Dortmund – Hannover 1:0 (kon.) | Bayern – Mohuč 4:1 (kon.) | W. Brémy – Freiburg 0:0 (kon.)
Braunschweig – Schalke 2:3 (kon.) | Frankfurt – Norimberk 1:1 (kon.) | Hertha – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
konec
Werder Brémy
0:0 (0:0)
SC Freiburg
Sobota 19.10.2013, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30. Dnes budeme sledovat atraktivní duel mezi domácím Werderem Brémy a Freiburgem. O to pikantější zápas to bude v tom, že se proti sobě potkají čeští reprezentanti. Tomuto tématu se budeme věnovat později.
     
    SC Freiburg

    Dnešní hosté na tom nejsou příliš dobře. Krčí se až na sedmnáctém místě a na svém kontě mají pouze čtyři body při skóre 9:18. I po osmi odehránych kolech tak stále čekají na výhru. Všechny body Freiburg získal pouze za nerozhodné výsledky.

    A právě jeden se urodil v minulém kole. Podobně jako dnešní protivník uhrál také remízu 1:1. A rozhodně ji musel brát, neboť do 85. minuty prohrával. O dělbu bodů se postaral v hodině dvanácté Höfler.

    A nyní se budeme věnovat českým, respektive i slovenským zástupcům. Nejprve se zaměříme na hosty z Freiburgu. V obraně tvrdí muziku výborný stoper Pavel Krmaš, který hrál například v Hradci Králové nebo v Teplicích. Zajímavou postavou v klubu je i slovenský reprezentant Karim Guédé, jenž dříve působil v bratislavském Slovanu.

    Nelze nenapsat také dva bývalé klíčové členy plzeňské Viktorky – Vladimíra Daridu a Václava Pilaře, ale oba hráči do minulého kola nezasáhli ani ze střídačky. Uvidíme, zda se dnes podívají alespoň na lavičku, nebo nejlépe vstoupí na zelený pažit od začátku.
     
    Werder Bremen

    Nejprve si pojďme představit oba dnešní aktéry zápasu. Začínáme domácím celkem, který se prozatím pohybuje na devátém místě tabulky se ziskem jedenácti bodů. Na svém kontě má tři výhry, tři prohry a dva nerozhodné výsledky. K tomu všemu pasivní skóre 9:12. Střelecká potence tedy není příliš dobrá.

    V minulém utkání hrály Brémy na půdě Stuttgartu a urodila se zasloužená remíza 1:1. Nejprve se trefil za domácí již v 6. mintutě Harnik, v 37. minutě vyrovnal Petersen. Duel sledovalo více jak 50 tisíc fanoušků.

    I zde nacházíme jedno známé jméno, které působí v našem národním mužstvu. Jedná se obránce Theodora Gebre Selassieho, jehož mohou fandové znát například z dresu Liberce. Nyní se však pohybuje mezi základem a střídačkou, v minulém kole zasáhl do hry až od 66. minuty. Otázkou tedy zůstává, zda mu domácí kouč Dutt dá dnes plnou důvěru.
     
    Vzájemné zápasy

    Pokud se podíváme do minulosti, tak zjistíme, že poslední tři zápasy byly poměrně vyrovnané. 05.02.2012 se mezi těmito týmy urodila remíza 2:2, 26.09.2012 vyhrály Brémy na půdě soupeře 2:1, poslední vzájemný mač se datuje ke dni 16.02.2013 a Freiburg vyraboval Brémy 3:2. Tak tedy 1-1-1. I dnes se dá čekat, že duel bude vyrovnaný, papírové předpoklady však ukazují na to, že by domácí celek měl být favoritem. Alespoň dle tabulkového postavení.
     
    Rozhodčí tohoto zápasu

    Meyer (Burgdorf) – Willenborg (Osnabrück), Bornhorst (Damme). Čtvrtý rozhodčí: Gräfe (Berlín).
     
