Groznyj – FK Krasnodar 0:1 (kon.) | Lok. Moskva – CSKA Moskva 1:1 (kon.) | Zenit – Spartak 5:2 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
5:2 (1:2)
FK Spartak Moskva
Sobota 16.04.2016, 18:30 • Stadion Petrovskij, Petrohrad. Kapacita: 21,570 diváků. • Ruská Premier Liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, někdy příště na počtenou! (20:41:23)
     
    Je dobojováno! Fotbalisté Spartaku byli v první půli jasně lepším týmem a překvapivě dlouho drželi vedení 2:1, po změně stran se ale naprosto složili a Zenit to tvrdě potrestal. Svěřenci Andrého Villase-Boase se po změně stran prosadili hned čtyřikrát, o což se zasloužili Hulk, Dzjuba, Maurício a Javi García. Petrohradští tak nakonec zcela přesvědčivě zvítězili, a udrželi tak kontakt s vedoucím duem CSKA Moskva – Rostov.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V nastavení už se na hřišti nic převratného neděje, domácí fotbalisté dohrávají duel v exhibičním tempu a v poklidu kombinují na vlastní polovině.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby hlavní rozhodčí nastavil tři minuty!
     
    89
    Frustrovaný Quincy Promes se provinil naprosto zbytečným faulem, za nějž po zásluze vyfasoval žlutou kartu.
     
    88
    André Villas-Boas se po páté brance domácích radoval, jako kdyby jeho tým právě vyhrál Ligu mistrů. To na hostující střídačce pochopitelně panuje o poznání ponuřejší nálada.
    87. Javi GARCÍA - 5:2
     
    87
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    No a nakonec je z toho gól, v Petrohradě nám odbila pátá! Centr z levé strany několikrát změnil směr, než se od Witsela nečekaně odrazil k úplně volnému JAVIMU GARCÍOVI, který už měl úlohu snadnou!
     
    85
    Hráči v modrých dresech budou mít k dispozici další standardní situaci, tentokrát se bude jednat o přímý kop z levé strany. K míči se opět staví potlučený Hulk.
     
    84
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Maurício, přichází Domenico Criscito.
     
    82
    Fotbalisté Zenitu nyní budou zahrávat teprve svůj třetí rohový kop, o deseti hrající Moskvané se v závěru pouze brání.
     
    81
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Ivelin Popov, přichází Lorenzo Melgarejo.
     
    80
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Aleksandr Zotov, přichází Georgi Melkadze.
    79. Červená karta po 2. žluté
     
    79
    No a je tu další komplikace pro hosty! Jevgenij Makejev naprosto zbytečným šlapákem uzemnil unikajícího Maurícia a sudí mu ukázal druhou žlutou kartu, což znamená, že Makejev předčasně zamíří pod sprchu!
     
    78
    Petrohradští fotbalisté v poklidu drží balon na polovině hřiště a nikam se už neženou, zdá se, že o osudu tohoto utkání už je rozhodnuto.
     
    76
    Brazilský legionář byl doprovozen do zámezí, už je ale na nohou a zdá se, že bude moci pokračovat ve hře.
     
    75
    Hra je stále přerušena, Hulk zůstává ležet na zemi...
     
    74
    Hulk se po kontaktu s vracejícím se Granatem svalil k zemi a opět skončil v péči lékařů, doufejme, že se ani tentokrát nejedná o nic vážného.
    73. MAURÍCIO - 4:2
     
    73
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! Tohle byla naprosto úchvatná kombinace domácího týmu! Arťom Dzjuba po levém křídle pronikl do pokutového území a ideálním centrem našel kopačku MAURÍCIA, jenž se z ostrého úhlu trefil přesně do šibenice!
     
    71
    Před námi je posledních dvacet minut základní hrací doby a fotbalisté Zenitu naprosto bez problémů kontrolují míč, hosté už to budou mít hodně těžké.
     
