Žilina B – Martin 4:2 (kon.) | FC Košice – Haniska 2:0 (kon.) | Pohronie – Trnava B 1:2 (kon.)
Sereď – Slovan Bratislava U21 4:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina B
4:2 (0:2)
MŠK Fomat Martin
sk Neděle 25.09.2016, 10:30MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:30.
     
    Vážení priaznivci futbalu! Vítam Vás pri sledovaní druhej najvyššej slovenskej súťaže a to II. ligy. V dnešnom a teda 10. kole proti sebe nastúpia MŠK Žilina B proti MŠK Fomat Martin


    MŠK Žilina B sa momentálne nachádza v lepšej polovičke tabuľky. Žlto-zelením momentálne patrí piata priečka s 15 bodmi a so skóre 18:13. Žiline by sa v prípade výhry mohlo podariť vyskočiť až na tretiu priečku čo by bolo pre rezervu MŠK naozaj skvelé. Domácim sa podarilo v doterajšom priebehu vyhrať až 4 zápasy. Tri zápasy skončili deľbou bodov a len dva zápasy skončili porážkou šošónov. Žilinčania držia trojzápasovú šnúru bez prehry. Poslednú porážku zaznamenali na pôde Nitry v šiestom kole. Čo sa týka posledného a teda 9. kola, v ňom sa po dvoch penaltách Žilinčania len bratsky rozlúčili s rezervou ŠK Slovanu Bratislava a to 2:2. Za MŠK sa presadili Emanuel Mbah a Bojan Letić.


    MŠK Fomat Martin na opačnej strane máme nováčika súťaže, ktorý sa nachádza v tej horšej polovici. Martinu patrí momentálne predposledná priečka, ktroú si drží len o skóre pred FK Pohroním Žiar nad Hronom Dolnou Ždaňou.. Fomat Martin má na svojom konte 5 bodov a skóre 5:17. Všetkých 5 bodov získali hostia po remíze a to znamená, že hostia držia v tabuľke západu najvyšší počet remíz v doterajšom priebehu. Vyrovnanú partiu sa Martinu darilo držať s mužstvami ako je Trnava B alebo aj líder západnej divízie a to ŠTK 1914 Šamorín. V poslednom kole sa zrodila taktiež remíza a to na domácej pôde s FC Nitrou 1:1. Jediným Martinčanom, ktorý si v tomto zápase pripísal presný zásah bol Radoslav Ďanovský.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina B: Leško – Herrera, Minárik, Ďuratný, Šušolík, Václavik, Klec, Michlík, Mandiangu, Mbah, Holúbek.
    Náhradníci: Holec – Boženík, Kopas, Martinček, Lacko, Majdan, Majštinik

    MŠK Fomat Martin: Feriančik – Romančík, Stašík, Ďungel, Thomka, Gorelčík, Ďanovský, Gríger, Turčina, Koleno, Lanko.
    Náhradníci: Pronaj – Boďa, Repáň, Kollár.

    Rozhodca: Igor Kozák – Matej Zemko, Peter Ličko – Maroš Libiak.
     
    Hráči oboch celkov sú pripravení na hracej ploche, stretnutie sa o malý okamžik začne. Domáci dnes nastúpia v žlto-zelených a hostia v bielo-modrých dresoch.
    Hráči sú už pripravení na trávniku
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti. Konkrétne rozohrával Michal Klec, ktorý poslal loptu pred vlastného gólmana. Žilina tak začne kombinovať na vlastne polovičke.
     
    2
    Lopta sa už dostala aj k rohovej zástavke Fomatu Martin. Christopherovi Mandiangovi sa však nepodarilo vybojovať rohový kop a tak bude nasledovať len vhadzovanie.
     
    3
    Joan Herrera naštartoval Christophera Mandiangua, ktorému sa predsa len podarilo vystreliť. Strela to bola presná, no Erik Feriančik loptu za svoj chrbát nepustil.
     
    4
    Po krídle to skúsili aj hosťujúci futbalisti. Petrovi Ďungelovi sa však nepodarilo predrať cez Jána Minárika a tak sa k lopte znovu dostávajú domáci futbalisti.
     
    5
    Rovnaký duel o minútu neskôr. Tentokrát vybojoval Peter Ďungel aspoň vhadzovanie kúsok od vápna MŠK Žiliny.
     
    6
    Mandiangu je v úvode stretnutia veľmi aktívny. Dostal sa k ďalšej lopte na hranici veľkého vápna Fomatu Martin. Dočkali sme sa aj presnej strely, no Erik Ferenčik je zatiaľ bez chyby.
     
