Troyes – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Ajaccio – Toulouse 2:3 (kon.) | Évian TG – Remeš 2:2 (kon.)
Bordeaux – Lorient 1:1 (kon.) | Rennes – Nancy 0:2 (kon.) | Valenciennes – Bastia 3:4 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
1:1 (0:1)
FC Lorient
Sobota 30.03.2013, 20:00 • Stade Chaban Delmas, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    Utkání končí na Stade Chaban Delmas dělbou bodů za remízu 1:1. Skoro po celý duel byl aktivnější domácí Girondins Bordeaux, jenže z velké převahy vzešla pouze jedna branka, která stačí jen na bod. Lorient ukázal své schopnosti ve druhé polovině prvního poločasu, ve které byl lepším celkem a šel také do vedení. Centr Barthelmeho proměnil v první branku Aliadiére. Po změně stran už hrál jenom jeden tým, ten domácí, ale jak již jsem poznamenal, tak to stačilo jen na jednu trefu. Tu přidal po chybě Audard, kterému míč vypadl z rukavic pohotový Obraniak. (21:52:21)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Dlouhý nákop na Diabatého končí pro domácí hráče neúspěšně. Dlouhán Bordeaux je chycen v ofsajdu.
     
    90+1
    Nastavovat se ve druhém poločase budou dvě minuty.
     
    90
    Trémoulinasův centr z levého křídla odvrací ve vzduchu jistý Ecuele-Manga. Bordeaux přesto zůstává u míče a snaží se o úplný obrat.
     
    89
    Carrasso po dobré práci Trémoulinase rychle nakopává vpřed, jenže míč končí pouze na kopačkách hostujícího stopera Koného.
     
    87
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Až osmnáctá střela domácích přináší v samém závěru vyrovnání! Centr z pravé strany v podání Fauberta brankář Audard po kolizi s vlastním spoluhráčem pouze vyrazil pro LUDOVICA OBRANIAKA, který pohotově doráží do odkryté klece, 1:1!
     
    87
    Dlouhý míč Saného se odrazil na pravou stranu na Mariana, který ve vápně sice našel hlavu dlouhána Diabatého, jenže ten pálí nad!
     
    85
    Nadějný výpad hostů po levé straně zastavil Mariano ostrým faulem na Corgneta, ale hra pokračovala. Na pravém křídle míč Autret nevypálil, ale ještě vrátil do vápna, kde však Plašil odkopává. Domácí obránce Mariano vidí žlutou kartu.
     
    84
    Domácí tým už neví kudy na Lorient, a tak se uchyluje k taktice dlouhých míčů na Diabatého. Ty však zatím sbírá dvojice Koné-Ecuele-Manga celkem jistě.
     
    82
    Diabaté dvakrát v akci, ale ani v jednom případě se z vyrovnání neraduje. Nejprve si našel centr od Sertice, ale poslal jej hlavou pouze do Audarda. A poté dlouhý míč nestačil odehrát před Ecuele-Mangou.
     
    80
    7:1 na rohy vede domácí Girondins, jenže vyrovnání se ani teď nedočkal. Lorient získal míč na levé straně, ze které podnikl rychlý výpad, který však Autret posílá z pravého křídla mimo Carrassovu branku.
     
    79
    Na druhé straně to vypadalo pro Lorient nadějně po centru z levé strany, kdy se za obranou Bordeaux zjevil Autret. Akci hostů ale končí hvizd sudího Lannoy, který signalizuje ofsajd.
     
    78
    Gregory Sertic vidí žlutou kartu.
     
    77
    Velká šance domácích! Dlouhý nákop Carrassa propadl až do vápna, kde možná fauloval Audard Fauberta, ale hra pokračovala a do odkryté branky zkoušel lobem zamířit Obraniak. Jeho plachtící projektil končí těsně vedle!
     
    76
    Jakoby chtěl Aliadiére ihned oplácet, tak v následující akci fauluje ve vzduchu rukou Planuse, ale nic vážného z toho není.
     
    75
    Planus na levé straně ve skluzu ostře fauluje zatím jediného střelce utkání Aliadierého, který si musí vyžádat lékařské ošetření, jenže sudí Lannoy kartu nevytahuje.
     
    73
    Girondins střídá. Julien Faubert na hřišti nahrazuje Maurice-Belaye.
     
    71
    Tentokrát už to vypadalo s domácími nadějněji! Sertic našel pěknou nahrávkou za obranou Lorientu opět Diabatého, který zkoušel Audarda přehodit, jenže z hranice pokutového vápna pálí pouze do jeho rukavic!

    Martin Mišovec

    Branky: 87. Obraniak – 43. Aliadiére

    Karty:   32. Diabaté (BOR), 78. Sertic (BOR), 85. Mariano (BOR) – 19. Corgnet (LOR), 57. Barthelme (LOR)


    Girondins Bordeaux: (4-2-3-1) Carrasso – Mariano, Sané, Planus, Trémoulinas – Sertic, Plašil – Saivet, Obraniak, Maurice-Belay (73. Faubert) – Diabaté.

    Trenér: Francis Gillot

    FC Lorient: (4-4-2) Audard – Gassama, Koné, Ecuele-Manga, Barthelme – Corgnet, Bourrilon, Abu, Jouffre (69. Autret) – Monnet-Paquet, Aliadiére.

    Trenér: Christian Gourcuff

    Rozhodčí: Stéphane Lannoy – Eric Dansault, Frédéric Cano
    bahis siteleri