    69
    Hráči Spartaku jsou po inkasované brance aktivnější, nyní budou mít k dispozici další rohový kop, jehož exekuce se ujme Quincy Promes.
     
    67
    Hra může vesele pokračovat dál, Hulk už je totiž zpět na nohou a schopen pokračovat.
     
    66
    Hra je přerušena, Hulk totiž zůstal ležet v bolestech na zemi a na hrací plochu už míří lékařský tým domácího týmu.
    65. Arťom DZJUBA - 3:2
     
    65
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje, Zenit se poprvé v utkání dostává do vedení! Hulk si všiml v pokutovém území úplně volného ARŤOMA DZJUBY, jenž si centr brazilského snajpra hrudníkem zpracoval na pravačku a svou silnější nohou se trefil neomylně k tyči!
     
    64
    Arťom Rebrov si dává s odkopem balonu od své svatyně pořádně na čas, což se petrohradským fanouškům samozřejmě vůbec nelíbí. Hosté už se v podstatě pouze brání.
     
    62
    Svěřenci Andrého Villase-Boase přebírají iniciativu. Hulk nyní dostal spoustu prostoru na pravém křídle, neměl ale dostatečnou rychlost, a tak se uchýlil ke zpětné přihrávce na osu hřiště.
     
    61
    Centr od rohového praporku nakonec propadl až na vzdálenější tyč, kam si seběhl střídající Ezequiel Garay, Arťom Rebrov ale zareagoval včas a nepustil argentinského zadáka do zakončení.
     
    60
    Oleg Šatov se nebojácně vydal dopředu a prokousal se až do pokutového území. Tam jej sice hostující obrana o balon připravila, nicméně jen za cenu rohového kopu.
     
    59
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Luís Neto, přichází Ezequiel Garay.
     
    57
    Hra se v posledních minutách uklidnila. Ani jeden tým se nikam nežene, prakticky veškerý děj se odehrává ve středu pole.
     
    56
    Velezkušený Jurij Žirkov prchl po levém křídle a z ostrého úhlu vyzkoušel Rebrovovu pozornost, strážce svatyně Spartaku si ale bez problémů poradil.
     
    55
    Naprosto ukázkově to provedl střídající Javi García, jenž hosty připravil o míč a poté si vynutil faul Zotova, za nějž moskevský bek navíc vyfasoval žlutou kartu.
     
    53
    Užuž to vypadalo, že by se Ivelin Popov mohl po levém křídle vydat do dalšího rychlého protiútoku, hostujícího křídelníka ale zradilo zpracování a míč se dokutálel až do autu.
     
    51
    Oleg Šatov po hlavičkovém souboji se Zotovem padl k zemi jako postřelený jelen, sudí tak byl nucen přerušit hru. Šatov se už ale zdá být v pořádku.
     
    50
    Jeho exekuce se ujal sám faulovaný Hulk, jenž to zpoza hranice šestnáctky zkusil přímou střelou, která proletěla těsně nad břevnem Rebrovovy svatyně!
     
    49
    Vladimir Granat se hodně zlobí, nicméně jeho nedovolený zákrok na Hulka byl evidentní. Domácí tak budou mít k dispozici přímý kop!
     
    48
    Petrohradští fotbalisté jsou po vstřelení bleskového gólu na koni a stejně tak i příznivci Zenitu, na vyprodaném stadionu Petrovskij panuje doslova elektrizující atmosféra.
    46. HULK - 2:2
     
    46
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak to bylo bleskové, máme opět vyrovnáno! Maurício vyslal do samostatného úniku HULKA, jež ve sprinterském souboji o parník předčil Bocchettiho a poté se placírkou trefil přesně k pravé tyči!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi. K vidění byl pohledný ofenzivní fotbal z obou stran, který přinesl hned tři góly, jež padly v rozmezí pouhých jedenácti minut. Na úvodní branku Spartaku dokázal přesnou trefou zareagovat Witsel, hosté si ale vzali vedení zpět zásluhou Glušakova. Co nabídne druhá půle? Počkejme si na to do 19:34.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Aktivně napadající hráči v červeném poté vytlačili domácí až na jejich vlastní polovinu, to už je polovina dvouminutového nastavení minulostí.
     