    7
    Prvý rohový kop stretnutia má k dispozícii MŠK Žilina B.
     
    7
    Do lopty sa pri rohovej zástavke oprel Jakub Holúbek. Center z jeho kopačky smeroval len do rúk pripraveného gólmana hostí.
     
    8
    Joan Herrera to skúsil centrom. Do lopty dal však priveľa sily a tak sa žiaden domáci futbalista ku zakončeniu nedostal.
     
    9
    Joan teraz padá vo vápna hostí. Hlavný arbiter však ukazuje, že kapitán hostí Andrej Romančík zakročil bez faulu.
     
    10
    Po ďalšej peknej kombinácii MŠK Žiliny sa k lopte nakoniec dostal Jakub Michlík. Loptu si hodil na silnejšiu nohu a následne vypálil. Pokus letel len nad bránku.
     
    11
    A znovu to bol Michlík, ktorý tento raz zakončoval po prízemnej prihrávke Mandianga. Ani tento Jakubov pokus neskončil v sieti, no nemal od toho ďaleko.
     
    12
    A nepodarilo sa mu to ani do tretice. Razantný pokus Jakuba Michlíka opúšťa hraciu plochu, no uvidíme aspoň rohový kop žilinského Béčka.
     
    13
    Center od zástavky sa Žiline nepodaril ani po druhý raz. Fomat Martin sa hlavičkovým zákrokom Tomáša Stašíka oslobodzuje.
     
    14
    Žilina je v úvode jasným favoritom. Martin má veľký problém sa na dlhšiu dobu vôbec dostať k lopte.
     
    15
    Žilina zahrávala ďalší rohový kop. Tentokrát to skúsili domáci nakrátko, no ani z následného centru z kopačky Rastislava Václavika sme koncovku nevideli.
     
    16
    Z opačnej strany teraz skúšal razantne centrovať Joan Herrera, no Erik Feriančik je vo svojej 16-tke zatiaľ kráľom.
     
    17
    Striedanie v tíme MŠK Fomat Martin: z ihriska odchádza Gorelčík, prichádza Kollár.
     
    18
    Mandiangu sa naozaj snaží otvoriť stav stretnutia. Jeho strieľaný center však včas zrazil na rohový kop Tomáš Stašík.
     
    19
    Rohové kopy sa dnes domácim nedaria. Ani tento pokus nenašiel adresáta v žlto-zelenom drese.
     
    20
    Konečne sa dostal k slovu aj hosťujúci Martin. Po sérii centrov to z pravej strany skúsil striedajúci Jozef Kollár. Jeho razantný pokus však minul zadnú tyč o pár centimetrov.
     
    21
    Klec teraz naštartoval nákopom za obranu Emmanuela Mbaha. Ten si loptu nedokázal spracovať ideálne a tak sa útok Žiliny na chvíľku zastavil.
     
    22
    Vystreliť sa však podarilo Christopherovi Mandiangovi. Jeho pokus smeroval len do priestorov, kde bol Feriančik a tak sme sa ani teraz gólu nedočkali.
     
    23
    Jakub Michlík si teraz pomohol rukami v súboji s Ľubošom Thomkom. Nasleduje priamy kop, no priame ohrozenie z toho isto nebude.
     
    24
    Martin dal gól!

    Martinu sa podarilo z priameho kopu udrieť. Loptu poslal do vápna Ľuboš Thomka, ktorý našiel hlavu TOMÁŠA STAŠÍKA. Tomášovi sa podarilo loptu predĺžiť hlavou na zadnú tyč a tá u si našla cestu za chrbát Martina Leška. MŠK Fomat Martin tak vyhráva 1:0.
     
    26
    Hra je prerušená, na trávniku ostáva ležať domáci Ján Minárik, ktorý na malý moment stratil vedomie.
     
    27
    Minárik je našťastie už na nohách a bude sa môcť znovu zapojiť do stretnutia.
     
    28
    Libor Ďuratný si vypýtal faul vo vlastnej 16-tke. Hlavný arbiter prisúdil loptu Žiline po tvrdom zákroku Radoslava Ďanovského.
     
    29
    Momentálne je pri lopte Jakub Holúbek, ktorý operuje na ľavom krídle. Jeho pokus o center bol však zblokovaný a uvidíme len rohový kop MŠK Žiliny B.
     
    30
    Žiline sa však rohové kopy dnes nedaria. Aj tento center ukryl Feriančik vo svojich rukaviciach.
     
    31
    Mandiangu bol v dobrej pozícii. S loptou sa však zamotal a tak sme sa koncovky nedočkali. Spoluhráči sa právom hnevajú.
     
