SHK Hodonín – Piešťany 7:1 (kon.) | Klatovy – Sokolov 4:1 (kon.) | Trutnov – Nymburk 0:7 (kon.)
Jablonec n/N – Kolín 3:2 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
7:1 (4:0, 1:1, 2:0)
ŠHK 37 Piešťany
Čtvrtek 08.09.2016, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanynky a fanoušky u dnešního přenosu z jižní Moravy. Dnes budeme svědky utkání mezi domácími Drtiči a slovenským mužstvem ŠHK 37 Piešťany, které se oproti letem minulým bude muset pro letošní sezonu spokojit pouze s druhou nejvyšší hokejovou soutěží.
     
    Oba celky se již v přípravné fázi potkaly, bylo to přibližně před dvěma týdny na slovenském ledě. Utkání se překvapivě hrálo, jak se říká, na jednu bránu. Hodonínští hokejisté si v Piešťanech otevřeli střelnici a deklasovali Havrany 9:1. Nejvýraznějším mužem utkání byl kapitán Petr Peš, který si připsal čtyři kanadské body za jeden gól a tři asistence. V tomto utkání se premiérově trefila i nová opora z brněnské Techniky Jakub Kadlec. Čestný úspěch Piešťan zaznamenal v závěrečných momentech zápasu tvrdou ránou od modré čáry Martin Blaško.
     
    Dokáží si slovenští hokejisté napravit reputaci na hodonínském ledě nebo Drtiči potvrdí svou dominanci nad hostujícím mužstvem? To se dozvíme ve čtvrtek od 18 hodin, kdy padne úvodní buly tohoto střetnutí.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kukin, Haloda O. – Miklík, Haloda M., Polesný, Garčic, Pokorný, Loginovsky – Jurča, Peš, Kadlec – Kuba, Charvát, Hložánek – Janás, Zháňal, Kučera – Venclík, Ling, Račický

    ŠHK 37 Piešťany: Kubo P., Kičina – Filip, Žitňanský, Rybárik, Michalik, Hudec, Imrich, Talán, Čárský, Kubo M., Klčo, Moravský, Bednár, Režný, Čirík, Cigánik

    Rozhodčí: Orság – Hübl, Maloušek.
     
    Hráči se již stačili pozdravit na modrých čárách, za pár okamžiků hlavní rozhodčí vhodí úvodní buly zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Kadlec přiťuknul kotouč Jurčovi do mezikruží, ten o decimetry míjí hostující branku. První formace zůstává v útočném pásmu a vytváří si tlak od samého začátku.
     
    01:14
    Poprvé se střelecky prosazují i hosté, v případě Klča se ovšem jednalo pouze o lehounké nahození na branku, s nímž Kukin neměl sebemenší problém.
     
    02:30
    Čirík byl pod velkým tlakem u levého hrazení, proto se raději rozhodl prodloužit prudký kotouč od vlastních obránců na zakázané uvolnění.
     
    03:10
    Kadlec si odstavil bránícího soupeře ve středním pásmu, jenže po přechodu modré čáry prováhal ten správný moment k rozehrávce kotouče k jednomu z mantinelů. Dopředu mohou Havrani.
     
    04:39
    Čárský se dokázal vtipně prokličkovat hodonínskou defenzívou, jenže samotné zakončení mu vůbec nesedlo a poslal na Kukina nevýraznou přízemní střelu.
     
    05:53
    Na rozehrávajícího Garčice vybafnul na modré čáře Kubo, hodonínský obránce se poněkud zalekl zodpovědnosti a raději konzervativně poslal puk podél hrazení.
     
    06:54
    Peš nabíjel obránci Halodovi na modrou čáru a pak ještě stači sám dorazit tuto ránu, jenže Peter Kubo jej vynikajícím způsobem pozičně ustál.
     
    07:23
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Úvodní branka dlouho visela ve vzduchu, hodonínští hokejisté si dokázali vypracovat útočný tlak, zvláště pak první formace. Brankář Kubo se po ráně PETRA JURČI natahoval dozadu pro kotouč, ten se však dokázal došourat za brankovou čáru. Asistence: Jakub Kadlec, Petr Peš.
     
    08:40
    Kukinovi nedělalo problém lehounké nahození od modré čáry z hole Talána, kotouč okamžitě vetřepal na ledovou plochu a rozehrál jej kolegům v obraně.
     
    09:29
    Havrani jsou v útočné fázi opravdu nevýrazní, v průběhu první třetiny se ještě nedokázali na trvalo usadit v útočném pásmu, navíc hrají alibisticky a zbavují se kotoučů ve středním pásmu. Právě přechod neutrální zóny jim činí velké problémy.
     
