Los Angeles – Florida 4:1 (kon.) | Montreal – Boston 4:2 (kon.) | Washington – Toronto 3:2 (1:0 po s.n.)
Carolina – Ottawa 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Philadelphia 0:3 (kon.) | Nashville – St. Louis 0:4 (kon.)
Minnesota – Tampa 1:0 (kon.) | Arizona – NY Rangers 1:4 (kon.) | Calgary – Pittsburgh 5:2 (kon.)
San Jose – Anaheim 0:1 (kon.) | Detroit – Dallas 1:4 (kon.) | New Jersey – Vancouver 4:3 (po pr.)
NY Islanders – Boston 1:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Anaheim Ducks
Neděle 08.11.2015, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Na západě v Anaheimu si možná pořádně oddechli, když v posledních třech zápasech třikrát vyhráli. Pokud totiž sledujete National Hockey League, dobře tušíte, jak mizerně Ducks započali letošní soutěž. Hned v pěti zápasech nedali ani gól a jejich situace vypadala hodně kriticky. Netrefovali se ani tažné sily jako Corey Perry či Ryan Getzlaf. Ale aktuálně se Kačeři dokázali odpoutat od poslední příčky Pacifické divize, na kontě už mají deset bodů. V posledních třech mačích postupně porazili Columbus, Floridu a Nashville, všechna tato utkání zvládli v Honda Center před vlastním publikem. Statistiky kádru vede již zmiňovaná dvojice Perry – Getzlaf, která se – vypadá to – konečně chytla. Dnes na ledě Žraloků mají Ducks ještě větší motivaci uspět.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Vzpomínky na jarní nepostup do play-off jsou ty tam, Sharks se už soustředí na letošní základní část a touží opět nakouknout mezi nejlepší týmy Západní konference. Zatím si nevedou vůbec špatně, drží se pouze dva body za vedoucími týmy Pacifické divize Los Angeles a Vancouverem. Velkou zásluhu na tom mají někteří jedinci, jako třeba brankář Martin Jones, jenž v prvních zápasech chytal naprosto famózně a vládl brankářským statistikám. Samozřejmě také kapitán týmu a nynější tahoun mužstva Joe Pavelski, ten už se osmkrát trefil a na dalších pět branek přihrál. S přehledem vede týmové bodování. San Jose v minulém utkání přehráli Florida Panthers 5:2, takže také oni mají na co navazovat.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Kalifornští rivalové se spolu utkali už v letošní základní části, a to hned na jejím začátku. Utkání v San Jose bylo jedním z těch, které Anaheim střelecky nezvládl, a tak San Jose Sharks porazili Ducks poměrem 2:0. Uvidíme, zda se něco podobného bude opakovat i při odvetě na stejném místě.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (2 + 4)
    Jiří Sekáč (ANA) (1 + 2)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme sledovat souboj týmů Západní konference, konkrétně Pacifické divize a dvou rivalů. Podruhé se na stejném ledě během tohoto ročníku utkají kádry San Jose Sharks a Anaheim Ducks.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Jones – Braun, Vlasic, Burns, Martin, Tennyson, Dillon – Pavelski, Thornton, Donskoi – Ward, Hertl, Marleau – Wingels, Tierney, Goldobin – Brown, Haley, Nieto

    Anaheim Ducks: Chudobin – Bieksa, Lindholm, Manson, Fowler, Vatanen, Stoner – Perry, Getzlaf, Maroon – Stewart, Kesler, Hagelin – Silfverberg, Horcoff, Cogliano – Friberg, Santorelli, Wagner.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Jako první si na buly v dnešním utkání nechali dařit hokejisté San Jose Sharks, kteří se také hned pokusili vyrazit k brance soupeře.
     
    00:38
    Už ale pálil na druhé straně Horcoff bez přípravy z levého kruhu a z otočky. Ale protože neměl přehled o hře za sebou, klec netrefil.
     
    01:13
    Nahozený kotouč na zadní mantinel si vzal na hokejku Justin Braun a pokusil se jej dostat ven z obranné třetiny. To se mu povedlo, ale Sharks se do útoku nedostali.
     
    01:29
    Hra přerušena, Anaheim Ducks se dostali do postavení mimo hru.
     