    32
    Priamy kop má k dispozícii aj domáci celok. Jedná skôr o skrátený rohový kop, ktorý zahrá Jakub Holúbek.
     
    33
    Holúbkov center našiel na zadnej tyčke hlavu Michala Kleca, no ten z ideálnej pozície minul a tak bude nasledovať odkop od bránky Martinu.
     
    33
    Václavik teraz výborne zakročil proti Jozefovi Kollárovi. Loptu mu včas odkopol z nohy a tak uvidíme len rohový kop hostí.
     
    34
    Ale táto štandardka sa nepodarilo ani Martinu. Loptu si chystá na odkop Martin Leško.
     
    35
    Výlet do vápna Martinu si urobil aj zadák MŠK Žiliny B a to Branislav Šušolík. Ten to skúsil individuálne, no koncovka Branislava si cestu za chrbát Feriančika nenašla.
     
    36
    Michlík sa na hranici vápna zamotal po prihrávke Šušolíka. Túto situáciu využil Lukáš Turčina, ktorý loptu odkop až na súperovú polovičku.
     
    37
    Klec si hodil loptu na svoju ľavačku a skúsil bránku Martinu technicky obstreliť. Gólman Fomatu Martin však ani v tomto prípade nezaváhal a loptu chytil.
     
    38
    Pekná kombinácia na jeden dotyk v podaní Holúbeka s Mandiangom končí len pri rohovom kope MŠK Žiliny.
     
    39
    Po tomto centrovanom pokuse sa k zakončeniu dostal Mbah, no lopta si nenašla cestu do siete.
     
    40
    Myšlienka Michala Kleca bola naozaj dobrá. Túto prihrávku však nečakal Chigozie Mbah, ktorý si loptu nedokázal pristaviť.
     
    41
    A Fomat Martin mohol znovu udrieť. Lopta za z pravého krídla prepadla cez Minárika až na hlavu Radoslava Ďanovkého, ktorý zakončoval len pár centimetrov nad brvno.
     
    42
    Václavik si neporozumel s Holúbekom a tak prihrávka do behu opúšťa hraciu plochu.
     
    43
    Martin Bude mať k dispozícii priamy kop zo sľubnej pozície. Pri lopte stojí až trojica hráčov modro-bielom.
     
    43
    Martin dal gól!

    Priamy kop nakoniec zahral MAREK LANKO, ktorý prestrelil Žilinský múr a strelou k tyčke nedal Martinovi Leškovi najmenšiu šancu. Druhý gól hostí, ktorý padol taktiež zo štandardnej situácie.
     
    45
    Joan Herrera mal k dispozícii dvojicu spoluhráčov, no napriek tomu to skúsil individuálne. Presná strela nie a nie prísť.
     
    45+1
    V nadstavenom čase uvidíme ešte rohový kop MŠK po zblokovanej strele Michala Kleca.
     
    45+1
    K zakončeniu sa dostal kapitán domácich Libor Ďuratný, ktorý ale nemieril presne.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Je za nami prvý polčas zápasu medzi MŠK Žilina B – MŠK Fomat Martin. V prvom polčase sme sa dočkali až dvoch gólov. Napriek prevahe domáceho celku sa gólovo radovali len hostia z Martinu , ktorým sa podarilo presadiť už v 24. minúte zásluhou Tomáša Stašíka. Chvíľu vyzeralo, že domácim sa podarí dorovnať, no opak bol pravdou a v závere prvej polovičky sa z priameho kopu presadil Marek Lanko, ktorý zvýšil náskok svojho celku.


    Druhý polčas začne približne o 11:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Holúbek, prichádza Boženík.
     
    46
    O výkop do druhého polčasu sa postarali futbalisti Fomatu Martin. Tí sa rozhodli bez váhania hrať smerom na súperovú polovičku, no dlho im lopta na kopačke neostala.
     
    47
    Center prišiel od čerstvej posily MŠK Žiliny – Róbrta Boženíka. Hlavou zakončoval Joan Herrera, no trafil len pred sebou stojacého futbalistu Martina.
     
    48
    Žilina začala druhý polčas veľmi aktívne. Center prišiel aj z opačnej strany z kopačky Mbaha, no ani Joan a ani Michal Klec sa k zakončeniu nedostali.
     
    49
    Michlík to myslel naozaj dobre. Jeho kolmicu za obranu však zastavil Peter Koleno, ktorý v zápätí odkopol do bezpečia.
     
    50
    Hlavný arbiter teraz dohovára hosťujúcemu Jánovi Grígerovi za faul na Šušolíka. Tento zákrok mohol byť kľudne odmenený kartou žltej farby.
     
