Bologna – Empoli 3:0 (kon.) | Udinese – Janov 2:2 (kon.) | Atalanta BC – Juventus 0:0 (kon.)
AS Řím – Frosinone 2:0 (kon.)
konec
Bologna FC
3:0 (1:0)
Empoli FC
Neděle 01.10.2023, 12:30 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Italská Serie A • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Empoli FC

    Hostující Empoli zatím prožívá velmi nepovedený ročník nejvyšší italské soutěže. V šesti duelech získalo jen tři body a krčí se na předposlední devatenácté pozici. Hůře je na tom jen poslední Cagliari, které má o bod méně. Jediné body přitom Empoli získalo v posledním kole na domácí půdě díky vítězství 1:0 nad Salernitanou. Předtím nestačilo na Inter Milán, schytalo sedm branek od AS Řím nebo prohrálo s Monzou. Ani dnes nejde do zápasu v roli favorita.
     
    Bologna FC

    Domácí Bologna je na tom o něco lépe. Po šesti odehraných kolech má na kontě sedm bodů a drží dvanáctou pozici. V případě vítězství se dnes může posunout do horní poloviny Serie A. Zajímavé je, že v jejích duelech mnoho branek nepadá. Bologna se prosadila jen třikrát a sama inkasovala pouze čtyři branky. Poslední tři duely navíc skončily bezbrankovou remízou. Naposledy se Bologna tímto výsledkem rozešla ve čtvrtek s Monzou.
     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Skorupski – Corazza, Beukema, Calafiori, Kristiansen – Moro, Freuler – Orsolini, Ferguson, Ndoye – Zirkzee.
    Náhradníci: Gasperini, Ravaglia – Aebischer, Bonifazi, De Silvestri, el-Azúzí, Fabbian, Lykogiannis, Karlsson, van Hooijdonk, Urbanski.

    Empoli FC: Beriša – Ebuehi, Walukiewicz, Luperto, Cacace – Marin, Ranocchia, Máleh – Baldanzi – Caputo, Cambiaghi.
    Náhradníci: Perisan, Štubljar – S. Bastoni, Cancellieri, Destro, Fazzini, Grassi, Guarino, Gyasi, Ismajli, Kovalenko, Špendi.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát v červenomodrém, zatímco Empoli oblékne modrou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Bologna chce potvrdit výbornou formu na domácí půdě a dokráčet si pro tři body.
     
    2
    Joshua Zirkzee se hnal za prvním nákopem za obranu soupeře, nicméně pro skákavý míč si bez problémů dokráčel hostující brankář.
     
    3
    Stopeři Empoli kombinují s míčem na vlastní polovině. Tyronne Ebuehi chtěl následně rozběhnout útok po pravém křídle, nicméně nepřihrál přesně.
     
    4
    Tommaso Corazza si pomohl přihrávkou na stopery. Empoli hned v úvodních minutách utkání napadá rozehrávku Bologni hodně vysoko.
     
    5
    Hostující celek rozehrával první rohový kop dnešního souboje. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde byl Luperto, ale Łukasz Skorupski předvedl skvostný zákrok!
     
    6
    Také domácí celek se nyní odhodlal k útočnému výpadu. Po centru z pravé strany hrozil Lewis Ferguson, jenže placírkou trefil prvního soupeře.
     
    7
    Júsuf Máleh si splnil své defenzivní povinnosti, pohlídal si náběh aktivního soupeře a dokázal míč odhlavičkovat mimo nebezpečné území.
     
    8
    Hosté znovu pronikli do pokutového území a málem ohrozili domácí svatyni. Francesco Caputo dokázal vypálit levačkou, ale obrana jeho ránu srazila na roh.
     
    9
    S následným rohovým kopem si defenziva domácího celku hravě poradila. Nejvýše ze všech ve vápně vyskočil Riccardo Calafiori, který míč odhlavičkoval.
     
    10
    Riccardo Orsolini si posunul míč kolem statického Cacaceho, který jej šlapákem poslal k zemi. Rozehrávat budou fotbalisté domácího mužstva.
     
    11
    Domácí nakonec poslali do pokutového území vysoký centr, jenže hostující brankář Etrit Beriša si míč pohlídal a stáhl jej do rukavic.
     
    12
    Znovu se hosté dostali do zakončení, jenže Baldanzi zkoušel štěstí z velké vzdálenosti a trefil jen prvního hráče v domácím dresu.
     
