Polsko – Gruzie 4:0 (kon.) | Irsko – Skotsko 1:1 (kon.) | Finsko – Maďarsko 0:1 (kon.)
Arménie – Portugalsko 2:3 (kon.) | Gibraltar – Německo 0:7 (kon.) | Faerské ostrovy – Řecko 2:1 (kon.)
Sev. Irsko – Rumunsko 0:0 (kon.) | Dánsko – Srbsko 2:0 (kon.)
konec
Finsko
0:1 (0:0)
Maďarsko
Sobota 13.06.2015, 18:00 • Helsingin Olympiastadion, Helsinki • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    89
    Joel Pohjanpalo se mohl stát hrdinou okamžiku, když jej Jerjomenko našel přízemním rohem přesně ve vápně. Dvacetiletý forvard Fortuny Düsseldorf však zamířil těsně vedle pravé tyče Királyho svatyně.
     
    88
    Hosté potřetí střídají. Z placu jde jejich největší hvězda a kapitán Balázs Dzsudzsák, kterého nahradí také záložník Ádám Simon.
     
    85
    Domácí podruhé střídají. Za Sakari Mattilu nastupuje na hřiště Joel Pohjanpalo, útočník.
     
    83
    Zoltán Stieber dostává za svojí oslavu gólu žlutou kartu.
     
    82
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    A pak že se historie neopakuje. První vzájemný zápas obou celků skončil výhrou Maďarska 1:0, když se v 84. minutě prosadil Gera. Tentokrát dávají Maďaři první gól ještě o dvě minuty dříve. Dzsudzsák nacetroval míč do vápna, který obrana hostí vyrazila na hranici velkého čtverce k ZOLTÁNU STIEBEROVI, jenž zamířil krásně do šibenice Hradeckyho svatyně. Gólman domácích byl bezmocný.
     
    82
    Žlutou kartu dostává i obránce hostí Roland Juhász, také zřejmě za nesportovní chování.
     
    81
    Finové zahráli přímý volný kop prachbídně a dostali se do rychlého kontru, takže kousek za půlkou nezbylo Markusi Halstimu nic jiného, než utíkajícího Balázse Dzsudzsáka faulovat, který vyskočil jak čertík z krabičky a svého soupeře strčil, za což dostává kartu také.
     
    80
    Tim Sparv obdržel žlutou kartu. Nicméně nevím přesně, za co. Zřejmě za nesportovní chování či výtky směrem k sudímu.
     
    77
    Hosté podruhé v dnešním duelu střídají. Adam Szalai jde ze hřiště a útočníkovo místo obsazje Nemanja Nikolić, pro změnu naturalizovaný Maďar srbského původu, hrající za Videoton.
     
    70
    Adam Szalai může držet hlavu v dlaních, a to oprávněně. Z pravé strany k němu doputoval přesný centr, stačilo míč jen trknout hlavou do míst, kde nebyl Hradecky, ale útočníkovi hostí se povedl pravý opak. I díky tomu je stav stále nezměněn.
     
    66
    Další velká šance domácích. Mattila posadil míč přímo na hlavu Perparima Hetemaje, ale původem Kosovan mířil těsně vedle nad branku. Míč se zastavil o zadní tyčku.
     
    65
    Maďaři znovu propadli při útočení před vápnem Finska a domácí šli dopředu. Hned z toho byla největší šance Suomi. Roman Jerjomenko vypálil skrytou střelu zhruba pět metrů před vápnem a Gábor Király parádním reflexem vyrazil míč mířící přesně k pravé tyči na roh.
     
    64
    Finští hráči kousek před svým vápněm vzali soupeři míč a Perparim Hetemaj založil rychlý kontr. Ale nepřešel ani půlící čáru, neboť jej fauloval Zoltán Gera a nic jiného než žlutou kartu nemohl vidět.
     
    57
    Slibná šance domácích po dobrém centru Mattily na zadní tyč, kam si naběhl Kasper Hämäläinen, ale zblízka nepropálil val těl před sebou.
     
    56
    Kartička následuje i na druhé straně. Riku Riski nyní ukázal obrácenou tvář, utekl po pravé lajně a kousek před vápnem jej poslal k zemi Ádám Lang. Jasná žlutá karta.
     
    55
    Zatímco nový muž Maďarska na hřišti, Németh, měl před malou chvílí na noze gól, nový plejer Finska Riku Riski se nyní zapsal do statistik ostrým zákrokem, když zajel do Attily Fioly a vidí žlutou kartu.
     
    52
    Obrovská šance hostí. Na Krisztiána Németha byl poslán z útočné hloubi hřiště krásný oblouček a útočník Maďarska se projevil jako brilantní technik, když přeloboval Hradeckyho, jenže gól z toho není. Markus Halsti totiž míč mířící do branky dostihl a před čárou jej vykopl pryč.
     
    46
    Ve druhém poločase si místo nevýrazného Teemu Pukkiho zahraje Riku Riski. Rovněž maďarský tým střídá. Tamás Priskin jde z placu a nahrazuje jej Krisztián Németh.
     
    40
    Centr Niklase Moisandera si srazil hodně dezorientovaný Tamás Kádár na rohový kop, a to tak, že balon neproletěl zas tak daleko vedle pravé tyče Királyho.
     
    16
    Pozor pozor! Dzsudzsák posadil přízemní centr přímo na nohy Zoltána Stiebera, který krkolomě zkusil zakončit a nakonec jen těsně minul břevno.
     
    8
    Po dalším rohu Dzsudzsáka vznikl ve vápně obrovský závar a z opakovaného záznamu byla vidět i ruka Halstiho, po které slovinští sudí dali výhodu Zoltánu Gerovi, ke kterému propadl míč. Záložník hostí však tváří v tvář nepropálil Hradeckyho. Odražený míč napálil na branku Leandro de Almeida, jehož střela byla zblokována a dotřetice se neprosadil Tamás Kádár, který zkusil prostřelit vše, co mu stálo v cestě, ale Hradecky nějak zázračně vytasil u levé tyče svojí ruku a posílá míč na další roh.
     
    7
    První větší šance hostí. Po závaru před brankou Hradeckyho se míč dostal za vápno, kde jej šikovně obloučkem posílal na branku Zoltán Gera, ale Lukas Hradecky vyškrábl míč na roh.

    Tomáš Lysý

    Branky: 82. Stieber

    Karty:   55. Riski (FIN), 80. Sparv (FIN), 81. Halsti (FIN) – 56. Lang (HUN), 64. Gera (HUN), 81. Dzsudzsák (HUN), 82. Juhász (HUN), 83. Stieber (HUN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:5.
    Finsko: Hradecky – Arkivuo, Halsti, N. Moisander (C), Raitala – Mattila (85. Pohjanpalo), Sparv, Hetemaj – Hämäläinen, Jerjomenko – Pukki (46. Riski).
    Náhradníci: Mäenpää, H. Moisander – Sorsa, Moren, Lam, Toivio, Schüller, Kauko, Lod, Väyrynen, Riski, Pohjanpalo.

    Maďarsko: Király – Fiola, Juhász, Lang, Kádár – Stieber, Priskin (46. Németh), Tőzsér, Dzsudzsák (C) (88. Á. Simon) – Gera – Szalai (77. Nikolić).
    Náhradníci: Dibusz, Bogdán – Vanczák, Forró, Szolnoki, Guzmics, de Almeida, Á. Simon, K. Simon, Németh, R. Varga, Nikolić.

    Rozhodčí: Matej Jug – Matej Žunič, Tomaž Klančnik – Andraž Kovacic (vš. Slovinsko)
    bahis siteleri