    51
    Michal Klec vypálil z ostrého uhli. Jeho projektil bol však zblokovaný a tak uvidíme len rohový kop.
     
    51
    Ani tento pokus od vlajočky sa domácim nepodaril. Martin loptu dokázal vyhlavičkovať z vlastnej 16-tky, no Žilina ostáva pri lopte.
     
    52
    Michal Klec si teraz urobil priestor. Loptu si stiahol z krídla až na stred a následne vypálil. Strela bola síce razantná, no letela len nad bránku.
     
    53
    Michík si teraz nechal ukrádnúť loptu Ľubošom Thomkom, ktorý mu ju v sklze odkopol až do vápna MŠK.
     
    54
    Tak toto je neuveriteľná smola na kopačkách domácich futbalistov. Lopta sa dostala na malé vápno Fomatu Martin ,kde stál Chigozie Mbah, no z ideálnej pozície dokázal len prekopnúť.
     
    55
    Ani rohový kop nepriniesol kontaktný gól MŠK Žiliny B. Žilina naďalej okupuje veľké vápno hostí.
     
    56
    Branislav Šušolík teraz položil na lopatky Lukáša Turčinu. Ten ostáva ležať na hracej ploche a moc sa mu na svoje nechce. Zrejme bude potrebné ošetrenie.
     
    57
    Tak predsa len nie. Turčina už je na svojich a v hre sa pokračuje.
     
    58
    Michlík chcel naštartovať Chigozieho Mbaha, no hráči si moc nerozumeli a tak si po loptu zbehol Erik Feriančik, ktorý ju ukryl vo svojom náručí.
     
    59
    Loptu pred Martina Leška zakrútil Tomáš Stašík. Ani jeden z jeho spoluhráčov si na loptu nezbiehal a tak sme sa koncovky nedočkali.
     
    60
    Hodina hry je za nami a na svetelnej tabuli stále svieti 2:0 pre hosťujúci MŠK Fomat Martin. Žilina hrá síce aktívne smerom dopredu, no stále je to bez strely, ktorá by dokázal rozvlniť sieť.
     
    61
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Ďuratný, prichádza Kopas.
     
    62
    Kapitánsku pásku si na svoj rukáv naťahuje Rastislav Václavik.
     
    63
    Krásny center prišiel z kopačky Mandianga. ten loptu poslal na zadnú tyč, kde si zbehol Rastislav Václavik, no ten hlavičkou v páde nedokázal zakončiť presne.
     
    64
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Žilinský gól visel na vlásku. Domáci futbalisti sa konečne dočkali po centri z kopačky Chigozieho Mbaha si na zadnú tyč zbehol MICHAL KLEC, ktorý do proti-pohybu Erika Feriančika dokázal rozvlniť sieť.
     
    66
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Martin akoby po prvom inkasovanom góle zaspal. Výlet si urobil JOAN HERRERA, ktorý si loptu z krídla potiahol až pred 16-tku Martinu a razantnou strelou nedal Erikovi Feriančikovi najmenšiu šancu. Je dorovnané.
     
    67
    Striedanie v tíme MŠK Fomat Martin: z ihriska odchádza Turčina, prichádza Boďa.
     
    68
    Po rohovom kope MŠK Žiliny sa k zakončeniu na zadnej tyčke dostal kapitán Žiliny – Rastislav Václavik. Jeho pokus však letel vysoko nad.
     
    69
    Michlík si nedokázal spracovať prihrávku od Mandianguho a tak ideálna pozícia ostáva nevyužitá. Žilina po dorovnaní aktívnejšia než predtým.
     
    70
    Z ostrého uhlu to teraz skúsil Christopher Mandiangu, ktorý však nepripísal na žilinské konto tretí presný zásah.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Ľuboš Thomka (MŠK Fomat Martin).
     
    71
    Michlík zahrával priamy kop MŠK Žiliny. Jeho center však neletel moc vysoko a tak sa Martin poľahky oslobodzuje.
     
    72
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Žilina fantasticky otočila priebeh stretnutia za necelých 8 minút stretnutia. Svoj druhý presný zásah v zápase pridáva po prízemnom centri Mandianguho MICHAL KLEC. Jeho pokus doslova preloboval gólmana Martinu, ktorý sa márne načahoval za loptou.
    Žilinčania oslavujú
     
    73
    A takmer sme sa dočkali aj štvrtého gólu MŠK Žiliny. Pokus Michala Kleca sa prepadol až na zadnú tyč, kde bol pripravený Chigozie Mbah, n ten to napálil len to tyčky. Domáce tribúny sa tak tešili predčasne.
     