    01:53
    Getzlaf musel urputně bránit Joe Thorntona u mantinelu, aby se muž San Jose nedostal z rohu do šance, ale to se nestalo, domácí na první střelu stále čekají.
     
    02:30
    To Ducks už vystřelili pětkrát a Martin Jones má co dělat, protože se stále hraje před ním, teď pálil Santorelli z dálky a vůbec nešlo o špatný pokus.
     
    02:52
    Martin Jones pro jistotu přerušuje hru a nechává zařídit vhazování po své pravé ruce, před jeho zraky je v posledních vteřinách až příliš živo.
     
    03:15
    Když už se Žraloci málem konečně dostali do pásma, zastavuje je technický přestupek v podobě postavení mimo hru.
     
    03:34
    Proti Tomáši Hertlovi byli za brankou hned dva soupeři, ti také souboj o kus černé gumy zvládli lépe. Vzápětí ale bylo nařízeno nové buly.
     
    04:19
    Brent Burns a Thornton se pokusili založit akci, ale je tu další technický chyba, Sharks je odpískán icing. Zatím na začátku utkání sledujeme hodně kouskovanou hru.
     
    04:56
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks, dá se říci po zásluze, unikají ještě v prvních pěti minutách hry do vedení o jednu branku, jelikož to byli právě oni, kdo od úvodního vhazování diktoval tempo hry. Na druhé straně se chviličku před tím sice dostal do slibné šance a skoro samostatného úniku domácí Patrick Marleau, jenže ten na rozdíl od muže jménem COREY PERRY svou příležitost nezužitkoval. Perry ukázal, že umí v takových situacích zachovat chladnou hlavu a naprosto bez zaváhání propálil Martina Jonese. Sharks budou muset zvýšit aktivitu směrem kupředu, aby se soupeři herně vyrovnali. Asistence: Ryan Getzlaf, Patrick Maroon.
    Corey PERRY - 0:1
     
    05:59
    Tennyson rozehrává z obranné třetiny San Jose společně s Wingelsem, ale ani teď se domácí nemohou vymanit z problémů.
     
    06:11
    Uvidíme první komerční přestávku, po jejím konci budeme pokračovat.
     
    06:32
    Teď už domácí parta v útočné třetině, přestože zatím nedochází k vážnější šanci, Žraloci si připsali už alespoň první zakončení na branku, to vyslal Burns.
     
    06:53
    Anton Chudobin pak musel přerušit hru, protože následná dorážka od Donskoie byla hodně nebezpečná.
     
    07:36
    Hned tři domácí hokejisté se sjeli na puku za brankou, tam si ale málem zkomplikovali situaci. Naštěstí pro San Jose muži v tyrkysovém vše zvládli a rozehrávají.
     
    08:18
    Už se hraje útočně na obě dvě strany a ne pouze na Jonesovu klec, Brent Burns si dělal nyní slibné naděje, moc mu nechybělo k úniku na branku.
     
    09:02
    Coglianova střela jen s malou přípravou z pravého kruhu končí hodně vedle, až mimo hrací plochy. Ale Anaheim si alespoň dokázal vytvořit další příležitost.
     
    09:35
    Joe Pavelski našel na modré čáře Vlasica, domácí obránce na nic nečekal a okamžitě střílel na Chudobinovu klec. Jenže ani on nebyl přesný a minul tři tyče.
     
    10:08
    Zastavení kotouče Martinem Jonesem a nás čeká druhá reklamní pauza, za malý moment samozřejmě pokračujeme.
     
    10:18
    Přehazovaná puku ze strany na stranu pokračuje. Touš sice letěl na Chudobina přes celé kluziště, přesto jej brankář Ducks raději ukryl pod lapačku.
     
    11:05
    Hosté se snaží dostat ke střele v útočném pásmu, avšak ani oni nyní nejsou tolik střelecky produktivní.
     
    11:25
    To se teď ale mohlo změnit, jelikož se v obrovské možnosti na pravé straně brankoviště objevil Ryan Kesler, jehož Martin Jones zastavil výtečným zákrokem.
     
    12:13
    Sharks se pokusili zatlačit soka do jeho pásma. To se sice povedlo, ale ke střele na klec nedošlo. Následně už ofsajd domácího celku.
     
