Skalica – Žilina 4:0 (kon.) | Poprad – Trenčín 4:1 (kon.) | Nitra – Martin 7:0 (kon.)
Zvolen – Piešťany 1:2 (kon.) | Košice – Banská Bystrica 4:2 (kon.)
konec
HK Poprad
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
HK DUKLA Trenčín
sk Pátek 27.09.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V úvode tretej dvadsaťminútovky hokejisti Popradu opäť zaskočili Trenčanov svojim ofenzívnym výkonom, keď v 52. minúte zvyšoval už na 4:0 popradský kapitán Arné Kroták. Následne sa však domáci mierne stiahli do defenzívy, čo však hokejisti Dukly využili na rýchly protiútok. Ten využil v 56. minúte Tomáš Klíma, ktorý prekonal gólmana Sidora aspoň jedným čestným gólom.

    Popradčania si po skvelom výkone pripisujú na svoje konto jasné tri body, zatiaľčo Trenčania ostávajú bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:08:58)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Nemček chcel dopredu vysunúť Lukáša Klímu, no napokon sa mu to nepodarilo. Šancu Trenčína na svojej hokejke zachytil pozorný Gaborčík.
     
    59:03
    Matúš Paločko pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa trenčianskej brány. Gólman Lašák zasahovať nemusel.
     
    58:45
    Arné Kroták si poriadne nerozumel v prihrávkovej kombinácii so Samuelom Takáčom. Túto dvojicu napokon Trenčania do puku bleskovo odstavili.
     
    58:12
    Martin Nemčík tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no gólman Sidor bol v strehu a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    57:35
    Jaroslav Jabrocký tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no gólman Lašák dobre vykorčuľoval a puk vyrazil svojimi betónmi do bezpečného rohu klziska.
     
    56:52
    Sýkora si mierne nerozumel s Jabrockým a následne táto dvojica prišla o puk. Trenčania však nemajú dosť síl na útok a odchádzajú prestriedať formáciu.
     
    56:21
    Hokejisti Popradu sa však stále nevzdávajú a momentálne s pukom orfinujú v útočnom pásme. Gólman Lašák však nemá veľa práce.
     
    55:33
    Trenčín dal gól!
    Trenčianskí hokejisti napokon dokázali zneškodniť Sidorove čisté konto po peknej útočnej akcii! Dobrá prihrávka z pravej strany od Kalusa smerovala na Nemčeka, ktorý ju posunul za seba, kde z prvej tvrdo pálil TOMÁŠ KLÍMA! Ten dokázal prekonať gólmana Sidora, ktorý sa nestihol premiestniť. Asistencie si pripisujú hráči Filip Nemček a Marek Kalus.
     
    55:13
    Gápa sa snažil na pravom krídle vyhrať šprintérsky súboj proti Novajovskému, no napokon sa mu to nepodarilo. Trenčania smerujú do útoku.
     
    54:41
    Puk sa momentálne nachádza prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no veľmi sa im to nedarí. Trenčianskí hokejisti sa tentokrát previnili zakázaným uvoľnením.
     
    53:55
    Popradčania sú pri puku vo svojom obrannom pásme, no Trenčania veľmi dobre forčekujú a očividne chcú vsietiť aspoň jeden čestný gól. Uvidíme však, či sa im to podarí.
     
    53:22
    Po peknej prihrávke od Lapšanského sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal Belluš, no ten trafil len dobre postavené betóny gólmana Lašáka.
     
    52:55
    Popradským zimným štadiónom sa nesú tóny mexických vĺn, ktoré oslavujú už takmer jasnú výhru domácich Popradčanov. Trenčania sa momentálne previnili zákazaným uvoľnením.
     
    52:25
    Mlynarovič sa vydal smerom do útoku cez troch trenčianských hráčov, no napokon očakávane neuspel. Do útoku teda môžu smerovať hostia.
     
    51:50
    Trenčania sa snažia v druhej polovici tretej tretiny ešte niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradskí hokejisti sa veľmi dobre bránia a očividne chcú Sidorovi dopriať čisté konto.
     
    51:14
    Poprad dal gól!
    Domáci fanúšikovia na to dlho čakali, no napokon to prišlo! Gólovo sa presadil aj popradský kapitán ARNÉ KROTÁK, ktorý zachytil nepresnú rozohrávku hostí a strelou z hranice pravého kruhu prekonal bezmocného Lašáka. Ten bol veľmi dobre clonený aktívnym Paločkom. Bez asistencií.
     
    50:53
    Trenčania hrajú už v plnom počte, no stále sa musia brániť. Popradskí hoekjisti sú pri puku v útočnom pásme. Po dobrej prihrávke od Takáča pred bránu hostí zakončoval Kroták, no ten trafil len betóny gólmana Lašáka.
     
