Bayern – Augsburg 1:0 (kon.) | Fürth – Mönchengladbach 0:2 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Mohuč 3:2 (kon.)
Wolfsburg – Bielefeld 4:0 (kon.) | Hertha – Union Berlín 1:4 (kon.)
konec
Hertha BSC
1:4 (0:1)
1. FC Union Berlín
Sobota 09.04.2022, 18:30 • Olympiastadion, Berlín • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fotbalovým fandům. Bundesliga má dnes na programu dalších pět zápasů. Společně se v textovém přenosu podíváme na souboj o Berlín mezi Herthou a Unionem.
     
    Hertha BSC

    Stará dáma se nachází na předposlední 17. příčce Bundesligy se ziskem pouhých šestadvaceti bodů. Má tak obrovské záchranářské potíže. Má sice stejně bodů jako 16. Bielefeld, jenže by se ráda vyhnula i baráži, pročež potřebuje skončit na 15. pozici. Tu zatím drží Stuttgart, který má o bodík víc než Hertha. Záchrana je tak stále zcela reálná, ale Modrobílí potřebují sbírat body.
    Forma Herthy je však otřesná. Z předchozích pěti duelů získala pouhé tři body. Na konci března sice porazila 3:0 Hoffenheim v Berlíně, jenže na startu dubna padla 1:2 na půdě Leverkusenu a znovu je tak ohrožena sestupem.
     
    1. FC Union Berlín

    Unionu patří parádní 7. pozice v pelotonu nejvyšší německé fotbalové soutěže, když zapsal na svůj účet již jednačtyřicet bodů. Pouhé tři bodíky tak ztrácí na účast v pohárové Evropě, o kterou bude chtít ještě zabojovat. Hoffenheim však bude chtít svou 6. příčku uhájit za každou cenu, protože o účast v prestižních soutěžích velice stojí.
    Forma Železnách je v podstatě průměrná, z předchozích pěti utkání dokázali vydolovat sedm bodíků. Na konci března se jim nepovedl zápas v Mnichově, kde podlehli Bayernu 0:4. Na startu dubna však zvládli porazit v domácím prostředí Kolín nad Rýnem v přímém boji o 7. flek těsně 1:0.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    20.11.21 Union Berlín – Hertha BSC 2:0
    19.1.22 Hertha BSC – 1. FC Union Berlín 2:3 (německý pohár)
     
    Úvodní sestavy:

    Hertha BSC: Lotka – Gechter, Boyata (C), Kempf – Zeefuik, Tousart, Ascacibar, Pekarík – Darida – Jovetić, Maolida.
    Náhradníci: Christensen – Belfodil, Dárdai, Ekkelenkamp, Klünter, Lee Dong-jun, Mittelstädt, Richter, Serdar.
    Trenér: Felix Magath.

    1. FC Union Berlín: Rönnow – Baumgartl, Knoche, Heintz – Trimmel (C), Haraguči, R. Khedira, Prömel, Giesselmann – Becker, Awoniyi.
    Náhradníci: Busk – Behrens, Michel, Oczipka, Möhwald, Öztunali, Ryerson, Voglsammer, Schäfer.
    Trenér: Urs Fischer.

    Rozhodčí: Sven Jablonski.
     
    Ještě jednou přeji pěkný den všem příznivcům fotbalu. Derby o Berlín mezi Herthou a Unionem za malou chvilku startuje, oba celky jsou na hřišti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Union rozehrál utkání výkopem v první půli, první nákop však odvrací Linus Gechter, následně může hrát Dedryck Boyata.
     
    1
    Železní se poměrně rychle dostali k rohovému kopu, na Olympijském stadionu v Berlíně je bouřlivá atmosféra a už zde bouchají dýmovnice.
     
    2
    Po rohovém kopu se k zakončení menšími nůžkami dostal Timo Baumgartl, jeho pokus však nebyl tak razantní a Marcel Lotka jej v pohodě chytá do rukavic.
     
