Troyes – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Ajaccio – Toulouse 2:3 (kon.) | Évian TG – Remeš 2:2 (kon.)
Bordeaux – Lorient 1:1 (kon.) | Rennes – Nancy 0:2 (kon.) | Valenciennes – Bastia 3:4 (kon.)
konec
Valenciennes FC
3:4 (2:1)
SC Bastia
Sobota 30.03.2013, 20:00 • Stade du Hainaut • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Valenciennes právě vstřelilo branku!

    Tak se ještě domácí dočkali alespoň korigující branky. GREGORY PUJOL se dokázal dostat k odraženému míči a tvrdou pumelicí z blízkosti rozvlnil před závěrem utkání síť hostující branky.
     
    90
    Bastia právě vstřelila branku!

    FLORIAN THAUVIN proběhl snad půlku hřiště s míčem na noze a přes rozhozenou obranu se dokázal dostat až před brankáře Penneteaua, který se mu sice snažil vyběhnutím zmenšit střelecký úhel, ale hostující hráč si s ním poradil a střelou do dolního rohu branky ho překonal.
     
    84
    Bastia právě vstřelila branku!

    Nyní již se mohou hosté radovat. FLORIAN THAUVIN se trefil přesně do horního rohu branky, kde se míč odrazil od břevna jen těsně za brankovou čáru a následně ven. Rozhodčí ale situaci dobře viděl, a tak uznal branku.
     
    83
    Bastia bude zahrávat pokutový kop. Za jaký nedovolený zákrok, to mi ale není známo.
     
    82
    Trenér Bastii vidí, že to asi dál nepůjde a střídá. Zraněného střelce dnešních dvou branek Maoulidu střídá na posledních přibližně deset minut Ilan.
     
    71
    Změna také u domácích. Odchází švédský legionář Melikson, nahradí ho Nguette.
     
    71
    Druhá změna u hostů. Odehráno má již dnes Harek, přichází Thauvin.
     
    63
    První střídání u Valenciennes. Odchází nejspíše zraněný Isimat-Mirin, nahrazuje ho Rose.
     
    62
    Brankář Penneteau teď po rychlé rozehrané standardní situaci hostů musel z branky ven proti Harekovi, který se na něj řítil ze strany. Následně záložník hostů zkoušel najít před brankou některého ze spoluhráčů, který by zakončoval do prázdné branky, ale našel pouze Isimata-Mirina, který balón odpálil do bezpečí.
     
    49
    Bastia právě vstřelila branku!

    A je srovnáno! Staré známe, nedáš, dostaneš se znovu potvrdilo. Na druhé straně se po krásném centru do šestnáctky přesně na hlavu nabíhajícího TOIFILOUA MAOULIDY, který přesnou hlavičkou do horní části branky překonal brankáře Penneteaua.
     
    47
    Tak to byla parádní samostatná akce Bonga, který proběhl snad půlku hřišti až k vápnu, kde se zbavil obránce a vystřelil. Jeho dělovku musel dalším skvělým zákrokem zlikvidovat brankář Landreau.
     
    45+1
    Danic tvrdě vypálil z voleje zpoza šestnáctky a brankář Landreau musel předvést skvělý zákrok, aby jeho dělovku k tyči vytěsnil!
     
    36
    Isimat-Mirin nedovoleně zatáhl za dres Modesteho a poslal ho tak k zemi. Sudí bez váhání vytahuje žlutou kartu.
     
    32
    Sánchez si v souboji pomohl loktem a od sudího uviděl žlutou kartu za tento svůj prohřešek proti pravidlům.
     
    30
    Valenciennes právě vstřelilo branku!

    GAEL DANIC se jako obvykle nemýlil a přesnou střelou do protipohybu gólmana poslal svůj tým znovu do vedení!
     
    29
    Následně ale akce pokračovala a stoper Mary zahrál míč rukou ve vápně. Následuje pokutový kop pro Valenciennes.
     
    27
    A Bastia se mohla dostat do vedení! Centr od rohového praporku našel přesně Modesteho, který z voleje vypálil. Brankář Penneteau musel vytasit fantastický zákrok, aby jeho střelu pod břevno vytáhl nad branku!
     
    24
    Brankář Penneteau vyběhl daleko mimo své pokutové území, a protože byl pomalejší než hostující forward, tak ho musel nemilosrdně zfaulovat, za což od sudího uviděl žlutou kartu.
     
    21
    Bastia právě vstřelila branku!

    Hosté se nečekaně dočkávají vyrovnání po ojedinělém protiútoku. Harek našel milimetrovou přihrávkou přesně rozběhnutého TOIFILOUA MAOULIDU, který předběhl stopera Angouu a následně přesnou střelou do horního rohu branky překonal domácíh gólmana.
     
    19
    A je tu střídání u Bastii. Trenér hostů reaguje na velký tlak domácích. Odchází stoper Marchal, nahradí ho Mary.
     
    16
    Bastia se po delší chvíli zmocnila míče a byla z toho hned šance. Po centr ze strany hlavičkoval z blízkosti Maoulida. Brankář Penneteau ale skvěle zareagoval a jeho hlavičku mířící pod břevno chytil.
     
    13
    Yatabaré předvedl velmi hrubý zákrok na mladého stopera Isimata-Mirina, který se jen těžce zvedá z trávníku. Sudí za tento zákrok vytahuje záložníkovi hostů žlutou kartu.
     
    12
    A mohlo to být již 0:2! Materův krásný centr na zadní tyč našel přesně Pujola, který ve vyložené šanci poslal míč hlavou na branku, kde se ale vyznamenal gólman Landreau, který jeho pokus konečky prstů vytěsnil nad břevno!
     
    9
    Valenciennes právě vstřelilo branku!

    Valenciennes se ujímají vedení po první střele na branku! Danič nacentroval míč přesně na místo, kam si nabíhal nestřežený RÉMI GOMIS, který střelou do protipohybu brankáře otevírá gólový účet dnešního utkání a posílá svůj tým do vedení.

    Dominik Rejthar

    Branky: 9. Gomis, 30. Danic (pen.), 90+5. Pujol – 21. Maoulida, 49. Maoulida, 84. Thauvin, 90. Thauvin

    Karty:   24. Penneteau (VLN), 32. Sánchez (VLN), 36. Isimat-Mirin (VLN) – 13. Yatabaré (BSA)


    Valenciennes FC: Penneteau – Mater, Isimat-Mirin (63. Rose), Angoua, Bong – Sánchez, Gomis – Dossevi, Melikson (71. Nguette), Danic – Pujol
    SC Bastia: Landreau – Cioni, Marchal (19. Mary), Choplin, Harek (71. Thauvin) – Yatabaré, Faty – Beauvue, Maoulida (82. Ilan), Palmieri – Modeste

    Rozhodčí: Bastien – Bremont, Mercier
    bahis siteleri