    13:03
    Anaheim Ducks pouze nahodili puk do pásma soupeře a zamířili vystřídat, aby mohli na led poslat čerstvé síly, hrají tak domácí muži.
     
    13:35
    Dobrý průchod Stonera přes modrou čáru, který málem stejný muž zakončil i střelou na branku. Pak se Martin Jones zase činil dalšími neskutečnými zákroky proti dvěma soupeřům.
     
    14:18
    Po delší době se řítili do šance také Žraloci, konkrétně Joel Ward a Tomáš Hertl. Ale puk zblokoval ještě před brankou někdo z hostujících obránců.
     
    15:02
    Wingelsovi se přihrávka skrz střední pásmo nepovedla, takže Sharks nepokračovali v založení akce. Alespoň se ale dostali ze své třetiny.
     
    15:18
    Budeme ještě v první třetině sledovat první vyloučení utkání, přesilovou hru si zahrají San Jose Sharks. Jakob Silfverberg (ANA) dostává od rozhodčího trest za nedovolené bránění.
     
    15:30
    Brent si hned po buly dělal zálusk na střelu na branku, ale Ducks se okamžitě osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    15:59
    Teď už ale Chudobin má co dělat, když se musí stíhat přesouvat od tyče k tyči a dávat veliký pozor na dění před sebou.
     
    16:19
    Joe Pavelski prověřil brankáře soupeře nepříjemnou střelou, ale Chudobin ji stačil zastavit ve svém plastrónu.
     
    16:39
    Také Tomáš Hertl se zapojil do přesilovkové akce, ještě posunul zpátky na Warda. Nakonec to byl Brent Burns, kdo plálil z dálky a doufal v něčí teč.
     
    17:07
    Tohle není vůbec špatná přesilovka domácího týmu, Chudobin se musí pořádně potit, ale zatím vše zvládá.
     
    17:24
    Sharks v postavení mimo hru, to už je Anaheim kompletní a San Jose první početní výhodu nedokázalo využít. Ale šancí bylo dostatek.
     
    17:57
    Santorelli dokázal vyvézt puk až do pásma soupeře, ale byl tam sám proti třem hráčům v tyrkysovém, takže jeho šance na úspěch moc velká nebyla.
     
    18:28
    Počet střel na branku se nám začíná pomalu srovnávat, jasná známka toho, že Sharks zvýšili aktivitu dopředu a snaží se co nejdříve vyrovnat.
     
    19:06
    Už začala poslední minuta první třetiny, bude se vhazovat po pravé ruce Martina Jonese, jelikož jeho tým vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Víc už se toho v úvodních dvaceti minutách nestane. Viděli jsme v ní svižný hokej plný šancí, střel na branku a dokonce i parádních zákroků gólmanů. Na další akce si počkejme do prostřední části, hostující Anaheim Ducks do druhé třetiny naskočí s nejtěsnějším náskokem v poměru 1:0.
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 11

    Anaheim Ducks: 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Ve druhé třetině jako první na vhazování uspěli hokejisté San Jose Sharks, ihned se pokusili alespoň nahodit kotouč dopředu, když už ne vystřelit.
     
    20:33
    Ale hrají také Kačeři, i když ti se zatím v útočném pásmu jen mihli a hned je zase o kus černé gumy obrali domácí.
     
    21:10
    Joel Ward a Tomáš Hertl jsou dnes velice nebezpečnou dvojicí, teď si tvořili další slibnou šanci. Ale druhý jmenovaný se dostal do krkolomného zakončení.
     
    21:50
    Už se hraje skoro dvě minuty bez přerušení a druhá třetina probíhá hned od začátku ve velikém tempu. Střílel už i Kesler za Ducks.
     
    22:36
    Getzlaf a Vlasic svedli nelítostný souboj o kotouč za brankou, ale dále už se obrana Sharks dokázala vymanit z problémů a vyhodit touš daleko.
     
    23:13
    Steward zakombinoval s Patrickem Maroonem na pravém kruhu v útočném pásmu, ale k dobré střele to nevedlo, naopak na druhé straně pálil Pavelski.
     
    23:47
    Stále se ještě nepřerušilo a hra se nyní výrazněji přesunula před Chudobina, který se musel blýsknout dvěma dobrými zákroky.
     
