Columbus – Anaheim 3:5 (kon.) | NY Rangers – Boston 1:3 (kon.) | Philadelphia – Chicago 1:4 (kon.)
Montreal – Florida 2:6 (kon.) | Carolina – Minnesota 5:2 (kon.) | Toronto – Winnipeg 4:1 (kon.)
Buffalo – NY Islanders 3:2 (po pr.) | St. Louis – Nashville 5:2 (kon.) | Edmonton – Tampa 5:3 (kon.)
Arizona – Washington 0:4 (kon.) | Vegas – Detroit 2:3 (kon.) | Seattle – New Jersey 4:3 (po pr.)
Los Angeles – Dallas 0:4 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
5:3 (2:0, 1:3, 2:0)
Tampa Bay Lightning
Pátek 20.01.2023, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    Alex Killorn dostal trest za hákování, čímž definitivně ukončil šanci Tampy na bodový zisk.
     
    59:02
    Stamkos našel Braydena Pointa, který zblízka neprotlačil puk za Campbella a to se pak nepodařilo ani Cirellimu!
     
    58:20
    Hosté opět bez brankáře!
    57:48 Zach HYMAN - 5:3
     
    57:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté inkasují do opuštěné branky! ZACH HYMAN se dostal k puku v obranném pásmu, předal ho Draisaitlovi a na pravé straně vyrazil dopředu. Jeho německý spoluhráč mu pak kotouč vrátil a Hyman už neměl od modré čáry velký problém s trefením prázdné klece – 5:3. Asistence: Leon Draisaitl.
     
    57:30
    Hráči Tampy získali buly v útočném pásmu. Vasilevskij už míří na střídačku!
     
    50:46
    Warren Foegele donutil svou aktivitou při napadání k faulu Nikitu Kučerova. Sám však dostává trest za nafilmovaný pád, což se fanouškům vůbec nelíbí. Na trestnou lavici usednou oba hráči a na přesilovce hostí 5 na 4 se nic měnit nebude.
     
    49:58
    Za sekání je vyloučen Jesse Puljujärvi. Početní výhoda pro hosty!
     
    46:57
    Dvě minuty za hákování vyfasoval hostující kapitán Steven Stamkos. Po reklamní přestávce nás čeká přesilovka Oilers.
     
    43:30
    Velké šance na obou stranách! Nejprve ujel hostující obraně Warren Foegele, který však netrefil branku. Hra se pak rychle otočila na druhou stranu a po nahrávce Pointa pálil z pravého kruhu do poloodkryté klece Nikita Kučerov. Campbell se v brankovišti roztáhl a puk skončil v jeho lapačce!
    42:10 Connor MCDAVID - 4:3
     
    42:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí strhávají vedení na svou stranu! CONNOR MCDAVID zase ukázal svou extratřídu! Na pravém křídle převzal puk a nabral rychlost. Objel Cirelliho, natlačil se před Vasilevského a našel mezírku mezi tělem a pravou rukou gólmana Bolts. Asistence: Darnell Nurse.
     
    40:00
    Ještě šance hostí v samotném závěru periody! Campbell vyrazil nahození Hedmana na pravý kruh, odkud Steven Stamkos z voleje těsně minul bližší tyčku! Pokud by skóroval, tak by zřejmě přišlo na řadu video. Řešilo by se, zda to stihl ještě před zazněním sirény.
     
    33:56
    Connor McDavid jel sám na Vasilevského, který dokázal nejproduktivnějšího hráče soutěže vychytat!
     
    32:27
    Tyson Barrie fauloval Anthonyho Cirelliho, který ale následný pád přihrál. Vyloučeni jsou tak oba hráči a hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
    32:03 Brayden POINT - 3:3
     
    32:03
    Tampa právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Hosté předvedli bleskovou kombinaci. Nikita Kučerov v útočném pásmu přenesl hru doleva na Victora Hedmana. Ten poslal před branku cílenou střílenou přihrávku, do níž vložil hokejku BRAYDEN POINT, jenž kotouč sklepl pod víko Campbellovy svatyně – 3:3. Asistence: Victor Hedman a Nikita Kučerov.
     
    30:40
    Connor McDavid to zkusil bekhendem z ostrého úhlu a málem uspěl. Trefil pravé rameno klečícího Vasilevského! Jít puk o centimetr výše, bylo by to pravděpodobně 4:2.
     