    45
    Arťom Rebrov nyní perfektním zákrokem podržel hosty! Dosud prakticky neviditelný Arťom Dzjuba dostal ideální pas na hranici pokutového území, jeho ránu z první ale strážce hostující svatyně lapil!
     
    43
    Moskvané zahrávali už svůj pátý rohový kop, autor druhého gólu hostů Denis Glušakov si ale nepohlídal ofsajdovou hranici. Následovat tak bude pouze odkop od Lodyginovy svatyně.
     
    42
    Zé Luís se neohroženě vydal za odraženým míčem směřujícím k Lodyginovi, ten ale vyběhl včas a celou situaci si zkušeně pohlídal.
     
    41
    Luís Neto po ztrátě míče fauloval soupeře na útočné polovině, za což si vykoledoval napomenutí žluté barvy.
     
    39
    Ani tentokrát to ale Quincymu Promesovi nevyšlo – tentokrát byl jeho centr příliš prudký a míč proletěl pokutovým územím zcela bez povšimnutí.
     
    38
    Promesův centr od rohového praporku Nicolas Lombaerts odvrátil zpět do zámezí, hosté si tak exekuci standardní situace budou moci zopakovat.
     
    37
    Maurício zůstal po ztrátě míče ostentativně ležet na trávníku, hlavní arbitr ale nechal pokračovat ve hře. Toto si brazilský legionář mohl klidně odpustit.
     
    36
    Na hřišti je nyní tak hustá atmosféra, že by se dala krájet! Domácí ještě ani nestačili rozehrát a už se do sebe pustili Hulk s Bochettim. Oba kohouti za své počínání vyfasovali žluté karty.
     
    35
    Se žlutými kartami se nám roztrhl pytel. Jevgenij Makejev po ztrátě míče naprosto zbytečně stáhl k zemi Witsela a vyfasoval žluté napomenutí.
     
    33
    Rômulo byl hraničním zákrokem zastaven, pádu ale hodně přidal a navíc dodal i zvukovou kulisu ne nepodobnou tokání tetřeva. Sudí jeho hereckou etudu prokoukl a nechal pokračovat ve hře.
     
    32
    Nechme se překvapit, zdali bude Igor Smolnikov schopen pokračovat v zápasu. Ztráta už druhého zadáka během několika minut by byla pro Zenit zcela bezpochyby obrovskou komplikací.
     
    31
    Denis Glušakov s Luísem si pořádně vyšlápli na Smolnikova, který skončil v bolestech na trávníku. Sudí si vybral faul prvního jmenovaného a udělil Glušakovovi žlutou kartu.
     
    30
    André Villas-Boas musel sáhnout k brzkému střídání. Miguel Danny si totiž přivodil drobné zranění, na jeho místo tak nastupuje Javi García.
     
    28
    Tlak Spartaku je nyní drtivý! Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Salvatore Bocchetti, jehož pokus skončil na břevně! O dorážku se ještě pokusil Denis Glušakov, který ovšem mířil těsně nad!
     
    27
    Neuvěřitelnou chybu teď vyrobil Hulk! Brazilská hvězda namazala míč přímo na penaltový puntík Ivelinu Popovovi, ten se ale jasné příležitosti tak zalekl, že si právě hříšníkem Hulkem nechal ztečovat svou střelu do zámezí!
     
    26
    Po nedovoleném zákroku Ivelina Popova měli Petrohradští k dispozici rozehrávku, s tou ale naložili trestuhodně a míč je až u Lodygina.
     
