Banská Bystrica – Nitra 7:3 (kon.) | Košice – Skalica 2:0 (kon.) | Piešťany – Poprad 2:6 (kon.)
Martin – Žilina 1:3 (kon.) | Trenčín – Zvolen 5:2 (kon.)
konec
HC Košice
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
HK Skalica
sk Neděle 19.10.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Tipsport extraliga má dnes na programe svoje 15. kolo, v rámci ktorého sa v Steel aréne odohrá zápas Košíc so Skalicou.

    Metropola východu uvidí súboj tímov z opačných polovíc tabuľky. Domáci Košičania aj v tejto sezóne dominujú extralige, keď sa po 14 odohraných zápasoch nachádzajú na prvej priečke. Doposiaľ získali 33 bodov a ich celkové skóre je 37:21.

    Hostia zo Záhoria sú na tom oveľa horšie. Skaličania majú za sebou už 15 zápasov, v ktorých ale získali iba 14 bodov, čo ich zaraďuje na deviate miesto v tabuľke. Ich celkové skóre je takisto veľmi negatívne, činí totiž 30:57.

    Posledné tri ligové zápasy oboch tímov:

    HC Košice:
    14. kolo B. Bystrica – Košice 0:1
    13. kolo Košice – Nitra 4:0
    12. kolo Košice – Piešťany 1:5

    HK 36 Skalica:
    14. kolo Piešťany – Skalica 6:4
    14. kolo SR 20 – Skalica 2:3
    13. kolo Martin – Skalica 3:4

    Košice a Skalica sa už v tejto sezóne vo vzájomnom zápase stretli. Vzájomné meranie síl prinieslo ešte šieste kolo, v rámci ktorého aktuálni majstri z Košíc cestovali na Záhorie, kde po góloch Sojčíka, Češíka, Kolenu a Spilara triumfovali jasne 4:0.
    Rada pri pokladni Steel arény pol hodiny pred začiatkom zápasu.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Drgoň, Štrbák, Cebák, Jánošík, Macejko, Philipp, Šeda – Spilar, Bartoš, Jenčík – Bartánus, Hrnka, Lapšanský – Bicek, Češík, Sojčík – Hinďoš, Chovan, Stupka

    HK 36 HANT Skalica: P. Romančík (Lipovský) – Jankovič, Gründling, Drtina, Horváth, Nechala, Pavešič, Mikéska – Vaškovič, Stloukal, Šimíček – Méry, Jabrocký, Chylo – J. Jurík, Štumpf, Bezúch – Bene, M. Romančík, Rejžek

    Rozhodca: Štefik – Holienka, Tvrdoň.
    Steel aréna tesne pred skončením rozkorčuľovania.
     
    Pred úvodným vhadzovaním nás v Steel aréne čaká minúta ticha za zosnulého trénera Juraja Ferenca. Česť jeho pamiatke!
    Minúta ticha.
     
    Teraz je už ale všetko pripravené na úvodné vhadzovanie. Domáci hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia zo Skalice v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Úvodné buly získali na svoje hokejky domáci hokejisti a ihneď sa dostali do útočnej tretiny. Podarilo sa to Spilarovi stredom klziska, no o puk hne´d prišiel, nedokázal ani len vystreliť.
     
    00:47
    Skalica ale Spilarovi puk vzala a rýchlo zaútočila. Hostia dokonca pohrozili aj strelecky a z ich strany je to skutočne pekný začiatok. Košičania sa oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    01:03
    Hostia sa však pri puku dlho neudržali. Košičania im ho rýchlo vzali a presunuli sa do útočnej tretiny, kde z medzikružia pálil Bartoš. Jeho strela ale ku Romančíkovi neprešla, pretože bola zrazená.
     
    01:32
    Skaličania sa ale do Steel arény rozhodne neprišli brániť. Hostia si puk vzali na svoje hokejky, no na útočnej modrej čiare ich zastavil ofsajd.
     