    29:06
    Dvě minuty za podrážení dostal Patrick Maroon. Domácí mají šanci odpovědět na gól Tampy.
    27:51 Steven STAMKOS - 3:2
     
    27:51
    Tampa právě vstřelila branku!
    Teď už hosté snižují! Oilers přišli o puk ve středním pásmu. Tam se k němu dostal Victor Hedman, jenž poslal dopředu Braydena Pointa. Ten zavezl do útočné třetiny a nahrál doleva STEVENOVI STAMKOSOVI, jehož další ránu z jedničky už Campbell zastavit nedokázal. Asistence: Brayden Point a Victor Hedman.
    23:08 Zach HYMAN - 3:1
     
    23:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí si berou zpátky dvoubrankový náskok! Warren Foegele přichystal gólovku ZACHOVI HYMANOVI, který z bezprostřední blízkosti na první pokus minul branku. Kotouč se však od zadního mantinelu odrazil zpátky na jeho hůl a napodruhé už forward Edmontonu uspěl – 3:1. Asistence: Warren Foegele.
    21:30 Brandon HAGEL - 2:1
     
    21:30
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je sníženo! Anthony Cirelli uvolnil Alexe Killorna, který jel sám na Campbella a trefil pravou tyčku. K odraženému kotouči se pak dostal BRANDON HAGEL. Brankář Campbell se položil na led a zdálo se, že předvede úžasný zákrok, ovšem puk mu nakonec projel pod tělem a skončil za brankovou čarou – 2:1. Asistence: Alex Killorn a Anthony Cirelli.
     
    20:03
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Klim Kostin – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Patrick Maroon – 5 min., bitka.
     
    20:03
    První třetinu ukončila bitka a tu druhou rvačka pro změnu startuje! Hned při buly se do sebe pouští zkušený hostující hráč Patrick Maroon a domácí mladík Klim Kostin!
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Darnell Nurse – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Corey Perry – 5 min., bitka.
     
    20:00
    Již po skončení třetiny tu máme bitku Darnella Nurseho s Coreyem Perrym! Hostující útočník dokázal zvítězit, svého soka ve středovém kruhu zápasnicky zalehl.
     
    17:44
    Evander Kane a Zach Bogosian dostali dvouminutové tresty za hrubost. Kane navíc obdržel dvojku navíc za podražení Kučerova. Lightning tak budou hrát přesilovku 5 na 4.
    17:44 Moment, který vyústil v nešťastné zranění ruky čárového rozhodčího.
     
    17:44
    Evander Kane a Nikita Kučerov se vzájemně kočkovali, což odnesl zraněním ruky čárový rozhodčí, který je odváděn na ošetřovnu! Hlavní sudí signalizovali oboustranné tresty za hrubost, ale ještě se jdou podívat na video...
    16:43 Leon DRAISAITL - 2:0
     
    16:43
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejářům stačilo na využití přesilovky 12 sekund! V levém rohu útočného pásma vybojoval puk Ryan Nugent-Hopkins. Ten ho posunul na Connora McDavida, jenž našel na pravém kruhu zcela osamoceného LEONA DRAISAITLA, který z první překonal přesouvajícího se Vasilevského – 2:0. Asistence: Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins.
     
    16:31
    Domácí budou hrát přesilovku. Patrick Maroon zahákoval Connora McDavida a vzápětí ho ještě krosčekoval. To neprošlo bez povšimnutí McDavidových spoluhráčů a tak přišla ještě šarvátka. Za tu se už vylučovat nebude, trest navíc nepřijde ani na Maroonův krosček.
     
    15:11
    Konečně také příležitosti hostí! Brayden Point nejprve dojel až mezi kruhy a vypálil švihem přes obránce. Campbell zasáhl pravým betonem. Akce Bolts pak pokračovala, pro změnu z pravého kruhu střílel Nikita Kučerov. Opět tam byl zákryt bránícího hráče, Campbell však dokázal zakročit a volný kotouč zalehnout.
     
    09:27
    Leon Draisaitl přenechal v útočném pásmu puk Connorovi McDavidovi. Ten zajel za branku, rychle ji obkroužil a chtěl zasunout kotouč za brankovou čáru. Vasilevskij se přesunul dostatečně rychle a zastavil akci kapitána Edmontonu levým betonem!
     
    07:41
    Domácí jsou při chuti! Darnell Nurse mohl navýšit skóre ranou, která mířila do levého horního růžku svatyně Tampy, Vasilevskij však kotouč zastavil parádním semaforem!
    06:13 Ryan MCLEOD - 1:0
     
    06:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Vincent Desharnais vystřelil od modré čáry a letící puk tečoval mimo dosah Vasilevského RYAN MCLEOD. Asistence: Vincent Desharnais a Derek Ryan.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 7. R. McLeod (Desharnais, Ryan), 17. Draisaitl (McDavid, Nugent-Hopkins), 24. Hyman (Foegele), 43. McDavid (Nurse), 58. Hyman (Draisaitl) – 22. Hagel (Killorn, Cirelli), 28. Stamkos (Point, Hedman), 33. Point (Hedman, Kučerov)


    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse (A), Barrie, Kulak, Bouchard, Broberg, Desharnais – Hyman, McDavid (C), Draisaitl – Puljujärvi, Nugent-Hopkins (A), Kostin – Foegele, R. McLeod, E. Kane – Ryan, Holloway.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Bogosian, Hedman (A), Černák, Cole, H. Fleury, Sergačjov – Kučerov (A), Point, Hagel – Killorn, Stamkos (C), Cirelli – Maroon, Paul, Colton – Perry, Bellemare, Naměstnikov.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Hebert, Beach – Toomey, Mills

    Diváci: 17 742
    bahis siteleri