    50:24
    Jaroslav Kasík napriahol svoju hokejku na hranici pravého kruhu a svojou delovkou ohrozil priestor trenčianskej brány. Gólman Lašák bol však v strehu a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    49:52
    Popradská presilová hra v trvaní niečo vyše jednej minúty bola odštartovaná. Zatiaľ sa však domácim nedarí dostať pred gólmana Lašáka, keďže Trenčania bránia veľmi dobre.
     
    49:30
    Popradskí hokejisti si v hre štyroch na štyroch mierne nerozumeli vo svojej rozohrávke a následne sa previnili zakázaným uvoľnením. Po ňom sa bude vhadzovať po Sidorovej pravici.
     
    48:51
    Sily na ľade sa na 55 sekúnd vyrovnajú. Na dve minúty si za hákovanie na Krotáka odchádza sadnúť Tomáš Komínek.
     
    48:45
    Popradčania sa v oslabení dostali do skvelej gólovej šance! Po skvelej prihrávke od Takáča zakončoval Kroták, no ten z medzikružia napokon len tesne minul priestor trenčianskej brány!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1034 divákov.
     
    48:03
    Peter Novajovský tvrdo pálil od modrej čiary, no gólman Sidor dobre zapracoval svojim ľavým betónom a následne puk zachytil vo svojej pozornej lapačke!
     
    47:46
    Trenčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Štefan Fabian.
     
    47:37
    Popradskí hokejisti zachytili nepresnú rozohrávku svojich súperov a následne puk vyhodili cez všetky čiary až za trenčianskú bránu. Následne sa bude vhadzovať po pravici gólmana Sidora.
     
    46:51
    Peter Gápa potrápil trenčianskych obrancov intenzívnym forčekingom, no napokon nedokázal puk získať na svoju stranu. Trenčanom sa však momentálne veľmi nedarí.
     
    46:06
    Peter Novajovský nahadzoval puk od modrej čiary na popradskú bránu, no napokon trafil len priestor zadného mantinelu. Popradčania sa o pár sekúnd neskôr dostali k puku.
     
    45:57
    Trenčianský tréner Róbert Kaláber si vyžiadal oddychový čas!
     
    45:36
    Matúš Paločko pálil z ľavého kruhu, no gólman Lašák bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    45:11
    Arné Kroták chcel na ľavej strane prejsť cez Emila Bagina, no napokon sa mu to nepodarilo. Bagin dobre pokryl priestor pri mantineli a puk získal na svoju stranu.
     
    44:36
    Sýkora sa dostal k puku na ľavom krídle, no napokon bol od neho odstavený dvojicou trenčianských obrancov. Hostia síce situáciu zvládli, no domáci intenzívne forčekujú.
     
    43:49
    Popradskí Kamzíci s veľkým prehľadom kontrolujú tempo hry a nedávajú svojim súperom takmer žiaden priestor na útočnú kombináciu.
     
    43:16
    Tomáš Komínek tvrdo pálil z pravej strany, no jeho delovka napokon nezaskočila gólmana Sidora. Ten puk dobre videl a následne ho ukryl vo svojej výstroji.
     
    42:55
    Paločko sa dostal s pukom na pravý kruh a následne chcel zakončovať, no dvojica trenčianských hokejistov ho od puku odstavila. Následne ho Ján Lašák vyhodil do stredného pásma.
     
    42:24
    Vaculín nahodil puk do útočného pásma, no následne si mierne nerozumel so svojimi spoluhráčmi a k puku sa dostali len Popradčania.
     
    41:50
    Trenčania sa vydali do útoku intenzívne forčekovať, no napokon neboli úspešní. Popradskí obrancovia dokázali udržať puk na svojich hokejkách a tempo hry upokojili.
     
    41:23
    Popradskí hokejisti si mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude po ľavici gólmana Sidora.
     
    40:49
    Po dobrom nakorčuľovaní s pukom do útočného pásma v znení Lapšanského sa k puku dostal McNamara, ktorý tvrdo pálil od modrej čiary. Jeho strelu tečoval ešte Mlynarovič, no puk skončil napokon len na ochrannej sieti.
     
    40:06
    Už v úvode tretej tretiny domáci Popradčania vykorčuľovali na svojich súperov veľmi dravo. Adam Lapšanský zakončoval z ľavej strany, no gólman Lašák si na svoje konto pripísal úspešný zákrok, keď puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu jasne patrila hokejistom popradského HK. Gólový účet tohto stretnutia najskôr v 23. minúte počas presilovej hry otvoril Matúš Paločko, ktorý z dorážky prekonal bezmocného gólmana Lašáka. Následne v 31. minúte skóroval Tomáš Sýkora, ktorý z otočky na ľavom kruhu prekvapil trenčianského brankára. Do tretice si na svoje konto pripísal úspešný zásah aj Peter Gápa. Ten prekonal Lašáka dorážkou z pravej strany.

