Los Angeles – Philadelphia 0:2 (kon.) | Toronto – Ottawa 6:3 (kon.) | Columbus – Florida 4:1 (kon.)
St. Louis – Nashville 4:3 (2:1 po s.n.) | Arizona – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Anaheim – Dallas 0:2 (kon.)
Calgary – Minnesota 4:3 (po pr.) | San Jose – Chicago 2:1 (3:1 po s.n.) | Washington – Detroit 6:5 (po pr.)
Montreal – Winnipeg 1:2 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
4:3 (1:0, 1:1, 1:2)
Minnesota Wild
Neděle 02.02.2014, 04:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše, přeji dobrou noc nebo příjemné vstávání. (06:50:33)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jiří Hudler (CGY) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:06
    Ladislav Šmíd (CGY) 0+0, 0 střel, čas na ledě 21:30
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Mark Giordano (CGY) 0+2
    2. Mikael Backlund (CGY) 2+0
    3. T. J. Galiardi (CGY) 1+1
     
    Statistiky po prodloužení:
    Střely: 32:32
    Hity: 17:13
    Vhazování: 32:23
     
    Calgary Flames tak vyhrává popáté za sebou! Zápas za stavu 3:3 došel do prodloužení, kde ho parádní brankou rozhodl Backlund, který se v dnešním utkání prosadil střelecky dvakrát.
     
    Konec zápasu.
     
    62:25
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Calgary vítězí popáté v řadě! Backlund vybojoval puk, který následně nahrál na Monahana. Ten vypálil, kotouč se odrazil od hole Kuempera zpět k MIKAELU BACKLUNDOVI, který skvěle dokázal trefit puk ze vzduchu a druhou brankou v utkání rozhoduje prodloužení! Asistence: Sean Monahan, Mark Giordano.
     
    60:58
    Giordano se ze středního pásma vydal až do třetiny Wild. Tam se odhodlal ke střele, ta však nenadělala problémy Darcymu Kuemperovi.
     
    60:22
    Tvrdá střela Ladislava Šmída šla zřejmě od Kuempera do ochranné sítě. Hostující brankář však protestoval s tím, že kotouč netečoval, a nakonec si vyhádal buly ve středním pásmu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Statistiky po třetí třetině:
    Střely: 29:22
    Hity: 17:13
    Vhazování: 30:21
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Vše nasvědčovalo tomu, že si Flames dojdou pro výhru, nakonec je však vše úplně jinak. Backlund sice dal ve vlastním oslabení branku na 3:1 pro domácí, díky gólům Heatleyho a Ballarda však americký celek dokázal srovnat na 3:3.
     
    59:44
    Berra se zlobí, protože Heatley do něj strčil, čímž poslal na zem švýcarského brankáře a posunul branku ze základního postavení.
     
    59:33
    Snažili se o to hráči Wild. Coyle dlouho míchal s pukem, následně jej vystřelil na Berru, kde ještě dorážel Niederreiter. Berra ale udržel puk před čarou.
     
    59:01
    Je tu poslední minuta třetí části, podaří se některému z celků urvat vítězství už po základní hrací době?
     
    58:28
    Mikael Granlund mohl otočit vývoj zápasu a téměř jistě zařídit svému týmu výhru. Granlund byl sám za brankou Flames, měl hodně času, proto si vyjel až před Berru. Gólman Calgary však ucpal všechny prostory, kde by mohl puk proniknout do sítě.
     
    57:49
    Minnesota je rázem logicky na koni, Kyle Brodziak teď ohrozil Berru střelou z ostrého úhlu.
     
    55:57
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Na tohle nestačil ani výtečný Berra! Dá se říct, že celou branku zařídil KEITH BALLARD. Ten se nacpal do brankoviště, kde odstavil Widemana, který následně vadil Berrovi při zákroku. Puk se odrazil za branku, kde ho na svou hůl vzal Brodziak, jenž nahrál kotouč zpět před branku, kde ho Ballard dokázal svou střelou procpat za čáru. Asistence: Kyle Brodziak, Dany Heatley.
     
