Sabres Vídeň – Bracknell 8:1 (kon.) | Osvětim – Karviná - ženy 2:5 (kon.)
konec
Aksam Unia Osvětim
2:5 (1:3, 0:1, 1:1)
S.K. Karviná - ženy
Sobota 18.10.2014, 17:30 • Zimní stadion STaRS Karviná • Liga mistryň
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Podruhé Vás dnes zdravím u Onlajnů přímo z Karviné, kde je v plném proudu skupina B Ligy mistryň pod hlavičkou Mezinárodní hokejové federace. Hostitelský tým si včera poradil s Bracknellem a dneska ho čeká další protivník, kterého by měl bez jakýchkoli výmluv jasně zdolat – polská Osvětim.
     
    Anglický protivník byl pro náš výběr velkou neznámou. Karviná ale odehrála dobrý zápas, v každé třetině vstřelila dva góly, což jí bezpečně stačilo k vítězství. Je trochu škoda, že dvě sekundy před koncem utkání zrušil Bracknell čisté konto Báře Dvořákové, která by si nulu za svůj výkon rozhodně zasloužila.

    Od hokejistek Osvětimi očekáváme, co nám ukážou jako nápravu za svůj včerejší výsledek. Inkasovaly totiž patnáct gólů od Vídně, což je i přes kvalitu soupeře zkrátka a jednoduše moc. Je víc než jasné, že na Karvinou se po úvodním debaklu budou chtít vytáhnout, o to to budou mít naše holky těžší!
     
    Ohlasy z karvinské kabiny po první výhře

    „Myslím, že Osvětim bude slabší soupeř než Bracknell. Ale má dvě hodně šikovné hráčky, které vždycky ujíždějí do brejku. Určitě ji nesmíme podcenit,“ řekla po včerejším utkání ve videorozhovoru pro web Hokej.cz Sára Sadilková.

    Karvinská útočnice včera vsítila první dva góly svého týmu, které položily základ pozdějšího vítězství. Zároveň neváhala určit cíl domácích hokejistek. „Chceme postoupit z prvního místa,“ prohlásila odhodlaně.

    Podobně jako Sadilková, ani trenér Josef Štoudek nenašel žádnou konkrétní věc, kterou by svým svěřenkyním po včerejším výkonu vyloženě vytknul. „Důležité je, aby si holky vyhověly. Dali jsme dva góly v přesilových hrách, což je pro nás zadostiučinění,“ přiznal kouč.

    Stejně jako Sadilková ale musel varovat před podceněním dnešního soupeře. „V žádném případě bych polský tým neodepisoval,“ prohlásil jednoznačně. Vezmou si z toho české hokejistky příklad a zvládnou i druhou bitvu na turnaji tak, jak mají?
     
    Úvodní sestavy:

    Unia Osvětim: Rybacká (Krzemienová) – Metyková, Chrapeková, Kosakowská, Strzelecká, Kozlowská "A", Fersztová – Pozniewská, Czapliková, Bielasová – Galuszková "A", Wieczoreková, Frackowiaková "C" – Michaleková, Jarmulowiczová, Kosmová – Zalewská, Trethanová.

    S.K. Karviná – ženy: Bečevová (Dvořáková) – Brotánková, Gápová, Výtisková, Hudečková, Zíková, Duroňová, Světinská – Kovářová, Lédlová, Kaplanová – Walicová, Přibylová, Sadilková – Křupková, Solničková, Kytková "C" – Kosellková, Němcová.

    Rozhodčí: Maria Raabye Fuchselová (DEN) – Veronika Dopitová (CZE), Tereza Štreitová (CZE).
     
    Oba týmy udělaly změny v sestavách, ale jen minimální. Na straně Karviné se jedná o změnu v brankovišti, kde gólmanku Barboru Dvořákovou nahradila posila ze Slavie Praha Kateřina Bečevová.
     
    Vzhledem k tomu, že z Osvětimi to není do Karviné vůbec daleko, můžeme si v ochozech zimního stadionu všimnout i příznivců Unie.
     