    Podarí sa Trenčanom zdramatizovať priebeh tohto stretnutia v tretej tretine alebo si Popradčania na svoje konto pripíšu jasné tri body?
    Tretia tretina sa začne približne o 18:33.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:53
    Trenčania už asi nevedia, čo majú vymyslieť, a tak pritvrdzujú v súbojoch pri mantineloch. Hlavný rozhodca zatiaľ takýto štýl hry púšťa.
     
    39:25
    Gólman Lašák si tentokrát mohol vydýchnuť! Po delovke od Takáča z ľavej strany za ním zazvonila pravá žŕdka! Následne sa Trenčania previnili zakázaným uvoľnením.
     
    38:52
    Trenčania hrajú už v plnom počte, no stále sa musia brániť. Popradskí hokejisti sú pri puku a snažia sa prekonať trenčiansku defenzívu aj poštvrtýkrát.
     
    38:24
    Z ľavej strany tvrdo pálil Suchý, no jeho delovka bola napokon neúspešná, keďže ju gólman Lašák svojimi betónmi vyrazil na zadný mantinel.
     
    37:56
    Belluš hľadal na pravom krídle Kasíka, čo sa mu napokon aj podarilo. Následne sú však Popradčania stále v pásme, kde si puk dobre prihrávajú.
     
    37:27
    Po nepresnej prihrávke od Kuraliho sa Trenčania dostali v oslabení do prečíslenia, ktoré z pravého kruhu zakončil Komínek, no ten napokon minul priestor popradskej brány!
     
    36:42
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Miroslav Habšuda.
     
    36:10
    Drábek potiahol puk po pravom krídle až k trenčianskej bráne, no tam ho napokon úspešne odstavil Tomáš Klíma. Trenčania teda smerujú do ďalšieho útoku.
     
    35:31
    Popradskí hokejisti majú puk vo svojej moci v území stredného pásma a momentálne sa im darí veľmi dobre. Trenčania sa snažia, no dnes sa im nedarí.
     
    34:50
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti z rýchleho protiútoku pridávajú aj tretí gól! Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil Marek Nagy, no jeho strelecký pokus gólman Lašák vyrazil len naľavo od seba, kde stál pozorný PETER GÁPA! Ten si počkal a dobrým švihom prekonal bezmocného gólmana Lašáka. Asistencie si pripisujú hráči Marek Nagy a Lukáš Paukovček.
     
    34:13
    Emil Bagin nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no gólman Sidor bol v strehu a puk svojimi dobre osadenými betónmi dokázal s prehľadom vyraziť na zadný mantinel.
     
    33:41
    Petrovický sa chcel s pukom dostať pred gólmana Sidora a následne zakončovať, no nepodarilo sa mu to. Dvojica popradských obrancov dokázala ustrážiť popradské bránkovisko.
     
    33:09
    Do dobrej šance sa na pravom krídle dostal Paločko, ktorý obdržal puk po prihrávke od Krotáka. Následne však trafil len betón gólmana Lašáka, ktorý puk zachytil pod svojou lapačkou.
     
    32:46
    Za popradskou bránou sme mohli vidieť aj prvý náznak potýčky medzi hosťujúcim Ondrejom Rusnákom a domácim Dávidom Gaborčíkom. Napokon sa však obaja "kohúti" stihli upokojiť ešte pred príchodom rozhodcov.
     
    32:27
    Trenčania sa po dlhšom čase usadili v útočnom pásme, kde sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradská defenzíva je dnes naozaj v dobrej hernej pohode.
     
    31:59
    Arné Kroták opäť ohrozil gólmana Lašáka, keď pálil spoza trenčianskych obrancov. Jaroslav Kasík už zodvihol ruky na znak gólu, no gólman Lašák aj v tejto chvíli puk zachytil medzi svojimi betónmi!
     
    31:27
    Hosťujúci Marek Kalus sa s pukom natlačil pred popradskú bránu, no jeho nedôrazné zakončenie dokázal gólman Sidor bez väčších problémov vyraziť do bezpečia svojim pravým betónom.
     
    30:52
    Gólman Lašák si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok. Tentokrát puk zachytil vo svojej výstroji po delovke od Mareka Nagya z ľavej strany.
     
    30:13
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti pridávajú do trenčianskej siete aj druhý gól! Po dobrej prihrávke od McNamaru spoza ľavého kruhu sa k puku dostal Jabrocký, ktorý ho z medzikružia poslal na ľavé krídlo. Tam z otočky nekompromisne pálil TOMÁŠ SÝKORA, ktorý poriadne zaskočil gólmana Lašáka! Asistencie si pripisujú hráči Jaroslav Jabrocký a Jack McNamara.
     
    29:51
    Trenčania hrajú už v plnom počte, no stále sa musia brániť dobre hranej popradskej ofenzíve.
     
