Osasuna – Elche 2:0 (kon.) | Real Sociedad – Sevilla 1:2 (kon.) | Alavés – Huesca 1:0 (kon.)
Atlético – Eibar 5:0 (kon.) | Real Betis – Valencia 2:2 (kon.) | Cádiz – Celta Vigo 0:0 (kon.)
Getafe – Real Madrid 0:0 (kon.) | Levante – Villarreal 1:5 (kon.)
konec
Levante UD
1:5 (1:2)
Villarreal CF
Neděle 18.04.2021, 21:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci LaLigy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Levante a Villarealem. Výkop je naplánován na 21:00 a my budeme u toho.
     
    Levante UD

    Levante se drží v klidném středu tabulky, jelikož má na svém kontě po třiceti zápasech třicet osm bodů. Ty mu stačí na devátou pozici LaLigy. Domácí fotbalisté z posledních tří duelů vyválčili jen tři body, když v posledním zápase přehráli Eibar na jeho hřišti rozdílem jedné branky. Předtím doma nestačilo na Husecu a Betis na jeho hřišti.
     
    Villarreal FC

    Villarreal potřebuje trochu zabrat v lize nebo vyhrát Evropskou ligu, jinak se do evropských pohárů příští sezónu nepodívá. Nyní je po třiceti odehraných zápasech na sedmém místě se ziskem čtyřiceti šesti bodů. Jediný bod ale ztrácí na páté místo, které zaručuje Evropskou ligu. Žlutá ponorka vyhrála z posledních tří zápasů v lize dva. Přehrála totiž Cádiz a Granadu. V posledním duelu však nestačila na Osasunu.
     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Aitor Fernández – Coke, Ó. Duarte, Postigo, C. Clerc – De Frutos, E. Bardhi, Malsa, Rochina – Morales (C), Martí.
    Náhradníci: Cárdenas – Vezo, Doukouré, Rober, Goméz, S. León, Son, Melero, Toňo.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Foyth, P. Torres, Pedraza – Chukwueze, Coquelin, Parejo, Moisés Gómez – Bacca, G. Moreno.
    Náhradníci: Rulli – Pino, A. Moreno, Peña, J. Costa, Capoue, Niño, Ra. Funes Mori, Trigueros, Alcácer, Baena, Albiol.

    Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núñez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání se nám právě rozjelo! Domácí celek nastupuje v pruhovaných dresech, zatímco ten hostující v klasických žlutých.
     
    2
    Favoritem dnešního duelu by měli být hostující fotbalisté, kteří nutně potřebují vyhrát. Právě výhra by je posunula blíže pohárově Evropě na podzim.
     
    3
    Sergio Asenjo se zapojil do rozehrávky svého týmu. Měl to jednoduché, jelikož nebyl napadán žádným soupeřem. Villarreal tak jede postupným útokem.
     
    4
    Enis Bardhi měl dost prostoru na pravé straně, kam také dostal přihrávku. Následně hru dostal na střed hřiště, odkud přišla střela přesně doprostřed brány.
     
    5
    Je za námi úvodních pět minut zápasu, ve kterých se toho mnoho zajímavého nestalo. Hosté se snaží držet balón, ale ke střele se ještě nedostali.
     
    6
    Žlutá ponorka vybojovala autové vhazování nedaleko brány soupeře. Žádný dlouhý aut se však nekonal, a tak nastává postupné dobývání vápna.
     
    7
    Avšak z toho nic zajímavého nevzniklo, jelikož se svými přihrávkami dostali hostující fotbalisté daleko od brány, a to na svou obrannou polovinu.
     
    8
    Následoval rohový kop Žluté ponorky, který hráč na přední tyči patičkou prodlužoval do ohně. Místo prodloužení ovšem trefil prvního stojícího soupeře.
     
    9
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Favorit dnešního duelu se dostává do vedení už v deváté minutě, tak to je rychlost! Jeden z hostujících hráčů centroval před branku. SERGIO POSTIGO chtěl odvrátit balón do bezpečí, ale stehnem zamířil pod horní tyčku vlastní brány.
     
    11
    Tak tu máme rychlou branku, který bude rozhodně vzpruhou pro hostující celek. Naopak ten domácí to nejspíše trochu srazí, přece jen se jedná o vlastní gól.
     