    13
    Joshua Zirkzee potáhl míč do pokutového území, jenže přihrávkou na Orsoliniho spoluhráče vyhnal mimo ideální střeleckou pozici.
     
    14
    Riccardo Calafiori nakopl míč na polovinu soupeře, nicméně nikdo v červenomodrém dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    15
    Joshua Zirkzee se hnal za centrem z pravé strany, jenže nedokázal míč ideálně převzít. Defenziva Empoli míč následně odkopla mimo nebezpečí.
     
    16
    Domácí celek zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, nicméně nikdo v dresu domácího mužstva se do zakončení neprobil.
     
    17
    Joshua Zirkzee si skvěle pokryl míč tělem a jeden ze soupeřů jej poslal k zemi. Domácí budou pokračovat v kombinaci s míčem na kopačkách.
     
    18
    Bologna zahrávala další přímý kop, jenže ani po další standardní situaci soupeře ohrozit nedokázala.
     
    19
    Bologna pro změnu podnikla útok do otevřené defenzivy soupeře. Orsolini číhal ve vápně na přihrávku z pravé strany, jenže mu nevyšlo zpracování.
     
    20
    Joshua Zirkzee si naběhl na prudký centr z pravé strany a z voleje se položil do balónu. Jeho dělovka se však vznesla vysoko nad břevno.
     
    21
    Obrovská šance domácích! Dan Ndoye šel sám na brankáře, zvolil zakončení levou nohou, jenže Etrit Beriša vytáhl fantastický zákrok!
     
    22
    Dan Ndoye následně rozehrál i rohový kop, jenže jeho pobídka směřující k přední tyči našla jen prvního obránce v modrém dresu Empoli.
     
    22
    Bologna právě vstřelila branku! Domácí celek se dostává do vedení! Bologna přetavila svou aktivitu z posledních minut v úvodní branku dnešního souboje. RICCARDO ORSOLINI si patičkou přizvedl míč do běhu, prošel do vápna, kde obešel obránce a tvrdou ránou rozvlnil síť!
    22. Riccardo ORSOLINI - 1:0
     
    24
    Na stadionu po předchozím zásahu domácího celku panuje parádní atmosféra. Příznivci Bologni ženou své oblíbence vpřed hlasitým skandováním.
     
    25
    Empoli mohlo bleskově odpovědět! Skvělým prvním dotekem si míč připravil Júsuf Máleh, který střelou mezi nohami obránce orazítkoval tyč!
     
    26
    Bologna uklidnila hru kombinací v zadních řadách. Domácí fotbalisté se však musí potýkat s vysokým presinkem ze strany Empoli.
     
    27
    Hosté kombinovali na levé straně, nicméně jejich akce skončila nepřesnou přihrávkou na polovinu soupeře. Domácí přidali na důrazu.
     
    28
    Rozhodčí nařídil krátkou osvěžovací přestávku.
     
    30
    Po krátkém přerušení se znovu pokračuje ve hře. Empoli rozehrávalo na vlastní polovině, nicméně na míči se hráči v modrém dlouho neudrželi.
     
    32
    Empoli se sice dostalo na polovinu soupeře, jenže ofenzivní snažení hostů zmařila nepřesná přihrávka za obranu.
     
    33
    Hostující celek se dral vpřed, nicméně nákop za obranu si pohlídal domácí brankář Skorupski. Bologna se nyní nikam nežene.
     
    34
    Riccardo Calafiori přenesl hru nákopem na pravou stranu hřiště, nicméně tam neměl volného spoluhráče. Skvěle hrající Orsolini míč udržel v souboji.
     
    35
    Bologna kombinuje s míčem v zadních řadách. Do rozehrávky domácího celku se musel zapojit také brankář Skorupski, jehož nákop byl nepřesný.
     
    36
    Nikola Moro přidal na důrazu v souboji u postranní čáry, nicméně obránce hostujícího celku míč stačil odehrát vpřed. Empoli chce v závěru poločasu vyrovnat.
     
    37
    Sebastiano Luperto natáhl ke střele ze střední vzdálenosti, nicméně Freuler proti němu výborně vystoupil a srazil jeho projektil mimo nebezpečné území.
     