    29:20
    Mlynarovič sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance, keď chcel z otočky dorážať puk do trenčianskej brány po delovke z ľavej strany od Belluša. Lašák však vytiahol skvelý zákrok ľavým betónom!
     
    28:46
    Z ľavej strany nahadzoval puk na bránu hostí domáci Lapšanský, no ten bol napokon neúspešný, keďže gólman Lašák puk videl dobre a zachytil ho vo svojej lapačke.
     
    28:20
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, keď z medzikružia tvrdo pálil Mlynarovič, no následne sa rozvalený gólman Lašák spolu so svojimi obrancami dokázali ubrániť dorážkam Popradčanov.
     
    27:43
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Lintner.
     
    27:40
    Sýkora sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď ohrozil Lašáka strelou z ľavej strany, no trenčiansky gólman puk vyrazil. Následne ho chcel do odkrytej trenčianskej svätyne dorážať Drábek, no ten napokon nedokázal trafiť puk!
     
    27:12
    Domáci sa dostali do skvelého prečíslenia troch na jedného! Puk po pravom krídle potiahol Drábek, ten ho prihral do medzikružia pred Jabrockého, ktorý chcel nájsť na ľavom krídle Sýkoru, no to sa mu už nepodarilo.
     
    26:38
    Po tvrdom súboji pri bočnom mantineli v útočnom pásme Trenčína sa k puku dostali Popradčania, no tí sa následne previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa teda bude pred Sidorom.
     
    25:52
    Z ľavého kruhu tvrdo zakončoval Lukáš Klíma, no jeho delovku napokon gólman Sidor zachytil vo svojej lapačke a následne puk vyslal smerom na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    25:18
    Adam Lapšanský sa dostal do úniku v závere oslabenia a následne zakončoval z ľavej strany, no v trenčianskom bránkovisku bol zložený k ľadu. Napokon sa však vylučovať nebude. Medzitým sú Popradčania už v plnom počte.
     
    24:32
    Kroták zachytil nepresnú rozohrávku Trenčanov a následne sa dostal aj do zakončenia, no jeho delovku z ľavej strany gólman Lašák dobre videl a puk vyrazil do bezpečia svojimi betónmi.
     
    24:04
    Arné Kroták intenzívne napádal trenčiansku rozohrávku, no napokon nedokázal od puku odstaviť pozorného Lintnera. Ten puk potiahol až za svoju bránu.
     
    23:47
    Po dobrej prihrávke od Petrovického z pravej strany sa k puku na modrej čiare dostal Lintner, no ten napokon stál už v postavení mimo hry. Následne sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    23:13
    Trenčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Jakub Drábek.
     
    22:50
    Lašák si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej výstroji zachytil puk vo svojej výstroji po delovke od Jaroslava Kasíka, ktorý pálil od modrej.
     
    22:20
    Poprad dal gól!
    Domáci sa v presilovej hre dostávajú do vedenia! Samuel Takáč potiahol puk z pravej strany pred gólmana Lašáka a následne zakončoval, no trenčianský brankár napokon puk vyrazil len naľavo od seba, kde ho z dorážky bez problémov prekonal MATÚŠ PALOČKO! Asistencie si pripisujú hráči Samuel Takáč a Arné Kroták.
     
    21:31
    Jabrocký sa s pukom natlačil pred trenčiansku bránu, no napokon trafil len dobre osadené betóny gólmana Lašáka. Následne z medzikružia pálil aj Sýkora, no ten napokon puk umiestnil len tesne mimo trenčianskej brány!
     
    21:03
    Popradskí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť hosťujúci Lukáš Klíma.
     
    20:37
    Radoslav Suchý sa dostal k puku za ľavým kruhom a následne tvrdo vypálil! Jeho delovku však gólman Lašák dobre videl a po skvelom reflexe zasiahol ukážkovým lapačkovým semafórom!
     
    20:08
    V úvode druhej dvadsaťminútovky sa k puku dostali hokejisti Popradu. Gaborčík chcel v úvode vyslať do útoku jedného zo svojich spoluhráčov, no napokon sa mu to nepodarilo.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej dvadsaťminútovke tohto zápasu sme síce góly nevideli, no môžem skonštatovať, že mierne aktívnejším tímom bol domáci HK Poprad. Hostia mali síce k dispozícii aj presilovú hru v plnom dvojminútovom trvaní, no napokon nedokázali nájsť ten správny recept na dnes veľmi dobre hrajúcu popradskú defenzívu. Dá sa povedať, že aj v útoku boli mierne lepší Popradčania, ktorí si vybojovali viac gólových šancí, no gólman Lašák podržal Duklu vo veľkom štýle.