    3
    Znovu jdou kupředu Železní a Sheraldo Becker tentokrát pálil na levé straně ostře k bližší tyči, Marcel Lotka jeho pokus vyráží na rohový kop!
     
    4
    Timo Baumgartl dostal balon od levého rohového praporku na malé vápno a jeho hlavičku vytahuje Marcel Lotka nádherným reflexivním zákrokem znovu na rohový kop!
     
    5
    Další rohový kop Unionu už zvládla defenziva Herthy poslat do bezpečí, když se k hlavičce prodral Marc-Oliver Kempf.
     
    6
    Vladimír Darida dostal balon na levou stranu k lajně a posunul jej na Santiaga Ascacibara, jenž je ale pod tlakem dvou protivníků.
     
    7
    Stevan Jovetić dostal krásný centr na zadní tyč svatyně Unionu, jenže balon ve vzduchu promáchl, takže Frederik Rönnow zasahovat nemusel.
     
    8
    Utkání má elektrizující atmosféru, na stadionu by mělo být více než 74 000 fanoušků! Nyní hraje na levé straně hrací plochy Juian Eitschberger.
     
    9
    Dedryck Boyata má mičudu na ose hřiště na půli Herthy. Ta s výpadem kupředu příliš nespěchá, zahraje si také Peter Pekarík.
     
    10
    Železným se nyní nezdařil výpad po pravém křídle a mičudu tak zastavuje ve vlastním pokutovém území Marcel Lotka, jenž rozehrává doprava na Pekaríka.
     
    11
    Frederik Rönnow zase na opačném konci hřiště využije spolupráce s Timem Baumgartlem. Následně hraje obránce Dominique Heintz, jenž posílá míč vysokým obloukem kupředu.
     
    11
    Po hodně divokém úvodu se hra nyní trochu uklidňuje, Union může úvodních nevyužitých šancí hořce litovat. Mezitím může hrát Niko Giesselmann na levém křídle.
     
    12
    Centr z pravé strany sráží Juian Eitschberger na rohový kop. Union jej bude zahrávat z pravé strany. Ujme se ho Christopher Trimmel.
     
    13
    Christopher Trimmel poslal balon obloukem na malé vápno, kde se míč několikrát odrazil a pak ho halfvolejem poslal na klec Herthy Niko Giesselmann, Marcel Lotka dokázal jeho pokus na dvakrát zkrotit.
     
    14
    Marcel Lotka nakonec chytil balon a po lehčím kontaktu s Grischou Prömelem spadl na zem. Kontakt se mu nelíbil, zvedl se, přiběhl k Prömelovi a lehce do něj hrudí strčil. Sudí Jablonski to oceňuje žlutou kartou.
     
    15
    Santiago Ascacibar srazil další míč na rohový kop, který opět zahrával Christopher Trimmel na malé vápno, defenziva Herthy si ale dokázala poradit.
     
    16
    Úvodní minuty patří bezesporu Unionu, který je lepším týmem na hrací ploše. Nyní však prudkou přihrávku Taiwa Awoniyho do šestnáctky Herthy sebere brankář Marcel Lotka.
     
    17
    Po pravém křídle se vydal kupředu Sheraldo Becker, jenž přihrál pod sebe do šestnáctky na Taiwa Awoniyho, jenž už mohl zakončovat, jenže se mu pod nohy vrhl dalším skvělým zákrokem Marcel Lotka!
     
    18
    Hertha nyní podnikla rychlý kontr a Stevan Jovetić centroval z levé strany na zadní tyč, kde však Vladimír Darida nedokázal nasměrovat merunu na klec Unionu.
     
    19
    Stevan Jovetić má nejspíš nějaké zdravotní problémy. Možná signalizoval k lavičce, že potřebuje ošetřit, případně signalizoval i střídání.
     
