Bayern – Hannover 3:1 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnem 2:2 (kon.) | Leverkusen – Ingolstadt 3:2 (kon.)
Wolfsburg – Stuttgart 3:1 (kon.) | Augsburg – Hamburg 1:3 (kon.) | W. Brémy – Frankfurt 1:0 (kon.)
Hoffenheim – Schalke 1:4 (kon.) | Mohuč – Hertha 0:0 (kon.) | Darmstadt – Mönchengladbach 0:2 (kon.)
konec
SV Darmstadt 98
0:2 (0:1)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 14.05.2016, 15:30 • Merck-Stadion am Böllenfalltor (Darmstadt) • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! SV Darmstadt 98 v domácím zápase nestačil na Borussia Mönchengladbach, které podlehl 0:2. I tak však fanoušci Darmstadtu mohou slavit, neboť jejich klub bude působit v nejvyšší soutěži i příští rok!

    První poločas dnešního duelu nabídl velmi vyrovnanou podívanou. Úvodní velkou šanci měla Borussie v sedmnácté minutě, kdy se do míče opřel André Hahn, avšak ten trefil pouze břevno. Borussia začínala mít postupně více ze hry, což vedlo i k úvodní brance. Na povedenou přihrávku Xhaky si naběhl Thorgan Hazard, který pěknou akcí otevřel skóre dnešního utkání!

    I ve druhém poločase měla Borussia více ze hry. Své vedení hosté navýšili v 63. minutě, kdy se prosadil André Hahn, který v posledních zápasech má perfektivní formu! V závěru mohl Darmstadt snížit, avšak střela Sailera mířila mimo!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:27:57)
    Darmstadt dnes sice prohrál, i tak může slavit záchranu v nejvyšší německé soutěži

     
    90
    Konec zápasu.
     
    88
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Marcel Heller, přichází Milan Ivana.
     
    87
    Felix Platte si zpracoval míč ve středu hřiště a následným centrem hledal na levém křídle Vrančiće. Bosenský záložník míč sice zpracoval, avšak vybíhal z ofsajdu!
     
    86
    I Andreas Christensen dnes hraje velmi povedený zápas. Dánský stoper sice nedokázal zastavit pronikajícího Sailera, avšak ten si v souboji pomohl faulem a hra je přerušena!
     
    85
    Borussia se hnala do dalšího protiútoku, který po pravé straně táhl Herrmann. Velmi aktivní hráč si však nepřišel na Garicse, který svou stranu zavřel a po dobrém obranném zákroku vybojoval míč!
     
    83
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Granit Xhaka, přichází Tony Jantschke.
    82. Sailer mířil ve velké šanci mimo
     
    82
    Z pravé strany dokázal odcentrovat obránce Garics, jehož centr se ve vápně odrazil až na nohu střídajícího Sailera, který se opřel do míče, avšak jeho střela mířila mimo branku!
     
    80
    Borussia se následně dostala do zajímavého protiútoku, kterého se zhostil Herrmann. Postup německého záložníka následně zastavil nedovoleným zákrokem Fabian Holland, který dostává žlutou kartu!
     
    79
    Darmstadt si vybojoval zajímavou standardní situaci, které se ujal střídající Sailer, jehož centr však nebyl příliš povedený a obrana Borussie si dokázala poradit!
     
    78
    Velká šance hostující Borussie! Jonas Hofmann si udělal prostor na levé straně a následným centrem našel v pokutovém území Juliana Korba, který číhal na zadní tyči. Jeho následná střela však pouze lízla tyč!
     
    77
    Domácí stoper Caldirola poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kde hledal střídajícího Sailera. Jeho náběh však nebyl ideálně načasovaný a míč skončil u brankáře Sippela!
     
    76
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Konstantin Rausch, přichází Marco Sailer.
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Thorgan Hazard, přichází Roel Brouwers.
     
    75
    Hostující celek vybojoval další rohový kop, kterého se zhostil Marvin Schultz. Tentokrát byl centr povedený, nicméně obrana Darmstadtu si dokázala poradit!
     
    73
    Borussia pokračuje v dobrém výkonu a svého soupeře prakticky k ničemu nepouští! Momentálně navíc hosté kombinují na útočné polovině!
     
    71
    Borussia vybojovala rohový kop, kterého se zhostil Granit Xhaka. Jeho nadýchaný centr hledal v pokutovém území André Hahna, avšak brankář Sippel dokázal míč vyboxovat!

    Jan Havlovic

    Branky: 31. T. Hazard (Xhaka), 63. Hahn (Herrmann)

    Karty:   45. Platte (DAM), 80. Holland (DAM)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 5:11. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 12:13.
    SV Darmstadt 98: Załuska – Garics, Sulu, Caldirola, Holland – Heller (88. Ivana), Niemeyer, Gondorf, Rausch (76. Sailer) – M. Vrančić – Platte.
    Náhradníci: Platins – Sailer, Stroh-Engel, Kempe, Jungwirth, Ivana, Rajković.

    Borussia Mönchengladbach: Sippel – Elvedi, Christensen, Nordtveit – Traoré (62. Korb), Xhaka (83. Jantschke), M. Schulz, Herrmann – J. Hofmann, T. Hazard (76. Brouwers), Hahn.
    Náhradníci: Sommer – Brouwers, Dahoud, Raffael, Jantschke, Korb.

    Rozhodčí: Peter Sippel – Leicher, Cortus (vš. Německo)
    bahis siteleri