    Podarí sa v druhej tretine jednému z tímov dostať do vedenia alebo bude na ukazovateli skóre svietiť bezgólová remíza aj po dvoch tretinách?
    Druhá tretina začne približne o 17:44.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:50
    Fabian potiahol puk do útočného pásma a následne skvelou prienikovou prihrávkou našiel Mlynaroviča. Ten zakončoval z hranice ľavého kruhu, no gólman Lašák ho opäť prečítal a dobrým zákrokom v znení jeho pravého betónu puk vyrazil do bezpečia.
     
    19:22
    V plnom počte hrajú už aj domáci Popradčania, ktorí si však tentokrát nerozumeli v rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením. Následne sa bude vhadzovať po pravici gólmana Sidora.
     
    18:55
    Medzitým sa začala krátka presilová hra trenčianskeho tímu, no popradskí hokejisti ju podľa všetkého ustoja bez väčších problémov.
     
    18:10
    Po presne mierenej prihrávke od Drábeka spoza trenčianskej brány sa k zakončeniu v medzikruží dostal Sýkora, ktorý si chcel gólmana Lašáka vychutnať strelou do ľavého horného rohu jeho brány, no ochranca trenčianskej svätyne úspešne zasiahol svojim ľavým ramenom!
     
    17:44
    Po skvelej prihrávke od Jabrockého sa k puku na hranici pravého kruhu dostal Samuel Mlynarovič, ktorý tvrdo pálil, no gólman Lašák dobre zapracoval svojim pravým betónom, ktorým vyrazil puk do bezpečia.
     
    17:16
    Popradskí hokejisti sa v úvode vyrovnanej hry štyroch na štyroch previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať po pravej ruke gólmana Sidora.
     
    17:00
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za hákovanie na hosťujúceho Lintnera odchádza sadnúť Adam Lapšanský, ktorý fauloval svojho súpera v útočnom pásme.
     
    16:37
    Samuel Takáč nahodil puk spoza kruhov na trenčiansku bránu, kde bol však gólman Lašák v strehu a puk ukryl vo svojej lapačke. Následne ho pre istotu podržal vo svojej moci.
     
    16:11
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Tomáš Klíma, ktorý si odpyká trest za gólmana Lašáka. Ten nekompromisne fauloval Samuela Takáča.
     
    15:42
    Pri puku sú momentálne Trenčania. Tí chcú prekvapiť popradskú defenzívu, no to sa im zatiaľ nedarí. Kamzíci sú po včerajšom vyhratom zápase vo veľmi dobrej hernej forme.
     
    14:55
    Domáci sa dostali do skvelej gólovej šance, keď boli v prečíslení dvoch na jedného! Sýkora potiahol puk po pravom krídle, no následne chcel nájsť Jabrockého v centrálnej časti, čo sa mu stalo osudným. Pozorný Čerešnák puk zachytil.
     
    14:13
    Belluš pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka bola napokon neúspešná. Gólman Lašák bol v strehu a puk úspešne zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    13:57
    Lapšanský sa dostal s pukomna ľavý kruh a následne chcel zakončovať, no gólman Lašák veľmi dobre zasiahol svojou hokejkou, ktorou puk vyhodil do bezpečia.
     
    13:21
    Peter Gápa nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostai len pozorní Trenčania, ktorí sa následne snažia zaútočiť. Uvidíme, či sa im podarí nájsť recept na pozornú popradskú defenzívu.
     
    12:51
    Popradčania vysunuli smerom dopredu ďalšie forčekingové vlny, ktoré boli napokon úspešné. Prinútili Trenčanov, aby sa previnili nedovoleným postavením mimo hry.
     
    12:12
    Emil Bagin vybojoval puk na pravom kruhu a následne bez prípravy strieľal, no gólman Sidor bol opäť úspešný a puk svojim ľavým betónom vyrazil do bezpečného rohu klziska.
     
    11:45
    Komínek sa chcel dostať k puku na ľavej strane a zakončovať, no pozorný Kurali bol v strehu a puk napokon svojou hokejkou úspešne zblokoval na zadný mantinel. Následne sa Trenčania previnili postavením mimo hry.
     
    11:08
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď svojou vyrážačkou vyrazil puk na ochrannú sieť po strele od Komíneka z ľavého krídla.
     
    10:48
    Mlynarovič veľmi dobre zapracoval pri forčekingu a následne odstavil od puku hosťujúceho Habšudu. Trenčania majú momentálne poriadne problémy s eliminovaním popradskej defenzívy.
     
    10:07
    Trenčianskí hokejisti sa snažili niečo vymyslieť, no napokon sa im to nepodarilo. Po ich vyhodení puku sa napokon pískalo až zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude teda pred Lašákom.
     
    09:55
    Marek Nagy sa dostal k zakončeniu v medzikruží, no gólman Lašák bol úspešný aj tentokrát a puk dokázal zachytiť vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    09:27
    Domáci hokejisti hrajú už v plnom počte a dá sa povedať, že dokázali bez väčších problémov prečkať toto oslabenie. Následne sa Kamzíci okamžite usadzujú v útočnom pásme.
     