    54:53
    Flames dobře forčekují, Wild se nepovedla rozehrávka a u puku jsou znovu domácí.
     
    54:00
    Granlund se podílel na snižující brance a teď málem sám vyrovnal. Berra ani těžkou situaci dokázal ustát, když na něj mladičký finský útočník najížděl.
     
    53:20
    Jonas Brodin se snažil poslat svou střelu mezi tři tyče, ale další výtečný blok v podání obrany Flames odvrátil nebezpečí.
     
    52:51
    Heatley mohl s trochou štěstí vyrovnat! Coyle na něj adresoval přihrávku poté, co si odmídl hráče Flames. Dany Heatley se následně opřel do kotouče, přes hradbu těl ale brankáře Berru neohrozil.
     
    52:00
    Pořád však Wild chybí jedna branka, Flames, zdá se, inkasovaná branka nakopla. Zřejmě nebudeme mít o perný konec zápasu nouzi.
     
    50:31
    Minnesota právě vstřelila branku!
    "Divočáci" se dostávají na dostřel jedné branky! Po nahrávce Granlunda se DANY HEATLEY objevil před Berrou zcela nehlídán. Napoprvé ani napodruhé domácího brankáře nepokořil, na třetí pokus už ale kotouč do sítě kanadský útočník dostal. Asistence: Mikael Granlund, Zach Parise.
     
    50:14
    Ballard byl zasažen do obličeje holí Joea Colbornea (CGY), který tak dostává dvě minuty. Možná, že je tohle jedna z posledních šancí pro Wild, jak se dostat zpět do utkání.
     
    49:30
    Na druhé straně zase musel Jonesovu střelu krýt Darcy Kuemer. Nyní se tak bude vhazovat po levici hostujícího strážce svatyně.
     
    49:10
    Suterovo nahození Berra vyrazil jen k holi Pariseho, který s ničím neotálel a střelou z otočky znovu zaměstnal domácího brankáře!
     
    49:04
    Jedním z nejaktivnějších hráčů Wild je jednoznačně Zach Parise. Tentokrát se Plameny museli osvobodit jen za pomoci zakázaného uvolnění.
     
    48:20
    Minnesota v posledních minutách navýšila svou aktivitu a pohyb v útočném pásmu, hráči Calgary však hrají ve velké pohodě a zdá se, že je ani houževnatí hokejisté Wild nerozhodí.
     
    47:51
    Ballardovo nahození od modré čáry Berra kryje, a to i přesto, že na puk neměl zrovna nejlepší výhled. Švýcarský brankář, který se podívá i do Soči, zatím zraněného Räma dobře nahrazuje.
     
    47:18
    Další střela se odrazila od zadního mantinelu, i s tou si ale Berra poradil. Dorážel na něj sice ještě Scandella s Parisem, to ale brankáře Flames výrazněji nerozhodilo.
     
    46:56
    Pominvilleovi trána z pravé strany nenadělala švýcarskému brankáři Retu Berrovi větší potíže.
     
    46:20
    Niederreiter bojoval o puk v rohu pásma Calgary se střelcem zatím rozhodující branky Widemanem. Jako vítěz z tohoto souboje vyšel domácí zadák.
     
    45:43
    Darcy Kuemper jako kdyby se už nemohl dívat na počínání svých spoluhráčů, proto se sám rozhodl rozehrát puk podél mantinelu. Kotouč ale nikoho v bílém dresu nenašel.
     
    44:52
    Jason Zucker najížděl před branku, kam mu byla směřována také přihrávka. Útočnk Wild však zřejmě vůbec puk netrefil, Berra mu poté uštědřil ještě ránu svou lapačkou.
     
    43:35
    Minnesota má sice ještě hodně času, proti Flames to však bude mít parta okolo Pariseho a Sutera velice těžké. Otěže zápasu totiž stále viditelně drží domácí celek.
     
    42:53
    Mark Giordano boduje podeváté v řadě, čímž si vytvořil své osobní maximum ve své kariéře.
     
    42:19
    Bouma už je na ledě, Berra si v této početní výhodě Wild snad neusel připsat ani jeden zákrok.
     