    38
    Hosté sice dopravili míč do sítě, jenže praporek asistenta rozhodčího okamžitě vyletěl nad hlavu. Ofsajd!
     
    39
    Joshua Zirkzee byl pozdě v souboji u pravé postranní čáry a trefil hráče Empoli šlapákem. Sudí odpískal nedovolený zákrok, nicméně žlutou kartu neudělil.
     
    40
    Žlutá karta pro tým Empoli FC (Sebastian Walukiewicz).
     
    41
    Victor Kristiansen byl pozdě u odraženého míče na polovině hřiště. Hosté mohli vyrazit do protiútoku, nicméně se zbrzdili nepřesnou přihrávkou.
     
    42
    Sebastian Walukiewicz si netroufl na individuální postup a raději se zastavil těsně za středovou čárou. Empoli kombinuje hodně kostrbatě.
     
    43
    Až nyní se hosté po delší době dostali k odcentrování, jenže Łukasz Skorupski nepovedený centr přečetl a dokráčel si pro míč.
     
    44
    Nikola Moro bez problémů odehrál míč ven z vlastního pokutového území. Empoli v závěru prvního poločasu zvýšilo aktivitu, ale zatím to nenese ovoce.
     
    45
    Žlutá karta pro tým Bologna FC (Tommaso Corazza).
     
    45+1
    Domácí mohli v závěru poločasu odskočit do dvoubrankového vedení! Dan Ndoye potáhl v brejku míč prakticky přes celé hřiště, předložil jej před branku Zirkzeemu, jenže hostující brankář vytáhl skvělý zákrok!
    45+1. Zirkzee ve vyložené šanci
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    45+2
    Empoli rozehrálo do kombinace na vlastní polovině. NIkdo z hráčů hostujícího celku se nyní netlačí vpřed. Bologna ale ukázala, že bude chtít spoléhat na protiútoky.
     
    45+3
    Tommaso Baldanzi operoval s míčem na pravé straně hřiště, jenže ihned se u něj zjevil obránce, který mu zamezil v postupu směrem vpřed.
     
    45+4
    Žlutá karta pro tým Empoli FC (Filippo Ranocchia).
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího celku! V 5. minutě ale mohlo udeřit Empoli, jenže Lupertovu hlavičku domácí brankář zneškodnil. Ve 21. minutě hrozil Ndoye, ale Beriša vytáhl první skvělý zákrok. O chvíli později ale poslal domácí do vedení po krásné individuální akci Riccardo Orsolini. Ve 38. minutě se radovali i hosté, jenže gól nemohl platit pro ofsajd. V úvodu nastavení mohla Bologna navýšit vedení, jenže Zirkzee po skvělém průniku Ndoyeho nechal vyniknout brankáře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nesáhl ke střídání.
     
    47
    Łukasz Skorupski se hned v úvodu druhého poločasu musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Polský brankář pod tlakem míč raději odkopl.
     
    48
    Empoli zahrávalo přímý kop na polovině soupeře. Răzvan Marin odcentroval na hranici velkého vápna, jenže důraznější byli domácí obránci.
     
    49
    Nicolò Cambiaghi zůstává po jednom ze soubojů ležet v nefotbalové poloze. Sudí viděl nedovolený zákrok, a proto mají hosté další přímý kop.
     
    50
    Empoli vstoupilo do druhého poločasu mnohem aktivněji. Hostující celek se dostal vpřed, jenže další centr z levého křídla zablokoval obránce.
     
    51
    Liberato Cacace napadal rozehrávku domácích obránců, jenže ti si dali pozor a odehráli míč mimo nebezpečné území.
     
    52
    Riccardo Orsolini levou nohou z voleje odpálil míč z vlastní poloviny na polovinu soupeře. Defenziva Empoli balón získala a může rozjet nový útok.
     
    53
    Empoli zahrávalo další rohový kop. Centrovaný míč se snesl k úplně osamocenému Caputovi, který zakončil placírkou, ale jeho ránu mířící pod břevno vytáhl Skorupski nad břevno!
    53. Caputova šance po rohovém kopu
     
    54
    Remo Freuler si výborně pokryl míč tělem v souboji na vlastní polovině a Răzvan Marin jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    55
    Na opačné straně si míč do střelecké pozice navedl Joshua Zirkzee, jehož dělovku nártem zablokoval obránce v dresu Empoli.
     
    55
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Nikola Moro, přichází Usáma el-Azúzí.
     
    56
    Lewis Ferguson byl po nebezpečném centru z pravé strany sám u vzdálenější tyče, jenže asistent rozhodčího odmával ofsajd.
     