    Oba soupeři už jsou na ledové ploše, do začátku zápasu zbývají už jen okamžiky.
     
    Karviná nastoupí v bíločerných dresech, Osvětim v modrobílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Karviná má puk ve své moci ve svém obranném pásmu. Hned po úvodním vhazování se ozvali fanoušci domácích, kteří opět hlasitě podporují jako včera.
     
    00:26
    Osvětim velmi dobře napadala karvinskou rozehrávku, ale domácí hráčky se s tím nakonec dokázaly vypořádat a už kombinují útočném pásmu.
     
    01:00
    Hráčkám v bíločerném se nabídly slibné příležitosti, například přečíslení 2 na 1, jenže vše zhatily nepřesné přihrávky. Stále se hraje u osvětimské brány.
     
    01:25
    Magda Walicová teď za sebou nemá nejpovedenější střídání. Nejdříve skončila v brankovišti gólmanky Rybacké a zanedlouho upadla při odjezdu na střídačku.
     
    01:56
    Karviná je zatím hodně aktivní a daří s ejí zakončovat, ale brankářka Rybacká je za svou obranou zatím pozorná. Fanoušci skandují "Jedem, Karviná!".
     
    02:10
    Domácí hokejistky mají na své straně stále značnou převahu, jenže osvětimská defenziva je zatím pevná. Hodně usnaďňuje práci své brankářce Rybacké.
     
    02:37
    Karviná pokračuje v útočné aktivitě a obléhá branku Unie. Zatím se však potýká s pečlivou obranou Unie a menším klidem v zakončení.
     
    03:06
    Obrázek hry se nemění. Unia sice získala na chvíli puk a vyvezla ho až k útočné modré čáře, jenže na další postup už se nezmohla. Hrát mohou opět Štoudkovy svěřenkyně.
     
    03:38
    Vendula Přibylová měla teď slibnou příležitost, když se tlačila zblízka k dorážkám z bezprostřední blízkosti. Hned natřikrát ale vyprášila jen betony gólmanky Rybacké!
     
    04:11
    Vendula Přibylová (KNZ) si vyšlápla v rohu útočného pásma na Karolinu Pozniewskou, jež zůstala dlouho ležet otřesená na ledě a musel jí pomoci na nohy až lékař. Karviná hráčka obdržela trest na 5 minut plus do konce utkání za pád pod nohy. Trest odpyká Kateřina Světinská (KNZ).
     
    04:40
    Unia se hned po vhazování ujala postavení v útočném pásmu a po několika nahrávkách se probila i do zakončení, ale tomu scházela přesnost.
     
    05:00
    Karviná se osvobodila vyhozením až do osvětimského pásma.
     
    05:15
    Polky už jsou zpět nastěhovány u gólmanky Bečevové, jenže zatím manipulují s pukem jen v blízkosti hrazení, odkud nehrozí domácím přímé nebezpečí.
     
    05:29
    Před karvinským brankovištěm se vytvořila nepřehledná skrumáž, v níž byly hráčky Unie hodně důrazné a zblízka prověřily pozornost brankářky Bečevové, jež zasáhla betony.
     
    05:52
    Magda Walicová (KNZ) obdržela 2 minuty za držení protihráčky. To je pro domácí velká nepříjemnost, dlouho se budou bránit jen ve třech.
     
    06:16
    Osvětim má velký tlak a Karviná se brání s vypětím sil. Zatím však odolává, gólmanka Bečevová se musela několikrát vyznamenat.
     
    06:38
    Karolina Pozniewská tvrdě vypálila od modré čáry a vyprášila betony gólmanky Bečevové. K dorážce z mírného úhlu na levé straně se dostala Klaudia Chrapeková, jež mířila do prázdné brány, jenže Karolína Kovářová (KNZ) zabránila gólu a dostala 2 minuty za sevření puku.
     
    07:07
    Karvinští fanoušci nabádají hokejistky k bojovnosti a ty si to berou k srdci. Obětavě padají do střel protihráček a zatím se opírají i o spolehlivě chytající Kateřinu Bečevovou.
     