    02:01
    Záhoráci ale začali veľmi sympaticky a opäť sa nasťahovali do útočnej tretiny. Hostia si dokonca vypracovali aj zaujímavú streleckú pozíciu, no chýbal im kúsok presnosti.
     
    02:36
    Na opačnej strane to po rýchlom prechode skúsil Bicek, no nemal komu prihať, pretože hostia medzikružie spoľahlivo vykryli. Napokon to skúsil na modrú čiaru, no obrancovi Macejkovi puk preskočil hokejku.
     
    03:02
    Opäť sme ale videli iba bleskový prechod na opačnú polovicu klziska a druhú strelu hostí do priestoru bránky. Melicherčík všetko videl a ostal pozorný.
     
    03:48
    Hra je dynamická a prelieva sa zo strany na stranu. Hráči oboch celkov sa pokúšajú otvoriť skóre, no zatiaľ je to bez vážnejších šancí.
     
    04:37
    Puk lieta zo strany na stranu, ale ani jeden z tímov sa ho nevie nadhlšie zmocniť. Aktívni Košičania bojujú v útočnej tretine, no zatiaľ bez strely na Romančíka.
     
    04:53
    Skalica sa úporne bránila a Drtina pri tom dokonca zlomil hokejku. Hosťujúci hráč okamžite odchádza na striedačku.
     
    05:31
    Hra sa ale opäť veľmi rýchlo presunie na opačnú polovicu k Melicherčíkovi, kde sa bude vhadzovať po nepodarenej rozohrávke hostí od vlastnej bránky.
     
    05:53
    Košičania sa dostali do zaujímavej pozície a mohol z toho byť prvý gól zápasu! Lapšanský pálil z medzikružia, no jeho ranu obetavo zblokoval pozorný Nechala. Puk ku Romančíkovi napokon po skvelej práci obrancu ani nedošiel.
     
    06:20
    Hostia sa ale rýchlo oklepali a pokúšajú sa otvoriť skóre na opačnej polovici ľadovej plochy. Nenápadnou strelou spoza obrancu sa prezentoval Šimíček, no brankár Košíc všetko videl a puk vyrazil.
     
    06:52
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie v hre Radek Philipp.
     
    07:08
    Košičania sa v úvode vlastného oslabenia bránia bez akýchkoľvek problémov. Domáci tím už dvakrát vyhodil puk cez všetky čiary.
     
    07:33
    A Košičanom sa to podarilo aj do tretice. Domáci hokejisti nemajú s hrou v početnej nevýhode vôbec žiadne problémy.
     
    08:05
    Oceliari dokonca vo vlastnom oslabení vysoko forčekujú a znepríjemňujú život súperovi. Chovan hosťom vôbec nedovoľuje rozohrať.
     
    08:27
    Skalica sa do pásma napokon na moment vrátila, ale opäť nemala žiaden priestor aby niečo vymyslela. Košičania puk aj tentokrát odpaľujú preč.
     
    08:52
    Domáci v plnom počte.
     
    09:26
    Z nenápadnej akcie Košíc mohol byť gól! Pri mantineli v útočnej tretine ostal osamotený Češík a v rýchlosti sa rozhodol z uhla aj strieľať. Brankár Romančík ale jeho pokus videl a vyrazil pred seba, úspešnej dorážke nedala priestor defenzíva Skalice.
     
    10:01
    Hostia sa musia v týchto chvíľach poctivo brániť, podarilo sa im to iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    10:21
    Košičania sú stále veľmi aktívni, no v útočnej tretine si nevedia vypracovať ďalšiu šancu. Hostia ich vytláčajú k mantinelom a odtiaľ sa góly väčšinou nestrieľajú.
     
    11:12
    Košičania založili novú útočnú akciu, na konci ktorej pálil z ľavej strany spred bránky Hrnka. Jeho pokus bol poriadne tvrdý a Romančíkovi aj vypadol z lapačky, no našťastie pre hostí neskončil za čiarou.
     
    11:32
    Hostia sa napokon opäť dokázali ubrániť iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Oceliari ostanú v pásme.
     