    Při pohledu na soupisky již nyní zjistíme, že od začátku zasáhne do hry pouze Václav Pilař. Obránci Gebre Selassie s Pavlem Krmašem zůstávají na lavičce náhradníků. Stejně tak slovenský útočník Guédé. Vladimír Darida v oficiálním protokolu dnes chybí.
     
    Weserstadion v Brémách praská ve švech. Diváci se těší na tento zápas a již delší dobu rozjíždí různé chorály, pokřiky, atmosféra je skutečně elektrizující. Oficiální kapacita je 40 tisíc diváků, dle prvních pohledů do ochozů stadionu není volného sedadla.
     
    Úvodní sestavy:

    Werder Bremen: Mielitz – Caldirola, García, Fritz (C), Prödl – Makiadi, Kroos, Junuzović – Elia, Hunt, Petersen.

    Náhradníci: R. Wolf – Lukimya-Mulongoti, Schmitz, Gebre Selassie, Ekici, Yıldırım, Lorenzen.

    Trenér: Robin Dutt.

    SC Freiburg: Baumann – Klaus, Diagné, Günter, Ginter – Höfler, Schuster (C), Schmid, Pilař – Freis, Mehmedi.

    Náhradníci: Schwolow – Krmaš, Schraml, Fernandes, Zuck, Coquelin, Guédé.

    Trenér: Christian Streich.

    Rozhodčí: Meyer (Burgdorf) – Willenborg (Osnabrück), Bornhorst (Damme). Čtvrtý rozhodčí: Gräfe (Berlín).
     
    Hráči nastupují na hrací plochu za doprovodu trojice rozhodčích. Start tohoto mače s českým nádechem se pomalu blíží. Držme palce Václavu Pilařovi, ať se mu utkání podaří co možná nejlépe.
     
    Rozlosování obou kapitánů proběhlo, jde na to.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávají domácí a zahajují tak svůj první útok v tomto zápase.
     
    2
    No, začali jsme svižně. Fritzův centr proletěl vápnem a hostující obránce Klaus ho jen odkopl přímo na kopačky Elii, ten však vypálil z voleje hodně nepřesně.
     
    3
    Před rychlým Václavem Pilařem včas zakrožil vyběhnuvší brankář Mielitz, který musel napravit zaváhání své obrany. I když je zatím Werder o něco aktivnější, zdá se, že Freiburg dnes přijel k soupeři s cílem vyčkávat a hrát na brejky.
     
    4
    Hosté to zkusili po pravé straně, ale centr Freise nemohl Mielitzovu bránu ohrozit. Míč je navíc daleko za jeho bránou a domácí gólman může vykopávat ze svého stanoviště.
     
    5
    Standardka pro hosty. Mehmedi vybojoval zhruba třicet metrů před vápnem solidní šanci pro svůj celek.
     
    6
    Míč po centru Schustera končí v rukavicích připraveného Mielitze.
     
    7
    Günter se snažil z hranice vápna vypálit přes tři bránící hráče, nemohlo to dopadnout jinak, než že hostující obránce vytloukl pouze bloky svým protihráčům.
     
    8
    Kdepak, Petersen reklamoval faul ve vápně na obránci Ginterovi, ale příliš u sudího nepochodil. Na druhé straně se vzápětí mohlo urodit přečíslení, ale Freis si s Pilařem příliš neporozumněl.
     
    9
    Další nepovedená kombince hostů, kteří po počátečních problémech začínájí přidávat na aktivitě a jsou nyní domácím celkem vyrovnaným partnerem.
     
    10
    Série nepřesných přihrávek nekončí, ba naopak. Nepřesný centr Hunta nemohl najít v pokutovém území adresáta.
     
    11
    Podobně dopadl i na druhé straně Freis, jehož pas byl až příliš přetažený.
     
    12
    Na nějakou solidní šanci stále čekáme. Hraje se prozatím fotbal průměrných kvalit. Dalo by se říci, dvě tři přihrávky a konec filma.
     
    13
    Zřejmě se nedá očekávat nějaká přestřelka, oba celky do této chvíle vstřelily pouze devět branek. Průměr to tedy není nikterak velký, na to že se dnes hraje právě deváté kolo.
     