    12
    Coke měl prostor na pravé lajně, kam dostal přihrávku do běhu. Následně míč předal spoluhráčovi ve vápně, ale Sergio Asenjo velmi dobře zasáhl.
     
    13
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Tak to je snový start Žluté ponorky do tohoto utkání, jelikož vede už o dvě branky! GERARD MORENO dostal skvělou přihrávku na polovině hřiště. Následně se hnal po straně do otevřené obrany. Nakonec se dostal až na hranici malého vápna a technickou střelou na zadní tyč nedal gólmanovi šanci.
     
    15
    Je za námi teprve patnáct minut hry, avšak dočkali jsme se už dvou gólů. To je skvělý průměr... Tak snad budeme pokračovat v podobném tempu.
     
    16
    No, nechybělo moc a s domácími mohlo být ještě o trochu hůře! Carlos Bacca si nabíhal za obranu, kam letěl bochánek. Aitor Fernández měl k míči blíže.
     
    17
    Carlos Clerc si zpracoval balón na levé straně, kde měl trochu času. Proto míč udržel na své kopačce a jeho tým začíná kombinovat na útočné polovině.
     
    18
    Levante to nakonec zkusilo centrem někam na hranici vápna, ale obrana hostujícího týmu si poradila. Levante zatím směrem dopředu nic nepředvedlo.
     
    19
    Hráči v pruhovaných dresech se však snaží prezentovat trochu aktivněji než na začátku, přece jen prohrávají o dvě branky. Jejich napadání vedlo k zisku.
     
    20
    První poločas nám plyne velmi rychle, už je za námi dvacet minut hry... Sledujeme navíc zajímavou podívanou, která byla okořeněna už dvěma góly.
     
    21
    Levante právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté skórují z první vážnější šance a už je to zase jenom o gól... Čekají nás dnes střelecké hody? Sergio Asenjo posunul míč na spoluhráče, který se však trestuhodně nechal obrat u vápna. MICKAËL MALSA následně šel sám na gólmana, kterého prostřelil střelou k tyči.
     
    23
    Tento zápas rozhodně musí nestranného diváka bavit. Oba týmy se snaží hodně útočit, obrany zatím moc nefungují. Dočkáme se ještě branek v poločase?
     
    24
    Po delší době se vydala do akce také Žlutá ponorka. Ta ale není v současných momentech nebezpečná směrem dopředu a o míč rychle přišla.
     
    25
    Jenže následoval rychlý zisk a střela! Samuel Chukwueze napřáhl na nějakých osmnácti metrech, ovšem Aitor Fernández byl na zemi včas.
     
    26
    Držení míče: 43% – 57%!
     
    27
    Levante zahrávalo rohový kop a nevypadalo to věru zle! Jen škoda, že jeden z domácích nečekal prodloužení, a tak nemohl být u balónu včas.
     
    28
    Dani Parejo chvilku podržel míč a posunul ho na střed hřiště. Ten mu byl okamžitě vrácen, jelikož k jeho spoluhráčovi okamžitě přistoupil jeden ze soupeřů.
     
    29
    Ale tohle byla šance! Na lehký centr si naskočil Carlos Bacca, jehož hlavička šla těsně nad. O chvilku později byl navíc odpískaný ofsajd hráče hostí.
     
    30
    Možnost i na druhé straně! José Luis Morales si naběhl z druhé vlny. Místo střely ale přihrával na spoluhráče. Pas mu však vůbec nesedl, a tak bylo po šanci.
     
    31
    Levante drží míč na svých kopačkách a kombinuje okolo poloviny hřiště. José Luis Morales poté poslal nepřesný pas a přišla celkem laciná ztráta.
     
    32
    Žlutá ponorka drží míč na obranné polovině, ale stačila jedna rychlejší přihrávka a je nedaleko soupeřovy brány. Dočkáme se nebezpečného zakončení?
     
    33
    Villarreal se nadále držel okolo hranice vápna. Nakonec měla přijít prostrkávačka mezi obránce, ale míč byl trochu rychlejší, než nabíhající hráč.
     
