Moreirense – Belenenses 2:3 (kon.) | Nacional – Sporting 0:4 (kon.) | Guimarães – Setúbal 2:2 (kon.)
konec
Vitória SC Guimarães
2:2 (1:1)
Vitória FC Setúbal
Sobota 13.02.2016, 21:45Portugalská Primeira Liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hosté byli hodně efektivní, ze tří střel na bránu dali dva góly. Posledních dvacet minut se hrálo vinou dvou vyloučených na straně Setúbalu už jen výhradně na jednu bránu. Domácí vyrovnali z penalty, rozhodující trefu ale vsítit nestihli. Přeji příjemný zbytek dne. (23:57:39)
     
    Divoký duel je u konce. Hráči Setúbalu viděli celkem devět žlutých karet, k tomu vyfasovali i dvě červené. Přesto se ubránili velkému náporu v závěru a vybojovali bod za remízu 2:2.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí vydřeli roh, po kterém reklamovali, že soupeř hrál ve vápně rukou. Sudí ale druhou penaltu nenařizuje. Posledních pár vteřin.
     
    90+2
    Pinto leží otřesený na trávníku, protivník mu totiž v souboji nepříjemně přilehl nohu. Fanoušci domácích pískají, na polehávání hostujících hráčů jsou alergičtí.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    90
    Další karta, rozhodčí tedy hosty rozhodně nešetří. Dalším napomenutým je Ruca.
     
    87
    Fotbalisté Setúbalu se po dlouhé době dostali s míčem na polovinu soupeře. Costinha sváděl souboj u rohového praporku, avšak míč nezískal.
     
    85
    Hostující Claro dostal žlutou kartu.
     
    84
    Domácím trochu vázne finální fáze, balony ve vápně často nenajdou adresáta a nebo je soupeř odkopne do bezpečí. Chybí více střelby.
     
    82
    Hosty už chytají křeče. Dva z nich teď padli na trávník a našetřili i pár cenných vteřin, které se v závěru utkání v jejich situaci bezesporu hodí.
     
    80
    Už je to hra kočky s myší. Hosté se bráni zuby nehty, remíza by pro ně byla zlatem. Těžko říct, jestli nápor soupeře vydrží.
     
    78
    Neuvěřitelné, co teď spálil domácí Mendes. Po rohu měl před sebou poloprázdnou svatyni, ale míč se mu jen tak svezl po lýtku a Ricardo ho na brankové čáře zpacifikoval. Tlak domácích sílí.
     
    77
    Gól visel na vlásku. Josué se v šestnáctce prodral k hlavičce a jeho zakončení zacinkalo od břevno. Hosté si teď zhluboka oddychli, tohle byla dobrá příležitost.
     
    76
    Žluté napomenutí vidí zblízka i Alves.
     
    75
    Čtvrt hodiny před koncem je úkol Guimarães celkem jasný: zasadit výrazně oslabenému soupeři rozhodující úder. Setúbalu už i dochází síly, hosté balony víceméně jen odkopávají.
     
    73
    Hostům tečou nervy. Sudí je napomíná další žlutou kartou (už šestou!). Obdržel ji Pacheco.
     
    72
    Hosté naposledy střídají. Cissé, autor druhé branky, přepouští své místo na hřišti Lourencovi.
    70. OTÁVIO - 2:2

    Lukáš Šonský

    Branky: 43. Josué, 70. Otávio (pen.) – 9. Claro, 56. Cissé

    Karty:   60. Otávio (GUM) – 20. Pinto (STL), 24. Makuszewski (STL), 36. Horta (STL), 45. Tavares (STL), 73. Pacheco (STL), 76. Alves (STL), 85. Claro (STL), 90. Ruca (STL)   48. Tavares (STL)   69. T. Valente (STL)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 21:19.
    Vitória SC Guimarães: Joao Miguel – Henrique, Pedrao, Josué, Gaspar – Sare (62. Franci), Cafú (C) – R. Valente, Otávio, Pereira Caneiro (51. Lica) – Mendes.
    Náhradníci: Afonso, Amoah, Andrade, Jesus, Luis Rocha, Toze.

    Vitória FC Setúbal: Ricardo – Alves, Pacheco, T. Valente, Pinto – Tavares (C) – Costinha, Horta (51. Dani), Makuszewski (63. Ruca) – Cissé (73. Lourenco), Claro.
    Náhradníci: Hassan, Arnold, Lourenco, Meyong, Raeder, Ruca, Dani.

    Rozhodčí: Almeida – Vicente, Ramos.
    thejrc.org