    24:28
    Braun si dával pozor, aby při rozehrávce u mantinelu nezaváhal a to se mu vyplatilo, pak se jeden z jeho spoluhráčů ocitl ve velmi slibné šanci.
     
    25:02
    Silfverbergova střela za pravým kruhem, proti ní Jones rychle zasahuje. Po dlouhé době je tak hra přerušena a my budeme sledovat nové buly.
     
    25:41
    Sharks se na chvíli dostali pod optický tlak soupeře, ale ten nakonec vůbec nedokázal přesně zakončit, takže domácím stačilo touš posunout do středního pásma.
     
    26:05
    Wingelsovo nahození za branku na sebe vzal Chudobin, jenž pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Nyní následuje komerční pauza.
     
    26:30
    V dobré šanci Donskoi po zakončení z dálky. I když jeho střela nebyl přesná, Chudobina minimálně malinko vystrašila a zařídila ohlas v pásmu Ducks.
     
    27:07
    Rychlá a hlavně dlouhá přihrávka na Wingelse vyšla, ale útočník San Jose už neměl z pozice za brankou komu přihrávat, takže byl brzy o šanci připraven.
     
    27:28
    Tommy Wingels unikal sám na branku, nejdříve se zdálo, že trefil tyčku, ale rozsvítilo se červené světlo a sám Wingels se raduje, uvidíme, co řekne rozhodčí, ale tohle bude hodně těsné.
     
    27:28
    Nakonec rozhodčí vyhodnotil situaci jako nebrankovou, Wingels ve své veliké šanci trefil pouze tyčku, i když k vyrovnání San Jose chyběly opravdu jen centimetry.
     
    27:37
    Sharks vyhráli další buly v útočném pásmu a hned se snažili znovu zakončit, ale jsou to Ducks, kdo se dostal na kotouč.
     
    28:07
    Cogliano a jeho dobrá práce na puku ve středním pásmu, svůj tým ale do šance nedostal, jelikož neměl dále nikoho do kombinace.
     
    28:35
    Matt Nieto se málem protáhl až do zakončení na branku Anaheim Ducks, na poslední chvíli mu zblokoval hokejku někdo z hostujících bránících mužů.
     
    29:15
    Cam Fowler dokázal nahodit pouze do středního pásma a zamířil vystřídat, pak se okamžitě řítil na Chudobina mladý domácí talent Donskoi, který málem dostal puk do sítě.
     
    29:55
    Pavelskiho kombinace s Donskoiem nejdříve nevypadala vůbec špatně, ale pak dva útočníci Sharks zaváhali na modré čáře a až k brance Ducks se nedostali.
     
    30:46
    Už rozehrávají také muži v bílém trikotu, konkrétně se pak Santorelli ocitl v šanci. Uvidíme další komerční přestávku.
     
    31:01
    Wingels a jeho pokus z dálky, ale ten neměl moc velkou šanci se ujmout jako vstřelená branka.
     
    31:20
    Je tu druhá přesilová hra v zápase pro tým San Jose Sharks, na trestnou lavici totiž míří Kevin Bieksa (ANA), který se provinil nedovoleným bráněním proti Goldobinovi. Šance pro domácí.
     
    31:30
    Hostující parta ovšem hned na úvod oslabení vyhazuje kotouče přes všechny čáry.
     
    31:33
    Ale Žralokům hra v přesilovce moc dlouho nevydržela, uběhlo jen několik vteřin a Joe Thornton (SJS) jde také pykat za nedovolené bránění. Uvidíme tedy dnes poprvé hru čtyři na čtyři.
     
    32:08
    Silfverberg a jeho možnost se dostat až před Martina Jonese, nakonec si ještě pomohl nahrávkou na Fowlera. Ale víc už Ducks nezvládli.
     
    32:31
    Donskoi v ofsajdu, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    33:08
    Kotouč nyní hodně často ve středním pásmu hrací plochy, oba týmy se snaží při hře ve čtyřech nedělat chyby. Ale za chvíli začne krátká přesilovka Ducks.
     
    33:39
    A nyní již Sharks i Ducks v pěti, takže pokračujeme bez další vstřelené branky. Navíc se hraje dlouho bez přerušení a Martin Jones musel zasahovat pravým betonem.
     