    34
    Toto byla šance jak blázen pro hosty! Po krátké kombinaci vyplaval úplně volný ve vápně Samuel Chukwueze, jenž přihrávku také dostal. Zakončení mu ale vůbec nesedlo a míč letěl vysoko nad bránu...
     
    35
    A do konce poločasu nám chybí posledních deset minut. Hosté to tentokrát zkoušeli přízemním centrem do malého vápna, ale obrana domácích zasáhla.
     
    36
    Mnoho faulů jsme dnes ještě neviděli, rozhodčí nechává hru plynout. Navíc tvrdé zákroky zatím nejsou na pořadu dne. Sergio Postigo ale fauloval na půlce.
     
    37
    Jeden z hostů si hlídal ofsajdovou past a snažil si naběhnout za obranu. Spoluhráč ho viděl a chtěl mu poslat přihrávku, ta však byla zastavena obranou.
     
    38
    Spáchané fauly: 4 – 1!
     
    39
    Z níže uvedeného příspěvku můžeme vidět, že oba týmy hrají opravdu poměrně čistě. Vždyť sudí za téměř čtyřicet minut odpískal jenom pět faulů!
     
    40
    Vysokým nákopem to pro změnu zkusili domácí fotbalisté. Moc šancí na úspěch to však nemělo, jelikož na jediného hráče domácích byli tři soupeři.
     
    41
    Francis Coquelin si trochu předkopl balón, což byla velká škoda. Táhl totiž rychlou protiakci po pravé straně. Takto ho sok stihl dostoupit a míč mu odpálit.
     
    42
    Žlutá ponorka je znovu u míče, avšak její suverénní výkon ze začátku utkání už je dávno ta tam... Přesto hosté nadále o jednu branku vedou.
     
    43
    První poločas se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci, větší nastavení se také očekávat nedá. Hra se totiž víceméně nepřerušovala...
     
    44
    Levante je o něco aktivnější směrem dopředu, a tak toho zkusilo využít. Viděli jsme tvrdou ránu z pravé strany vápna, ale tento pokus mířil nad.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který nám přinesl rozhodně zajímavou podívanou, ta navíc byla okořeněna třemi brankami. O tu první se postaral Sergio Postigo. Bohužel pro domácí zamířil pod břevno své vlastní brány, a tak Levante prohrávalo. O pár minut později to navíc bylo o dvě branky, když se střelou na zadní tyč prosadil Gerard Moreno. Domácí se nakonec přece jen snížení dočkali, když se Mickaël Malsa bezpečně prosadil k tyči.

    Další poločas začne přibližně v 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Paco Alcácer.
     
    47
    Jak můžeme vidět, tak hostující trenér udělal jednu změnu v sestavě. Carlos Bacca nám odejrál jen první poločas a na jeho místo přišel Paco Alcácer.
     
    48
    A celkem záhy jsme se dočkali také prvního střeleckého pokusu na branku. O ten se postaral jeden z hostujících hráčů, ovšem Aitor Fernández zasáhl.
     
    49
    Jinak je to stále jenom o gól, a tak je naše hra ještě otevřená. Snad budeme sledovat podobně atraktivní utkání jako v prvním poločase, i s brankami.
     
    50
    Je za námi pět úvodních minut druhé půle, ve kterých se toho mnoho zase nestalo. Samuel Chukwueze sice nyní vypálil, avšak mířil znovu vysoko nad.
     
    51
    Samuel Chukwueze by dnes potřeboval trochu seřídit mířidla. Měl dvě celkem zajímavé střelecké možnost, ale ani jednou netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    52
    Enis Bardhi si myslel, že jeho tým bude vhazovat, avšak sudí přiřkl míč pro soupeře. Domácí hráč ukázal zklamané gesto, ale na rozhodnutí nic nezmění.
     
    53
    Levante však celkem záhy vybojovalo míč. Coke si seběhl z druhé vlny na hranici vápna, ale střela se mu svezla po nártu a balón skončil vysoko nad.
     
    54
    Jeden z hostujících obránců doslova odevzdal balón. Nebyl vůbec nikým atakován, přesto míč poslal jen na polovinu, kde ho sebral jeden z domácích.
     