    07:29
    Tlak Unie pokračuje. Brankářka Bečevová má spoustu práce, ale zatím si vede na jedničku. A když už by měla velké problémy, pomůže jí i štěstí.
     
    07:58
    Kamila Wieczoreková napřáhla na modré čáře a její dělovku vyrazila gólmanka Bečevová betony do rohu pásma, i když měla poměrně zakrytý výhled!
     
    08:17
    Unia rozhodně neztrácí čas a pálí ze všech možných koutů útočného pásma, jenže zatím to ke gólovému efektu nevede.
     
    08:39
    Karviná teď otupila útočnou převahu soupeřek, několikrát získala puk a osvobodila se.
     
    09:07
    Přesilovka Polek už se chýlí ke svému konci, vypadá to, že domácí by mohly být z nejhoršího venku. Ještě uvidíme.
     
    09:59
    Karviná je v plném počtu a trenér Štoudek si s celým svým týmem určitě pořádně oddychl, protože to nevypadalo po sérii vyloučení vůbec dobře. Zbytek početní nevýhody zvládly hráčky v bílém na jedničku.
     
    10:15
    Karviná v plném počtu okamžitě přesměrovává svou pozornost do útoku a kombinuje kolem osvětimské brány.
     
    10:39
    Teď jsme viděli hodně ostrý zákrok osvětimské hráčky v rohu pásma, ale i když se karvinské publikum hodně zlobí, vylučovat se nebude.
     
    11:05
    Aneta Lédlová přebrala puk, sjela si mezi kruhy a tvrdě vypálila, jenže její přízemní střela skončila jen na betonech gólmanky Rybacké, jež přerušila hru.
     
    12:12
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak to je obrovská satisfakce pro karvinské barvy, které jdou po hezké akci do vedení! Renata Kytková v útočném pásmu vykouzlila hezkou nahrávku do prostoru mezi kruhy, kde se tvrdou a přesnou ranou prezentovala KATEŘINA SOLNIČKOVÁ a posílá domácí do vedení! Asistence:Renata Kytková.
    SOLNIČKOVÁ - 0:1
     
    12:49
    Osvětim právě vstřelila branku!
    To je velká škoda pro Štoudkovu družinu, Unia se raduje z bleskového vyrovnání! Kotouč vybojovala KAROLINA POZNIEWSKÁ, jež si vybruslila až do pravého kruhu a krásnou ranou odrazem o tyčku překonala bezmocnou brankářku Bečevovou! Bez asistence.
    POZNIEWSKÁ - 1:1
     
    13:23
    Polky jsou rázem na koni a diktují tempo hry. Karviná se teď soustředí hlavně na defenzivu.
     
    14:02
    Karviná právě vstřelila branku!
    Rozjetá kanonáda nebere konců, SK se ujímá znovu nejtěsnějšího vedení a stadion je pochopitelně na nohou! Důraz jako z učebnice předvedla na brankovišti KATEŘINA SOLNIČKOVÁ, jež snad na čtyřikrát dorážela puk v nepřehledné skrumáži, ale nakonec dotlačila puk za záda ležící brankářky Rybacké! Bez asistence.
    SOLNIČKOVÁ - 1:2
     
    14:25
    Joanna Jarmulowiczová (OSV) – 2 minuty – hákování.
     
    14:36
    A hned po vhazování chyběl jen malý kousíček k tomu, aby se Karviná radovala už potřetí! Magda Walicová tvrdě vypálila, jenže vyprášila jen mrštný beton Rybacké!
     
    15:17
    Karviná má teď obrovský tlak a vůbec nepouští Osvětim z blízkosti její branky. Brankářka Rybacká se musí mít neustále na pozoru.
     
    15:34
    Opět předvedla gólmanka Rybacká sérii dobrých zákroků, když ji nechala její obrana na holičkách, a neuvěřitelnými zákroky vychytala karvinské střelkyně!
     