    12:15
    Češík z pravej strany od mantinelu nahadzoval puk priamo pred bránku, kde ale Romančík pohotovým vyrazením betónom nedal súperovi priestor na dorážku.
     
    12:34
    Košičania to pred súperovou bránkou poriadne roztočili, no gól z toho stále nie je. Tentokrát sa spoza svätyne natlačil až do zakončenia Hinďoš, no Romančík je stále pozorný a drží svoj tím nad vodou.
     
    13:30
    Už-už to vyzeralo, že domáci Hinďoš sa dostane do samostatného úniku, no čiarový rozhodca si jasný ofsajd všimol a rýchlo ho zapískal.
     
    13:54
    Košickí hokejisti sa na súpera neustále pokúšajú niečo vymyslieť, ale vôbec sa im to nedarí. Nepomohol ani puk nahodený na zadný mantinel, skalická defenzíva hrá veľmi dobre a upratala ho.
     
    14:23
    Na opačnej polovici sme po rýchlom prechode Záhorákov videli prudkú strelu, ktorá vyprášila Melicherčíkove betóny. Nebola ale z kategórie nebezpečných a domáci gólman rozohráva bez prerušenia.
     
    14:43
    Ďalší bleskový prechod predviedol aj domáci Bicek! Ten sa s pukom na hokejke sám preštrikoval až do zakončenia a Romančík mal čo robiť, aby sa zorientoval. Napokon to ale skalický gólman zvládol bravúrne.
     
    15:09
    Košičania poslali na Romančíka ďalšiu strelu a skalický brankár už tentokrát hru radšej prerušuje, Na strely je to aktuálne 7:7.
     
    16:37
    Košičania sú stále veľmi aktívni a tlačia sa do zakončenia. Veľa priestoru dostal za kruhmi Jenčík, ale jeho prudký švih smeroval iba tesne vedľa bránky.
     
    16:57
    Hostia ale opäť predviedli skvelý prechod na opačnú polovicu klziska a ukázali, že v tomto budú dnes poriadne nebezpeční. Melicherčík však aj v tomto prípade situáciu dobre videl a pohotovo zakročil.
     
    17:41
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. ADAM LAPŠANSKÝ ostal pred bránkou iba s obrancom, toho si skúsene obhodil a napokon nemal problém ani s oklamaním brankára. Asistencie: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka.
     
    17:55
    Nuž, košickí hokejisti napokon svoju optickú prevahu dokázali zúžitkovať a ešte pred prestávkou vyhrávajú najtesnejším rozdielom. Podarí sa hosťom rýchla odpoveď?
    Skalica bude musieť doťahovať náskok súpera.
     
    18:06
    Oceliari však aj naďalej pokračujú vo svojej aktivite a jednogólový náskok im zjavne nestačí. Sojčík sa prezentoval prudkým švihom z ľavej strany, no jeho pokus skončil iba mimo bránky.
     
    18:56
    Domáci hokejisti ale v pásme ostali aj naďalej a od modrej čiary to skúsil zrejme kapitán Štrbák. Jeho pokus bol síce veľmi tvrdý, no hostia ho aj napriek tomu obetavo zblokovali.
     
    19:45
    Skalica sa musí neustále brániť, teraz dokonca iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Záverečné sekundy zápasu strávia Košice v útoku.
     
    19:53
    Tak napokon nie. Skaličania po buly veľmi tuho bojovali a napokon svojho súpera k puku nepustili a strela neprišla. Skalica sa už ubráni.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou a Košičania po nej vďaka presnej strele Lapšanského vyhrávajú rozdielom jediného presného zásahu. Pre hostí sa však týmto nič nekončí, ešte stále majú dostatok času na odpoveď.

    Pomer striel doposiaľ: 9:8.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:11
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre skalických hokejistov. Tí sa síce ihneď chceli dostať do pásma, ale ich nahodenie sa skončilo iba zakázaným uvoľnením.
     
