Banská Bystrica – Nitra 7:3 (kon.) | Košice – Skalica 2:0 (kon.) | Piešťany – Poprad 2:6 (kon.)
Martin – Žilina 1:3 (kon.) | Trenčín – Zvolen 5:2 (kon.)
konec
HC Košice
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
HK Skalica
sk Neděle 19.10.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Tresty pre Jánošíka a Gründlinga sú nasledovné: 5+20+10 minút osobný trest za nešportové správanie.
     
    59:10
    Zápas napokon dostal poriadne oživenie v podobe bitky! Rukavice zhodil Jánošík a Gründling a na ľadovej ploche si skutočne nič nedarovali., Víťaza ale určiť nemožno, po veľmi pekných boxerských úderoch rozhodcovia súboj prerušili.
     
    58:53
    Skalica sa bude brániť! Tomáš Méry sa prezentoval nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    54:12
    Košickí hokejisti sa napokon do pásma vrátili a poriadne to tam roztočili. Hosťujúci hokejisti si medzi kruhmi nepostrážili dorážajúceho Jánošíka a nebyť brankára, mohli prehrávať už o tri góly.
     
    53:05
    Skalica sa bude brániť! Ivan Jankovič oslabuje svoj tím na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    51:26
    Domáci Spilar zachytil prihrávku súpera a puk okamžite poslal Bartošovi pred bránku. Ten však nebol dobre otočený a spoluhráčovi prihrávku vrátil. Následný prudký pas iba preletel bránkoviskom skalického brankára.
     
    43:58
    Domáci hráči sa ale do pásma vrátili a bola z toho poriadne nebezpečná situácia! Prudkú ranu od modrej čiary chcel do siete tečovať Bartoš, no Romančík ostal pokojný.
     
    42:56
    Košičania súpera poriadne zatlačili a takmer z toho bol tretí gól v skalickej sieti. Puk si potiahol Bartánus až za medzikružie, odkiaľ tvrdo pálil a Romančík jeho ranu neudržal. našťastie pre hostí mu ale puk nepadol za čiaru.
     
    42:14
    Skalica sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za držanie Marek Drtina.
     
    39:19
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za faul lakťom Adam Lapšanský.
     
    38:03
    Košice dali gól!

    Košičania pridávajú druhý gól v zápase. V strednom pásme prenechal Štrbák puk RICHARDOVI JENČÍKOVI, ktorý sa sám preštrikoval až do zakončenia a nechytateľne prepálil Romančíka. Asistencia: Martin Štrbák.
     
    32:55
    Po skvelej spolupráci Chyla s Mérym sa druhý menovaný natlačil pred bránku, kde sa za čiaru pokúšal dotlačiť puk po strele z uhla. Ten ale Melicherčík pevne držal, a tak domáci gólman inkasoval úder po náraze iba zbytočne. Situáciu hneď rieši defenzíva Košíc.
     
    32:25
    Po menších nezhodách rozhodcovia vylučujú na oboch stranách. Na trestnú lavicu odchádzajú domáci Adam Jánošík a hosťujúci Martin Gründling. Obaja inkasujú desaťminútové osobné tresty za nešportové správanie.
     
    30:26
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ale na jeho konci sme gól nevideli! Puk dostal Hrnka a ihneď tvrdo pálil, no Romančík sa predviedol skvelým premiestnením a bravúrnym zákrokom lapačkou.
     
    29:35
    Hostia sa nasťahovali do pásma pred Melicherčíka a vôbec to tam nemysleli zle. Tvrdou ranou od ľavého mantinelu sa prezentoval Šimíček, no gólman hostí jeho puk videl a zneškodnil.
     
    25:31
    Teraz to už ale v Steel aréne len tak zahučalo! Domáci hokejisti sa natlačili priamo pred Romančíka, kde poskakoval puk, no napokon ho hosťujúci obrancovia stihli včas upratať.
     
    23:50
    Skalica sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie v hre Daniel Štumpf.
     
    21:01
    Skalica sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za seknutie Jaroslav Jabrocký.
     
    17:41
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. ADAM LAPŠANSKÝ ostal pred bránkou iba s obrancom, toho si skúsene obhodil a napokon nemal problém ani s oklamaním brankára. Asistencie: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka.
     
    16:57
    Hostia ale opäť predviedli skvelý prechod na opačnú polovicu klziska a ukázali, že v tomto budú dnes poriadne nebezpeční. Melicherčík však aj v tomto prípade situáciu dobre videl a pohotovo zakročil.
     
    14:43
    Ďalší bleskový prechod predviedol aj domáci Bicek! Ten sa s pukom na hokejke sám preštrikoval až do zakončenia a Romančík mal čo robiť, aby sa zorientoval. Napokon to ale skalický gólman zvládol bravúrne.
     
    12:15
    Češík z pravej strany od mantinelu nahadzoval puk priamo pred bránku, kde ale Romančík pohotovým vyrazením betónom nedal súperovi priestor na dorážku.
     
    11:12
    Košičania založili novú útočnú akciu, na konci ktorej pálil z ľavej strany spred bránky Hrnka. Jeho pokus bol poriadne tvrdý a Romančíkovi aj vypadol z lapačky, no našťastie pre hostí neskončil za čiarou.
     
    09:26
    Z nenápadnej akcie Košíc mohol byť gól! Pri mantineli v útočnej tretine ostal osamotený Češík a v rýchlosti sa rozhodol z uhla aj strieľať. Brankár Romančík ale jeho pokus videl a vyrazil pred seba, úspešnej dorážke nedala priestor defenzíva Skalice.
     
    06:52
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie v hre Radek Philipp.
     
    05:53
    Košičania sa dostali do zaujímavej pozície a mohol z toho byť prvý gól zápasu! Lapšanský pálil z medzikružia, no jeho ranu obetavo zblokoval pozorný Nechala. Puk ku Romančíkovi napokon po skvelej práci obrancu ani nedošiel.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 18. Lapšanský (Bartánus, Hrnka), 39. Jenčík (Štrbák)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Drgoň, Štrbák, Cebák, Jánošík, Macejko, Philipp, Šeda – Spilar, Bartoš, Jenčík – Bartánus, Hrnka, Lapšanský – Bicek, Češík, Sojčík – Hinďoš, Chovan, Stupka
    HK Skalica: P. Romančík (Lipovský) – Jankovič, Gründling, Drtina, Horváth, Nechala, Pavešič, Mikéska – Vaškovič, Stloukal, Šimíček – Méry, Jabrocký, Chylo – J. Jurík, Štumpf, Bezúch – Bene, M. Romančík, Rejžek

    Rozhodčí: Štefik – Holienka, Tvrdoň

    Diváci: 3146
    bahis siteleri