    16:04
    V ochozech to jen zklamaně zahučelo, domácí se mohly dostat do dvougólového trháku! Z mezikruží napřáhla Katka Kaplanová a po její dělovce se musí branková konstrukce, na níž puk zacinkal, třást ještě teď!
     
    16:41
    Karviná se dostala do velké herní pohody a i nadále svírá Unii v hloubi jejího obranného pásma. Navíc soupeřky v podstatě k ničemu nepouští.
     
    17:14
    Malgorzata Metyková (OSV) – 2 minuty – hákování.
     
    17:40
    Karviná rozjela v útočném pásmu svůj přesilovkový kolotoč a Osvětim rázem neví, kam dřív skočit. Fanoušci si žádají další gól v síti brankářky Rybacké.
     
    18:33
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí hokejistky neuvěřitelně motaly hlavy osvětimských hráček v jejich obranném pásmu a jsou odměněny díky využité přesilovce třetím přesným zásahem! Karolína Kovářová přiťukla na modrou čáru puk ANNĚ ZÍKOVÉ, jež práskla do puku z mohutného nápřahu a propálila vše, co jí stálo v cestě, když gólmanka Rybacká nemohla vůbec nic vidět! Asistence: Karolína Kovářová.
    ZÍKOVÁ - 1:3
     
    19:13
    Sledujeme teď oboustranně hodně vyrovnaný hokej, kotouč se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé, což s sebou přináší vzruch před oběma gólmankami.
     
    19:46
    Puk se zdržuje ve středním pásmu, už se asi do sirény nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka naservírovala domácím fanouškům pikantní hokejové menu. Začátek zápasu se vůbec nevyvíjel pro Karvinou dobře, když hrála dlouhé oslabení 3 na 5 a kvůli trestu na 5 minut plus do konce utkání přišla i o jednu ze svých nejlepších hráček v podobě Venduly Přibylové. Štoudkova parta ale vše ustála bez úhony a do kabin jede s vedením 3:1. Za S.K. se trefila dvakrát Kateřina Solničková, na níž navázala Anna Zíková. Z tábora Osvětimi se prosadila Karolina Pozniewská, jež vyrovnávala na 1:1. Prostřední část začne přibližně v 18:22.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Osvětim – 11
    Karviná – 15
     
    Oba týmy už se staví na úvodní vhazování.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Karviná vyhrála úvodní vhazování a okamžitě se vrhla do útoku. A nechybělo moc, v pravém kruhu napřáhla Nikola Gápová a její rána protáhla beton gólmanky Rybacké.
     
    20:30
    Karviná si vynutila značnou územní převahu a svírá Polky u jejich brány.
     
    20:56
    Gólmanka Rybacká čelila nepříjemné spršce střel, z nichž byla asi ta nejnebezpečnější od Anety Lédlové z levé strany, jíž dokázala maskovaná opora Unie vyrazit.
     
    21:20
    Domácí jsou jednoznačně lepším týmem a mají navrch. Osvětim je od začátku prostřední části pod permanentním tlakem a neví, kam dřív skočit.
     
    21:48
    Domácí fanoušci jsou pochopitelně spokojení a skandují hlasitý pokřik "To je ono, to je ono!".
     
    22:18
    S.K. drží Polky daleko od své brankářky Bečevové, naopak je to Oliwia Rybacká, kdo má hodně práce.
     
    22:50
    Znovu si musela gólmanka Rybvacká připadat jako na střelnici, když kolem její brány létala jedna nebezpečná rána za druhou. Karviná hraje první housle.
     
    23:06
    Zatímco v úvodní dvacetiminutovce byla k vidění poměrně vyrovnaná partie, a to i vzhledem k velkému množství vyloučení na karvinské straně, v prostřední části mají jednoznačně navrch domácí.
     
    23:33
    Puk je stále v osvětimském pásmu.
     
    24:07
    Tohle byla hodně slibná příležitost! Před brankovištěm se vytvořila nepřehledná skrumáž, od níž se odrazil puk mezi kruhy k volné Sáře Sadilkové, jež si najela před bránu a zblízka nastřelila brankářku Rybackou!
     