    14
    Zatím vše končí u náznaků. Ačkoliv teď mohl jít do solidní akce Höfler, zahrál nešikovně rukou a bude se kopat směrem na Baumannovu branku.
     
    15
    Chtěli to hrát domácí po zemi, ale ani tudy cesta prozatím nevede. Makiadi hledal rozběhnutého Eliu, ale tomu překazil plány jeden z hostujících beků.
     
    16
    "Venca" Pilař právě vstřelil branku, leč nemůže být uznána, protože se český štírek dostal do postavení mimo hru. Dobrou přihrávku mu sice posílal Schmid, ale Pilař byl až příliš rychlý a nestihl si útočné postavení pohlídat.
     
    18
    Pěkná střela Hunta, který si pohrál s obranou Freiburgu, přehodil si míč na levou nohu a chtěl zamířit technicky do šibenice Baumannovy brány, míč šel však těsně nad. Registrujeme první větší šanci zápasu a v ní domácí fotbalisté.
     
    19
    Něco zajímavého se může dít i na druhé straně. Freiburg bude zahrávat rohový kop...
     
    20
    ...jenže míč letěl vápnem do země nikoho. Domácí obrana si míč bere na starost a posílá ho co nejdál od svého území.
     
    21
    Budeme sledovat další roh pro hostující celek. Po centru Gintera se k odražené míči dostal jeho skoro jmenovat Günter a jeho pumelice byla sražená.
     
    22
    Pilař se cpal do vápna, ač je menšího vzrůstu, nadělal před Mieliztovou bránou pořádnou neplechu. Domácí ale opět celou situaci ustáli.
     
    23
    Tutovka pro Brémy s pořadovým číslem dvě. Aaron Hunt poslal takovou spíše českou uličkou do brejku kolegu Petersena, který se řítil sám na bránu. Snažil se udělat brankáři Baumannovi kličku a takřka hokejově zakončit, jenže německý strážce vytáhl perfektní zákrok. Bude z toho alespoň roh pro Werder.
     
    24
    Freiburg se v poklidu ubránil této standardce a postupuje směrem k Mielitzově pracovišti.
     
    25
    Je znát, že domácí hrají hned na tři útočníky. Elia nyní nastartoval svůj motor v nohách a ostrým centrem hledal někoho ze svých spoluhráčů ve vápně. Jenže na poslední chvíli zakročil obránce Diagné. I když možná rukou, což domácí reklamovali. Sudí je však v klidu.
     
    26
    Werder začíná přikládat další polínka pod svůj kotel. Hosté se musí bránit i za cenu dalšího odkopnutí jen na rohový kop.
     
    27
    Hunt s Eliou zlobí dál, tentokrát se však do zakončení nedostali. Nicméně probudili diváky, kteří se po delší době dostali opět do varu.
     
    28
    Opět byl v akci hodně nebezpečný útočník Hunt. Stříleným centrem hledal spoluhráče před Baumannem, ten však vyběhl a celou situaci vyřešil k radosti fanoušků z Freiburgu.
     
    30
    První žlutou kartu v tomto zápase dostává Höfler za útočný faul. Před vápnem srazil nebezpečně k zemi Prödla a je za to náležitě potrestán. Navíc si nezahraje v příštím duelu, neboť je to jeho čtvrtá karta v sezóně.
     
    31
    Elia, Hunt a Januzović. Všichni tři si nyní hráli dlouho s míčem, kombinovali a zkoušeli najít prostor k nějakému zakončení, neuspěl ani jeden. Freiburg dostal protihráče do kleští.
     
    32
    Werder však u míče zůstává a snaží se kombinovat po levé straně hřiště.
     
    33
    Elia se provinil útočného faulu a poté gestem naznačil, že není s verdiktem rozhodčího Meyera spokojen. Ihned byl upozorněn, že další takový výstřelek bude potrestán žlutou kartou.
     