    10:55
    Peter Kubo si povyjel proti Garčicově přízemní ráně a bezpečně ji vyrazil do rohu kluziště, kde o kotouč svádí souboj Peš s Rybárikem.
     
    11:24
    Charvát dokázal šikovně tečovat Pokorného ránu od modré čáry, brankář hostí na tuto okolnost vůbec nezareagoval a puk jej zkrátka trefil.
     
    12:44
    Drtiči právě vstřelili branku!
    DAVID JANÁS se v přípravné fázi zastřeluje nevídaným způsobem! Mladý hodonínský forvard si nikým neatakovaný nabruslil do mezikruží, zpracoval výbornou bekhendovou přihrávku Zháňala a po jediném doteku napálil kotouč do pravé šibenice. Asistence: Radek Zháňal, Zdeněk Kučera.
     
    13:52
    Domácí mají v utkání jasně navrch, nejlépe to jde vidět tehdy, když je na ledě první útok Drtičů. Ten rozebírá obranu Havranů jako lego.
     
    14:34
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Pokud se slovenští hokejisté rychle nevzpamatují, bude se tohle utkání hrát na jednu bránu. Po nádherné kombinační akci v rohu kluziště si do prostoru sjel obránce IGOR LOGINOVSKY, kterému nedělalo potíže přehodit pravý beton hostujícího brankáře. Asistence: Petr Jurča, Petr Peš.
     
    14:51
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hodonín přidává okamžitě další branku! ERIK HLOŽÁNEK využil obrovské minely piešťanské obrany a s trochou nadsázky lze říci, že se mohl z mezikruží zeptat brankáře Kuba kam to chce. Bez asistence.
     
    16:39
    Račický se nádherně uvolnil na ose hřiště, potáhl kotouč a ostře vypálil, jeho ránu hbitým rozklekem likviduje Peter Kubo.
     
    16:42
    Vyloučení v týmu ŠHK 37 Piešťany (Mário Čirík – 2 min., hákování).
     
    17:32
    Drtiči toho zatím moc v přesilovce nevymysleli, slovenský celek zůstává v pasivním bloku před brankovištěm a snadno sbírá přihrávky napříč pásmem.
     
    18:42
    Domácí celek si nevypracoval ani jednu gólovou příležitost, Čirík se vrací na ledovou plochu.
     
    19:35
    Kučera se bleskurychle prohnal středním pásmum a pokusil se překvapit Petera Kuba, jenže slovenskému brankáři pouze vyprášil betony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V průběhu prvních dvaceti minut byla k vidění naprosto jednoznačná záležitost a obávám se, že pokud Havrani nezačnou hrát odvážněji směrem dopředu, tak u toho i zůstane. Hodonínští hokejisté svého soupeře přehrávají doslova v každém aspektu hry. Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Už to vypadalo, že se hosté dostanou do přečíslení tři na jednoho, jenže Miklík výborně přečetl rozehrávku Rybárika na levé křídlo a vyváží puk do útočného pásma.
     
    21:13
    Kuba byl na modré čáře příliš netrpělivý a přejel Charvátovi, který zavážel kotouč po levém křídle. Píská se psotavení mimo hru.
     
    21:54
    Hložánkova přihrávka přes celou šířku pásma měla oči, jenže brankář Kubo se dokázal přesunout proti zakončení domácího Kuby a vyrazit plachtící puk do bezpečí.
     
    22:37
    Piešťany právě vstřelily branku!
    Že by se Havrani konečně zvedli? Gólové akci předcházela bomba Žitňanského od modré čáry, která div že nezapadla přesně do šibenice. Po této akci se před Kukinem strhla mela, ze které těžil MAREK MICHALÍK, a upravil tak stav utkání na 1:4. Asistence: Filip Hudec.
     
    23:48
    Kadlec předržel kotouč v útočném pásmu, vybruslil s ním na osu a švihem vyzkoušel pozornost Petera Kuba, piešťanský brankář byl na hranici brankoviště připraven.
     
    24:12
    Vyloučení v týmu ŠHK 37 Piešťany (Lukáš Moravský – 2 min., podražení).
     
    24:55
    Hložánek se dostal s Kubou do přečíslení dva na jednoho a vyřešil stiuaci prudkým projektilem, který mířil jen těsně nad branku hostujícího mužstva. Poněkud neobvyklá akce v přesilové hře.
     
    25:46
    Drtiči právě vstřelili branku!
    No a velice podobně se po Hložánkově šanci trefil PETR JURČA. Hodonínský útočník dostal trochu prostoru na pravém křídle, dostal se do optimální střelecké pozice a prudkou ranou pod vyrážečku na bližší tyč rozvlnil síť. Asistence: Petr Peš, Marek Haloda.
     