    20:27
    Skalica je stále pri chuti vyrovnať, čo teraz hostia opäť potvrdili. Bol to zrejme Šimíček kto puk zaviedol až pred Melicherčíka, no ten pozorným zákrokom nedal súperovi šancu na úspešné zakončenie.
     
    21:01
    Skalica sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za seknutie Jaroslav Jabrocký.
     
    21:16
    Skaličania ihneď v úvode vlastnej oslabovky puk vyhodili cez všetky čiary. Košičania sa síce o návrat do pásma rýchlo pokúsili, ale zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    21:32
    Oceliari sa po buly pred Romančíka dostali, no nestihli ho ani ohroziť a opäť sa musia pre puk vrátiť. Hry v oslabeniach dnes zatiaľ vychádzajú obom tímom.
     
    22:17
    Košičania sa napokon v útočnej tretine predsa len usadili. Puk si tam na hokejku vypýtal Spilar, presunul sa do dobrej pozície na ranu a vypálil, no Romančík všetko videl a jeho pokus zastavil lapačkou.
     
    22:38
    Skalica puk vyhodila spred vlastnej bránky, ale Oceliari sa poň rýchlo vrátili a opäť zaútočili. Postaral sa o to Bartoš, ktorý ale z uhla nedokázal prekvapiť.
     
    23:01
    Hostia v plnom počte.
     
    23:27
    Druhá početná nerovnováha v tomto stretnutí je minulosťou a my musíme konštatovať, že brániace sa tímy zatiaľ zvládajú situácie počas vylúčení bravúrne a nebezpečnejšie šance súperovi nedovoľujú zrealizovať.
     
    23:50
    Skalica sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie v hre Daniel Štumpf.
     
    24:11
    Skaličania puk vyhodili z vlastnej obrannej tretiny a iba potvrdzujú naše slová. Zatiaľ sa bránia bez akýchkoľvek problémov.
     
    24:45
    Košičania sa síce pred Romančíka vrátili, ale nič tam nevymysleli. Domáci tím narazil iba na pozornú defenzívu a skóre sa meniť nemôže,
     
    25:04
    Skalica puk opäť vyhadzuje z vlastnej tretiny. S rozohrávkou pomáha spoluhráčom aj Melicherčík.
     
    25:31
    Teraz to už ale v Steel aréne len tak zahučalo! Domáci hokejisti sa natlačili priamo pred Romančíka, kde poskakoval puk, no napokon ho hosťujúci obrancovia stihli včas upratať.
     
    25:50
    Hostia v plnom počte.
     
    26:33
    Hostia sa dokázali ubrániť a hneď sa aj vrhajú do útoku. Hostia si jasne uvedomujú, že dnes ešte z ich pohľadu nič stratené nie je.
     
    26:51
    Skalica sa snaží aj naďalej, ale má to veľmi náročné. Stloukal získal puk v strednom pásme a pustil sa do útočenia, no proti dvojici hráčov súpera to nemal ľahké a o puk prišiel.
     
    27:15
    Kus čiernej gumy teraz lieta hore-dole po strednom pásme a ani jednému z celkov sa ho nedarí skrotiť. Chýba nám súvislejší tlak.
     
    27:33
    Skaličania sa do pásma dostali a Melicherčíka aj zamestnali, ale žiadnu nebezpečnejšiu akciu nepredviedli. Takto sa im vyrovnať určite nepodarí.
     
    28:21
    Košičania sa po čase presunuli do útočnej tretiny, kde sa pokúsia rozmútiť vodu pred Romančíkom,. Puk dostal do pásma Bartoš, ktorý hľadá spoluhráča, ktorému by mohol prihrať.
     
    28:37
    Puk sa napokon v útočnej tretine domácich dostal až k Jánošíkovi, ktorý na modrej čiare nezaváhala tvrdo vypálil. Jeho pokus skončil vo výstroji skvelého brankára hostí.
     