    41:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je tu druhá dnešní branka v oslabení! Gól v početní nevýhodě si připisují i domácí, už celkově devátou v sezóně! Lee Stempniak vybojoval puk, podél pravého hrazení s ním uháněl do útočného pásma, kde chtěl předat na Giordana. Kapitán Flames byl sice odstaven, od jeho brusle se však odrazil puk k MIKAELU BACKLUNDOVI, který už měl jednoduchou pozici. Asistence: Mike Giordano, Lee Sempniak.
     
    40:19
    Hned v první minutě třetí části jde na trestnou lavici Lance Bouma (CGY), který si přidržel Brodina, což neuniklo očím hlavního sudího Kowala.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba celky už jsou na ledě, k začátku třetí části brání potíže s ledovou plochou. Zřejmě to však nebude na dlouhou dobu.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Střely: 25:10
    Hity: 13:7
    Vhazování: 19:11
     
    Po čtyřiceti minutách hry je stav utkání 2.1 pro Calgary Flames, které bylo po většinu druhé části lepším mužstvem. Po vyrovnání Cookea ve vlastním oslebení se však zdálo, že se půjde do šaten za nerozhodného stavu. V předposlední minutě druhého dějství se však parádní tečí prezentoval Wideman, který vrátil Flames vedení.

    Třetí třetina začne přibližně v 5:58.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Probíhají poslední vteřiny druhé části, v útočném pásmu je momentálně domácí celek.
     
    38:24
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Sotva se však Parise vrátil na led, další akce v podání DENNISE WIDEMANA končí brankou. Obránce Calgary se netypicky ocitl v roli útočníka, když mezi kruhy neskutečně tečoval střelu Butlera. Kuemper byl naprosto bez šance. Asistence: Chris Butler, T. J. Galiardi.
     
    38:10
    S Widemanovou si Kuemper poradil, i když výhled neměl zrovna ideální.
     
    37:30
    Hudler objel celé útočné pásmo, nakonec se rozhodl nahrávat mezi kruhy na Colbornea, ten byl však v obklíčení několika hráčů soupeře, proto se k ráně nedostal.
     
    36:45
    Dvarát za sebou se však Minnesota dokázala osvobodit vyhozením kotouče až k brance Reta Berry.
     
    36:17
    Ovšem i kdyby americký útočník branku dal, nemohla by být uznána. Ještě předtím, než se Zach Parise (MNS) dostal ke střele, přerazil hůl Widemanovi. Zde je na místě pochválit hlavní rozhodčí, kteří viděli faul i ve velice nepřehledné situaci.
     
    36:17
    Nechybělo mnoho a Zach Parise mohl poprvé v utkání dostat svůj celek do vedení! Ve velké šanci však neuspěl, Berra byl na svém místě včas.
     
    35:24
    Přesilovka Flames končí a nutno poznamenat, že nebyla vůbec úspěšná. Wild totiž ve vlastním oslabení dokázali vyrovnat.
     
    34:32
    Brodie mohl ihned domácím barvám vedení vrátit, když po parádní nahrávce na pravý kruh měl před sebou naprosto prázdnou branku. Brodie však svou střelou trefil jen Kuempera!
     
    34:03
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Blek z čistého nebe! MATT COOKE nabral na levém křídle rychlost, Wideman očekával, že Cooke bude čekat ještě na některého ze svých spoluhráčů, bývalý hráč Pittsburghu se však s ničím nepáral a střelou příklepem vymetl levou šibenici Berrovy klece. Bez asistence.
     
    33:43
    Hudler nabil na modrou čáru kapitánu Giordanovi, který se ve druhé třetině prezentoval už několikátou střelou, Kuemper však nechal vyniknout svou vyrážečku.
     
    33:24
    Charlie Coyle (MNS) půjde podruhé v zápase na trestnou lavici. Už poněkolikáté v utkání vidíme poměrně zbytečné vyloučení, tentokrát hráč Wild poslal kotouč mimo hrací plochu.
     