    24:32
    Štoudkova družina na ledě jednoznačně dominuje i nadále, Osvětim musí soustředit veškeré své síly na bránění prostoru kolem brankářky Rybacké.
     
    25:07
    Unia se prezentuje hodně obětavým výkonem. Je vidět, že i když se jen brání, její hráčky obětavě padají do každé střely. Spousta projektilů tak k Oliwii Rybacké vůbec nedoletí.
     
    25:39
    Převaha S.K. nebere konců, hokejistky v modrobílém si musí připadat jako na kolotoči. Puk poskakuje neustále kolem brankářky Rybacké.
     
    26:19
    Fanoušci už si žádají gól, tlak hokejistek z východního cípu České republiky je opravdu drtivý a navíc trvá už hodně dlouho.
     
    26:55
    Katka Kaplanová si teď vynutila kolem sebe prostor před brankovištěm, kam si najela a snažila se usměrnit prudkou nahrávku mezi betony gólmanky Rybacké, ale bez úspěchu!
     
    27:11
    Osvětim se te´d trochu zvedla a daří se jí kouskovat nápor Karviné.Domácí hráčky se musí mnohem častěji vracet pro puky ke své bráně.
     
    27:50
    Pozor, teď zahrozila Osvětim! Z levé strany vypálila Malgorzata Galuszková, ale minula z ostrého úhlu bližší tyčku. Polky pokračovaly v tlaku a Bečevová lapila ránu od modré čáry.
     
    28:12
    Sledujeme teď především tuhý boj o střední pásmo.
     
    28:41
    Karviná už je v útočném pásmu a opět usilovně tluče na osvětimská vrata. Unia se nemůže vymanit z pevného objetí.
     
    29:30
    Karviná dlouho obléhala branku Polek a vytěžila ze své územní převahy několik střel. Hodně nebezpečně pálila Klára Hudečková od modré čáry, ale jen do brankářky Rybacké.
     
    30:36
    Malgorzata Metyková (OSV) – 2 minuty – faul loktem.
     
    31:00
    S.K. už kombinuje v útočném pásmu.
     
    31:18
    Unii se podařilo ukořistit puk a podél mantinelu se osvobodit dlouhým vyhozením.
     
    31:37
    Hokejistky Karviné teď vytvořily kolem brankářky Rybacké pořádný chaos, který málem využila tvrdou ranou z mezikruží Anna Zíková, ale trefila jen Rybacké náruč.
     
    32:06
    Kateřina Bečevová teď pomohla svým obránkyním, když proti nahozenému puku, za ním spěchaly hráčky Osvětimi, vyjela z brankoviště a přerušila hru.
     
    32:19
    Nikola Gápová udeřila do puku z mohutného rozmachu na modré čáře a brankářka Rybacká musela předvést fantastický semafor! V rozkleku skončil puk v její vymrštěné lapačce!
     
    32:36
    Karviná nic složitého nevymýšlí a všechno tlačí na bránu. Ostrou ránu z vrcholu pravého kruhu vyslala Katka Kaplanová, jejíž střela doplachtila do náruče Oliwie Rybacké.
     
    32:59
    Osvětim čelí stále mohutnému tlaku, ale Karvinou teď trápí nepřesná koncovka.
     
    33:21
    Markéta Výtisková (KNZ) – 2 minuty – hra tělem v ženském hokeji.
     
    33:50
    Unia vyhrála vhazování a okamžitě se zabydlela v útočném pásmu.
     
    34:17
    Tvrdá rána byla na konci dlouhé kombinace Polek. Puk vyletěl od modré čáry, ale brankářka Bečevová po celou dobu sledovala jeho dráhu letu a zasáhla betony.
     
    34:37
    Karviná drží hru daleko od své brány, což jí pochopitelně při oslabení náramně hraje do karet.
     
    35:00
    Osvětim se teď v přesilovce hodně trápí, marně se snaží přejít na delší dobu do Bečevové blízkosti
     
    35:21
    S.K. se ubránil bez větších problémů, stále si však musí v obranném pásmu počínat zodpovědně, protože Unia diktuje tempo hry.
     