    34
    Ofsajd domácího mužstva a v něm útočník Petersen.
     
    35
    Míč po nepřesné rozehrávce končí až u Mielitze, který stále čeká na nějaký ostřejší zákrok. Freiburg zatím příliš akci nevymyslel, vše zůstalo jen u náznaků.
     
    36
    O chloupek je na tom lépe Werder, který měl dvě jakés takés šance, o jedné se dá hovořit jako o tutovce, ale skóre se nezměnilo.
     
    37
    Mění se tedy pouze čas, něco málo osm minut do konce prvního dějství.
     
    38
    Fritz pořádně naložil Günterovi a budeme sledovat zajímavou standardku.
     
    38
    Mohla být zajímavá, ale Schmid svůj centr až přespříliš přetáhl a nabíhající Mehmedi na něj nemohl dosáhnout.
     
    40
    Už vstupujeme do poslední pětiminutovky prvního poločasu, stav stále nerozhodný 0:0.
     
    41
    Baumann výborně přečetl přihrávku za obrano, kterou vyslal Kroos, i když se Diagné vracel, zakřičel si brankář o míč a byl u něj dřív. Razantním odkopem jej uklidil do bezpečných míst.
     
    42
    Mehmedi vybojoval roh pro svůj tým.
     
    43
    Byl zahrán na krátko a zbytečně překombinován. Míč se ani do vápna nedostal.
     
    44
    Na konci prvního poločasu se mohlo měnit skóre. Freis si vyhnul ofsajdové pasti a z pravé strany vápna měl hodně prostoru na to, aby co nejlépe zakončil. Jenže si myslel, že mu dýchá na záda někoho z obránců a rovnou vypálil na Mielitzovu bránu. Vysoko však přestřeluje.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta nad rámec prvního poločasu.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který mnoho zajímavého nenabídl. I když přeci jen něco málo k vidění bylo. Werder dvakrát nebezpečně ohrozil Baumanna, který si však dokázal poradit. Na druhé straně měl největší šanci hostující Freis, který ale v tutovce přestřelil Mielitzovu svatyni. Výsledek je tedy po prvním poločase 0:0.
     
    Pokračujeme v 16:34.
     
    Statistiky prvního poločasu:

    Držení míče v %: 51:49
    Střely na bránu: 4:3
    Střely mimo: 5:3
    Rohy: 4:4
    Fauly: 11:6
     
    Hráči Brém jsou na hřišti připravení, ale druhá stran plochy zeje prázdnotou. Čeká se na soupeře a také rozhodčí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Rozhodčí Meyer spouští druhý poločas, vypadá to, že na hřišti zůstávají stejné sestavy jako z úvodu duelu.
     
    47
    Dlouhý centr Schustera končí u připraveného Mielitze, který si na míč poprvé v tomto poločase mohl sáhnout. Nijak se však nenadřel.
     
    48
    Pilař chtěl vybojovat faul těsně před hranicí vápna, ale rozhodčí zůstává klidný. Naopak klidná nemohla zůstat obrana Freiburgu, do které se srdnatě řítil Elia, v poslední moment ho odzbrojil Ginter.
     
    49
    Na hráčích Werderu je patrná snaha něco s výsledkem udělat, ale nedaří se zatím dostat přes hustý les. Freiburg výborně brání a nepouští protivníka do nějaké kombinace.
     
    50
    Hosté se dostali do nebezpečné vzdálenosti od Mielitzovy brány, ale celou akci překombinovali. Na Mehmediho byla navíc přihrávka přímo ofsajdová.
     
    51
    Předposlední tým tabulky však ukázal, že by tímto způsobem mohla vést cesta k nějakému bodovému zisku. Zatím jsou šance obou celků stále otevřené.
     
    52
    Hunt kličkoval, kličkoval až se na to nemohl dívat Günter a obral ho o míč.
     
    53
    Ani druhý poločas bohužel nenabízí nějakou strhující podívanou, právě naopak. Je to velká bitva a nikdo nechce udělat nějakou chybu. A otevřít obranu? To už vůbec.
     