    33:06
    Westgarth nbepečně tečoval střelu od modré čáry, Kuemper se mohl je otočil. Naštěstí pro něj se puk odrazil mimo tři tyče.
     
    32:30
    Minnesota se v posleních minutách nemůže příliš dostat do hry, Calgary potvrzuje, že se nyní může chlubit dobrou formou.
     
    31:56
    Giordanovo nahození od modré čáry bylo cílené, protože Kuemper toho přes několik těl zřejmě moc vidět nemohl. Puk se nakonec od hrazení odrazil zpět na hole Flames, následná střela skončila opět v náručí Kuempera.
     
    31:18
    A nováček v brance Wild Darcy Kuemper si musel připsat zákrok i po střele Mikea Cammalleriho, který se ke střele zápěstím odhodnal z levého kruhu.
     
    31:00
    Odražený kotouč se najednou dostal na hůl Monahana, ten však nedokázal Kuempera překonat.
     
    30:32
    Jason Zucker téměř dokonale omámil svými kličkami českého zadáka Ladislava Šmída, ten však nakonec nedovolil svému soupeři, aby se dostal ke střele. Jen o pár sekund později český olympionik uštědřil Zuckerovi pořádný hit v rohu hřiště.
     
    29:33
    Granlund se prodíral zpoza branky až do zakončení, na poslední chvíli mu však do hole strčil Bouma, který tak odvrátil blížící se nebezpečí.
     
    28:51
    Brodziak byl u puku v rhu kluziště v pásmu Flames rychleji, hned, co se kotouče chopil, adresoval puk před branku Berry, kam si najížděl Niederreiter. V rozhodující chvíli ale mladý Švýcar selhal.
     
    28:26
    Ballardovo vyhození z vlastního pásma se tázem mohla stát gólovou nahrávkou, Parisemu však chyběl na dosáhnutí puku zřejmě jeden jediný krok.
     
    27:27
    Ve chvíli, kdy Rupp opustil trestnou lavici, se dostal Brodie do šance. V dobré střelecké příležitosti však minul levou tyčku branky Calgary.
     
    26:48
    Dobrým forčekingem se ve vlastním oslabení prezentuje Parise, který tak znemožnujě protivníkům dostat se do pásma Minnesoty.
     
    26:00
    Widemanova dělovka se odrazila po zákroku Kuempera do vzduchu, Jones se puk snažil dostat baseballovým způsobem do sítě, to se mu však nepovedlo.
     
    25:27
    Daší zákrok po odpískání. Tentokrát se naprosot zbytečným faulem provinil Mikea Rupp (MNS), který podrazil McGrattana.
     
    25:14
    Jednoduchý zákrok pro Darcyho Kuempera, který musel do své rukavice schovat nahození Seana Monahana od modré čáry.
     
    24:32
    Stempniak už je zpět na ledové ploše, Wild se ani v přesilové hře nedokázali poprvé v zápase prosadit.
     
    24:14
    Akce na jeden dotek byla zakončela střelou Nina Niederreitera z mezikruží, který dostal nahrávku od Coylea. Berra i tentokrát v dobrém postavení.
     
    23:35
    Po sérii nahrávek se ke střele nakonec odhodnal Zach Parise, jenž v roli falešného obránce dostal nabito od Ryana Sutera. Reto Berra si ale ve správný čas dokázal najít místo, kudy na dráhu puku viděl a kotouč v klidu chytil do své výstroje.
     
    22:32
    Lee Stempniak (CGY) však po této situaci dostává dvě minuty, když se za brankou Kuempera pustil do měnšího pěstního souboje se Stonerem. Dvěma minutami byl však oceněn jen domácí hráč.
     
    22:16
    Lee Stempniak neprošel u pravého mantinelu přes Charlieho Coylea, ovšem o pár vteřin později se ten samý útočník Flames už ke střele dostal, Kuemper se však prezentoval spolehlivým zákrokem.
     
    21:25
    Charlie Coyle už je zpět na ledové ploše, Flames se početní výhoda příliš nepovedla.
     
    21:00
    Scandella se v oslabení dostal až za branku Reta Berry, odkud adresoval puk na Zacha Pariseho, toho ale na poslední chvíli odblokoval Wideman.
     