    57
    Usáma el-Azúzí v souboji na vlastní polovině zbytečně dohrál jednoho ze soupeřů a může být rád, že si nevysloužil žlutou kartu.
     
    58
    Empoli zahrávalo další rohový kop. Do zakončení se pro změnu dostal Sebastian Walukiewicz, nicméně jeho slabé zakončení si domácí brankář pohlídal.
     
    59
    Žlutá karta pro tým Bologna FC (Usáma el-Azúzí).
     
    60
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Nicolò Cambiaghi, přichází Matteo Cancellieri,
    ze hřiště odchází Filippo Ranocchia, přichází Jacopo Fazzini.
     
    61
    Joshua Zirkzee chyboval při rozehrávce u vlastního pokutového území, nicméně hosté se na pravém křídle sami zahnali do autu. Rozehrávat bude Skorupski.
     
    62
    Na opačné straně hřiště pálil po rychlém protiútoku Lewis Ferguson, jenže jeho pokus v pádu prosvištěl vysoko nad břevnem soupeřovy branky.
     
    63
    Joshua Zirkzee se výborně vrátil na vlastní polovinu, kde vypomohl spoluhráčům z defenzivy k zisku míče. Bologna bude rozehrávat od branky.
     
    64
    Francesco Caputo sice dostal dobrou přihrávku do běhu, nicméně domácí stoper si jeho pohyb pohlídal a pomohl si malou domů.
     
    65
    Matteo Cancellieri rozběhl zajímavý útok hostujícího celku, který zakončil zajímavým centrem stáčejícím se do branky. Skorupski míč přizvedl nad břevno.
     
    66
    Bologna má po změně stran obrovský problém udržet míč na svých kopačkách. Naopak hráči Empoli hýří aktivitou a tlačí se do útoku.
     
    67
    Bologna mohla přidat druhou branku! Ve vyložené šanci se zjevil dosud jediný úspěšný střelec Riccardo Orsolini, ale svůj gólový účet nerozšířil!
     
    67
    Bologna právě vstřelila branku! Domácí celek ale o malou chvíli později druhou branku skutečně přidává! Právě RICCARDO ORSOLINI dostal přihrávku na pravou stranu velkého vápna a placírkou obstřelil brankáře Empoli!
    67. Riccardo ORSOLINI - 2:0
     
    69
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Tommaso Corazza, přichází Lorenzo De Silvestri,
    ze hřiště odchází Remo Freuler, přichází Michel Aebischer.
     
    70
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Liberato Cacace, přichází Simone Bastoni,
    ze hřiště odchází Tommaso Baldanzi, přichází Mattia Destro.
     
    71
    Lewis Ferguson se po rohovém kopu dostal do zakončení hlavou, jenže jeho pokus směřoval jen do rukavic pozorného brankáře.
     
    72
    Na opačnou stranu sprintoval po pravé straně hřiště Caputo, jenže ve vápně měl osamoceného spoluhráče proti přesile čtyř domácích obránců.
     
    73
    Jeden z hráčů Empoli si při přechodu na polovinu soupeře pomohl při převzetí míče rukou, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího.
     
    74
    Riccardo Orsolini je po vstřelení dvou branek pořádně nabuzený, nicméně tentokrát si ukousl příliš velké sousto. Hosté mohou otočit směr hry.
     
    75
    Dan Ndoye dostal přihrávku do běhu, jenže Luperto u něj byl hodně blízko a nedovolil domácímu hráči nabrat rychlost.
     
    76
    Ani po dalším rohovém kopu se Empoli k ohrožení domácí branky nedostalo. Hlavní rozhodčí navíc v pokutovém území odhalil útočný faul.
     
    77
    I po změně stran nařídil rozhodčí přestávku k osvěžení.
     
    79
    Ebuehi se výborně stáhl k soupeři, natlačil se před něj tělem a nechal se faulovat. Empoli už musí vrhnout všechny síly do útoku.
     
    80
    Také na opačné straně hrací plochy sudí odhalil nedovolený zákrok. Ze strany Empoli je projev směrem vpřed po druhé inkasované brance poněkud křečovitý.
     
    81
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Francesco Caputo, přichází Stiven Špendi.
     
    82
    Žlutá karta pro tým Empoli FC (Matteo Cancellieri).
     
