Argentina - Austrálie 2:5 (kon.) | Indie - Španělsko 3:0 (kon.)
Japonsko - Nový Zéland 2:2 (kon.) | Německo - Velká Británie 5:1 (kon.)
Belgie - Jižní Afrika 9:4 (kon.) | Nizozemsko - Kanada 4:2 (kon.)
konec
Indie - Španělsko

3:0

(2:0, 0:0, 0:0, 1:0)

Úterý 27.07.2021, 03:00 • Oi Hockey Stadium - JIžní hřiště • Olympijské hry - Pozemní hokej (muži) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Pro dnešní ráno je to ode mne vše, přeji vám hezký zbytek dne. (04:38:42)
     
    Souboj mezi Indií a Španělskem je za námi. Byť to tak výsledkově nevypadá, tak k vidění byl celkem vyrovnaný zápas s řadou oboustranných příležitostí. Španělé ale naráželi na připraveného gólmana Parattua, kvůli čemuž také Indii podlehli a stále tak čekají na první výhru. Naopak Indie se díky druhé výhře vyhoupla v tabulce na druhé místo za Austrálii.
     
    58
    Hráči Španělska se v posledních chvílích ještě více snaží udělat cokoliv s výsledkem hry. Indové ale tlaku na vlastní branku zvládají odolávat a míček vyrážet daleko od útočného kruhu.
     
    57
    A to i po dalším španělském pokutovém rohu.
     
    56
    Španělé posléze otočili hru a dostali se k jediné střele na Sreejashe Parattua. Ten ale stále udržel neprůstřelnost.
     
    56
    Těžký úkol pro celou španělskou obranu po výběhu Mandeepa Singha! Spolu s gólmanem se s ním ale vypořádala celkem statečně, přestože umpiroví sudí hledají v jejich počínají nějaký nedovolený zákrok po indické reklamaci.
     
    55
    Indům se ovšem příliš nedaří osvobodit se a přejít z vlastní poloviny na stranu svého soupeře.
     
    54
    Načež se po delší době chopili rozehrávky hráči indického týmu.
     
    53
    S touto příležitostí si ale dokázal poradit indický gólman Parattu.
     
    53
    Indická obrana si ale v púlkruhu vedla celkem statečně a musí i nadále, neboť se dopustila dalšího faulu, po kterém Španělsko rozehrává pokutový roh.
     
    53
    Další pokutový roh, tentokrát pro Španěly.
     
    53
    U míčku jsou ale španělští hokejisté, kteří se snaží proniknout do útoku po levé straně.
     
    51
    Z něho také vzešel třetí gól utkání! Tvrdou dělovku z větší vzdálenosti vyslal RUPINDER PAL SINGH, jehož rána se trochu se štěstím odrazila do branky o tyč. I tak má ale na svém kontě už druhou vstřelenou branku.
     
    50
    Indové vybojovali pokutový roh po faulu Davida Alegreho.
     
    49
    Na míčku se ale stále drží Španělé. Ti celkem v poklidu vyčkávají s míčkem za středovou čárou a přihrávkami mezi beky čekají na vhodnou chvíli pro průnik.
     
    48
    Španělská rozehrávka se krapet zadrhla na snaze přejít přes střední čáru, kde obránci svou přihrávkou našli pouze hráče v indických barvách.
     
    47
    Po vyrovnání početních sil opět pokračují Indové v útočné snaze. Do brankového půlkruhu je ale španělský tým za žádných okolností nepustí.
     
    47
    Nakonec se k míčku dostali Indové, kteří po poklidné rozehrávce otočili hru na opačný konec. Avšak ani oni se nedostali do střeleckého zakončení.
     
    46
    Závěrečné dějství zahájil útok Španělů. Ti se ale nemohou dostat za čtvrtinu hřiště.
     
    45
    Po zásahu umpirových sudích ještě Španělé rozehrávali pokutový roh, ani z něho ale gól nezvešel. Až teď tak končí třetí čtvrtina.
     