    20:16
    Druhá třetina startuje přesilovou hrou Calgary Flames, ihned po několika vteřinách se však Wild protečováním Matta Cookea osvobozují.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:
    Střely: 7:6
    Hity: 10:2
    Vhazování: 6:6
     
    Je za námi první třetina, po které vede domácí tým Calgary, a to zásluhou T. J. Galiardiho, který v 13. minutě zaznamenal svou druhou branku sezóny. K zajímavé situaci došlo také v 18. minutě, kdy musel zraněný Karri Rämö opustit brankoviště Flames, do nejž se musel postavit Reto Berra.

    Druhá část začne přibližně v 5:04.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Brodziak se ve vlastním oslabení snažil využít chvilky nepozornosti domácí obrany, Giordano byl však včas na svém místě.
     
    19:25
    V poslední minutě je tu ještě jedno vyloučení. Charlie Coyle (MNS) naprosto zbytečně před brankou Reta Berry krosčekoval domácího kapitána Giordana, za což je odměněn dvě minutami.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny. O střelu se pokoušel Stempniak, přes obránce se mu však svou ránu nepodařilo procedit.
     
    18:42
    Berra měl za svou brankou menší problémy, když se snažil zastavil puk, ovšem upadl u toho. Naštěstí pro něj byli v okolí akorát jeho spoluhráči.
     
    17:50
    Berra si hned po svém nástupu musel připsat zákrok proti střele Zacha Pariseho. Nejednalo se však o těžký zákrok, kapitán americké reprezentace na nadcházejících Olympijských hrách byl ve velkém úhlu.
     
    17:34
    Do branky Calgary se nečekaně postavil Reto Berra! Karri Rämö opstil scénu utkání, údajně by se mělo jednat o zranění.
     
    17:32
    Boumův pas na Jonese přišel o něco později, než by druhý jmenovaný potřeboval. Proto se píská postavení mimo hru. Nyní nás čeká krátká reklamní přestávka.
     
    16:40
    Colborne se prohnal kolem levého hrazení, svou střelou ale Kuempera neohrozil. Puk byl totiž zblokován do rohu kluziště.
     
    15:51
    Svěřenci trenéra Boba Hartleyho nakonec první oslabení v utkání přežili, nechybělo však mnoho a Rämö musel tahat puk ze sítě.
     
    15:21
    Velká šance pro Niederreitera, kterému vybídl ke skŕování Coyle, švýcarský forvard však před finským brankářem ve službách Flames neuspěl. Po chvíli znoví dokonce tyč, když střelu Ballarda tečoval Fontaine.
     
    13:51
    Minnesota má však šanci srovnat v přesilové hře. Na trestné lavici už totiž sedí T. J. Brodie (CGY), který se provinil sekáním.
     
    12:36
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Ještě před malou chvílí se do dobré šance dostal Niederreiter, ten však se svou střelou neuspěl, a tak udeřili Flames! V rychlé akci předal Westgarth puk na T. J. GALIARDIHO, který svým bekhendovým pokusem pokořil brankáře Kuempera. Asistence: Kevin Westgarth, Chris Butler.
     
    11:15
    Sotva jsem to však stihl doříct, ukázal parádní individuální akci Coyle, který se prokličkoval až před Räma. Coyle však s pokusem prostrčit kotouč mezi betony finského brankáře neuspěl.
     
    10:48
    Hraje se tedy čtyři na čtyři, vypadá to, že tato hra více sedí domácím Plamenům, které tráví více času v útočném pásmu než soupeř.
     
    10:13
    Jsou tu první vyloučení zápasu. Za vražení dostává dvě minuty Matt Cooke (MNS), ve stejném čase je dvěmi minutami také ohodnocen zákrok Chrise Butlera (CGY).
     
    09:14
    Bouma se dostal až před Kuempera, kterého prověřil sřelou bekhendem. Ani po této situaci se však bezbrankové skóre nemění.
     
    07:51
    První střelecký pokus má za sebou v dnešní utkání i český forvard Jiří Hudler. Jeho rána od pravého mantinelu však Darcyho Kuempera příliš nepřekvapila.
     
