Marco Richter se u pravé postranní čáry snažil dostat k míči přes Bittencourta. Místo toho ale fauloval a tlak Augsburgu je na chvíli otupen.
     
    49
    Další hodně nepovedená standardka. Maxův centr letěl jen na Klaassena, kolem kterého nebyl široko daleko jediný hráč v bílém.
     
    48
    Augsburg vstoupil do druhé půle velmi aktivně. Maximilian Eggestein na křídle doslova stáhl k zemi Vargase a vysloužil si první žlutou kartu.
     
    47
    Maxovi se hrubě nepovedla standardní situace z hloubi pole. Balónem trefil nejbližšího protihráče, který stál pár metrů předním.
     
    46
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází André Hahn, přichází Alfred Finnbogason.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Střely na branku: 2 – 1
    Střely mimo: 2 – 0
    Držení míče: 47 % – 53 %
    Rohové kopy: 2 – 2
    Ofsajdy: 2 – 1
    Fauly: 4 – 7
    Žluté karty: 0 – 0.
     
    Je za námi první poločas, který nenabídl žádnou strhující podívanou. Augsburg si za celou dobu vypracoval jen jednu menší šanci, kterou Pavlenka Vargasovi vychytal. O pár minut později už se skóre změnilo, když Gouweleeuw nastřelil spoluhráče Jedvaje a ten si vstřelil hodně smolný vlastenec. Na stavu 1:0 pro Werder se pak ani nemělo co změnit, protože se nezrodila žádná zajímavější situace.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45
    Nakonec si hosté nesmělým útokem vypracovali rohový kop, ale stačilo jim to pouze k zablokované střele z dílny Şahina.
     
    44
    První půle se pomalu chýlí ke svému závěru. Brémy po šťastném gólu prakticky nepřelezly půlící čáru, ale i tak si bezpečně hlídají hubený náskok.
     
    42
    Bavorský klub neustále sází na dlouhé míče, které jsou v drtivé většině případů nepřesné. Pavlenka si díky tomu chystá další odkop.
     
    41
    Domácí z výhody rohového kopu nevytěžili vůbec nic a jelikož si rozhodčí nevšimli jemné teče Topraka, tak následuje pouze odkop od Pavlenkovy brány.
     
    40
    Před Jedvajem se otevřel prostor na pravém křídle. Rashica se však ve sprintu vrátil a skluzem srazil míč na rohový kop.
     
    39
    Leonardo Bittencourt si chtěl přehodit míč na pravačku. Dal si ho ale daleko od nohy a toho využil faulovaný Marco Richter.
     
    37
    Maxův centr jednoduše odvrátil Klaassen a vše skončilo hodně nepovedenou střelou Richtera, kterému při střele sjel balón na vnější nárt.
     
    36
    Davie Selke byl ve vzduchu faulován, ovšem Werder rozehrál takovým způsobem, že se z půlky vrátil až k Pavlenkovi.
     
    35
    Bittencourt zleva odcentroval před Lutheho, ovšem novopečené posile Selkemu se nepovedlo pohotově vystřelit.
     
    34
    Právě u českého reprezentačního gólmana skončil nákop Philippa Maxe.
     
    33
    Rashica zahrál pravou rukou. Rozhodčí si toho všimli a nabídli domácím standardní situaci z dost velké vzdálenosti od Pavlenkovy branky.
     
    32
    Štěstí má i nizozemský záložník Werderu, který se zvedl bez jakéhokoliv ošetření a po ošklivě vypadajícím zákroku může pokračovat ve hře.
     
    31
    Niederlechner si ve středu hřiště nehezky vyšlápl na levý kotník Klaassena a může být hodně rád, že vyvázl bez žluté karty.
     
    30
    Držení míče: 44 % – 56 %.
     
    29
    Domácí se pokusili přenést hru přes celou šířku hřiště. Philipp Max však balón nezpracoval a daroval Werderu autové vhazování.
     