    36:05
    Domácí hokejistky sice vybojovaly puk, jenže nenaložily s ním dobře, když dlouhá a nepřesná nahrávka doklouzala až za zakázané uvolnění.
     
    36:36
    Karviná právě vstřelila branku!
    Karvinské publikum je ve varu, brankářka Rybacká smutně loví už čtvrtý puk ze své sítě! Klára Hudečková nahodila puk od modré čáry do předbrankového prostoru, kde se puk zasekl v nepřehledné mlýnici, ale domácí hráčky opět ukázaly, jak je důležitý důraz, když po Magdě Walicové dotlačila kotouč za brankovou čáru MARTINA KŘUPKOVÁ! Asistence: Magda Walicová.
    KŘUPKOVÁ - 1:4
     
    37:15
    Nyní přihlížíme hlavně tuhému boji o střední pásmo. Ani jednomu z týmů se nedaří projít na delší dobu do útočného území.
     
    37:46
    Karviná už se tlačí do útočného pásma, ale Polky zatím velmi zodpovědně střeží prostor u své modré čáry.
     
    38:27
    Aneta Lédlová (KNZ) obdržela dvouminutový trest za hrubost.
     
    38:33
    Skvělá práce karvinských hráček, které ihned po vhazování vyvezly puk až do rohu útočného pásma, čímž ušetřily cenné sekundy z trestu Anety Lédlové.
     
    39:00
    Unia už se usídlila v útočném pásmu, kde si vyměňovaly její hráčky puk, ale k zakončení se neprobily.
     
    39:13
    Zato Karolína Kovářová už ano, když si srovnala puk na hůl a vyslal hezkou ránu z mezikruží, jež byla sražena protihráčkou vysoko nad bránu do ochranné sítě.
     
    39:32
    Puk se ještě drží v útočném pásmu Karviné. Stihnout domácí hráčky ještě ohrozit brankářku Rybackou?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak už ne, ale rozhodně nemusí smutnit. Naopak, po dvou třetinách drží velmi nadějný tříbrankový náskok. Prostřední část měla jen jednu úspěšnou střelkyni, a to Martinu Křupkovou, jež pohotovou dorážkou zvýšila už na 4:1. Třetí dějství začne zhruba v 19:10.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Osvětim – 3 (14)
    Karviná – 19 (34)
     
    Začátek třetí části už buší na dveře, vše je připraveno.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Karviná ještě dohrává zbytek svého oslabení. Osvětim vyhrála úvodní vhazování a hned si hledá cestu kupředu.
     
    41:00
    Osvětim právě vstřelila branku!
    Pozor, máme zaděláno na drama, protože Unia snížila na dvoubrankový rozdíl! Mezi kruhy napřáhla KAROLINA POZNIEWSKÁ a vypálila tak dobře, že zkoprnělá gólmanka Kateřina Bečevová nestihla zasáhnout! Hokejistka Osvětimi si tak připsala svou druhou trefu! Bez asistence.
    POZNIEWSKÁ - 2:4
     
    41:26
    Obrovská šance, Kateřina Solničková nastřelila před odkrytou bránou jen tyčku gólmanky Rybacké!
     
    42:00
    Karviná drží útočné pásmo a buší do obranného valu Osvětimi.
     
    42:39
    Karviná se radovala z další branky, jenže rozhodčí nakonec branku nemohla uznat, protože jí bylo dosaženo kopnutím!
     
    43:07
    Domácí soubor to ale rozhodně nemůže rozhodit, kotouč už se opět prohání v blízkosti gólmanky Rybacké, jež se musí mít na pozoru.
     
    43:37
    Zbytečný útočný faul předvedla Nikola Gápová (KNZ), jež usedá na lavici hanby za krosček.
     
    43:50
    Karviná se porobila k puku a z obranného pásma vyhodila přes celou délku ledové plochy.
     
    44:05
    Unia už si proklestila postupnou kombinací cestu zpět do útočného pásma, kde si přihrává.
     