    34:20
    Thorntonovi málem vyšla dlouhá nahrávka na Pavelskiho, ale domácímu kapitánovi chyběl dobrý metr, aby kus černé gumy dostihl jako první.
     
    35:01
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks, hra se tak nyní vrátí zpátky před Martina Jonese.
     
    35:39
    Anaheim Ducks si nedali pozor na rozehrávky a také jejich šance končí až na icingu. Pozor tedy bude teď muset dávat brankář hostujícího kádru.
     
    36:15
    Joe Thornton a jeho pokus o rozehrávku ve středním pásmu, ale Anaheim tam byl hodně důrazný, takže si domácí útočník nevedl moc dobře. Hraje se hodně tvrdě.
     
    36:38
    A máme tu první vážnější po tyčku, která začala hitem na jednoho z domácích hokejistů. Brende Dillon ukazuje, že si to jeho tým nenechá líbit, podobně jako shodil rukavice Haley. Uvidíme, jak se budou rozdělovat tresty.
     
    36:38
    Nakonec dostávají tresty za rvačku Michael Haley (SJS) a Clayton Stoner (ANA). K nim ještě dalších pět minut, podle očekávání, inkasuje domácí obránce Brenden Dillon (SJS). Sharks se tak budou muset nějakou dobu obejít bez dvou hokejistů. To ale i Ducks, protože navíc dostává dalších pět minut Chris Wagner (ANA). Rozhodčí byl nyní hodně štědrý.
     
    36:55
    Kevin Bieksa v hodně dobré šance na pravé straně útočného pásma, krásně pálil zápěstím, ale Martin Jones jej ještě lépe dokázal vychytat lapačkou. Pohledná hokejová akce.
     
    37:20
    Tomáš Hertl chce také ukázat, že má dnes dostatek sil na útočení. Nyní poslal puk na branku hodně z dálky, ale poslal.
     
    37:45
    Je tu další vyloučení, proběhne z řad San Jose Sharks, které tak na konci druhé třetiny čeká oslabení. Na trestnou lavici odjíždí zadák Justin Braun (SJS), jenž inkasuje trest za sekání.
     
    38:02
    Kačeři vyhráli buly v pásmu a Getzlaf se hned snažil prodrat do zakončení. Jeho pokus Martin Jones velice rychle likviduje lapačkou.
     
    38:18
    Patrick Marleau už ale společně s ostatními dostal puk do středního pásma, takže teď se Sharks v pohodě brání a drží daleko od své klece.
     
    39:25
    Běží poslední minuta prostřední třetiny, Ducks zatím nemají ve vlastní přesilové hře tolik šancí a nedostávají se ke střelám.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Zatímco v úvodní periodě padla alespoň jedna branka, v prostřední třetině nepadl ani jediný gól a pokračujeme i dále fotbalovým výsledkem 1:0 pro Anaheim. O to zajímavější bude sledovat třetí dějství, protože každá další střela na branku může rozhodnout o výrazné změně výsledku.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 18

    Anaheim Ducks: 15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Tentokrát si jako první na vhazování ve třetí třetině nechali dařit hokejisté San Jose, ale jejich nepřesná rozehrávka končí na zakázaném uvolnění.
     
    40:25
    Joe Pavelski a Joe Thornton unikal dobře po levém křídle, předali si kotouč, první jmenovaný ale zakončoval hodně z dálky, takže jeho rána neměla důraz.
     
    40:50
    Také Anaheim se na začátku třetí části snaží střelecky činit, ale Keslerova pecka šla těsně nad horní tyčku Jonesovy klece.
     
    41:13
    Postavení mimo hru Anaheimu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    41:39
    Perry neměl moc prostoru na střelu, přesto neváhal a snažil se zakončit bez přípravy. Nakonec jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    42:03
    Puk po odrazu od hokejky Ryana Getzlafa končí na domácí střídačce, puk by měl za chvíli padat na led po buly v prostřední části pole.
     
    42:38
    Stewartova a Bieksova kombinace, první jmenovaný se dostal k puku u levého mantinelu, ale do zakončení už se vytočit nedokázal. Santorelli poté ztrácí touš na modré čáře.
     