    26:21
    Vyloučení v týmu ŠHK 37 Piešťany (Michal Imrich – 2 min., hákování).
     
    27:11
    Jako by se Pokornému nelíbila dlouhá kombinace Drtičů, jakmile se dostal k puku, tak okamžitě pálil od modré čáry. Jeho dělovku Kičina vyráží do ochranné sítě nad svou bránou.
     
    28:21
    Tentokrát se Jihomoravanům nepovedlo gólově zužitkovat početní výhodu, hosté hrají v plném počtu.
     
    28:53
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Petr Jurča – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:16
    Peš promeškal ideální možnost poslat Kadlece do brejku v oslabení! První jmenovaný dlouho hledal kotouč pod bruslemi, mezitím ke Kadlecovi dokázal včas přispěchat jeden z piešťanských obránců.
     
    30:03
    Další podobná akce, tentokrát už dotažená do střeleckého zakončení. Loginovsky pálil z vrcholku pravého kruhu, Kičina byl ovšem včas na místě. Slovenskému celku přesilová hra vůbec nevychází.
     
    30:53
    Domácí SHK hraje v plném počtu, Havrani se téměř k ničemu nedostali.
     
    31:44
    Račíckému se hrubě nepovedl bekhendový pokus o přenesení hry na opačnou stranu hřiště, do útočné akce míří s pukem na holi Cigánik.
     
    33:02
    Hra v posledních momentech absolutně postrádá tempo, domácí jsou sice usazeni v útočném pásmu, ale zatím tahají puky po rozích. Následuje vyhození Imricha na zakázané uvolnění.
     
    33:41
    Charvát nejprve udělal svému strážci protisměrnou kličku a následně zpoza brány servíroval Kubovi puk do tutovky, hodonínský útočník narazil na připraveného Kičinu v bráně Piešťan.
     
    34:15
    Kučera se snažil šikovně změnit směr Garčicovy střílené přihrávky, Kičina však dokázal včas srazit betony k sobě. vhazování před slovenským brankářem.
     
    35:34
    Venclík se snažil udělat Imrichovi kličku do středu hřiště, hostující obránce jeho záměr s přehledem vystihl a otáčí hru na opačnou stranu kluziště.
     
    36:49
    První lajna Drtičů dobrou minutu točila slovenskou pětku ve vlastním pásmu, ovšem bez střeleckého pokusu. Havrani již šlapali vodu a po ztrátě Miklíka okamžiutě vyhazují přes všechny čáry. Icing.
     
    37:39
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Michal Kuba – 2 min., hákování).
     
    38:08
    Pokorný bezpečně sbírá nahozený puk po hrazení a zpoza brány jej vyhazuje až za Kičinovu klec.
     
    38:50
    Račický to udělal šikovně, dostal trochu prostoru ve středním pásmu, prosmýkl se mezi dvěma obránci a vypálil. Střela to nebyla nijak znamenitá, ale získala pro domácí buly v útočném pásmu.
     
    39:39
    Kuba je zpátky na hrací ploše, Drtiči přežili i tuhle hru v oslabení a ponechali si čtyřbrankový náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Slovenské mužstvo ve druhém dějství výrazně zlepšilo pohyb, přesto se mu nepovedlo snížit manko čtyř gólů z úvodní třetiny. Na gól Marka Michalíka z prvních minut druhé dvacetiminutovky reagovali domácí takřka okamžitě, přesilovou hru využil netradičně průnikem po levém křídle Petr Jurča. Další třetina začne přibližně v 19:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Jurča měl na lopatě šestou branku Hodonína! Dokázal si položit na led Kičina, jenže se mu na poslední chvíli nepovedlo zasunout puk k pravé tyči.
     
    41:42
    Hložánek se dokázal od pravého mantinelu natlačit tělem až před brankoviště, jenže tam jej zastavil brankář Kičina, který skvěle přečetl jeho záměr provést kličku na dlouhou ruku.
     
    42:46
    Drtiči se sami vlastní nepřesností vyhnali z útočného pásma, novou útočnou akci rozjíždí od vlastní branky obránce Miklík.
     
    43:34
    Michalík dokázal oloupit domácí defenzívu o kotouč přímo před Kukinem, jenže nedotáhl forhendovou kličku do protipohybu.
     
    43:42
    Vyloučení v týmu ŠHK 37 Piešťany (Filip Hudec – 2 min., podražení).
     
    44:47
    Domácí úchvatně vykombinovali piešťanskou defenzívu a rozložili ji do posledního šroubku, jenže u levé Kičinovy tyče trestuhodně z otočky minul zívající bránu Jurča.
     
    45:42
    Havrani i s trochou štěstí dokázali přežít tohle oslabení, Hudec doplňuje bránící čtyřku v obranném pásmu.
     