    55
    Sergio Asenjo ale nemusel nic složitějšího řešit. K míči to měl jasně nejblíže, a tak si ho mohl v pohodě zpracovat a pomoci spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    56
    Villarreal vybojoval rohový kop, po kterém přišla sražená střela. Následoval proto další rohový kop, ovšem tentokrát si s tím poradil Sergio Postigo odkopem.
     
    57
    Držení míče: 46% – 54%!
     
    58
    Francis Coquelin fauloval svého soupeře, takže pro domácí celek je to celkem zajímavá možnost přímého kopu. Nebo se dočkáme centru do ohně?
     
    59
    Enis Bardhi to nakonec vzal na sebe přímou střelou. Střela to sice nebyla úplně špatná, jenže gólová také nebyla. Šla doprostřed, navíc přeletěla břevno.
     
    60
    Už je za námi hodina hry, patnáct minut z druhého poločasu. V tom se nestalo vůbec nic zajímavého. Hra nám přece jen trochu upadla od první půle.
     
    61
    Jeden z domácích hráčů skončil po souboji ve vápně na zemi, ale penalta se nepíská!
     
    61
    Na druhé straně se proto hnal protiútok, který nakonec zakončil Samuel Chukwueze. Tomu se dnes ale ve střelbě nedaří, mířil znovu nad bránu.
     
    62
    Tentokrát to proto bylo s tečí, a tak byl k vidění další rohový kop. Před gólmanem chvilku bylo trochu horko, ale hostům je nakonec odpískaný ofsajd.
     
    63
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Hosté předvedli rychlou protiakci, po které střílí dnes již třetí branku! Paco Alcácer našel v akci dva na jednoho SAMUELA CHUKWUEZEHO, jehož rána z první mířila do horního růžku, Aitor Fernández neměl tentokrát nárok.
     
    64
    Branku ještě nejspíše chvilku zkoumalo video, jelikož Samuel Chukwueze byl v hodně podrzřelém postavení. Nic se však nemění a hosté vedou o dva.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Francis Coquelin (Villarreal CF).
     
    65
    Francis Coquelin sestřelil svého soupeře na polovině hřiště a za svůj zákrok vidí žlutou kartu. Pro Levante to bude možnost volného kopu na půlce.
     
    66
    Celkový počet střel: 10 – 9!
     
    68
    Levante zahrávalo rohový, tentokrát nakrátko. Míč se poté dostal na hranici vápna, odkud měl přijít centr. Ten však byl obranou bez problémů odvrácený.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Roger Martí (Levante UD).
     
    69
    Domácí fotbalisté se brzy dostali zpět k balónu. Nakonec jsme viděli centr z pravé strany, ovšem Sergio Asenjo si křikl a k míči to měl nejblíže...
     
    70
    A hostující gólman se dostal během chvilky znovu do akce. Tentokrát to však měl jednoduché a na zemi byl včas. Navíc to nebyl nijak prudký pokus.
     
    71
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Rubén Rochina, přichází Dani Goméz.
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Óscar Duarte, přichází Gonzalo Melero.
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Coke, přichází Rúben Vezo.
     
    72
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Vilarreal šťastně přidává čtvrtou branku! Po souhře Chukwuezeho s Morenem se na levé straně pokutového území uvolnil Paco Alcácer, jehož střelu brankář Aitor Fernández vyrazil jen do spoluhráče RÚBENA VEZA, od nějž se míče odrazil do sítě!
     
    73
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Francis Coquelin, přichází Étienne Capoue.
     
    73
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Gerard Moreno, přichází Manu Trigueros.
     
    75
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Levante schytává v derby pořádný debakl! Pátou branku přidává SAMUEL CHUKWUEZE, jehož do úniku přesnou kolmicí poslal Dani Parejo, Chukwueze pak přízemní střelou k tyči nedal brankáři Fernándezovi šanci zasáhnout!
     
    77
    Levante se usadilo na útočné polovině, centr Clerca se však neujal a v držení míče už je zase Villarreal.
     
    78
    Alfonso Pédraza se průnikem po levém křídle snažil vybojovat alespoň rohový kop, domácím zadákům se jej povedlo odvrátit.
     
    78
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Jorge De Frutos, přichází Son.
     