    08:55
    Popradčania ukazujú svojim dnešným súperom, že sú nebezpeční aj v šestici a opäť sa dokázali oslobodiť. Následne však neútočili, ale odchádzajú striedať.
     
    08:20
    Momentálne sa Trenčania snažia dostať pred gólmana Sidora, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí. Pozorný popradský forčeking robí hosťom poriadne problémy.
     
    07:50
    Spoza kruhov tvrdo pálil hosťujúci Čerešnák, ktorý puk umiestnil k ľavej žŕdke popradskej brány. Gólman Sidor však túto strelu videl dobre a svojim ľavým betónom ju vyrazil do bezpečia. Následne sa Popradčania oslobodili vyhodením puku.
     
    07:25
    Trenčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie v strednom pásme odchádza sadnúť Adam Lapšanský.
     
    06:48
    Hosťujúci Lintner si potiahol puk po ľavom krídle a napokon chcel ohroziť aj popradskú bránu, no už sa mu to nepodarilo, keďže tento Trenčan nedokázal prejsť cez trojicu popradských obrancov.
     
    06:10
    Habšuda sa s pukom natlačil pred gólmana Sidora a následne zakončoval z pozície mierne vľavo, no trafil len betóny dobre postaveného popradského brankára.
     
    05:45
    Domáci Kamzíci sa snažili opäť preniknúť pred trenčiansku bránu, no nepodarilo sa im to. Tentokrát ich zastavil čiarový rozhodca, ktorý svojim hvizdom avízoval jasné postavenie mimo hry.
     
    05:13
    Popradčania sa dostali do skvelej gólovej šance, keď si s pukom nakorčuľoval pred bránu hostí Kroták, ktorý následne na ľavom krídle našiel Matúša Paločka! Ten však zakončoval už len z ťažkého uhla a nedokázal prekonať pozorného gólmana Lašáka.
     
    04:45
    Hosťujúci Čerešňák chcel nahodiť puk pred popradskú bránu, no v strednom pásme ho jeden z Popradčanov zblokoval len mimo ľadovej plochy. Následne sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    04:02
    Po dobrej prihrávke od Mlynaroviča z pravého kruhu sa k zakončeniu v medzikruží dostal Belluš, ktorý tvrdo pálil, no svojou delovkou len minul priestor trenčianskej brány.
     
    03:31
    Od modrej čiary nekompromisne pálil Novajovský, no gólman Sidor bol aj tentokrát v strehu a puk po skvelom reflexe zachytil vo svojej pozornej lapačke!
     
    03:01
    Po strele od Mareka Nagya z ľavej strany sa puk nebezpečne priblížil k trenčianskej bráne, kde ho chcel dorážať Paukovček, no ten napokon už nedokázal trafiť puk.
     
    02:47
    Arné Kroták si s pukom nakorčuľoval na pravý kruh a následne tvrdo zakončoval, no gólman Lašák bol v strehu a puk ukryl medzi svojimi betónmi. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    02:24
    Dušan Sidor vykorčuľoval veľmi ďaleko zo svojej brány, čím ohrozil domáci tím, no zakončujúci Čerešnák napokon z pravého krídla poslal puk len na zadný mantinel.
     
    01:55
    Adrián Palák svojim dobrým bodyčekom pri zadnom mantineli za popradskou bránou zložil k ľadu obrancu McNamaru, no ten sa napokon pozviechal a pokračuje v hre.
     
    01:12
    Pri pukú sú momentálne hráči hosťujúceho Trenčína, ktorí sa snažia zaútočiť, no popradská defenzíva hrá zatiaľ bezchybne a nedáva hosťom veľa šancí na útok.
     
    00:37
    Ondrej Rusnák zakončoval z pravého krídla, no jeho delovku napokon jeden z popradských obrancov dokázal svojou hokejkou zblokovať na bezpečný zadný mantinel.
     
    00:02
    V úvode prvej tretiny sa k puku dostali hráči Popradu, ktorí dokázali vyhrať úvodné vhadzovanie a po krátkej chvíli sa dostali do útoku. Trenčania sa však zatiaľ dobre bránia.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Gaborčík, Suchý – Kasík, McNamara – Fabian, Kurali – Nitriansky, Vojsovič – Lapšanský, Mlynarovič, Belluš – Drábek, Jabrocký, Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták – Nagy M., Paukovček, Gápa.

    Dukla Trenčín: Lašák (Nagy A.) – Lintner, Novajovský – Pozník, Bagin – Čerešňák, Nemčík – Habšuda, Ryzák – Komínek, Rusnák, Petrovický – Klíma L., Klíma T., Palák – Lipták, Broska, Kalus – Vaculín, Nemček, Bustin.

    Rozhodca: Milan Novák – Tibor Rovenský, Martin Smrek.
     