    07:22
    Oba celky se zatím zdatně perou, výraznou převahu ani jeden z nich včak zatím nemá. Převážná část hry se zatím odehrává zejména v neutrální zóně.
     
    06:22
    Vypadlo to, že se bude pískat icing. Mike Cammalleri však ukázal své rychlé nohy a nedovolil čárovému sudímu, aby zakázané uvolnění odpískal. Domácímu útočníkovi se málem podařilo vysunout do čance Monahana.
     
    05:24
    Suterova přihrávká mířená na Pominvillea byla včas přečtena domácím kapitánem Giordanem, který vyváží puk zpět do pásma Wild.
     
    04:32
    Heatley chtěl posunout puk do útočného pásma na jednoho ze svých spoluhráčů, nakonec však u kotouče pouze hráči Flames.
     
    03:44
    Pro brankáře Darcyho Kuempera je to dnes už desátý start v řadě, což je nový rekord v historii Wild, co se týče brankáře "nováčka".
     
    02:45
    Po střele Colborna se puk od chráníčů Darcyho Kuempera odrazil jen na hůl Seana Monahana, kterému nechybělo mnoho a ležícího brankáře Wild překonal. Kuemper však dokázal na poslední chvíli zasáhnout svou holí, o zbytek se postarali zadáci Minnesoty.
     
    01:55
    Po nahrávce Jiřího Hudlera přejel s pukem na holi modrou čáru Lee Stempniak, jeho rána zápěstím se mu však úplně nepovedla. Kuemper ještě zasahovat nemusel.
     
    01:05
    Tady už se jednalo o poměrně velkou příležitost! Parise dostal v přečíslení dobře načasovanou přohrávku, do které se náramně vložil, ovšem Rämö se včas přesunul a puk vykopl!
     
    00:21
    Utkání je zahájeno a hned po prvních jednadvaceti vteřinách musel zasahovat domácí brankář Karri Rämö, na něhož vyslal střelu zápěstím švýcarcký útočník Nino Niederreiter.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Rämö (Berra) – Giordano (C), Brodie, Butler, Breen, Wideman, Šmíd – Stempniak, Backlund, Hudler – Colborne, Monahan, Cammalleri – Jones, Stajan, Bouma – McGrattan, Galiardi, Westgarth. Trenér: Bob Hartley

    Minnesota Wild: Kuemper (Bäckström) – Brodin, Suter, Prosser, Scandella, Stoner, Ballard – Niederreiter, Coyle, Parise – Pominville, Granlund, Heatley – Fontaine, Brodziak, Cooke – Zucker, Haula, Rupp. Trenér: Mike Yeo

    Rozhodčí: Charron, Kowal – Henderson, Cameron.
     
    Vítejte u sledování utkání nejlepší hokejové ligy světa – NHL. Z dnešní nabídky jedenácti zápasů se bude hrát i duel mezi celky Calgary Flames a Minnesota Wild. Kanadsko-americký souboj startuje v 4:10, a vy můžete být díky našemu on-line přenosu u toho.

    První vzájemný zápas v sezóně:
    Minnesota – Calgary 5:1
     
    CALGARY FLAMES:
    Plameny jsou sice podle postavení stále jedni z nejhorších v celé soutěži, ovšem momentálně se mohou pyšnit nejlepší formou ze všech! Už ve čtyřech utkáních v řadě totiž Calgary dokázalo nad své soupeře vyzrát. Před v Flames se museli v jejich sérii výher sklonit i takové týmy jako Chicago nebo San Jose. Všechna vítězná utkání si kanadský celek připsal na svém ledě. Proti Minnesotě Calgary ukončí svou pětizápasovou sérii domácích zápasů. I přesto, že mužstvo kouče Boba Hartleyho disponuje dobrou formou, těžko předpokládat, že se podívá do vyřazovací části. Po 54 zápasech totiž Flames získali 47 bodů, na Vancouver, který drží druhou pozici na takzvané „divoké kartě“, nyní ztrácí 16 bodů.