    20
    Ano, Stevan Jovetić rozhodně dohrál, nyní si sedá ve středovém kruhu na zem a už vyhlíží svého náhradníka na lavičce Staré dámy.
     
    20
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Stevan Jovetić, přichází Ishak Belfodil.
     
    21
    Stevan Jovetić ještě dostává žlutou kartu za pomalý odchod z hrací plochy. Naštvaně se na ni vrací a vysvětluje sudímu Jablonskimu, že je zraněný, následně je konečně na hřišti jeho náhradník, Ishak Belfodil.
     
    21
    Stevan Jovetić ještě na střídačce naštvaně praštil rukou do střechy, měl by se mít na pozoru, jinak může být vyloučen. Mezitím hraje na trávníku s míčem Marc-Oliver Kempf.
     
    22
    Genki Haraguči podkopl mladého Juliana Eitschbergera a sudí Jablonski píská volný přímý kop proti kleci Unionu.
     
    23
    Ishak Belfodil a Vladimír Darida dobře zakombinovali na pravé straně hrací plochy a získali pro Starou dámu aut u šestnáctky Železných.
     
    24
    Následně byli fotbalisté Staré dámy vytlačeni z poloviny protivníka, hrát musí u vlastní klece zatím hodně vytížený brankář Marcel Lotka.
     
    25
    Timo Baumgartl poslal dva centry do šestnáctky Herthy, defenziva Staré dámy si s nimi však zvládla poradit a míč dostala dál od své svatyně.
     
    26
    Timo Baumgartl nyní lehce šlápl na nohu Santiagu Ascacibarovi, jenž se nyní drží za kotník, ale vypadá to, že nakonec bude v pořádku.
     
    27
    Úsměvný moment, nepříliš obrovský Vladimír Darida nyní naskočil do obrovitého Robina Knocheho a ten se skácel na trávník, jako by ho přejel tank. Sudí píská českému záložníkovi faul.
     
    27
    Železní se znovu protlačili vpřed po pravé straně a Juian Eitschberger musel další centr srazit na rohový kop.
     
    28
    Christopher Trimmel poslal z pravého rohového praporku balon na malé vápno, kam naběhl brankář Marcel Lotka, jenž boxuje míč od své svatyně.
     
    28
    Na druhé straně musí hrát také brankář Unionu Frederik Rönnow. Ten posílá krátkou přihrávku Robinu Knochemu.
     
    29
    Rani Khedira a Niko Giesselmann zakombinovali na levé straně hrací plochy, ale příležitost zde pro Union vytvořit nedokázali.
     
    30
    Christopher Trimmel vystřelil z pravé strany, Marcel Lotka jeho ránu vyrazil před sebe, kde dorážel Sheraldo Becker, jeho pokus sráží na brankové čáře Peter Pekarík na rohový kop!
     
    31
    Následný rohový kop Železných už nebezpečný nebyl. Union ale útočí dál, míč má Sheraldo Becker na levé straně.
     
    31
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Union vede zcela zaslouženě 1:0! Sheraldo Becker si navedl balon na levé křídlo, poslal nádherný centr na zadní tyč a GENKI HARAGUČI nasměroval hlavičkou míč do tyče, od níž se meruna odrazila do sítě Herthy! Marcel Lotka byl tentokrát bezmocný! Železní otevírají skóre utkání a mají nejtěsnější náskok! Asistence: Sheraldo Becker.
     
    32
    Stará dáma se s takovým vývojem přirozeně nechce smířit, Ishak Belfodil se snaží na levém křídle přejít přes Genkiho Haragučiho.
     
    33
    Hertha cpala z levé strany balon do šestnáctky Unionu přízemním pasem, jenže Lucas Tousart měl k mičudě hrozně daleko.
     
    34
    Peter Pekarík se nyní moc nepáral s Sheraldem Beckerem, kterého svalil k zemi na levém křídle Unionu, sudí Jablonski ale nechá jen vhazovat.
     