    29:09
    Opäť tu ale máme iba zakázané uvoľnenie. Tentokrát na strane domáceho tímu, pretože Oceliarom nevyšiel pokus o rýchlu rozohrávku.
     
    29:35
    Hostia sa nasťahovali do pásma pred Melicherčíka a vôbec to tam nemysleli zle. Tvrdou ranou od ľavého mantinelu sa prezentoval Šimíček, no gólman hostí jeho puk videl a zneškodnil.
     
    30:26
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ale na jeho konci sme gól nevideli! Puk dostal Hrnka a ihneď tvrdo pálil, no Romančík sa predviedol skvelým premiestnením a bravúrnym zákrokom lapačkou.
     
    30:55
    Skaličania sa ale musia brániť aj naďalej. Hosťom sa to teraz podarilo iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    31:14
    Záhoráci ale aj napriek vhadzovaniu vo vlastnej obrannej tretiny puk do útoku dostali, ale ani to im na vyrovnanie nestačilo. Melicherčík v lapačke schoval jednoduché nahodenie zo strany.
     
    31:42
    Úvodná polhodina hry je už medzičasom za nami a v Steel aréne nevidíme žiadnu zmenu. Hra sa stále prelieva zo strany na stranu a ani jednému tímu sa nedarí prekvapiť súpera. Pomer striel doposiaľ je 18:16 v prospech Košíc.
     
    32:17
    Záhoráci dostali puk do útočnej tretiny, no tam s ním nič nevymysleli. Šimíček síce bojoval pri zadnom mantineli, no napokon kus čiernej gumy nevybojoval.
     
    32:25
    Po menších nezhodách rozhodcovia vylučujú na oboch stranách. Na trestnú lavicu odchádzajú domáci Adam Jánošík a hosťujúci Martin Gründling. Obaja inkasujú desaťminútové osobné tresty za nešportové správanie.
     
    32:55
    Po skvelej spolupráci Chyla s Mérym sa druhý menovaný natlačil pred bránku, kde sa za čiaru pokúšal dotlačiť puk po strele z uhla. Ten ale Melicherčík pevne držal, a tak domáci gólman inkasoval úder po náraze iba zbytočne. Situáciu hneď rieši defenzíva Košíc.
     
    33:26
    Hra sa ale rýchlo upokojila a domáci tím sa už snaží ohroziť súpera na opačnej polovici klziska. To sa domácim zatiaľ nedarí.
     
    33:49
    Hostia dokonca puk získali na svoje hokejky a presunuli sa s ním až do útoku. Tam ale Melicherčík nemá žiadnu prácu.
     
    34:56
    V Steel aréne sa stále nič nemení a na ľadovej ploche sa aktuálne nedeje nič vzrušujúce. Hráči oboch celkov lietajú za pukom, no ten sa dlhšie nezdržiava ani v jednej útočnej tretine.
     
    35:37
    Košičania to skúsili ďalšou akciou. Puk dostal do pásma Spilar, prenechal ho tam Jenčíkovi, no ten bol rýchlo odzbrojený a strela napokon neprišla.
     
    35:58
    Vzápätí ale sledujeme rýchly prechod Skalice! Tá sa v útočnej tretine dostala j k zakončeniu, no to zastavil iba zadný mantinel. Melicherčík mohol ostať pokojný.
     
    36:21
    Hostia sú ale aj naďalej veľmi aktívni, Po ďalšej rane od útočnej modrej čiary sa musel v medzikruží zorientovať Cebák a puk odpáliť z tretiny.
     
    36:47
    Po dobrej práci Cebáka síce išli Košičania sú útoku, no tam domáci tím nič nevymyslel. Naďalej sa pokračuje za stavu 0:0.
     
    38:03
    Košice dali gól!

    Košičania pridávajú druhý gól v zápase. V strednom pásme prenechal Štrbák puk RICHARDOVI JENČÍKOVI, ktorý sa sám preštrikoval až do zakončenia a nechytateľne prepálil Romančíka. Asistencia: Martin Štrbák.
    Gólová radosť brankára Melicherčíka.
     