    79
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Mickaël Malsa, přichází Cheick Doukouré.
     
    81
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Dani Parejo, přichází Rubén Peña.
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Samuel Chukwueze, přichází Yeremi Pino.
     
    82
    Son se uvolnil na pravé straně pokutového území, kde měl dobrou palebnou pozici, ovšem míjí hostující branku.
     
    84
    Útočná akce Villarrealu končí prohřeškem proti pravidlům, rozehraje brankář Aitor Fernández.
     
    85
    Carlos Clerc dostává žlutou kartu za zákrok ve středu hřiště, a protože to je pátá žlutá, tak se diskvalifikoval z příštího zápasu v Seville.
     
    87
    Villarreal stále nemá a dost a hosté podnikají další nebezpečné útoky, teď se Moi Gómezovi při rychlém výpadu nepovedlo proniknout přes bránící soupeře do pokutového území.
     
    88
    Viděli jsme velmi kuriózní věc, když Cheick Doucouré nevybíravým zákrokem sejmul k zemi hlavního rozhodčího De Burgose.
     
    88
    A další nebezpečně vyhlížející akce do otevřené obrany! Moi Gómez dostal přihrávku do volného prostoru v pokutovém území, ovšem o míč spíše zakopl a už jej udržet nedokázal.
     
    90
    V posledních minutách aktivní Moi Gómez se dostal do další palebné pozice, tentokrát je jeho střela zablokována domácími zadáky.
     
    90+1
    Rozhodčí De Burgos nechce moc oddalovat trápení domácích hráčů a nastavuje jen dvě minuty.
     
    90+2
    Manu Trigueros zapisuje do statistik ještě jednu nepřesnou střelu, z hranice pokutového území mířil po zemi vedle domácí branky, víc už se toho ale nestane.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 9:7.
     
    Fotbalisté Villarrealu hladce vítězí 5:1 v nedaleké Valencii na stadiónu Levante. Po poločase 2:1 pro Vilarreal to ještě nevypadalo na takový debakl, ve druhém dějství ale odehrál skvělý part Samuel Chukwueze, jenž sám vstřelil dvě branky a ještě stál u zrodu akce, z niž si vlastní gól připsal domácí stoper Rúben Vezo.

    Hráčem zápasu je ale vyhlášen Gerard Moreno, střelec druhé branky Villarrealu.
     
    Jelikož po včerejším finále španělského poháru mezi Barcelonou a Bilbaem je jasné, že do evropských pohárů půjde ze španělské ligy sedm týmů, tak Villarrealu už by to uniknout nemělo, neboť na osmou Granadu disponuje sedmibodovým náskokem, stále však hraje i o páté a šesté místo, které bude znamenat Evropskou ligu, zatímco sedmé jen nově vzniklou Konfederační ligu.

    Naopak Levante po dnešní prohře ztrácí na Villarreal už osm bodů, promrhalo možnost přiblížit se na dvoubodový rozdíl. (23:08:21)

    Tomáš Kohlmann

    Denisa Józsová

    Branky: 21. Malsa – 9. Postigo (vla.), 13. G. Moreno (Parejo), 63. Chukwueze (Alcácer), 72. Vezo (vla.), 75. Chukwueze (Parejo)

    Karty:   68. Martí (LVN), 85. C. Clerc (LVN) – 64. Coquelin (VLR)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 9:7.
    Levante UD: Aitor Fernández – Coke (71. Vezo), Ó. Duarte (71. Melero), Postigo, C. Clerc – De Frutos (78. Son), E. Bardhi, Malsa (79. Doukouré), Rochina (71. Goméz) – Morales (C), Martí.
    Náhradníci: Cárdenas – Vezo, Doukouré, Rober, Goméz, S. León, Son, Melero, Toňo.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Foyth, P. Torres, Pedraza – Chukwueze (81. Pino), Coquelin (73. Capoue), Parejo (81. Peña), Moisés Gómez – Bacca (46. Alcácer), G. Moreno (73. Trigueros).
    Náhradníci: Rulli – Pino, A. Moreno, Peña, J. Costa, Capoue, Niño, Ra. Funes Mori, Trigueros, Alcácer, Baena, Albiol.

    Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núñez
    bahis siteleri