    54
    Dlouhý nákop Hunta končí za brankovou čárou a Baumann může v poklidu rozehrát od své brány.
     
    55
    Následovat bude roh pro domácí tým, který vybojoval Garciá.
     
    56
    A podívejme se na to, co z něj vzniklo. Luca Caldirola centroval tak šikovně, že překvapil všechny a trefil tyč hostující brány. Poté ještě dorážel Elia, ale přestřelil.
     
    57
    Málem z toho byl gól po rohu, to už jsme dlouho na fotbalových hřištích neviděli. Stav se ale stále nemění ani po této akci.
     
    58
    Nyní sledujeme boj ve střehu hřiště, něco kloudného chtějí vymyslet také hosté.
     
    59
    Zatím však na svou další příležitost čekají.
     
    60
    Možná teď, po hodině hry vybojoval roh Schmid. Rušnou bude před Meilitzem.
     
    61
    Dlouho nebylo, domácí obrana v klidu míč odvrátila do bezpečí.
     
    62
    Vzápětí vyslal hodně nepřesný pokus Václav Pilař a spoluhráčům se omlouvá. Stane se, ale zkoušet střílet musí z každé pozice.
     
    63
    Hunt si přiťukl s Januzovičem, ten to zkusil přízemní střelou ihned z první, ovšem míč šel hodně vedle levé tyče brankáře Baumanna.
     
    64
    Centr Mehmediho nebyl vůbec špatný, ale dřív u něj byl brankář Mielitz, který skvěle celý zápas čte hru.
     
    65
    No, nevypadao to jako faul. Hunt si pro něj spíš došel, ale na to se historie neptá. Bude z toho dobrá standardka pro domácí.
     
    66
    Do míče se opřel sám postižený a ze zhruba dvaceti metrů se snažil obstřelit zeď, povedlo se mu to jen na půl. Obrana totiž Huntův pokus zablokovala na roh.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Fallou Diagné (SC Freiburg).
     
    68
    Žlutou kartu dostává Santiago García (Werder Bremen).
     
    69
    Václav Pilař má pro dnešní den dohráno. Místo něj nastupuje Coquelin. Český reprezentant bojoval, neodehrál vůbec špatný duel. Nemá se rozhodně za co stydět. Přeci jen po zranění není zřejmě schopen dohrát celý mač, tak byl vystřídán.
     
    70
    Domácí Hunt je jednoznačně nejlepší mužem na hřišti. Nyní se uvolnil uprostřed hřiště, dostal se až na hranici vápna a chtěl svou střelu umístit k levé tyči brankáře Baumanna, ten se po míči vrhl jako hladový tygr, ale nakonec zasahovat nemusel. Balon letěl kousíček vedle.
     
    71
    Něco kolem dvaceti minut do konce zápasu a stále na gól čekáme. Dle průběhu zápasu by si domácí zasloužili jít do vedení, ale není jim přáno.
     
    72
    Mehmedi vystaven do ofsajdu, rychlé přečíslení Freiburgu tak záhy končí.
     
    74
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Felix Klaus, přichází Hendrick Zuck.
     
    75
    Petersen to měl velice složité, už se sice tlačil k zakončení na malém vápně, ale bylo to v tísni a proto ten skluz nebyl zcela povedený. I tak si hostující obrana musela oddechnout.
     
    76
    Chvíli si nebude hrát. Ošetřování jsou hned dva hráči, jsou tam lékaři, bohužel i nosítka.
     
    77
    Bohužel i krev na hlavě Januzoviče, který v souboji srazil hlavou s jedním z hostujících obránců.
     
    78
    Byl to Höfler, oba dva jsou mimo hřiště v péči lékařů. Lépe dopadl Höfler, jenž bude pokračovat.
     
    80
    Januzovič se do hry zpátky nevrátí, nahrazuje ho Yildirim.
     
    82
    Už se hraje zhruba posledních deset minut zápasu a bohužel díky zranění se hra kouskovala, oba týmy vypadly z tempa a je to takové rozhárané.
     