    35
    Dominique Heintz bude rozehrávat standardní situaci z vlastní poloviny hrací plochy, nakonec tuto roli přenechává brankáři Frederiku Rönnowovi.
     
    36
    Vladimír Darida šel po pravém křídle kupředu a byl sražen k zemi Ranim Khedirou. Sudí Jablonski píská záložníkovi Unionu faul.
     
    37
    Vladimír Darida poslal téměř od půlící čáry centr až do šestnáctky Unionu, kde se snad Ishak Belfodil přece jen dostal k zakončení hlavou. To však postrádalo razanci.
     
    38
    Marcel Lotka rozehrává na krátko s Julianem Eitschbergerem. Tem určitě nechce udělat chybu, předává proto na Dedrycka Boyatu.
     
    39
    Nejlepší akce Herthy v utkání! Lucas Tousart nacentroval z pravé strany a Myziane Maolida zakončoval volejem z penalty k pravé tyči, kterou minul jen o fous!
     
    39
    Frederik Rönnow rozehrává přes Dominiqa Heintze. Po jeho přihrávce fauloval na pravé straně Christopher Trimmel Juliana Eitschbergera.
     
    40
    Výkop Marcela Lotky prodloužil ve středu hřiště hlavičkou Vladimír Darida. Následně však hráči Herthy o hrací předmět přišli.
     
    41
    Niko Giesselmann obdržel přihrávku na levou stranu trávníku, kam se však stihl stáhnout Vladimír Darida, který ho o balon obral.
     
    41
    Dominique Heintz tak zase rozehrává z půlící čáry, nyní je pod tlakem Lucase Tousarta, jenž přibíhá napadat rozehrávku Unionu.
     
    42
    Niko Giesselmann neměl na levé straně komu poslat balon, takže se s ním otočil a hraje zase zpět na Heintze.
     
    43
    Sheraldo Becker nacentroval na levém křídle přes Daridu na zadní tyč, hlavička Christophera Trimmela pak jen těsně minula brankovou konstrukci Herthy!
     
    44
    Julian Eitschberger spěchá po levém křídle kupředu. Hertha přenáší hru doprava na Pekaríka, jenže jeho centr do šestnáctky Unionu zvládli Železní odvrátit do bezpečí.
     
    44
    Sheraldo Becker nyní ve vápně Herthy šikovně obešel Dedrycka Boyatu a jeho tvrdou ránu po zemi do středu brány chytá Marcel Lotka.
     
    45
    Čistým skluzem nyní sebral balon ve středu hřiště Marc-Oliver Kempf soupeři. Hertha ale docílila jen toho, že Myziane Maolida protestuje ve vápně Unionu proti sudímu, že byl faulován. Do zakončení se nedostal.
     
    45+1
    Sudí Jablonski nastavuje ještě jednu minutu nad rámec základní hrací doby v první půli. Marcel Lotka vykopává míč k levé postranní lajně.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První půle bitvy o Berlín mezi Herthou a Unionem je za námi. Železní po ní zaslouženě vedou, protože si vypracovali opravdu velké množství vyložených šancí. Proměnili však jedinou, když v 31. minutě poslal Genki Haraguči míč hlavičkou o tyč do sítě Staré dámy. Ta tedy po úvodní pětačtyřicítce ztrácí na svého soupeře jedinou trefu a stále je tak na dosah solidního výsledku. Nutno podotknout, že sledujeme parádní zápas plný šancí a s vynikající atmosférou.
     
    Statistiky 1. půle

    Držení míče: 47 % – 53 %
    Střely na bránu: 0 – 8
    Střely mimo: 4 – 1
    Rohové kopy: 0 – 7
    Fauly: 3 – 6
     
    Druhá půle začne přibližně v 19:31.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše. Druhý poločas začne za malou chvilku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Maximilian Mittelstädt.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Julian Eitschberger, přichází Márton Dárdai.
     