    Trenčania v úvodných štyroch kolách Tipsport extraligy disponujú veľmi dobrou ofenzívnou hrou, keďže sa im v piatich zápasoch spolu so Skalicou podarilo nastrieľať najviac gólov v lige – až 14.
    Defenzíva Dukly však nie je na veľmi dobrej úrovni, keďže Trenčania inkasovali už 18 gólov, čo je zatiaľ najviac spomedzi všetkých tímov.

    Podarí sa Popradčanom ubrániť ofenzívu Trenčína a naopak ťažiť z nie veľmi dobre prevedenej defenzívy?
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už piatom kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si od 17:00 zmeria sily domáci tím HK Poprad, ktorý na svojom ľade privíta tím Dukla Trenčín.

    Popradskí "kamzíci" dokázali v piatich odohraných zápasoch získať šesť bodov za dve výhry a tri prehry. K ich nepriaznivej bodovej štatistike prihoršuje aj mínusové gólové skóre 16:17. Celá táto štatistika Popradčanov zaraďuje na sympatickú šiestu priečku.
    Vo svojom úvodnom zápase tohto extraligového ročníka sa Popradčania predviedli v domácom prostredí, kde v atraktívnom východoslovenskom derby zápase privítali na svojom ľade tím nabitý zvučnými menami – HC Košice. Na tento zápas si našlo cestu 1610 divákov, no tí popradskí boli sklamaní už v prvej minúte stretnutia, keď sa hostia po 43 sekundách hry dostali do vedenia zásluhou presilovkového gólu Jiřího Biceka, ktorý nedal gólmanovi Sidorovi žiadnu šancu. Následne v 25. minúte Košičania udreli opäť, keď strela spoza kruhov od Petra Sojčíka prekvapila popradského gólmana, ktorý inkasoval aj podruhýkrát v zápase. Následne v 35. minúte po skvelej útočnej akcii skóroval Dušan Pašek, ktorý vymietol ľavý horný roh domácej brány a Košičania viedli už pekným rozdielom 3:0. V 47. minúte napokon Popradčania so šťastím prepašovali puk za gólmana Hyláka po úspešnom zakončení od Samuela Takáča. Jeho gól bol však zároveň aj poslednou gólovou bodkou tohto zápasu. Košičania teda dominovali v Poprade výsledkom 3:1 (1:0, 2:0, 0:1).
    V druhom kole sa popradskí "kamzíci" predviedli na ľade Nitry, kde toto stretnutie sledovalo 2298 divákov. Popradčania naplno zabrali na konci prvej tretiny, keď sa najskôr na konci sedemnástej minúty dostali do vedenia po góle Petra Gápu a následne už o 22 sekúnd prekonal gólmana Kristana Samuel Mlynarovič. Po prvej tretine boli teda hostia dobre naladení, no domáci nenechali na seba dlho čakať a ukázali svojim súperom pravidlo "môj dom – môj hrad!". V 30 minúte znižoval na 1:2 domáci Roman Tománek, následne v 34. vyrovnával Lukáš Novák, obaja dlho neváhali a s prehľadom zneškodnili gólmana Sidora. Dva góly v druhej tretine poriadne otriasli popradskou striedačkou a Kamzíci sa napokon už nedokázali vzchopiť. Nitrania sa po góle Edmunda Piačku dostali do vedenia v 49. minúte a následne na konečných 4:2 (0:2, 2:0, 2:0) pre Nitru zvyšoval domáci Miroslav Kováčik.
    Popradskí kamzíci privítali v treťom kole na svojom ľade tím MHC Muntfield Martin. Už po ukončení prvej tretiny prehrávali 0:1 po góle Andreja Themára, no v druhej tretine dokázali vedenie otočiť na svoju stranu po zásahov Jaroslava Jabrockého a Adama Lapšanského. V tretej tretine viedli Popradčania už 4:1 zásluhou gólov Arného Krotáka a Adama Lapšanského, no Martinčania dokázali odpovedať a gólom Andreja Novotného znížili na 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) z pohľadu domácich.
    Vo svojom poslednom odohratom zápase sa Popradčania predviedli na ľade banskobystrických "baranov", ktorí však už po piatich minútach zápasu viedli o dva góly po zakončeniach Kafku a Saracina. Na konci prvej tretiny znižoval na 1:2 Arné Kroták. V druhej tretine sa Banskobystričania so svojimi súpermi nemaznali a dokázali vsietiť ďalšie tri góly zásluhou Matúša Chovana, Patricka Whitea a Erica Melanda. Na konečných 2:5 (1:2, 0:3, 1:0) z popradského pohľadu znižoval v tretej tretine Tomáš Sýkora.
    Včera privítali popradskí Kamzíci na svojom ľade tím HK Orange SR 20, ktorý napokon po skvelom výkone dokázali zdolať Trenčanov jasným výsledkom 7:3 (3:1, 2:2, 2:0).

