New Jersey – Boston 2:3 (po pr.) | NY Islanders – Calgary 2:1 (kon.) | Carolina – Washington 3:0 (kon.)
Tampa – Chicago 4:0 (kon.) | Dallas – Colorado 4:5 (0:1 po s.n.) | Anaheim – Los Angeles 4:2 (kon.)
Nashville – Detroit 3:4 (kon.) | Florida – Buffalo 5:3 (kon.) | NY Islanders – Carolina 3:5 (kon.)
Columbus – New Jersey 0:2 (kon.) | Boston – Arizona 4:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
4:2 (0:1, 0:1, 4:0)
Los Angeles Kings
Sobota 28.02.2015, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    PERRY - 4:2
     
    59:37
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks dnes zvítězí v základní hrací době rozdílem dvou branek. Domácí výhru potvrzuje Anaheim trefou do prázdné klece, něco málo přes dvacet vteřin do konce základní hrací doby. COREY PERRY výborně trefil kotouč do odkrytého zařízení, dokonce až z obranného pásma. Aréna rozjařena radostí a o vítězi je úplně rozhodnuto. Asistence: Ryan Kesler.
     
    58:53
    Martin Jones opouští brankou a Los Angeles riskuje v šesti mužích a s prázdnou brankou za zády.
     
    57:46
    Ale šance také na druhé straně, ve vlastním oslabení zkoušel překonat Johna Gibsona kapitán Kings Dustin Brown. Na domácím gólmanovi ale ztroskotal.
     
    56:05
    Následuje komerční přestávka. Ještě před ní ale vyloučení na straně Los Angeles. Teprve druhý trest utkání a na trestnou lavici míří Jeff Carter (LAK) za vysokou hůl.
    PERRY - 3:2
     
    51:21
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Fanoušci Anaheimu si jistě dobře pamatují na nedávné domácí utkání proti Detroit Red Wings. Tam měl duel velice podobný průběh, také dnes se daří Kačerům otočit výsledek z nevýhodného stavu o dvě branky až do vedení 3:2. Obrovská radost v hale Honda Center, když puk do sítě dopravil veliký oblíbenec publika COREY PERRY. Sražený puk na jeho hokejku nasměroval šikovný útočník Ducks přímo mezi betony gólmana Los Angeles. A najednou je situace ve výsledku úplně jiná. Asistence: Ryan Getzlaf, Clayton Stoner.
    ETEM - 2:2
     
    46:07
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Netrvalo příliš dlouho a na kostce v Honda Center náhle svítí vyrovnaný výsledek. Střelecká smůla, která domácí Kačery doposud celý zápas provázela, je najednou pryč a naopak teď Anaheim obdržel od hokejové štěstěny pořádnou porci radosti. Kotouč sice byl nahazovaný z nemožného gólu ke skórování, ale na brankovišti se po zásahu EMERSONA ETEMA odrazil přímo do sítě Martina Jonese. Los Angeles ztrácí své vedení a český útočník Jiří Sekáč má první kanadský bod v dresu Ducks! Asistence: Rickard Rakell, Jiří Sekáč.
    KESLER - 1:2
     
    44:37
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Střelecké trápení Anaheimu je pro dnešek u konce. Déle jak pět třetin čekali dohromady Ducks na branku, dočkali se až nyní. Celá situace vznikla za brankou Martina Jonese, přesně na brankoviště dostal pohlednou přihrávku RYAN KESLER. Kolem klece Los Angeles Kings nastal navíc pořádný zmatek, takže gólman mužů v bílých trikotech měl docela problém se zorientovat, kudy by zrovna mohol kus černé pryže putovat. Uvidíme tak zřejmě zajímavý závěr základní hrací doby. Asistence: Andrew Cogliano, Jakon Silfverberg.
     
    35:28
    John Gibson zachránil svůj tým od další pohromy, jeden z útočníků Kings úplně sám před brankou zakončoval bekhendem. Ale gólman Anaheimu se blýskl parádním zásahem.
    MCNABB - 0:2
     
    30:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ale následný přechod do útočné třetiny již znamená vedení Los Angeles o dvě branky. Jednoduchost a hlavně i trochu štěstí, které nyní sehrálo velkou roli při zásahu hostujícího mančaftu. Anže Kopitar obkroužil branku Anaheimu a poslal kus černé gumy na modrou útočnou čáru, tam už stál připravený nahodit kotouč BRAYDEN MCNABB. Nešlo o nějak výraznou střelu, přesto kus černé gumy prošel do sítě. Brankář John Gibson toho pravděpodobně přes těla hráčů moc neviděl. Ducks mají novou motivaci k dohánění výsledku. Asistence: Anže Kopitar, Drew Doughty.
     
    29:40
    A znovu Jiří Sekáč, český útočník se dnes činí zakončením na branku. Teď pálil pořádnou peckou z dálky, následně našel jen připravenou Jonesovou výstroj.
     
    24:04
    Tohle byla obrovská šance pro Ducks! Maroon stál kousek před brankovištěm a dostával puk na hokejku, z otočky v rychlosti ale jen těsně nedokázal kotouč umístit přesně mezi tři červené tyče.
    LEWIS - 0:1
     
    15:02
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže jsou to Kings, kdo se bude dnes jako první radovat z gólového počinu. Ukázalo se, jak moc jsou občas potřeba šikovné ruce a trocha odvahy prodrat se s kotoučem až před brankoviště. Zatím dnes hosté často sázeli na střely z dálky a případné teče před Johnem Gibsonem. Nyní ovšem po levé straně k brankovišti parádní technickou dovedností proklouzl šikula TREVOR LEWIS, jenž si nejdříve pohrál s obranou, aby následně zasunul kus černé gumy pod betony ochránce sítě Anaheimu. První branka tedy ještě v zahajovací periodě. Asistence: Robyn Regehr, Matt Greene.
     
    11:55
    První přesilovka utkání vůbec, zahrají si ji Los Angeles Kings. Josh Manson (ANA) byl nucen rozhodčími odejít do boxu trestoměřičů, protože se provinil krosčekem.
     
    07:47
    Daleko rušnější akce před klecí Ducks, King se pořádně natlačil do brankoviště a Gibson se musel hodně snažit, aby kotouč zavčas zachytil. Nakonec to zvládl a bude se před ním vhazovat.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 45. Kesler (Cogliano, Silfverberg), 47. Etem (Rakell, Sekáč), 52. Perry (Getzlaf, Stoner), 60. Perry (Kesler) – 16. Lewis (Regehr, Greene), 31. McNabb (Kopitar, Doughty)


    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Beauchemin, Lindholm, Lovejoy, Fowler, Manson, Stoner – Perry, Getzlaf, Palmieri – Silfverberg, Kesler, Cogliano – Etem, Rakell, Sekáč – Jackman, Wagner, Maroon
    Los Angeles Kings: Jones (Quick) – Doughty, Regehr, Greene, Muzzin, Sekera, McNabb – Brown, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Williams, Stoll, Lewis – Nolan, Shore, Clifford

    Rozhodčí: Rooney, Walsh – Mach, Miller

    Diváci: 17 413
    bahis siteleri