    25
    Salvatore Bocchetti ve skluzu zastavil dalekonosný nákop Lombaertse, domácím se v posledních minutách nedaří najít recept na precizní moskevskou defenzívu.
     
    24
    Část hřiště za hostujícím kotlem je zakryta dýmem, příznivci Spartaku totiž do ochozů pronesli dýmovnice. Jakž-takž ale vidět je, a tak hra vesele pokračuje.
     
    23
    Po druhém gólu v síti Jurije Lodygina se hra uklidnila. Moskvané se soustředí především na defenzívu a domácí jsou očividně z dosavadního vývoje dost opaření.
    21. Denis GLUŠAKOV - 1:2
     
    21
    Spartak právě vstřelil branku!
    Defenzíva Zenitu má den otevřených dveří a hosté to chladnokrevně trestají! Aleksandr Zotov si všiml trestuhodně neobsazeného DENISE GLUŠAKOVA, jenž se tváří v tvář Lodyginovi trefil přesně k tyči!
     
    20
    Obranný zákrok Vladimira Granata přišel až v momentě, kdy kulatý nesmysl překročil pomezní linii. Domácí tak budou mít k dispozici rohový kop.
     
    18
    Maurício se dostal k odraženému míči, vystřelit se mu ale nepodařilo. Axel Witsel poté ještě hlavou vrátil kulatý nesmysl zpět do prostoru před Rebrovem, tam ale nebyl nikdo v modrém.
     
    17
    Zé Luís šel do hlavičkového souboje s Lodyginem až příliš agresivně a ačkoliv se kapverdský legionář hodně zlobí, jednalo se o zcela jasný faul.
     
    16
    Z tribun se po salvách radosti opět ozývá pískot, hosté jsou totiž týmem, který v poklidu kombinuje na útočné polovině.
    15. Axel WITSEL - 1:1
     
    15
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Vedení ale hostům dlouho nevydrželo, máme vyrovnáno! Danny pronikl po levém křídle a prokousal se až do pokutového území, odkud s prakticky nulového úhlu vystřelil a Rebrov jeho pokus vyrazil přímo na kopačku AXELA WITSELA, jenž se trefil neomylně pod břevno!
     
    13
    Hráči v červenobílých dresech se ale zmohli pouze na dalekonosný centr, který doletěl přímo do rukavic Jurije Lodygina, který v poklidu zasáhl.
     
    12
    Maurício ve středu hřiště naprosto zbytečně zfauloval Zé Luíse, moskevští fotbalisté si tak budou moci rozehrávku zopakovat.
     
    11
    Brazilský hromotluk Hulk dostal míč do ideální palebné pozice na hranici pokutového území, nedokázal ale trefit balon ideálně a kulatý nesmysl proletěl vysoko nad!
    10. Ivelin POPOV - 0:1
     
    10
    Spartak právě vstřelil branku!
    Favorit hned od začátku prohrává, tak tohle se nečekalo! Jurij Lodygin chybně vyběhl proti unikajícímu Luísovi, jenž v pádu ještě dokázal přistrčit míč z druhé vlny si sbíhajícímu IVELINU POPOVOVI a ten už měl úlohu snadnou!
     
    9
    Igor Smolnikov se pokusil naskočit si na centr z levé strany, to se mu ale nepodařilo a hosté už míří do protiútoku.
     
    8
    Zajímavá příležitost Spartaku! Ivelin Popov utekl do rychlého protiútoku, vracející se Žirkov mu ale na poslední chvíli padl pod nohy a může být hodně rád, že z toho není pokutový kop!
     
    6
    Domácí zadák Igor Smolnikov to zkusil z uctivé vzdálenosti, jeho nepřesný pokus ale skončil v zámezí, a následovat tak bude jen odkop od Rebrovovy svatyně.
     
    5
    Moskvané se pokusili zahrozit z rychlého protiútoku, daleko se ale nedostali – Zé Luís si totiž nepohlídal ofsajdovou hranici.
     