    46
    Hertha provedla o poločase dvojí střídání. V druhé půli už neuvidíme na trávníku českého záložníka Vladimíra Daridu a mladého Juliana Eitschbergera.
     
    47
    Christopher Trimmel vhodil míč zpět do hry na pravé straně hrací plochy a Marc-Oliver Kempf odhlavičkoval balon zase zpět do zámezí.
     
    48
    Na Olympijském stadionu v Berlíně je dnes hodně pyrotechniky. Ta občas stěžuje viditelnost na hřišti. Centr Maximiliana Mittelstädta z levého křídla před klec Unionu neprošel.
     
    49
    Marcel Lotka rozehrává od své klece na krátko. Míč se k němu během chvilky vrátil. Nyní už může kupředu Marc-Oliver Kempf.
     
    50
    Hertha právě vstřelila branku!
    Máme srovnáno na 1:1! Lucas Tousart nasměroval balon na pravé straně kupředu k vápnu Unionu, před klec Železných poslal míč prudkým přízemním pasem Ishak Belfodil a TIMO BAUMGARTL si srazil merunu do vlastní klece, když situaci dobíhal a snažil se krýt soupeře na zadní tyči. Hertha tak srovnává na 1:1!
     
    51
    Po pravém křídle se cpal kupředu Peter Pekarík, jenž chytře zakopl o nohy již ležícího Nika Giesselmanna a sudí Jablonski píská faul.
     
    52
    Pěkný centr z pravé strany poslali hráči Herthy do vápna soupeře, na penaltě hlavičkoval Dedryck Boyata, ale Frederik Rönnow chytil míč směřující do středu jeho klece.
     
    53
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Jenže Union si bere vedení hodně rychle zpět! Niko Giesselmann si navedl míč na levé křídlo, odcentroval na malý čtverec Herthy a GRISCHA PRÖMEL poslal parádní hlavičkou balon k zadní tyči svatyně Staré dámy! Marcel Lotka se mohl jen ohlédnout a jít vyndat balon ze sítě! Železní vedou 2:1! Asistence: Niko Giesselmann.
     
    54
    Niko Giesselmann bude vracet míč do hry vhazováním na levém křídle. Sheraldo Becker však balon na kopačce dlouho neudržel.
     
    55
    Timo Baumgartl bude raději hrát dozadu na brankáře Frederika Rönnowa, jenž po levé straně zkusí vysunout Taiwa Awoniyho.
     
    56
    Lucas Tousart dostal přihrávku na pravou stranu, ale jeho centr z tohoto prostoru celkem bez potíží chytá do rukavic Frederik Rönnow.
     
    57
    Rani Khedira se snažil na ose hřiště projít kupředu, ale cestu mu zastoupila hned dvojice soupeřů a hráč Unionu tak pošle balon za sebe svým bekům.
     
    58
    Kupředu se nyní hnali fotbalisté Unionu, jenže Genki Haraguči nezachytil přihrávku na pravou stranu a balon tak má soupeř.
     
    59
    Maximilian Mittelstädt se prohnal po levém křídle a jeho centr sráží defenziva Železných na rohový kop.
     
    60
    Maximilian Mittelstädt se sám ujal zahrání rohového kopu z levé strany. Poslal míč na zadní tyč, jenže tam měla převahu defenziva Unionu.
     
    61
    Taiwo Awoniyi se dostal za záda Marca-Olivera Kempfa a obránce Herthy zatáhl za záchranou brzdu, když ho stáhl rukou k zemi. Dostává za to žlutou kartu.
     
    62
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází András Schäfer.
     
    63
    András Schäfer se ihned hnal za míčem, který však Marc-Oliver Kempf s přehledem vrátil brankáři Marcelu Lotkovi.
     
    63
    Maximilian Mittelstädt si na levém křídle nedokázal obhodit Tima Baumgartla a balon je v zámezí. Hertha bude vhazovat.
     