    83
    Dlouho to netrvalo a Höfler musí jít také ze hřiště. Asi na tom není zdravotně zrovna nejlépe, proto jej nahrazuje Fernandes.
     
    84
    Ne, sice se před Mehmedim otevřelo hřiště, útočník Freiburgu tak mohl postupovat směrem k bráně, jenže zvolil tvrdou střelu a ta zamířila na tribunu za domácí bránou.
     
    85
    Werderu se hraje velice špatně proti deseti bránícím protihráčům, Freiburg už se rozhodl soustředit na ubránění výsledku a zisku velice cenného bodu.
     
    86
    Přeci jen ještě jedna šance, leč Petersonovi chyběla přesnost. Opět šel míč pánu bohu do oken.
     
    87
    Proč to nezkusit. Na Mielitze vyslal po dlouhé době někoho z hráčů Freiburgu střelu, byl to aktivní Mehmedi a německý brankář si v pohodě protáhl horní partie svého těla.
     
    88
    Hosté sahali po třech bodech. Na rohový kop Schustera si naběhl obránce Günter, který všechny ve výskoku přehlavičkoval a zakončoval velice nebezpečně. Dokonce míč skončil na břevně!
     
    89
    Domácí se také nechtějí spokojit s bodem. Do obrovské šance se řítil Petersen, který se dostal za obranu a pádil sám na Baumanna, ten jej skvělým pozičním zákrokem vychytal. No to jsou věci, na obou stranách jsme viděli dvě velké příležitosti. Gólem však nic neskončilo a stále je stav 0:0.
     
    90
    Střídání v týmu Werder Bremen: ze hřiště odchází Nils Petersen, přichází Melvyn Lorenzen.
     
    90
    Už běží nastavení, bude se přidávat ještě pět minut.
     
    90+2
    Elia fauloval a ještě se bude hrát před Mielitzovou bránou. Freiburg bude kopat standardku.
     
    90+3
    Po centru Schmida je zde další možnost pro hosty, tentokrát v podobě rohu.
     
    90+4
    Do míče se opřel Günter a jen to v hledišti zahučelo. V hektickém závěru mohli hosté znovu udeřit, rána hráče Freiburgu však těsně minula cíl.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. 40423 diváků se kýženého gólu nedočkalo.Ve druhém poločase se hrál podstatně zajímavější fotbal, rozhodnout a vstřelit alespoň jednu branku mohly oba celky. Především v hektickém a dramatickém závěru mohl rozhodnout jak Freiburg, tak i Werder. Oba brankáři však dokázali své mužstva podržet a výsledek tedy máme nerozhodný 0:0.
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče v %: 49:51
    Střely na bránu: 8:4
    Střely mimo: 9:7
    Rohy: 7:9
    Fauly: 21:13
     
    S konstatováním, že Werder Brémy remizuje doma s Freiburgem 0:0 se s vámi loučím a těším se na další zápasy v rámci německé Bundesligy. Přeji hezký sobotní večer a příště zase na počtenou. (17:32:05)

    Roman Zajíček

    Branky:

    Karty:   68. García (BRM) – 30. Höfler (FRE), 67. Diagné (FRE)


    Werder Brémy: Mielitz – Caldirola, García, Fritz (C), Prödl – Makiadi, Kroos, Junuzović (80. Yıldırım) – Elia, Hunt, Petersen (90. Lorenzen).
    Náhradníci: R. Wolf – Lukimya-Mulongoti, Schmitz, Gebre Selassie, Ekici, Yıldırım, Lorenzen.

    SC Freiburg: Baumann – Klaus (74. Zuck), Diagné, Günter, Ginter – Höfler (83. Fernandes), Schuster (C), Schmid, Pilař (69. Coquelin) – Freis, Mehmedi.
    Náhradníci: Schwolow – Krmaš, Schraml, Fernandes, Zuck, Coquelin, Guédé.

    Rozhodčí: Meyer (Burgdorf) – Willenborg (Osnabrück), Bornhorst (Damme). Čtvrtý rozhodčí: Gräfe (Berlín)

    Diváci: 40 423
    bahis siteleri