    44:28
    Hokejistky z Polska teď zkusily použít proti Karviné její vlastní zbraň, a to velký důraz v prostoru před brankovištěm! Gólmanka Bečevová měla obrovské štěstí, že puk nakonec proletěl vedle její pravé tyčky!
     
    44:39
    Tlak modrobílých pokračuje, Karviná je zatlačena hluboko do své obranné ulity.
     
    45:08
    Nepřehledná strkanice se vytvořila v brankovišti gólmanky Bečevové, jež zalehla a zamezila jisté pohromě! Osvětimské útočnice dorážely hodně vehementně, aktivní byla hlavně Magdalena Czapliková!
     
    45:39
    A znovu to vypadalo hodně nebezpečně, kotouč poskakoval kolem brankoviště gólmanky Bečevové, ale žádná z osvětimských hráček nedokázala přesně zakončit.
     
    46:14
    Na levé straně se ujala puku Magda Walicová, vybruslila do prostoru kruhu a k přední tyčce vystřelila, ale brankářka Rybacká byla pozorná.
     
    47:03
    Malgorzata Metyková (OSV) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    47:19
    Karviná už obléhá osvětimskou bránu a hledá si cestu k zakončení.
     
    47:50
    Osvětim získala puk a vyvezla ho až k brankářce Bečevové, kde ušetřila cenné vteřinky z trestu.
     
    48:09
    Tohle bylo hodně nebezpečné, Unia číhá při vlastním oslabení na karvinské chyby a po jednom ze zaváhání se vydala do úniku Magdalena Czapliková, jenže ztratila před b rankou rovnováhu a upadla dříve, než stihla lépe zakončit!
     
    48:34
    Hraje se teď hodně otevřený hokej, k vidění je celá řada chyb v obou defenzivách. Útočnice se toho snaží využít, jenže zatím bez úspěchu.
     
    49:12
    Osvětim teď začíná mít navrch, jako kdyby domácí hráčky po obdrženém gólu na 2:4 znejistěly.
     
    49:45
    Karviná se dostává pod čím dál větší tlak a domácí příznivci poznali, že jejich oblíbenkyně potřebují pomoci. Proto se stadionem rozléhá sborové "Holky, bojovat!".
     
    50:09
    Unia diktuje tempo hry a nebezpečně kombinuje kolem brankářky Bečevové.
     
    50:39
    Malgorzata Galuszková (OSV) – 2 minuty – držení hole. Zbytečný útočný faul Polek, který by mohl domácím pomoci.
     
    51:05
    Karviná právě vstřelila branku!
    A také že ano, publikum slaví pátý gól v osvětimské síti! Karviná se usadila v útočném pásmu, kotouče se ujala v předbrankovém prostoru KATKA KAPLANOVÁ a z bezprostřední blízkosti usměrnila puk mezi betony gólmanky Rybacké! Bez asistence.
    KAPLANOVÁ - 2:5
     
    51:36
    Domácí pokračují v přesilovce, protože branku vstřelili při signalizované výhodě. Osvětim čelí velkému tlaku.
     
    52:08
    Karviná stále tlačí soupeřky v jejich pásmu a jde si pevným krokem za svým druhým cenným vítězstvím. Ještě ale není konec, Polky určitě budou chtít zadělat na drama.
     
    52:48
    Katka Kaplanová s Kateřinou Solničkovou teď pořádně zatopily brankářce Rybacké, jež musela zasahovat proti dvěma nepříjemným střelám zblízka!
     
    53:11
    Martina Křupková (KNZ) – 2 minuty – držení protihráčky.
     
    53:48
    Unia dnes hraje přesilové hry velmi dobře, dokáže si při nich vytvořit velký tlak díky přesné a rychlé kombinaci. Zatím se trápí s nepřesnou koncovkou.
     
    54:11
    Od modré čáry vypálila Kamila Wieczoreková, jež má snad ve své holi zabudovaný dynamit. Její prudkou ránu však gólmanka Bečevová viděla a chytila ji do náruče.
     
