Groznyj – FK Krasnodar 0:1 (kon.) | Lok. Moskva – CSKA Moskva 1:1 (kon.) | Zenit – Spartak 5:2 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
5:2 (1:2)
FK Spartak Moskva
Sobota 16.04.2016, 18:30 • Stadion Petrovskij, Petrohrad. Kapacita: 21,570 diváků. • Ruská Premier Liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    Frustrovaný Quincy Promes se provinil naprosto zbytečným faulem, za nějž po zásluze vyfasoval žlutou kartu.
    87. Javi GARCÍA - 5:2
     
    87
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    No a nakonec je z toho gól, v Petrohradě nám odbila pátá! Centr z levé strany několikrát změnil směr, než se od Witsela nečekaně odrazil k úplně volnému JAVIMU GARCÍOVI, který už měl úlohu snadnou!
     
    84
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Maurício, přichází Domenico Criscito.
     
    81
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Ivelin Popov, přichází Lorenzo Melgarejo.
     
    80
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Aleksandr Zotov, přichází Georgi Melkadze.
    79. Červená karta po 2. žluté
     
    79
    No a je tu další komplikace pro hosty! Jevgenij Makejev naprosto zbytečným šlapákem uzemnil unikajícího Maurícia a sudí mu ukázal druhou žlutou kartu, což znamená, že Makejev předčasně zamíří pod sprchu!
    73. MAURÍCIO - 4:2
     
    73
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! Tohle byla naprosto úchvatná kombinace domácího týmu! Arťom Dzjuba po levém křídle pronikl do pokutového území a ideálním centrem našel kopačku MAURÍCIA, jenž se z ostrého úhlu trefil přesně do šibenice!
    65. Arťom DZJUBA - 3:2
     
    65
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje, Zenit se poprvé v utkání dostává do vedení! Hulk si všiml v pokutovém území úplně volného ARŤOMA DZJUBY, jenž si centr brazilského snajpra hrudníkem zpracoval na pravačku a svou silnější nohou se trefil neomylně k tyči!
     
    59
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Luís Neto, přichází Ezequiel Garay.
     
    55
    Naprosto ukázkově to provedl střídající Javi García, jenž hosty připravil o míč a poté si vynutil faul Zotova, za nějž moskevský bek navíc vyfasoval žlutou kartu.
     
    50
    Jeho exekuce se ujal sám faulovaný Hulk, jenž to zpoza hranice šestnáctky zkusil přímou střelou, která proletěla těsně nad břevnem Rebrovovy svatyně!
    46. HULK - 2:2
     
    46
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak to bylo bleskové, máme opět vyrovnáno! Maurício vyslal do samostatného úniku HULKA, jež ve sprinterském souboji o parník předčil Bocchettiho a poté se placírkou trefil přesně k pravé tyči!
     
    45
    Arťom Rebrov nyní perfektním zákrokem podržel hosty! Dosud prakticky neviditelný Arťom Dzjuba dostal ideální pas na hranici pokutového území, jeho ránu z první ale strážce hostující svatyně lapil!
     
    41
    Luís Neto po ztrátě míče fauloval soupeře na útočné polovině, za což si vykoledoval napomenutí žluté barvy.
     
    36
    Na hřišti je nyní tak hustá atmosféra, že by se dala krájet! Domácí ještě ani nestačili rozehrát a už se do sebe pustili Hulk s Bochettim. Oba kohouti za své počínání vyfasovali žluté karty.
     
    35
    Se žlutými kartami se nám roztrhl pytel. Jevgenij Makejev po ztrátě míče naprosto zbytečně stáhl k zemi Witsela a vyfasoval žluté napomenutí.
     
    31
    Denis Glušakov s Luísem si pořádně vyšlápli na Smolnikova, který skončil v bolestech na trávníku. Sudí si vybral faul prvního jmenovaného a udělil Glušakovovi žlutou kartu.
     
    30
    André Villas-Boas musel sáhnout k brzkému střídání. Miguel Danny si totiž přivodil drobné zranění, na jeho místo tak nastupuje Javi García.
     
    28
    Tlak Spartaku je nyní drtivý! Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Salvatore Bocchetti, jehož pokus skončil na břevně! O dorážku se ještě pokusil Denis Glušakov, který ovšem mířil těsně nad!
     
    27
    Neuvěřitelnou chybu teď vyrobil Hulk! Brazilská hvězda namazala míč přímo na penaltový puntík Ivelinu Popovovi, ten se ale jasné příležitosti tak zalekl, že si právě hříšníkem Hulkem nechal ztečovat svou střelu do zámezí!
    21. Denis GLUŠAKOV - 1:2
     
    21
    Spartak právě vstřelil branku!
    Defenzíva Zenitu má den otevřených dveří a hosté to chladnokrevně trestají! Aleksandr Zotov si všiml trestuhodně neobsazeného DENISE GLUŠAKOVA, jenž se tváří v tvář Lodyginovi trefil přesně k tyči!
    15. Axel WITSEL - 1:1
     
    15
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Vedení ale hostům dlouho nevydrželo, máme vyrovnáno! Danny pronikl po levém křídle a prokousal se až do pokutového území, odkud s prakticky nulového úhlu vystřelil a Rebrov jeho pokus vyrazil přímo na kopačku AXELA WITSELA, jenž se trefil neomylně pod břevno!
     
    11
    Brazilský hromotluk Hulk dostal míč do ideální palebné pozice na hranici pokutového území, nedokázal ale trefit balon ideálně a kulatý nesmysl proletěl vysoko nad!
    10. Ivelin POPOV - 0:1
     
    10
    Spartak právě vstřelil branku!
    Favorit hned od začátku prohrává, tak tohle se nečekalo! Jurij Lodygin chybně vyběhl proti unikajícímu Luísovi, jenž v pádu ještě dokázal přistrčit míč z druhé vlny si sbíhajícímu IVELINU POPOVOVI a ten už měl úlohu snadnou!
     
    8
    Zajímavá příležitost Spartaku! Ivelin Popov utekl do rychlého protiútoku, vracející se Žirkov mu ale na poslední chvíli padl pod nohy a může být hodně rád, že z toho není pokutový kop!

    Vojtěch Balon

    Branky: 15. Witsel, 46. Hulk (Maurício), 65. Dzjuba (Hulk), 73. Maurício (Dzjuba), 87. Javi García – 10. I. Popov (Luís), 21. Glušakov (Zotov)

    Karty:   36. Hulk (PET), 41. Neto (PET) – 31. Glušakov (SPM), 35. Makejev (SPM), 36. Bocchetti (SPM), 55. Zotov (SPM), 89. Promes (SPM)   79. Makejev (SPM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 16:20.
    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Lombaerts, Neto (59. Garay), Žirkov – Šatov, Maurício (84. Criscito), Witsel – Danny (30. Javi García), Dzjuba, Hulk.
    Náhradníci: Rudakov – Criscito, Ivanov, Jusupov, Kokorin, Bogajev, Garay, Javi García, A. Keržakov.

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Granat, Paršivljuk, Makejev, Bocchetti – Rômulo, Glušakov – Promes, I. Popov (81. Melgarejo), Zotov (80. Melkadze) – Luís.
    Náhradníci: Pesjakov, Maximenko – Bryzgalov, Kutin, Melkadze, Kutěpov, Timofejev, Melgarejo, Leontěv.
    bahis siteleri