    4
    Quincy Promes dostal ve středu hřiště naloženo právě od Witsela, což neuniklo pozornosti sudího, a hosté tak budou mít k dispozici rozehrávku.
     
    3
    Axel Witsel dostal spoustu prostoru na levém křídle, ale zmohl se pouze na přízemní centr přímo do nastavené Rebrovovy náruče.
     
    2
    Svěřenci portugalského lodivoda Villase-Boase v poklidu kombinují na vlastní polovině a nikam se neženou, dá se předpokládat, že Zenit bude mít v tomto duelu územní převahu.
     
    1
    O samostatný únik se pokoušející Hulk byl od míče odstaven vracejícím se Rômulem, hra však vesele pokračuje dál.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Lombaerts, Neto, Žirkov – Šatov, Maurício, Witsel – Danny, Dzjuba, Hulk.
    Náhradníci: Rudakov – Criscito, Ivanov, Jusupov, Kokorin, Bogajev, Garay, Javi García, A. Keržakov.

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Granat, Paršivljuk, Makejev, Bocchetti – Rômulo, Glušakov – Promes, I. Popov, Zotov – Luís.
    Náhradníci: Pesjakov, Maximenko – Bryzgalov, Kutin, Melkadze, Kutěpov, Timofejev, Melgarejo, Leontěv.
    Pohled na trávník v Petrohradu 3 hodiny před zápasem.

     
    FK SPARTAK MOSKVA

    Pokud chce Spartak atakovat příčky zajišťující účast v pohárové Evropě, bude muset zabrat. Moskvané jsou totiž před čtyřiadvacátým kolem sedmí s pětibodovou ztrátou na pohárové příčky. Svěřenci Dmitrije Aleničeva už dvě kola čekají na ligové vítězství, když po porážce v Rostově minulý víkend jen remizovali s Kubaní Krasnodar.
     
    FK ZENIT PETROHRAD

    Zenitu momentálně patří třetí příčka ligové tabulky s tříbodovou ztrátou na vedoucí CSKA. Svěřenci Andrého Villase-Boase se mohou pochlubit šestizápasovou sérií bez porážky, Petrohradší navíc už čtyřikrát v řadě v lize zvítězili a ve třech případech udrželi čisté konto. Zenit z první příčky ve skupině postoupil do osmifinále Ligy mistrů, v něm ale nestačil na portugalskou Benficu.
     
    Hezký podvečer! Srdečně vítám všechny fotbalové příznivce u sledování sobotního šlágru čtyřiadvacátého kola ruské Premier ligy, v němž si to FK Zenit Petrohrad rozdá proti FK Spartak Moskva!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vojtěch Balon

    Branky: 15. Witsel, 46. Hulk (Maurício), 65. Dzjuba (Hulk), 73. Maurício (Dzjuba), 87. Javi García – 10. I. Popov (Luís), 21. Glušakov (Zotov)

    Karty:   36. Hulk (PET), 41. Neto (PET) – 31. Glušakov (SPM), 35. Makejev (SPM), 36. Bocchetti (SPM), 55. Zotov (SPM), 89. Promes (SPM)   79. Makejev (SPM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 16:20.
    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Lombaerts, Neto (59. Garay), Žirkov – Šatov, Maurício (84. Criscito), Witsel – Danny (30. Javi García), Dzjuba, Hulk.
    Náhradníci: Rudakov – Criscito, Ivanov, Jusupov, Kokorin, Bogajev, Garay, Javi García, A. Keržakov.

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Granat, Paršivljuk, Makejev, Bocchetti – Rômulo, Glušakov – Promes, I. Popov (81. Melgarejo), Zotov (80. Melkadze) – Luís.
    Náhradníci: Pesjakov, Maximenko – Bryzgalov, Kutin, Melkadze, Kutěpov, Timofejev, Melgarejo, Leontěv.
    bahis siteleri