    64
    Maximilian Mittelstädt tentokrát centroval z levého křídla do šestnáctky Unionu, jenže defenziva Železných byla před svou klecí v dostatečném počtu.
     
    65
    Frederik Rönnow vykopl balon od své klece na pravou stranu hrací pochy. Jeho spoluhráči získali odražený míč, který mu o chvilku později zase vrátili.
     
    66
    Další žlutá karta pro hráče Herthy. Lucas Tousart zezadu podrazil kupředu pronikajícího Grischu Prömela a zblízka si prohlédne žlutý kartonek.
     
    67
    Sheraldo Becker zkusil z dobrých třiceti metrů střelu. Jeho rána z volného přímého kopu však nebyla dost důrazná, Marcel Lotka jeho pokus chytá do náruče.
     
    67
    Stará dáma nyní obehrává vápno Unionu. Maximilian Mittelstädt však nestihl potrestat chybu Christophera Trimmela, který špatně odehrál centr. Následně se stihl vrátit a pas Mittelstädta srazil na rohový kop.
     
    68
    Union šel do rychlého přečíslení tři na dva. Pas do strany na Andráse Schäfera byl však moc prudký. Železní získali alespoň rohový kop.
     
    69
    Union zahrál roh z pravé strany, defenziva Herthy však zvládla vysoký balon odhlavičkovat do bezpečí a nyní může hrát Lucas Tousart.
     
    70
    Železní se opět dostávají k bráně Herthy po levém křídle. Prudká průniková přihrávka Tima Baumgartla však skrz defenzivu Staré dámy neprošla.
     
    71
    Union se znovu cpal na ose hřiště k šestnáctce Herthy, András Schäfer však svou střelu poslal vysoko nad klec Marcela Lotky.
     
    72
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Niko Giesselmann, přichází Bastian Oczipka.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Dominique Heintz, přichází Julian Ryerson.
     
    73
    Hertha vhazuje merunu zpět do hry na pravé straně, míč bere do rukou Peter Pekarík, k němuž se mičuda během chvilky zase vrací.
     
    74
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Union zvyšuje na 3:1! SHERALDO BECKER dostal průnikovou přihrávku od Schäfera za obranu Herthy, svedl běžecký souboj s Dedryckem Boyatou, přes něhož nakonec poslal ránu na zadní tyč a jeho přízemní projektil zapadl přesně za háčky! Železní tak vedou již o dva góly! Asistence: András Schäfer.
     
    75
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Myziane Maolida, přichází Suat Serdar.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Santiago Ascacibar, přichází Jurgen Ekkelenkamp.
     
    76
    Herthě zbývá na vyrovnání už jen čtvrt hodina hry. Kupředu se musí vydat po pravé straně Linus Gechter, jenž má ale proti sobě dva soupeře.
     
    77
    Jurgen Ekkelenkamp se nyní neprotáhl na levém křídle kupředu, musí hrát zpět za sebe na Marca-Olivera Kempfa.
     
    78
    Stará dáma získala mičudu ve středu hrací plochy, kde však leží zraněný hráč Unionu, který se ale následně sám zvedá. Vypadá to, že Grischa Prömel bude schopen pokračovat.
     
    79
    Maximilian Mittelstädt nacentroval z levého křídla na pravou stranu šestnáctky Unionu, kde akci zakončil Peter Pekarík, jenž ale bránící hráče Unionu nepropálil.
     
    80
    Do dobré pozice se nyní dostal Ishak Belfodil, jehož přízemní ránu z pravé strany šestnáctky Herthy Frederik Rönnow chytá!
     
    81
    A Union už nikam nespěchá, Frederik Rönnow počkal, než k němu soupeři doběhnou a teprve potom sebral míč ze země rukavicemi.
     