    83
    Júsuf Máleh si skvěle zasekl míč kolem soupeře a vnějším nártem jej poslal vpřed. Sudí nakonec odhalil nedovolený zákrok jednoho z hráčů Empoli.
     
    84
    Bologna měla k dispozici přímý kop z pravé strany hřiště. Nepovedený Orsoliniho centr skončil na hlavě dobře postaveného Fazziniho.
     
    85
    Lewis Ferguson mohl z pravé strany postupovat směrem do otevřené obrany Empoli, jenže neměl rychlost a raději se rozhodl podržet míč.
     
    86
    Simone Bastoni se po levé straně tlačil vpřed, nicméně podle rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    87
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Dan Ndoye, přichází Sydney van Hooijdonk,
    ze hřiště odchází Joshua Zirkzee, přichází Babis Lykogiannis.
     
    88
    Babis Lykogiannis se ihned po svém příchodu na trávník dostal do zakončení, jenže jeho ránu Beriša bez problémů udržel v rukavicích.
     
    89
    Răzvan Marin vyslal do pokutového území zajímavý centr, jenže na malém vápně kraloval výborně hrající Victor Kristiansen.
     
    90
    Bologna v závěru utkání s přehledem kontroluje dvoubrankové vedení. Nikdo z hráčů Empoli se prakticky nedostává do zakončení.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 7 minut.
     
    90+2
    Domácí brankář Skorupski nyní rozhodně nespěchal s rozehrávkou. Jeho následný nákop skončil u soupeře.
     
    90+3
    Bologna právě vstřelila branku! Domácí celek přidává třetí branku a potvzuje dnešní triumf! RICCARDO ORSOLINI si naběhl na přihrávku z pravé strany a krásným zakončením placírkou završil hattrick!
    90+3. Riccardo ORSOLINI - 3:0
     
    90+5
    Na stadionu panuje fantastická atmosféra. Domácí příznivci si užívají galapředstavení Orsoliniho.
     
    90+6
    Skorupski si zakřičel na obránce, aby mu pustil prudkou a nepřesnou přihrávku soupeře. Domácí už čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bologna zvládla domácí duel s Empoli a vítězí 3:0. Domácí celek navíc už čtvrté utkání v řadě neinkasoval! V 5. minutě ale mohlo udeřit Empoli, jenže Lupertovu hlavičku domácí brankář zneškodnil. Ve 21. minutě hrozil Ndoye, ale Beriša vytáhl první skvělý zákrok. O chvíli později ale poslal domácí do vedení po krásné individuální akci Riccardo Orsolini. Ve 38. minutě se radovali i hosté, jenže gól nemohl platit pro ofsajd. V úvodu nastavení mohla Bologna navýšit vedení, jenže Zirkzee po skvělém průniku Ndoyeho nechal vyniknout brankáře. Po změně stran bylo Empoli aktivnější, jenže své náznaky nepřetavilo ve vyrovnávací branku. Naopak v 67. minutě podruhé udeřil Riccardo Orsolini. Od té doby už Bologna na hřišti kralovala. V nastavení navíc skvěle hrající Riccardo Orsolini dovršil hattrick.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:16. (14:42:21)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 22. Orsolini (Zirkzee), 67. Orsolini (Ferguson), 90+3. Orsolini (el-Azúzí)

    Karty:   45. Corazza (BLG), 59. el-Azúzí (BLG) – 10. Cacace (EMP), 40. Walukiewicz (EMP), 45+4. Ranocchia (EMP), 82. Cancellieri (EMP)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:16.
    Bologna FC: Skorupski – Corazza (69. De Silvestri), Beukema, Calafiori, Kristiansen – Moro (55. el-Azúzí), Freuler (69. Aebischer) – Orsolini, Ferguson, Ndoye (87. van Hooijdonk) – Zirkzee (87. Lykogiannis).
    Náhradníci: Gasperini, Ravaglia – Bonifazi, Fabbian, Karlsson, Urbanski.

    Empoli FC: Beriša – Ebuehi, Walukiewicz, Luperto, Cacace (70. S. Bastoni) – Marin, Ranocchia (60. Fazzini), Máleh – Baldanzi (70. Destro) – Caputo (81. Špendi), Cambiaghi (60. Cancellieri).
    Náhradníci: Perisan, Štubljar – Grassi, Guarino, Gyasi, Ismajli, Kovalenko.

    Rozhodčí: Maresca – Palermo, Margani
    bahis siteleri