    Poslední tři utkání Calgary:
    Calgary – Nashville 5:4 sn.
    Calgary – Chicago 5:4 pr.
    Calgary – San Jose 4:1

    Nejproduktivnější hráči Calgary:
    Jiří Hudler (Ú) – 42 bodů (14+28), 54 zápasů
    Mark Giordano (O) – 26 bodů (9+17), 36 zápasů
    Mikael Backlund (Ú) – 25 bodů (11+14), 53 zápasů

    Listina zraněných:
    Mike Cammalleri (Ú) – otřes mozku (možná se dnes vrátí do sestavy)
    Curtis Glencross (Ú) – podvrtnutý kotník

    Kdo z „Flames“ pojede do Soči?
    - Brankář Reto Berra (SVI)
    - Obránce Ladislav Šmíd (CZE)
     
    MINNESOTA WILD:
    „Divočáci“ z jednoho z nejhokejovějších měst v USA by rádi navázali na loňskou sezónu, ve které se dokázali prodrat až do play-off. V aktuální sezóně to vypadá, že si budou muset Wild vybojovat pozici ve vyřazovací části jen pomocí tzv. „Wild Card“. Na třetí tým z Centrální divize, Colorado Avalanche, totiž Minnesota ztrácí devět bodů. V 56 zápasech získala Minnesota 64 bodů. Svěřenci trenéra Mikea Yeoa zápasem v Calgary zakončí čtyřzápasový trip, ze kterého dosud dokázali urvat tři body.

    Poslední tři utkání Minnesoty:
    San Jose – Minnesota 3:2 pr.
    Anaheim – Minnesota 2:4
    Colorado – Minnesota 5:4

    Nejproduktivnější hráči Calgary:
    Jason Pominville (Ú) – 39 bodů (22+17), 56 zápasů
    Mikko Koivu (O) – 35 bodů (8+27), 44 zápasů
    Zach Parise (Ú) – 34 bodů (18+16), 41 zápasů

    Listina zraněných:
    Mikko Koivu (Ú) – zlomený kotník
    Josh Harding (B) – nemoc
    Jared Spurgeon (O) – zranění nohy (možná se dnes vrátí do sestavy)

    Kdo z „Wild“ pojede do Soči?
    - Útočník Zach Parise (USA)
    - Obránce Ryan Suter (USA)
    - Útočník Mikko Koivu (FIN)
    - Útočník Mikael Granlund (FIN)
    - Útočník Nino Niederreiter (SVI)

    *Zajímavost: Zach Parise byl pro Zimní olympijské hry v Soči nominován do pozice kapitána výběru Spojených států amerických. Ryan Suter bude jedním ze dvou alternativních kapitánů. Druhým bude kapitán Los Angeles Dustin Brown.
     
    ČESKO-SLOVENSKÁ STOPA:
    Jiří Hudler (Ú), CZE – 42 bodů (14+28), 54 zápasů
    Ladislav Šmíd (O), CZE – 4 body (1+3), 53 zápasů
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 13. Galiardi (Westgarth, Butler), 39. Wideman (Butler, Galiardi), 41. Backlund (Giordano, Stempniak), 63. Backlund (Monahan, Giordano) – 35. Cooke, 51. Heatley (Granlund, Parise), 56. Ballard (Brodziak, Heatley)


    Calgary Flames: Rämö (18. Berra) – Giordano (C), Brodie, Butler, Breen, Wideman, Šmíd – Stempniak, Backlund, Hudler – Colborne, Monahan, Cammalleri – Jones, Stajan, Bouma – McGrattan, Galiardi, Westgarth.
    Trenér: Bob Hartley.

    Minnesota Wild: Kuemper (Bäckström) – Brodin, Suter, Prosser, Scandella, Stoner, Ballard – Niederreiter, Coyle, Parise – Pominville, Granlund, Heatley – Fontaine, Brodziak, Cooke – Zucker, Haula, Rupp.
    Trenér: Mike Yeo.

    Rozhodčí: Charron, Kowal – Henderson, Cameron

    Diváci: 19 289
    bahis siteleri