    38:52
    Skaličania tak po menšom zaváhaní prehrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov a hostia to budú mať v Steel aréne ešte poriadne náročné. Košičania sú aj naďalej aktívni, teraz ich zastavil iba ofsajd.
     
    39:19
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za faul lakťom Adam Lapšanský.
     
    39:30
    Skalica sa v útočnej tretine dlho nezdržala. Puk si po nepodarenej strele vzal na hokejku urastený zadák Štrbák, ktorý zúžitkoval svoje skúsenosti a bezproblémovo ho nekompromisne odpálil cez všetky čiary.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa skončila. Opäť sme videli jediný presný zásah, o ktorý sa postaral domáci Jenčík v závere dvadsaťminútovky. Oceliari teda nad Záhorákmi vyhrávajú už 2:0.

    Pomer striel doposiaľ: 20:17.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:32.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:22
    Druhá tretina sa začala aktivitou Skalice, ktorá dohráva presilovku. Stloukal zatiahol puk do pásma a napokon aj zakončil, ale Melicherčíka neoklamal.
     
    40:36
    Košičania sa vo vlastnom oslabení bránia veľmi dobre a puk vyhodili cez všetky čiary, Domáci tím súpera do pásma pustiť nechce.
     
    40:53
    Skaličanom sa aj naďalej nedarí. Hostia puk odpálili z vlastnej obrannej tretiny cez všetky čiary v snahe o rýchly prechod, no je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    41:19
    Domáci v plnom počte.
     
    41:24
    Hostia sa musia aj naďalej snažiť o vyrovnanie a neostáva im nič iné, než strieľať z každej pozície. Teraz sa do pásma natlačili aj proti plnému počtu domácich, no nepochodili.
     
    42:04
    Košičania sa ale brániť vôbec nechcú a puk sa neustále pokúšajú dostať do siete. Teraz ich ale zastavil iba ofsajd na modrej čiare.
     
    42:14
    Skalica sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za držanie Marek Drtina.
     
    42:56
    Košičania súpera poriadne zatlačili a takmer z toho bol tretí gól v skalickej sieti. Puk si potiahol Bartánus až za medzikružie, odkiaľ tvrdo pálil a Romančík jeho ranu neudržal. našťastie pre hostí mu ale puk nepadol za čiaru.
     
    43:27
    Skalica vyhadzuje puk cez všetky čiary a aspoň na moment sa oslobodzuje.
     
    43:58
    Domáci hráči sa ale do pásma vrátili a bola z toho poriadne nebezpečná situácia! Prudkú ranu od modrej čiary chcel do siete tečovať Bartoš, no Romančík ostal pokojný.
     
    44:14
    Hostia v plnom počte.
     
    44:58
    Presilovka Košíc je už medzičasom minulosťou. Domáci hokejisti ju nevyužili, a tak majú hostia ešte stále šancu pomýšľať nad bodovým ziskom.
     
    45:36
    Košickí hokejisti si musia dávať pozor na rýchle prechody svojho súpera. Skaličania to aj teraz skúsili po ľavej strane popri striedačke, ale Melicherčík si s nahodením poradil.
     
    45:49
    Košickí hokejisti chceli puk rozohrať od svojej bránky a rýchlo sa dostať do útoku. To sa im ale nepodarilo a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    46:21
    Situácia sa teraz zopakovala na opačnej polovici ľadovej plochy. Zakázané uvoľnenie vyprodukovali hostia.
     
    46:42
    Skalica sa stále nevzdáva. Hostia sa po rýchlom prechode dostali až do pásma, kde od modrej čiary pálil Rejžek, no jeho pokus skončil iba tesne vedľa bránky Oceliarov.
     
    47:25
    Aj na opačnej polovici klziska si siahol na puk gólman, no opäť to nebolo po zaujímavej strele.
     
    48:13
    Čas pre Skalicu sa kráti a hostia už musia niečo vymyslieť. Drtina sa dostal k puku v strede klziska, jeho nahodenie do útoku ale nepomohlo.
     
