Jihlava – Poruba 3:1 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 0:7 (kon.) | Kladno – Letňany 5:6 (1:2 po s.n.)
Havlíčkův Brod – Poruba 4:1 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 0:3 (kon.) | K. Vary – Havířov 2:1 (kon.)
HC Litvínov – Vsetín 7:2 (kon.) | Vítkovice – Sparta 1:9 (kon.) | HC Plzeň – Mladá Boleslav 9:0 (kon.)
Třinec – Slavia 2:5 (kon.) | Jihlava – Opava 7:3 (kon.) | Liberec – Chomutov 5:7 (kon.)
Č. Budějovice – Pardubice 7:6 (po pr.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
HC RT TORAX Poruba
Sobota 27.02.2016, 12:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 16. kolo
Partner:
     
    Je konec. Havlíčkův Brod prodloužil svou vítěznou sérii, i když to dnes neměl proti dobrému soupeři vůbec lehké. Ve třetí periodě se prosadil Jiří Kopic, který završil hattrick a uzavřel na konečných 4:1. Mladí Bruslaři už se tak těšíc na play-off, zatímco Poruba se s extraligou loučí. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek víkendu. Na shledanou! (14:05:31)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Posledních pět sekund základní části, Havlíčkův Brod už slaví.
     
    59:45
    Další vyhození Ostravy, zápas se už ale jen dohrává, o vítězi je dávno rozhodnuto.
     
    59:25
    Bruslaři vyslali dvě tvrdé rány z voleje, ale ty svůj cíl nezasáhly. Hosté získali puk a vyhodili.
     
    59:03
    Hosté budou hrát minutu a 11 sekund oslabení 3 na 5, pokud Bruslaři svou výhodnou přesilovku nevyužijí. Martin Prokeš (POM) se dopustil hrubosti.
     
    58:37
    Hosté získali puk a vyhodili.
     
    58:15
    Na hostech je už i znát frustrace, Lukáš Irgl (POM) se zachoval hodně nesportovně a zřejmě ze vzteku kvůli nevyužité šanci začal strkat Patrika hrabaně. Právem obdržel trest na 2 minuty za sekání.
     
    58:15
    Teď měl brankář Kulich obrovskou porci štěstí! Z levé strany tvrdě vypálil Lukáš Irgl a i když maskovaná opora Bruslařů vyrazila puk, ten skončil jen těsně vedle levé tyčky!
     
    57:33
    Poruba bojuje o puk u hrazení, ale vůbec se jí ho nedaří získat. A čas plyne dál a dál.
     
    57:07
    Ne, tohle už s nejvyšší pravděpodobností prostě Havlíčkův Brod nepustí. Dál pokračuje v aktivním výkonu a řídí se heslem, že nejlepší obrana je útok.
     
    56:46
    Hodně velký provoz teď panoval před porubským brankovištěm. Hned několik bruslařů zblízka doráželo, ale brankář Škoda se vyznamenal.
     
    56:11
    Domácí mladíci dál drží hru v útočném pásmu a pevným krokem si jdou pro další cenné vítězství, už dvanácté za plný bodový zisk v řadě.
     
    55:59
    Havlíčkův Brod nechtěl riskovat riskantní rozehrávku ve svém pásmu a tak raději vsadil na jistotu. Píská se zakázané uvolnění.
     
    55:37
    Havlíčkův Brod už si hlídá nejtěsnější náskok, brankář Kulich sice musel před chviličkou zasahovat, ale ránu z dálky dobře viděl a opět si poradil.
     
    55:15
    Stále se hraje v pásmu hostů, což Porubě pochopitelně vůbec nevyhovuje. Za tohoto stavu by se potřebovala tlačit do koncovky.
     
    54:54
    Poruba to ještě zkouší, ale rozjetí Bruslaři jí teď nedovolují zhola nic. Brankář Kulich v naprostém klidu sleduje hru z uctivé vzdálenosti.
     
    54:23
    Hodně otřesený zůstal ležet na ledě havlíčkobrodský obránce Daniel Polák, kterému museli pomoct na střídačku až spoluhráči. Snad bude v pořádku.
     
    54:17
    Bruslaři nemají dost, dál drží puk vepředu a hledají si prostor ke Škodovu ohrožení.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 19. Michálek (Benák), 38. Kopic (Benák, Michálek), 39. Kopic (Veverka), 54. Kopic (Veverka, Hendrych) – 13. Holub


    BK Havlíčkův Brod: Kulich (Folvarský) – Kopic, Polák, Hrabaň, Rubner, Benák, Lachman, Němec – Piskač, Michálek "C", Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Teplý, Hendrych
    HC RT TORAX Poruba: Škoda (Bayer) – Skokan, Bijota, Dobeš, Prepsl, Prokeš, Timura, Krása – Dang, Malát, Žídek – Krupa, Stach, Bernát – Klíma, Holub, Plachý – Irgl

    Rozhodčí: Martin Homola – Jan Jeletz, Jan Kleprlík
    thejrc.org