    43:06
    Další technický přestupek proti pravidlům, teď se jedná o zakázané uvolnění Anaheim Ducks.
     
    43:28
    Tomáš Hertl si nadvakrát vyměnil kotouč s Burnsem a obránce Sharks okamžitě střílel z dálky. Jenže trefil prvního hráče před sebou, ten odráží touš daleko od branky.
     
    44:08
    Getzlafova nahrávka na modrou čáru na Lindholma byla hodně pohledná, když se pak puku zmocnili Sharks, okamžitě jej posílají na zakázané uvolnění.
     
    44:25
    Hagelin nahodil puk na branku tak, že se následně odrazil mimo hrací plochu. Anaheim Ducks by ale i nadále měli pokračovat v útočné třetině.
     
    44:44
    Chudobin má první větší práci ve třetí třetině, u jeho branky se sjela hned trojice útočníků v tyrkysovém trikotu, která důrazně dorážela. Ale domácí na gól stále čekají.
     
    45:17
    Vlasic si dal za svou brankou s novou rozehrávkou záležet, ale jeho spoluhráči vepředu už tolik úspěšní nebyli. Hrají Ducks ze svého pásma.
     
    45:53
    Tomáš Hertl znovu překypuje aktivitou v pásmu soka, ale ani teď se mu nedaří vytočit s pukem před brankou a zakončit. Jeho formace je ale dnes hodně nebezpečná.
     
    46:45
    Pavelski zkoušel posunout puk na pravou stranu na Donskoie, ale domácí mladík nebyl v tu chvíli připraven střílet. Jsou to ale muži San Jose, kdo je nyní aktivnějším celkem na ledě.
     
    47:33
    Perryho střela z dálky nikým nebyla tečována, takže skončila pouze na zadním mantinelu. Už se zase hraje ze strany na stranu, to by mohlo přivanout více šancí.
     
    48:28
    Navíc sledujeme další dlouhou pasáž bez přerušení, Tomáš Hertl nyní masírován soupeřem v pásmu u mantinelu. Nakonec to je Cogliano, kdo dostává Ducks ven z obranné třetiny.
     
    49:15
    Na druhé straně zase zachraňoval situaci pro Žraloky Tierney, jenž se vracel rychle zpátky k Jonesově zařízení. Ale naštěstí pro něj to zvládl dobře.
     
    50:00
    Přesně deset minut před koncem třetí třetiny se do obrovské možnosti na vyrovnání výsledku dostal domácí útočník Patrick Marleau, který dnes už podruhé unikal sám na branku. Ale také nyní ho brankář Chudobin zastavil, když se domácí dvanáctka pokoušela o bekhendový blafák.
     
    50:20
    Anaheim sice vyhodil puk přes všechny čáry, ale byl ještě tečovaný, takže se o icing nejednalo a Martin Jonese musel u své klece rychle rozehrávat.
     
    50:41
    Teď zase přerušení na druhé straně hrací plochy, kde raději puk pod lapačkou schoval Anton Chudobin.
     
    51:04
    Postavení mimo hru San Jose Sharks a pokračovat budeme až po skončení komerční přestávky.
     
    51:25
    Tierney vyslal kupředu do akce Goldobina, který se málem dostal do zakončení. Sharks budou muset už začít více riskovat, aby se případně dočkali vyrovnání.
     
    52:09
    Wingelsovo nahození převzal střídající Ward, ten jen poslal kotouč k zadnímu mantinelu, kde už čekal Tomáš Hertl. Ten se co nejdřív snažil najít Warda zpátky.
     
    52:38
    Tomáš Hertl nyní sám celou akci zakončil, přesto našel jen lapačku soupeřova brankáře.
     
    52:47
    Před Chudobinovou klecí je teď pořádně rušno, hned po další buly v pásmu Ducks se ke střele z otočky dostal Joe Pavelski a moc mu ke gólu nechybělo.
     
    53:28
    Ducks využili zaváhání domácích v obraně a hned se ujmuli puku v pásmu Cam Fowler dokonce vystřelil, i když mu střela vůbec nesedla na hokejku.
     
    54:08
    Také Ryan Kesler bez většího zaváhání zakončoval, následně dorážel i Corey Perry, který dost možná trefil také pravou tyč Jonesovy branky.
     