    45
    Ani třetí čtvrtina gól nepřinesla. Zprvu aktivnější Španěly zastavilo pětiminutové oslabení, ve kterém převzali iniciativu Indové. Krátce po něm se opět Španělsko dostalo do sedla, nicméně na gólmana Parattua vyzrát nedokázalo.
     
    45
    Tentokrát si ještě dvouminutovou přesilovku užijí Španělé po zelené kartě pro Indy.
     
    44
    Příliš dlouhá nahrávka Alejandra Alonsa. Míček tak skončil mimo hrací plochu a Indové si tak na něj mohli po delší době sáhnout.
     
    42
    Na obrazu hry se stále nic nemění. Španělé dobývají indické útočné pásmo, naopak obrana Indů se vytrvale brání.
     
    41
    Naopak sami opět chytili útočnou chuť a snaží se proniknout směrem k brankovému kruhu. Sérií přihrávek ale nemohou najít volný prostor k takové příležitosti.
     
    40
    Španělé oslabení přežili bez úhony a bezprostředně po něm vytlačili svého soupeře pryč z vlastní poloviny.
     
    39
    Snaha Indů pokračuje i nadále. Domácí hokejisté se ale nemohou odlepit od postranních prostor hrací plochy.
     
    38
    Indové tentokrát zahajují akci na vlastní polovině. Celkem snadno ale zvládli projít na soupeřovu stranu.
     
    36
    Lalit Upadhyay tvrdě dorážel míček směrem na gólmana Cortese. Trefil ale přímo jeho tělo, kterým španělský gólman míček vyrazil.
     
    35
    Indové se snaží dostat do útoku po levé straně. Tento průnik jim ale Španělé zmařili, tudíž to o chvíli později zkoušejí středem hrací plochy.
     
    35
    Tohle je velká komplikace pro Španěly. Miguel Delas viděl žlutou kartu za příliš mnoho hráčů na ploše, tudíž Španělé musí hrát následujících pět minut v početní nevýhodě.
     
    35
    Přesto se hráči Indie drží na dostřel Cortesovy svatyně. Narážejí ovšem na připravenou španělskou obrannou linii.
     
    33
    Z následné rozehrávky se dostali do útoku Indové. K jediné střele se ale zatím odhodlal Dilpreet Singh, jeho akci ale vyrazil španělský gólman svými betony.
     
    33
    Souhra mezi dvěma španělskými hráči v předbrankovém prostoru příliš úspěšná nebyla. Od Alegreho se míček odrazili mimo hrací plochu.
     
    32
    Záhy se ale posunuli až na hranici střeleckého půlkruhu, který ale Indové bránili dost usilovně a nedovolili svému soupeři jakkoliv vystřelit.
     
    31
    Třetí čtvrtina začala pokusem o útok Španělů. Těm se daří držet na polovině hřiště i na míčku, nemohou se ale probít příliš dopředu.
     
    Druhá čtvrtina je za námi. Španělé v ní byli o něco aktivnější, avšak žádný gól k vidění nebyl. Díky tomu si Indové do druhé poloviny hry stále drží dvoubrankový náskok.
     
    30
    Následně se ještě Španělé v posledních vteřinách druhé čtvrtiny snaží zahrozit proti indické brance.
     
    29
    Obraně španělského týmu se ale podařilo vytlačit svého soupeře mimo ohrožení a Indové tak musí rozehrát zpoza vlastní branky.
     
    27
    Indové obrátili dlouhý nápor na vlastní branku a jsou to momentálně oni, kteří se přesunuli na útočnou polovinu hřiště.
     
    26
    Španělům se daří vysílat míčky směrem k brance, nejsou ale přesní v mušce. Jejich poslední střela tak přesně orazítkovala levou tyč Parattuovy klece.
     
    24
    Alegrův průnik po levé straně pomohl Španělům k obsazení pozic v útoku, ti se tedy už jen snaží o průnik do půlkruhu pro možnost střelby.
     
    23
    Španělé se tímto chopili útočné rozehrávky zpoza kruhu. Quemadova střela si to ale zamířila těsně vedle pravé tyče indické svatyně.
     