    28
    Florian Niederlechner zvolil přízemní střelu, která sice prošla přes zeď, ale pak nenadělala Pavlenkovi žádné vážnější potíže.
     
    27
    Niklas Moisander fauloval Niederlechnera malý kousek před velkým vápnem a je z toho nebezpečný přímý kpo pro Augsburg.
     
    26
    Milot Rashica centroval z levé strany neúspěšně a domácí se pak komplikovaně vykombinovali z blízkosti pokutového území.
     
    25
    Leonardo Bittencourt z rohu malého vápna Lutheho nepřekonal a navíc se v momentě přihrávky nacházel v postavení mimo hru.
     
    23
    Werder právě vstřelil branku!
    Hosté jdou ve třiadvacáté minutě do vedení! Şahin ze středového kruhu uvolnil Selkeho, který z bezprostřední blízkosti Lutheho nepřekonal, ovšem Gouweleeuw ve snaze odkopnout míč trefil spoluhráče TINA JEDVAJE a ten neměl možnost zabránit nešikovnému vlastenci.
     
    21
    Pavlenka si popoběhl až k hranici velkého vápna a poněkolikáté sebral nakopnutý míč, který byl pro útočící hráče Augsburgu příliš dlouhý.
     
    19
    Po nařízeném rohovém kopu dopravil míč do sítě Ohis Felix Uduokhai, ale radost z gólu se víceméně ani nekonala, protože byl pískán útočný faul Niederlechnera.
     
    18
    První možnost Augsburgu! Zasloužil se o ni Ruben Vargas, který prudce vypálil z hranice vápna a Pavlenka reflexivním zákrokem vytěsnil letící projektil na roh.
     
    17
    Selkeho průniková přihrávka byla pro Rashicu až příliš dlouhá, k míči to měl nejblíže domácí brankář Luthe.
     
    16
    Stále je ve hře obou týmů hodně nepřesností. Za úvodní čtvrthodinu ještě nebyl k vidění ani jeden náznak zakončení.
     
    14
    Hostům přineslo ovoce aktivní napadání. Augsburg hrál na vlastní polovině pod tlakem a nedostal se s míčem do bezpečného prostoru.
     
    13
    Zatím je to vlažnější úvod zápasu. Po jednom z nedovolených zákroků uvede míč do pohybu hostující obránce Niklas Moisander.
     
    12
    Richter nebral ohled na ležícího Bittencourta a pokračoval ve hře. Centrem z pravé strany však nikoho v bílém nenašel.
     
    11
    Podobná situace také na druhé straně, kde se místo stabilní jedničky Koubka představuje gólman Andreas Luthe.
     
    10
    Jiří Pavlenka si stáhl ze vzduchu další z nepřesných nákopů a nyní se zapojuje do postupné rozehrávky Werderu.
     
    9
    Augsburg musel přerušit další akci pro ofsajd Maxe, který se s největší pravděpodobností ve skutečnosti nekonal.
     
    8
    Leonardo Bittencourt fauloval přesně na půlící čáře. V nefotbalové pozici se na malý okamžik zjevil André Hahn.
     
    7
    Pavlenka včas vystartoval proti přihrávce za obranu a střelu vyrazil, načež se ukázalo, že byl máván ofsajd.
     
    6
    Milot Rashica to přehnal se sílou přihrávky do křídelního prostoru a Bittencourt neměl šanci zastavit míč na hrací ploše.
     
    5
    Opět velmi dlouhý balón do nitra pokutového území a snadná práce pro Pavlenku.
     
    4
    První dva doteky s míčem má za sebou i Pavlenka, který ukořistil nákopy určené pro Niederlechnera a Richtera.
     
    3
    Díky sraženému centru Leonarda Bittencourta dostali hosté rohový kop. Zleva jej rozehrál Rashica, ale vše skončilo jen faulem Nuriho Şahina.
     