    46:27
    Kučerovi odskočila prudká přihrávka z hole mladíka Janáse, odražený puk dokázal pokrýt lapačkou dobře vyjetý Kičina.
     
    47:29
    Čirík se sice dostal s pukem až za modrou čáru, jenže v ten moment nevěděl, co s kouskem černé pryže učinit. Nahodil jej tak za domácí bránu a odchází střídat.
     
    48:43
    Ling pouze protečoval ostré nahození Garčice do pásma, tam jej pro jistotu pokryl lapačkou brankář Kičina. Vhazovat se bude v útočném pásmu Drtičů.
     
    49:15
    Peš neměl pražádnou šanci dosáhnout na prudkou přihrávku Marka Halody, hra se tak stěhuje zpět před Kukina. zakázané uvolnění.
     
    50:00
    Vyloučení v týmu ŠHK 37 Piešťany (Marek Michalík – 2 min., podražení).
     
    50:53
    Vyloučení v týmu ŠHK 37 Piešťany (Milan Čárský – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    51:34
    Domácí pětice dlouho svírala trojku Havranů v útočném pásmu, pak se proti Pešově ráně z první blýskl Kičina, který předvedl hodonínskému publiku ukázkový semafor na dlouhou ruku! Nádherný hokejový moment v podání hostujícího brankáře.
     
    52:00
    Drtiči mají po dvojnásobné přesilovce, s příchodem Michalíka slovenské mužstvo brání již ve čtyřech.
     
    52:45
    Račický sice dotlačil kotouč ve skrumáži na brankovišti až za čáru, rozhodčí ale rozpažil, jelikož se jednalo o branku vstřelenou až po písknutí.
     
    52:53
    Hosté jsou kompletní.
     
    53:39
    Vyloučení v týmu ŠHK 37 Piešťany (Mário Čirík – 2 min., hákování).
     
    54:04
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Šestá branka borců v oranžových dresech je na světě, zasloužil se o ni JAKUB KADLEC! Hodonínský útočník si našel to správné místečko před Kičinovým brankovištěm, Jurča si naopak počkal na vhodný moment a vypustil přihrávku před brankoviště. Kadlec se střelou bez přípravy nemýlil. Asistence: Petr Jurča, Petr Peš.
     
    55:45
    Janás to zkoušel z otočky příklepem od levého mantinelu, za Kičinovou klecí se ozval pouze zvuk plexiskla.
     
    56:30
    Cigánik s Čiríkem si v rohu kluziště dávali trestuhodně přednost, hodonínská obrana je tak snadno odzbrojila a zakládá protiútok.
     
    57:16
    Kičina raději podržel puk před dotírajícím Račickým, ten pro jistotu přibrzdil před brankářem, aby měl jistotu, že kotouč nerozehraje dále.
     
    58:35
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Slovenská defenzíva v jistých momentech hry předvádí naproso školácké chyby, které Drtiči trestají. Na pravé straně kluziště se nechal obrat o kotouč Imrich, Jurča okamžitě převzal kotouč a našel JAKUBA KADLECE, který prostřelil Kičinu pod vyrážečkou. Asistence: Petr Jurča.
     
    59:51
    Marek Haloda tvrdě pálil z Janásovy přihrávky, jeho projektil ovšem postrádal patřičnou přesnost a nevešel se mezi tři tyče Kičinovy brány.
     
    Konec zápasu.
     
    Poslední utkání přípravy hodonínského mužstva je u konce. Jihomoravané si s Havrany z Piešťan poradili opravdu přesvědčivě v poměru 7:1. Přeji vám hezký zbytek čtvrtečního večera a někdy zase napočtenou. (20:04:59)

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 8. Jurča (Kadlec, Peš), 13. Janás (Zháňal, Kučera), 15. Loginovsky (Jurča, Peš), 15. Hložánek, 26. Jurča (Peš, M. Haloda), 55. Kadlec (Jurča, Peš), 59. Kadlec (Jurča) – 23. Michalík (Hudec)


    SHK Drtiči Hodonín: Kukin (Haloda O.) – Miklík, Haloda M., Polesný, Garčic, Pokorný, Loginovsky – Jurča, Peš, Kadlec – Kuba, Charvát, Hložánek – Janás, Zháňal, Kučera – Venclík, Ling, Račický
    ŠHK 37 Piešťany: Kubo P. (26. Kičina) – Filip, Žitňanský, Rybárik, Michalik, Hudec, Imrich, Talán, Čárský, Kubo M., Klčo, Moravský, Bednár, Režný, Čirík, Cigánik

    Rozhodčí: Orság – Hübl, Maloušek
    bahis siteleri