    22
    Nedovolený zákrok Indů v brankovém půlkruhu! Čeká se na rozhodnutí umpirových sudích.
     
    21
    Ve hře jsou ale aktuálně aktivnější Indové, kterým se povedlo obsadit pozice na útočné polovině, teď se jen snaží dostat do střeleckého půlkruhu, což už se tak snadno nevyvíjí.
     
    20
    Vincenc Ruiz vyzkoušel své střelecké štěstí zleva, když vytáhl míček přímo do těla gólmana Indie. Tomu se tak celkem snadno podařilo jej vyrazit.
     
    19
    Pokus Španělů o průnik po pravé straně vzal za své po nepřesné přihrávce na Romeua, po níž se míček dostal mimo hřiště.
     
    18
    Gólman Parattu si v posledních chvílích neužil přílišného klidu. S nastalou situací si ale poradil celkem úspěšně a míček tělem dokázal vyrazit před sebe.
     
    16
    I druhou čtvrtinu zahájila svým útokem Indie. Tentokrát se ale brzy dostali k míčku Španělé, byť do útočné oblasti se nedostali.
     
    První čtvrtina přinesla celkem vyrovnanou hru s řadou příležitostí na obou stranách. Vedou ale Indové, kteří měli více štěstí v závěru a dokázali vsítit dvě přesné trefy.
     
    15
    A je tu druhý gól Indů! Nařízený penaltový rozstřel naprosto přesně proměnil svou střelou k pravé tyči Rupinder Pal Singh, čímž už je teď jasné, že Indové budou po první čtvrtině odcházet s dvoubrankovým náskokem.
     
    14
    Výsledkem čehož se Indové v závěru první čtvrtiny dostávají do vedení! Dlouhou přihrávku si na čtvrtině hřiště převzal přesně Mandeep Singh, s míčkem se probil do brankového půlkruhu, odkud dokázal namířit míček těsně za brankovou čáru španělské svatyně.
     
    13
    Gonzalez se dostal do brankového půlkruhu. Míček ale přetáhl až za něj do outu. Z útočné akce Španělů tak nic nezbylo, naopak Indové mohli v klidu rozehrát.
     
    12
    Gól z toho ale nepadl, naopak Indové se opět snaží o přesun na opačnou polovinu hrací plochy, což jim Španělé neumožnují až tak moc jednoduše.
     
    11
    Španělé dokázali otočit hru. Z levého rohu hledá volnou skulinu pro přihrávku do útočného půlkruhu Albert Beltran. To se mu sice příliš nepovedlo, avšak španělský tým vybojoval výhodu pokutové rozehrávky, ze které vypálil tvrdě na branku Alejandro Alonso, přičemž indické obraně se podařilo míček vyrazit u pravé tyče.
     
    10
    Ten se ovšem musel vrátit na vlastní polovinu, kde vyčkal na vhodný moment pro přesun hlouběji do hřiště.
     
    9
    Španělé svou rozehrávku od vlastní branky poslali do outu na levé straně. K míčku se tak celkem snadno dostal indický tým.
     
    8
    Naopak Indové se dokázali vrátit do hry. Pozemní střelou se snažil překvapit Cortese Manpreet Singh. Španělské obraně se ale podařilo vyrazit míček nad sebe ještě předtím, než se k němu vůbec mohl gólman dostat.
     
    8
    Po delší době se rozehrávky chopili i Španělé. Těm se ale nedaří vymanit ze z vlastní poloviny.
     
    6
    Indové si přihrávají v pásmu mezi polovinou a čtvrtinou hřiště a snaží se najít vhodnou pozici pro dobytí útočné oblasti.
     
    4
    Další pokus o útok Indů zakončil Manpreet Singh svou střelou na vzdálenější tyč. Ta ale mířila pod příliš velkým úhlem, tudíž španělskou svatyni zcela minula.
     
    4
    Alegremu se příliš nevydařila přihrávka směrem do indického brankoviště. Míček si tímto převzal soupeř a Indové se vydali na útočnou výpravu směrem ke španělské svatyni.
     