    82
    Julian Ryerson hraje na pravé straně dozadu na Robina Knocheho, jenž mu balon zase vrací. Železní se už opravdu nemají kam hnát.
     
    83
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Sven Michel.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Andreas Voglsammer.
     
    84
    Christopher Trimmel vhazuje míč do hry na pravém křídle, Marc-Oliver Kempf ho ale okamžitě odkopává zase do zámezí.
     
    85
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Union přidává čtvrtý hřebíček do rakve Herthy! Timo Baumgartl poslal z půlící čáry dlouhý vysoký balon kupředu, který si na hranici velkého vápna skvěle zpracoval SVEN MICHEL, jenž parádní přízemní ranou poslal mičudu k pravé tyči, Marcel Lotka se natahoval marně. Železní vedou 4:1! Asistence: Timo Baumgartl.
     
    86
    Hertha sice ještě vyráží kupředu, ale o osudu utkání je už dávno rozhodnuto, což lze vyčíst také z výrazu nešťastného Felixe Magatha.
     
    87
    Centr z pravé strany do pokutového území Unionu bez větších problémů odvrací do bezpečí pozorný Timo Baumgartl.
     
    88
    Peter Pekarík má míč na pravé straně hrací plochy, po jeho kolmé přihrávce kupředu však může hrát jen Bastian Oczipka.
     
    89
    Ve středu hřiště byl nyní faulován Grischa Prömel, kterého podrazil Suat Serdar. Union tak má k dispozici volný přímý kop.
     
    90
    Dedryck Boyata drží balon na půlící čáře a ještě rozehrává doleva, kde bude moci hrát Maximilian Mittelstädt, jenž si staví míč.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Union tak poráží Herthu jednoznačně 4:1 a je právoplatným vládcem Berlína! Železní vedli po poločase 1:0. Stará dáma sice dokázala vyrovnat, když si Timo Baumgartl srazil míč do vlastní sítě, jenže to jen vyprovokovalo hostující tým ke gólové smršti. Svěřenci Urse Fischera pak svému protivníkovi zasadili během dvaatřiceti minut tři zásahy a po zásluze tak vítězí v ostře sledovaném derby a zapisují další tři body do boje o evropské poháry, kterým jsou nyní opravdu na dosah! To Herthě se zase trochu vzdálil sen o záchraně v Bundeslize a bude muset pořádně šlápnout do pedálů, chce-li mezi německou smetánkou setrvat i pro příští ročník.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:12. Střely mimo: 6:2. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:11.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:30:56)

    Petr Šatalík

    Branky: 50. Baumgartl (vla.) – 31. Haraguči (Becker), 53. Prömel (Giesselmann), 74. Becker (Schäfer), 85. Michel (Baumgartl)

    Karty:   14. Lotka (HER), 21. Jovetić (HER), 61. Kempf (HER), 66. Tousart (HER)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:12. Střely mimo: 6:2. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:11.
    Hertha BSC: Lotka – Gechter, Boyata (C), Kempf – Eitschberger (46. Dárdai), Tousart, Ascacibar (75. Ekkelenkamp), Pekarík – Darida (46. Mittelstädt) – Jovetić (20. Belfodil), Maolida (75. Serdar).
    Náhradníci: Christensen – Belfodil, Dárdai, Ekkelenkamp, Klünter, Lee Dong-jun, Mittelstädt, Richter, Serdar.

    Trenér: Felix Magath.

    1. FC Union Berlín: Rönnow – Baumgartl, Knoche, Heintz (72. Ryerson) – Trimmel (C), Haraguči (62. Schäfer), R. Khedira, Prömel, Giesselmann (72. Oczipka) – Becker (83. Michel), Awoniyi (83. Voglsammer).
    Náhradníci: Busk – Behrens, Michel, Oczipka, Möhwald, Öztunali, Ryerson, Voglsammer, Schäfer.

    Trenér: Urs Fischer.

    Rozhodčí: Sven Jablonski.
    bahis siteleri