    54:44
    Další domácí střela na branku, ale ani Joe Thornton nepřekonává zatím bezchybného Chudobina, čas se začíná Žralokům rychle krátit.
     
    55:02
    Ještě jedna reklamní pauza, pak budeme pokračovat ve zbytku mače.
     
    55:15
    Teď je tu ovšem veliká šance pro San Jose Sharks, protože necelých pět minut před koncem třetí třetiny mají možnost početní výhody. Hlavní rozhodčí posílá za katr hostujícího muže Andrew Cogliana (ANA), který hodně nepříjemně fauloval Thorntona, ten se následně tvrdě srazil s mantinelem.
     
    55:28
    Brent Burns hned, jak má v přesilovce zvykem, pálil od modré čáry, ale v cestě měl dva bránící hráče, takže kus černé gumy daleko nedoletěl.
     
    56:09
    Anaheim se navíc nadvakrát osvobozuje vyhozením touše přes všechny čáry, dále nepouští Žraloky do větších střeleckých šancí.
     
    56:38
    Ofsajd Wingelse, proběhne vhazování ve středním pásmu. Zároveň si domácí trenér bere oddechový čas.
     
    57:01
    Blíží se pomalu konec domácí přesilovky a Sharks se v ní ještě pořádně nedostali ke střele, možná bude její závěr o malinko lepší.
     
    57:36
    Jedna početní výhoda San Jose sice skončila, ale po vyhození kotouče mimo hrací plochu přichází další. Zdržování hry se dopustil Cam Fowler (ANA), který bude doufat, že jeho celek neinkasuje.
     
    57:56
    Ryan Kesler posunul puk do středního pásma a nedovolil domácím vystřelit, začnou poslední dvě minuty základní hrací doby.
     
    58:17
    Pavelski a Thornton už kombinují v pásmu, poslali pak touš na Burnse, který vystřelil. Ale Chudobin je nadále jistí, navíc Ducks zase vyhazují.
     
    58:46
    Tomáš Hertl vystřelil z dálky a puk je mimo led, bude se znovu vhazovat.
     
    58:46
    Martin Jonese je na střídačce, San Jose riskuje s prázdnou brankou a hraje nyní v přesile šesti proti čtyřem.
     
    59:10
    Běží poslední minuta třetí třetiny, Patrick Marleau se snažil vytočit ke střele z pravého rohu, jenže pak kotouč skončil znovu za mantinelem.
     
    59:36
    Vlasicova parádní pecka, ale zase ji brankář Ducks zastavil. Chudobin určitě mužem zápasu ze strany Anaheimu, teď drží svůj tým.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, brankář Anaheimu Chudobin pochytal všechny střely San Jose a Žraloci si na něm vylámali zuby. Více jak třicet střel Sharks nestačilo na vstřelení branky, Ducks tak k vítězství v dnešním utkání stačila jediná úspěšná akce, kterou navíc Corey Perry dopravil do sítě dobře chytajícího Martina Jonse už v první třetině. Anaheim Ducks si tak po bídném začátku sezóny připisují už čtvrtou výhru v řadě a ukazují, že se dokázali výsledkově zvednout. Sharks budou muset na body počkat minimálně do příštího utkání. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemně strávenou neděli.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 31

    Anaheim Ducks: 17
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 17:25)
     
    Tři hvězdy utkání

    Anton Chudobin (ANA) (31 zásahů)
    Martin Jones (SJS) (17 zásahů)
    Corey Perry (ANA) (1 + 0) (07:16:42)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. Perry (Getzlaf, Maroon)


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Braun, Vlasic, Burns, Martin, Tennyson, Dillon – Pavelski, Thornton, Donskoi – Ward, Hertl, Marleau – Wingels, Tierney, Goldobin – Brown, Haley, Nieto
    Anaheim Ducks: Chudobin (Andersen) – Bieksa, Lindholm, Manson, Fowler, Vatanen, Stoner – Perry, Getzlaf, Maroon – Stewart, Kesler, Hagelin – Silfverberg, Horcoff, Cogliano – Friberg, Santorelli, Wagner

    Rozhodčí: Furlatt, Pollock – Sharrers, McElman

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri