Los Angeles – Philadelphia 0:2 (kon.) | Toronto – Ottawa 6:3 (kon.) | Columbus – Florida 4:1 (kon.)
St. Louis – Nashville 4:3 (2:1 po s.n.) | Arizona – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Anaheim – Dallas 0:2 (kon.)
Calgary – Minnesota 4:3 (po pr.) | San Jose – Chicago 2:1 (3:1 po s.n.) | Washington – Detroit 6:5 (po pr.)
Montreal – Winnipeg 1:2 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
4:3 (1:0, 1:1, 1:2)
Minnesota Wild
Neděle 02.02.2014, 04:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:25
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Calgary vítězí popáté v řadě! Backlund vybojoval puk, který následně nahrál na Monahana. Ten vypálil, kotouč se odrazil od hole Kuempera zpět k MIKAELU BACKLUNDOVI, který skvěle dokázal trefit puk ze vzduchu a druhou brankou v utkání rozhoduje prodloužení! Asistence: Sean Monahan, Mark Giordano.
     
    58:28
    Mikael Granlund mohl otočit vývoj zápasu a téměř jistě zařídit svému týmu výhru. Granlund byl sám za brankou Flames, měl hodně času, proto si vyjel až před Berru. Gólman Calgary však ucpal všechny prostory, kde by mohl puk proniknout do sítě.
     
    55:57
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Na tohle nestačil ani výtečný Berra! Dá se říct, že celou branku zařídil KEITH BALLARD. Ten se nacpal do brankoviště, kde odstavil Widemana, který následně vadil Berrovi při zákroku. Puk se odrazil za branku, kde ho na svou hůl vzal Brodziak, jenž nahrál kotouč zpět před branku, kde ho Ballard dokázal svou střelou procpat za čáru. Asistence: Kyle Brodziak, Dany Heatley.
     
    54:00
    Granlund se podílel na snižující brance a teď málem sám vyrovnal. Berra ani těžkou situaci dokázal ustát, když na něj mladičký finský útočník najížděl.
     
    50:31
    Minnesota právě vstřelila branku!
    "Divočáci" se dostávají na dostřel jedné branky! Po nahrávce Granlunda se DANY HEATLEY objevil před Berrou zcela nehlídán. Napoprvé ani napodruhé domácího brankáře nepokořil, na třetí pokus už ale kotouč do sítě kanadský útočník dostal. Asistence: Mikael Granlund, Zach Parise.
     
    50:14
    Ballard byl zasažen do obličeje holí Joea Colbornea (CGY), který tak dostává dvě minuty. Možná, že je tohle jedna z posledních šancí pro Wild, jak se dostat zpět do utkání.
     
    49:10
    Suterovo nahození Berra vyrazil jen k holi Pariseho, který s ničím neotálel a střelou z otočky znovu zaměstnal domácího brankáře!
     
    41:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je tu druhá dnešní branka v oslabení! Gól v početní nevýhodě si připisují i domácí, už celkově devátou v sezóně! Lee Stempniak vybojoval puk, podél pravého hrazení s ním uháněl do útočného pásma, kde chtěl předat na Giordana. Kapitán Flames byl sice odstaven, od jeho brusle se však odrazil puk k MIKAELU BACKLUNDOVI, který už měl jednoduchou pozici. Asistence: Mike Giordano, Lee Sempniak.
     
    40:19
    Hned v první minutě třetí části jde na trestnou lavici Lance Bouma (CGY), který si přidržel Brodina, což neuniklo očím hlavního sudího Kowala.
     
    38:24
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Sotva se však Parise vrátil na led, další akce v podání DENNISE WIDEMANA končí brankou. Obránce Calgary se netypicky ocitl v roli útočníka, když mezi kruhy neskutečně tečoval střelu Butlera. Kuemper byl naprosto bez šance. Asistence: Chris Butler, T. J. Galiardi.
     
    36:17
    Ovšem i kdyby americký útočník branku dal, nemohla by být uznána. Ještě předtím, než se Zach Parise (MNS) dostal ke střele, přerazil hůl Widemanovi. Zde je na místě pochválit hlavní rozhodčí, kteří viděli faul i ve velice nepřehledné situaci.
     
    36:17
    Nechybělo mnoho a Zach Parise mohl poprvé v utkání dostat svůj celek do vedení! Ve velké šanci však neuspěl, Berra byl na svém místě včas.
     
    34:32
    Brodie mohl ihned domácím barvám vedení vrátit, když po parádní nahrávce na pravý kruh měl před sebou naprosto prázdnou branku. Brodie však svou střelou trefil jen Kuempera!
     
    34:03
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Blek z čistého nebe! MATT COOKE nabral na levém křídle rychlost, Wideman očekával, že Cooke bude čekat ještě na některého ze svých spoluhráčů, bývalý hráč Pittsburghu se však s ničím nepáral a střelou příklepem vymetl levou šibenici Berrovy klece. Bez asistence.
     