    3
    Gonzalez vyběhl s míčkem po pravé straně. Před brankovým kruhem ale ztratil míček a odevzdal ho do indické moci.
     
    2
    Na míčku jsou stále hráči Indie, kteří se snaží dobýt brankový půlkruh, Španělé jim v tom ale celkem účinně brání.
     
    1
    A také hned v první minutě vytvořili práci pro španělského gólmana Cortese. Tomu se ale podařilo míček vykopnout k pravé postranní čáře do bezpečí.
     
    1
    Indové se chopili úvodního buly. Hned po něm se vydali s míčkem na útočnou polovinu hřiště.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše, právě znějí národní hymny Indie i Španělska.
     
    Sestavy:

    IND: Parattu Raveendran – Singh D., Singh R. P., Kumar, Singh Manpreet (C), Singh Hardik, Singh Mandeep, Singh Harmanpreet, Sumit, Sharma, Rohidas, Singh Si., Upadhyay, Singh Sh., Lakra, Prasad.

    ESP: Cortes Juncosa – Alonso, Salles Esteve, Delas de Andres (C), Gonzalez de Castejon, Alegre Biosca, Oliva Isern, Piera Grau, Lleonart Bianco, Ruiz Torruella, Quemada Cadafalch, Romeu Argemi, Sanchez Herrero, Iglesias Marcos, Beltran Mir, Bolto.
     
    To Španělé zatím na své první vítězství na Olympijských hrách stále čekají. Zatím jediného bodového zisku dosáhli hned v úvodním zápase turnaje, a to když remizovali 1:1 s Argentinou. Přičemž o trefu se postaral v 52. minutě Pau Quemada Cadafalch. Do druhého utkání nastoupili hráči Španělska proti Novému Zélandu. V tomto případě se jednalo už o něco akčnější přestřelku, kterou ale zvládl lépe ostrovní tým z opačné zemské polokoule, který vybojoval těsné vítězství 4:3. Za Španěly se dokázali prosadit Marc Bolto, Pau Quemada Cadafalch a Enrique Gonzalez de Castejon. Španělským pozemním hokejistům tak v tabulce skupiny A nyní patří páté místo, za sebou už mají jen domácí Japonce, kteří stále čekají na jakýkoliv bodový zisk.
     
    Oba týmy mají za sebou dva odehrané zápasy. Indové vstoupili do šampionátu zápasem proti Novému Zélandu, který dokázali porazit těsně 3:2. Dvakrát se gólově prosadil Hardik Singh, jednou pak Rupinder Pal Singh. Indové si tak připsali dosud jediné tři body na hrách, neboť v dalším utkání podlehli Austrálii vysoko 1:7. Jediný gól dokázal vsítit Dilpreet Singh. V tabulce se tak Indové drží na čtvrtém místě, a to s dvoubodovým náskokem na svého aktuálního soupeře.
     
    Zdravím vás u dalšího utkání pozemního hokeje mužů na Olympijských hrách v japonském Tokiu. V rámci skupiny A proti sobě tentokrát nastoupí týmy Indie a Španělska. Přeji příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 03:00.

    Vít Trubička

    Zelkin (USA), Catton (GBR)
    Góly a Sestavy:
    Vstřelené góly:
    14. Mandeep Singh, 15. R. P. Singh, 51. R. P. Singh.

    Základní sestavy:
    IND: Parattu Raveendran - Singh D., Singh R. P., Kumar, Singh Manpreet (C), Singh Hardik, Singh Mandeep, Singh Harmanpreet, Sumit, Sharma, Rohidas, Singh Si., Upadhyay, Singh Sh., Lakra, Prasad.

    ESP: Cortes Juncosa - Alonso, Salles Esteve, Delas de Andres (C), Gonzalez de Castejon, Alegre Biosca, Oliva Isern, Piera Grau, Lleonart Bianco, Ruiz Torruella, Quemada Cadafalch, Romeu Argemi, Sanchez Herrero, Iglesias Marcos, Beltran Mir, Bolto.
    bahis siteleri