    54:41
    Karviné se rýsovala možnost hned několika slibných protiútoků, jenže bránícím se hráčkám chyběla síla, protože oslabení je hodně fyzicky náročné, nebo se puk smolně odrazil pryč od jejich holí.
     
    55:11
    Domácí soubor už je v plném počtu,oslabení nakonec odehrál velmi dobře, když až na jednu či dvě nebezpečnější střely Unii k ničemu nepustil.
     
    55:43
    Fanoušci se v ochozech zimního stadionu stále dobře baví. Není divu, k vidění je pohledný hokej. Navíc není od věci se v chladném počasí trochu zahřát tleskáním.
     
    56:20
    Teď už se puk zdržuje hlavně v blízkosti gólmanky Rybacké, kam se Karviné podařilo přesunout děj hry.
     
    56:41
    Osvětim čelí velkému tlaku, gólmanka Rybacká teď sice nemusela zasahovat, ale domácí hokejistky ji neustále zasypávají sprškou střel.
     
    57:21
    Anna Zíková, která dnes hraje velmi dobrý zápas, napřáhla na modré čáře a její prudká rána zazvonila na pravou tyčku brankářky Rybacké, jež se jen bezmocně ohlížela!
     
    57:59
    Karviná se natlačila v hojném počtu do předbrankového prostoru, ale osvětimská obrana teď vypomohla své gólmance Rybacké a rozehnala nebezpečí.
     
    58:14
    Hraje se pořád v pásmu Osvětimi, jež má teď hodně starostí s tím, aby udržela střelkyně Karviné na uzdě. Fanoušci si přejí ještě jeden gól.
     
    58:50
    Tohle byla slibná šance pro Unii! Kamila Wieczoreková nabrala rychlost na pravém křídle a mohla střílet do odkryté brány, jenže trefila zblízka jen gólmanku Bečevovou!
     
    59:15
    Ještě je tady nebezpečí v obranném pásmu Osvětimi, Anna Zíková opět nadělala starosti brankářce Rybacké nepříjemnou ranou od modré čáry.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    Osvětim – Katarzyna Frackowiaková
    Karviná – Kateřina Solničková
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Osvětim – 10 (24)
    Karviná – 17 (51)
     
    Karviná vítězí i ve svém druhém utkání, když zdolala polskou Osvětim 5:2. Její vítězství se však nerodilo vůbec lehce a Unia domácí hokejistky hlavně v první třetině pořádně potrápila. V závěrečném dějství sice snížila na 2:4 Karolina Pozniewská, ale poslední slovo patřilo Martině Křupkové. Ode mě je to pro dnešek z Karviné vše, děkuji vám za pozornost a dovoluji si vás pozvat na zítřejší program. Odpoledne se utká britský Bracknell Queen Bees s Unií Osvětim a večer nás čeká zlatý hřeb celého turnaje, když si to o první místo rozdá domácí Karviná s Vídní. Na shledanou. (20:11:11)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 13. Pozniewská, 41. Pozniewská – 13. Solničková (Kytková), 15. Solničková, 19. Zíková (Kovářová), 37. Křupková (Walicová), 52. Kaplanová


    Aksam Unia Osvětim: Rybacká (Krzemienová) – Metyková, Chrapeková, Kosakowská, Strzelecká, Kozlowská "A", Fersztová – Pozniewská, Czapliková, Bielasová – Galuszková "A", Wieczoreková, Frackowiaková "C" – Michaleková, Jarmulowiczová, Kosmová – Zalewská, Trethanová.
    S.K. Karviná - ženy: Bečevová (Dvořáková) – Brotánková, Kovářová, Výtisková, Hudečková, Zíková, Duroňová, Světinská – Gápová, Lédlová, Kaplanová – Walicová, Přibylová, Sadilková – Křupková, Solničková, Kytková "C" – Kosellková, Němcová.

    Rozhodčí: Maria Raabye Fuchselová (DEN) – Veronika Dopitová (CZE), Tereza Štreitová (CZE)
    bahis siteleri