    74
    Chigozie Mbah to teraz skúsil prízemným centrom, no žiaden z mužov v žlto-zelenom sa do koncovky nehrnul.
     
    76
    Ľuboš Thomka to teraz skúsil zo strednej vzdialenosti. Loptu si pripravil na prsiach a bez toho aby sa lopta dotkla zeme vypálil. Projektil však letel ďaleko od bránky domácej MŠK.
     
    77
    Ďalšia pekná kombinácia Žiliny končí rohovým kopom. Prihrával Chigozie Mbah, no Martin Boďa loptu ďalej nepustil.
     
    78
    Výborne sa teraz do lopty oprel Joan Herrera. Erik Feriančik ďalší gól za svoj chrbát nepustil a tak sme sa ďalšieho gólu nedočkali.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Michal Klec (MŠK Žilina B).
     
    80
    Thomka teraz surovo poslal k zemi Branislava Šušolíka, ktorý bol už bez lopty.
     
    80
    Mbah vypálil z voleja po prihrávke Jakuba Michlíka. Lopta bola síce razantná, no letela tak vysoko, že opustila priestory štadióna pod Dubňom.
     
    81
    Žilina drží takmer celý druhý polčas loptu pod svojou kontrolou. Martin sa snaží napádať každú prihrávku, no domáci si po prvo-polčasovom fiasku dávajú pozor.
     
    82
    Prihrávka Jakuba Michlíka bola veľmi nepresná. Joan Herrera naštartoval všetky motory ale loptu v ihrisku nestihol zastaviť.
     
    83
    Martin Boďa prečítal úmysel Christophera Mandianga a loptu si uchmatol na svoju kopačku.
     
    84
    O dorovnanie sa pokúsil Peter Ďungel. Jeho strela bola síce razantná, no smerovala len do priestorov, kde bol pripravený Martin Leško.
     
    85
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Michlík, prichádza Majštinik.
     
    86
    Striedanie v tíme MŠK Fomat Martin: z ihriska odchádza Gríger, prichádza Repáň.
     
    87
    Chigozie Mbah si loptu po prihrávke Majštinika stiahol až na stred. Keď bol na hranici vápna vypálil, no prízemnou strelou sa nedokázal presadiť ani tentokrát. Úspešný zákrok si pripisuje Erik Feriančik.
     
    89
    Martin Leško sa nemá kam ponáhľať. S loptou čakal až kým ho jeden z protihráčov nebude napádať.
     
    89
    Mandiangova prihrávka bola pridlhá na Róberta Boženíka. Ten sa k lopte jednoducho nedokázal dostať včas.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavuje +1 minúta.
     
    90+1
    MŠK Žilina B dáva gól!

    Žilina dokonáva svoje dielo! Výborne to teraz spravil Róber Boženík, ktorý sa neulakomil a naservíroval CHRISTOPHEROVI MANDIANGOVI loptu. Christopherovi už len stačilo loptu prestrčiť do prázdnej bránky.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je za nami aj druhý polčas zápasu medzi MŠK Žilina B – MŠK Fomat Martin. Celky nastúpili do druhej polovičky za stavu 2:0 pre martin. Žilina v tejto polovičke dokázala fantasticky zvrátiť zápas vo svoj prospech. Celé toto dielo začal v 64. minúte Michal Klec. Už o dve minútky neskôr sa podarilo presadiť aj Joanovi Herrerovi. Svoj druhý gól pridal Klec v 72 minúte a na finálnych 4:2 stanovil v nadstavenom čase Mandiangu, ktorý sa tak zbavil zápasovej smoly.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok nedele. (12:21:50)

    Patrik Ondrovič

    Branky: 64. Klec, 66. Herrera, 72. Klec, 90+1. Mandiangu – 24. Stašík, 43. Lanko

    Karty:   79. Michal Klec (ZIN) – 70. Ľuboš Thomka (MRT)


    MŠK Žilina B: Leško – Herrera, Minárik, Ďuratný, Šušolík, Václavik, Klec, Michlík, Mandiangu, Mbah, Holúbek.
    Náhradníci: Holec – Boženík, Kopas, Martinček, Lacko, Majdan, Majštinik

    MŠK Fomat Martin: Feriančik – Romančík, Stašík, Ďungel, Thomka, Gorelčík, Ďanovský, Gríger, Turčina, Koleno, Lanko.
    Náhradníci: Pronaj – Boďa, Repáň, Kollár.

    Rozhodčí: Igor Kozák – Matej Zemko, Peter Ličko – Maroš Libiak
    bahis siteleri