    33:24
    Charlie Coyle (MNS) půjde podruhé v zápase na trestnou lavici. Už poněkolikáté v utkání vidíme poměrně zbytečné vyloučení, tentokrát hráč Wild poslal kotouč mimo hrací plochu.
     
    28:51
    Brodziak byl u puku v rhu kluziště v pásmu Flames rychleji, hned, co se kotouče chopil, adresoval puk před branku Berry, kam si najížděl Niederreiter. V rozhodující chvíli ale mladý Švýcar selhal.
     
    28:26
    Ballardovo vyhození z vlastního pásma se tázem mohla stát gólovou nahrávkou, Parisemu však chyběl na dosáhnutí puku zřejmě jeden jediný krok.
     
    26:00
    Widemanova dělovka se odrazila po zákroku Kuempera do vzduchu, Jones se puk snažil dostat baseballovým způsobem do sítě, to se mu však nepovedlo.
     
    25:27
    Daší zákrok po odpískání. Tentokrát se naprosot zbytečným faulem provinil Mikea Rupp (MNS), který podrazil McGrattana.
     
    22:32
    Lee Stempniak (CGY) však po této situaci dostává dvě minuty, když se za brankou Kuempera pustil do měnšího pěstního souboje se Stonerem. Dvěma minutami byl však oceněn jen domácí hráč.
     
    19:25
    V poslední minutě je tu ještě jedno vyloučení. Charlie Coyle (MNS) naprosto zbytečně před brankou Reta Berry krosčekoval domácího kapitána Giordana, za což je odměněn dvě minutami.
     
    17:34
    Do branky Calgary se nečekaně postavil Reto Berra! Karri Rämö opstil scénu utkání, údajně by se mělo jednat o zranění.
     
    15:21
    Velká šance pro Niederreitera, kterému vybídl ke skŕování Coyle, švýcarský forvard však před finským brankářem ve službách Flames neuspěl. Po chvíli znoví dokonce tyč, když střelu Ballarda tečoval Fontaine.
     
    13:51
    Minnesota má však šanci srovnat v přesilové hře. Na trestné lavici už totiž sedí T. J. Brodie (CGY), který se provinil sekáním.
     
    12:36
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Ještě před malou chvílí se do dobré šance dostal Niederreiter, ten však se svou střelou neuspěl, a tak udeřili Flames! V rychlé akci předal Westgarth puk na T. J. GALIARDIHO, který svým bekhendovým pokusem pokořil brankáře Kuempera. Asistence: Kevin Westgarth, Chris Butler.
     
    11:15
    Sotva jsem to však stihl doříct, ukázal parádní individuální akci Coyle, který se prokličkoval až před Räma. Coyle však s pokusem prostrčit kotouč mezi betony finského brankáře neuspěl.
     
    10:13
    Jsou tu první vyloučení zápasu. Za vražení dostává dvě minuty Matt Cooke (MNS), ve stejném čase je dvěmi minutami také ohodnocen zákrok Chrise Butlera (CGY).
     
    02:45
    Po střele Colborna se puk od chráníčů Darcyho Kuempera odrazil jen na hůl Seana Monahana, kterému nechybělo mnoho a ležícího brankáře Wild překonal. Kuemper však dokázal na poslední chvíli zasáhnout svou holí, o zbytek se postarali zadáci Minnesoty.
     
    01:05
    Tady už se jednalo o poměrně velkou příležitost! Parise dostal v přečíslení dobře načasovanou přohrávku, do které se náramně vložil, ovšem Rämö se včas přesunul a puk vykopl!

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 13. Galiardi (Westgarth, Butler), 39. Wideman (Butler, Galiardi), 41. Backlund (Giordano, Stempniak), 63. Backlund (Monahan, Giordano) – 35. Cooke, 51. Heatley (Granlund, Parise), 56. Ballard (Brodziak, Heatley)


    Calgary Flames: Rämö (18. Berra) – Giordano (C), Brodie, Butler, Breen, Wideman, Šmíd – Stempniak, Backlund, Hudler – Colborne, Monahan, Cammalleri – Jones, Stajan, Bouma – McGrattan, Galiardi, Westgarth.
    Trenér: Bob Hartley.

    Minnesota Wild: Kuemper (Bäckström) – Brodin, Suter, Prosser, Scandella, Stoner, Ballard – Niederreiter, Coyle, Parise – Pominville, Granlund, Heatley – Fontaine, Brodziak, Cooke – Zucker, Haula, Rupp.
    Trenér: Mike Yeo.

    Rozhodčí: Charron, Kowal – Henderson, Cameron

    Diváci: 19 289
    bahis siteleri