    2
    O úvodní výkop zápasu se postarali hosté, kteří nastupují v černých, zatímco domácí v téměř kompletně bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Luthe – Jedvaj, Gouweleeuw, Uduokhai, Max – Richter, R. Khedira, Baier (C), Vargas – Hahn, Niederlechner.
    Náhradníci: Leneis – Finnbogason, Framberger, Gruezo, Lichtsteiner, Löwen, Morávek, Sarenren-Bazee, Suchý.

    Werder Brémy: Pavlenka – Toprak, Vogt, N. Moisander (C) – M. Eggestein, Rashica, Şahin, Klaassen, Bittencourt – Woltemade, Selke.
    Náhradníci: Plogmann – Bartels, J. Eggestein, Goller, Groß, Osako, C. Pizarro, Sargent, Rieckmann.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    01.09.2019 Brémy – Augsburg 3:2
    10.02.2019 Brémy – Augsburg 4:0
    22.09.2018 Augsburg – Brémy 2:3
    17.03.2018 Augsburg – Brémy 1:3
    29.10.2017 Brémy – Augsburg 0:3.
     
    Werder Brémy

    Hostující celek nemůže být s dosavadním průběhem sezóny spokojen. Po devatenácti odehraných kolech má na kontě pouze čtyři výhry a vypadá to, že v nejbližší době bude muset řešit nemalé záchranářské starosti. Zatímco minulý ročník Brémy zakončily na osmém místě, tak před dvacátým kolem stávající sezóny jsou až na barážové šestnácté příčce, ze které mají jen dvoubodový náskok na poslední Düsseldorf. Právě nad Fortunou dokázal Werder před čtrnácti dny vyhrát 1:0, nicméně naposledy doma nestačil 0:3 na Hoffenheim. Nejlepším střelcem mužstva je se sedmi zásahy kosovský šikula Milot Rashica.
     
    FC Augsburg

    Domácí tým se po nepovedeném úvodu sezóny výrazně zvedl a v jednu dobu konkuroval i těm nejlepším týmům v soutěži. Tři poslední kola však bavorskému klubu hrubě nevyšla. Na hřišti Lipska prohrál 1:3, po krátké zimní pauze dostal od Dortmundu pět kousků a naposledy nestačil v poměru 0:2 ani na hratelnější Union Berlín. V osmnáctičlenné tabulce svěřenci Martina Schmidta klesli na dvanácté místo, přičemž mají osmibodový náskok na přímý sestup. Jednoznačně největší zbraní Augsburgu je autor deseti branek a šesti asistencí Florian Niederlechner.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu dvacátého kola německé Bundesligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Augsburgem a Werderem Brémy!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 67. Niederlechner (Gouweleeuw), 82. Vargas (Finnbogason) – 23. Jedvaj (vla.)

    Karty:   76. Baier (AUG), 88. Max (AUG) – 48. M. Eggestein (BRM), 66. Toprak (BRM), 69. Bartels (BRM), 74. Bittencourt (BRM), 90. Selke (BRM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 8:17.
    FC Augsburg: Luthe – Jedvaj, Gouweleeuw, Uduokhai, Max – Richter, R. Khedira (78. Löwen), Baier (C), Vargas (86. Framberger) – Hahn (46. Finnbogason), Niederlechner.
    Náhradníci: Leneis – Finnbogason, Framberger, Gruezo, Lichtsteiner, Löwen, Morávek, Sarenren-Bazee, Suchý.

    Werder Brémy: Pavlenka – Toprak, Vogt, N. Moisander (C) – M. Eggestein, Rashica, Şahin (80. Groß), Klaassen, Bittencourt (87. Sargent) – Woltemade (58. Bartels), Selke.
    Náhradníci: Plogmann – Bartels, J. Eggestein, Goller, Groß, Osako, C. Pizarro, Sargent, Rieckmann.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim
    bahis siteleri