    Trenčianskí hokejisti momentálne sídlia po piatich odohraných zápasoch na siedmej priečke so ziskom piatich bodov za dve výhry a až tri prehry. K ich nie veľmi priaznivej bilancii prispieva aj nepriaznivé gólové skóre 14:18.
    V úvode extraligovej sezóny sa Dukla najskôr predviedla na ľade v bratislavskom Ružinove, kde ich privítal tím HK Orange 20. Domáci boli v prvej tretine úspešnejší, keď sa po góle v dvojnásobnej presilovej hre od Erika Černáka dostali do vedenia.Následne už v 13. minúte na 2:0 zvyšoval Rastislav Gašpar. V závere prvej tretiny dokázal na 2:1 znížiť hosťujúci Emil Bagin. V druhej tretine "dvadsiatkári" opäť využili presilovú hru a gólom Pavla Skalického sa dostali do vedenia 3:1. Trenčania však zabrali v druhej polovici tretej dvadsaťminútovky a gólmi Tomáša Troligu a Tomáša Klímu dokázali vyrovnať na 3:3. V konečných samostatných nájazdoch boli úspešnejší Trenčania, ktorí sa dostali do vedenia 4:3 (1:2, 0:1, 2:0 – 0:0) po rozhodujúcom góle Tomáša Komíneka.
    V prvom kole privítali Trenčania na svojom ľade tím MsHK Doxxbet Žilina, ktorý však domácich poriadne zaskočil. Domáci sa síce dostali do jednogólového vedenia po strele od Vaculina, no Žilinčania zaskočili Trenčanov dvoma gólmi Lineta a Jaraba v 16. minúte, keď otočili vedenie na svoju stranu – 1:2. Následne však Dukla dokázala vyrovnať na 2:2 zásluhou Habšudu. V druhej tretine sa po góle Vargu dostali Žilinčania do vedenia a v tretej tretine navýšili svoj náskok na konečných 5:2 (2:2, 1:0, 2:0) po góloch Lineta a Nováka.
    Druhé kolo privialo na trenčiansky ľad tím ŠHK 37 Piešťany, ktorý dokázali trenčianskí "vojaci" poriadne prekvapiť. Už v 8. minúte zápasu boli domáci vo vedení 2:0 po góloch Petrovického a Čerešňáka. Za Piešťancov dokázal v 11. minúte znižovať Lušňák, no už v 16. minúte viedli Trenčania už 4:1 po góloch Klímu a Novajovského. Na konci prvej tretiny znižoval na 4:2 hosťujúci Holovič, ktorý využil presilovú hru. Trenčania napokon zdolali Piešťany výsledkom 6:2 (4:2, 1:0, 1:0), keď si dva ďalšie góly na svoje kontá pripísali hráči Novajovský a Pozník.
    V predposlednom zápase sa Trenčania predviedli na ľade Skalice, kde však utrpeli nepríjemnú porážku 6:1 (3:1, 1:0, 2:0). Domáci Skaličania viedli po prvej tretine zásluhou gólov Jankoviča, Školiaka a Mráza už 3:1 (za Trenčín sa presadil Lintner). Následne boli Skaličania úspešní aj v presilovej hre gólom Obdržálek a anapokon aj v oslabení gólom Kutáleka. Na konečných 6:1 v tretej tretine upravoval Lažo.
    Posledné štvrté kolo prinieslo na trenčiansky ľad majstrovských "rytierov" zo Zvolena, ktorí zvládli toto stretnutie veľmi dobre. Najskôr sa domáci dostali do vedenia v 26. minúte, keď skóroval Róbert Petrovický, no v 39. minúte bolo vyrovnané, keďže sa za hostí presadil Tomáš Škvaridlo. Následne o konečnom výsledku 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pre Zvolen rozhodol v trestnom strieľaní (56. minúta) hosťujúci Patrik Huňady.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 23. Paločko (Takáč, Kroták), 31. Sýkora (Jabrocký, McNamara), 35. Gápa (M. Nagy, Paukovček), 52. Kroták – 56. T. Klíma (Nemček, Kalus)


    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Gaborčík, Suchý – Kasík, McNamara – Fabian, Kurali – Nitriansky, Vojsovič – Lapšanský, Mlynarovič, Belluš – Drábek, Jabrocký, Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták – Nagy M., Paukovček, Gápa.
    HK DUKLA Trenčín: Lašák (Nagy A.) – Lintner, Novajovský – Pozník, Bagin – Čerešňák, Nemčík – Habšuda, Ryzák – Komínek, Rusnák, Petrovický – Klíma L., Klíma T., Palák – Lipták, Broska, Kalus – Vaculín, Nemček, Bustin.

    Rozhodčí: Milan Novák – Tibor Rovenský, Martin Smrek

    Diváci: 1034
    bahis siteleri