    48:26
    Alebo napokon áno" Záhoráci puk v tretine udržali a dostali sa aj k strele, no tá letela iba úplne mimo priestoru troch žrdí. Melicherčík zasahovať nemusel.
     
    49:15
    Skalickí hokejisti sa museli vrátiť ku bránke, no odtiaľ sa im rozohrať nepodarilo, Dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    49:27
    Košičanom sa darované útočné pásmo takmer podarilo využiť. Domáci hokejisti poslali na Romančíka už 27. strelu, no gólman hostí si dal opäť pozor.
     
    50:45
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Pri puku sú domáci hokejisti, ktorí sa síce snažia, ale v zakončení zatiaľ v tejto časti hry úspešní nie sú.
     
    51:26
    Domáci Spilar zachytil prihrávku súpera a puk okamžite poslal Bartošovi pred bránku. Ten však nebol dobre otočený a spoluhráčovi prihrávku vrátil. Následný prudký pas iba preletel bránkoviskom skalického brankára.
     
    52:55
    Snaha sa ale uprieť nedá ani hosťujúcim hokejistom. Aj Skaličania sa síce snažia, ale dnes je pre nich domáca bránka zrejme zakliata.
     
    53:05
    Skalica sa bude brániť! Ivan Jankovič oslabuje svoj tím na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    53:34
    Skalica sa zatiaľ pohodlne brániť. Puk odpálil cez všetky čiary Bene a hostia môžu ísť striedať.
     
    54:12
    Košickí hokejisti sa napokon do pásma vrátili a poriadne to tam roztočili. Hosťujúci hokejisti si medzi kruhmi nepostrážili dorážajúceho Jánošíka a nebyť brankára, mohli prehrávať už o tri góly.
     
    55:05
    Hostia v plnom počte.
     
    55:32
    Medzičasom sa nám začala posledná päťminútovka a skončilo vylúčenie hostí. Skalica má poslednú šancu na zvrátenie tohto zápasu.
     
    56:49
    Hrá sa dlho bez prerušenia, čo ale domácim hokejistom vadiť nemusí. Horšie sú na tom hostia, ktorí sa stále nevedia presadiť.
     
    57:14
    Medzičasom sa nám začala už posledná trojminnútovka a zápas je pre hostí podľa všetkého stratený. Pri puku sú Košičania.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny.
     
    58:35
    Dnešné stretnutie sleduje 3146 divákov.
     
    58:53
    Skalica sa bude brániť! Tomáš Méry sa prezentoval nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    59:10
    Zápas napokon dostal poriadne oživenie v podobe bitky! Rukavice zhodil Jánošík a Gründling a na ľadovej ploche si skutočne nič nedarovali., Víťaza ale určiť nemožno, po veľmi pekných boxerských úderoch rozhodcovia súboj prerušili.
     
    59:10
    Tresty pre Jánošíka a Gründlinga sú nasledovné: 5+20+10 minút osobný trest za nešportové správanie.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V záverečných sekundách sa už nič zaujímavé neudialo a zápas sa skončil triumfom Košíc 2:0. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera. (19:29:05)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 18. Lapšanský (Bartánus, Hrnka), 39. Jenčík (Štrbák)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Drgoň, Štrbák, Cebák, Jánošík, Macejko, Philipp, Šeda – Spilar, Bartoš, Jenčík – Bartánus, Hrnka, Lapšanský – Bicek, Češík, Sojčík – Hinďoš, Chovan, Stupka
    HK Skalica: P. Romančík (Lipovský) – Jankovič, Gründling, Drtina, Horváth, Nechala, Pavešič, Mikéska – Vaškovič, Stloukal, Šimíček – Méry, Jabrocký, Chylo – J. Jurík, Štumpf, Bezúch – Bene, M. Romančík, Rejžek

    Rozhodčí: Štefik – Holienka, Tvrdoň

    Diváci: 3146
    bahis siteleri