Montreal – Toronto 2:1 (kon.) | Detroit – Boston 0:1 (kon.) | New Jersey – Tampa 3:1 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 4:5 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 1:0 (kon.) | Arizona – Colorado 2:3 (kon.)
Minnesota – Dallas 4:0 (kon.) | Vancouver – Washington 2:5 (kon.) | San Jose – Nashville 4:1 (kon.)
Winnipeg – Buffalo 1:3 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:4 (kon.) | Detroit – Florida 2:5 (kon.)
NY Islanders – Toronto 5:1 (kon.)
konec
San Jose Sharks
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Nashville Predators
Neděle 30.10.2016, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) 0+1, 0 střel, čas na ledě 17:11 (06:20:15)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Martin Jones (SJS) 27 zák., 1 gól, 96,4%
    2. Joe Pavelski (SJS) 1+1
    3. Roman Josi (NSH) 0+1
     
    Statistiky: Střely na bránu: 27-28; Zablokované střely: 26-14; Vhazování: 55%-45%; Hity: 27-36; Přesilové hry: 1/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
    San Jose v repríze čtvrtfinále playoff Nashville opět porazilo.

     
    San Jose vstoupilo do zápasu dobře a po brankách Joonase Donskoie, Joea Pavelskiho a Tommyho Wingelse si vytvořilo tříbrankový náskok, přičemž druhý a třetí gól od sebe v úvodu druhé třetiny dělilo pouhých 17 sekund. V dresu Nashvillu sice dokázal těsně před druhou přestávkou vstřelit čestný úspěch James Neal a Predators ještě zkusili odvolat brankáře, v závěru zápasu ale zpečetil vítězství Sharks Joe Thornton, který vstřelil svůj první gól v letošní sezóně, aniž by zamířil do brány. Jeho gól byl po podražení uznán jako technický. Konečný výsledek. San Jose Sharks 4 Nashville Predators 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Do konce utkání zbývá odehrát deset sekund a v dnešním nádherném a na šance bohatém zápase už se zřejmě nic nestane.
    58:40 Joe THORNTON - 4:1
     
    58:40
    San Jose právě vstřelilo branku!
    JOE THORNTON vstřelil v letošní sezóně NHL svůj první gól, aniž by puk dopravil do sítě! Útočník San Jose se chystal v pravém kruhu pro vhazování zamířit do prázdné brány, jenže byl podražen a rozhodčí se vzápětí správně rozhodli pro technický gól. Asistence: Joe Pavelski a Tomáš Hertl.
     
    58:01
    Filip Forsberg se ocitl v blízkosti levé tyče po sražené střele Predators od modré čáry v obrovské šanci, jenže trefil pouze pravý beton Martina Jonese!
     
    57:31
    Pekka Rinne naskočil na střídačku a před vhazováním po pravici Martina Jonese zůstává brána Nashvillu Predators prázdná!
     
    57:17
    Paul Martin po krásné přihrávce Logana Coutura, který z pravého křídla přenesl hru doleva, v blízkosti kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, jeho rána ovšem zamířila pouze do hrudi Pekka Rinneho, který ji dokázal nadvakrát zastavit.
     
    57:08
    Tomáš Hertl z pravého křídla nahodil puk směrem na bránu, kde ho po pohodovém zákroku ukryl ve své lapačce Pekka Rinne.
     
    56:53
    Do konce utkání už nezbývá příliš mnoho času a Predators by měli vrhnout všechny své síly do útoku.
     
    55:39
    Martin Jones dokázal vyrážečkou vyrazit střelu Mattiase Ekholma, která mířila od modré čáry do levého horního rohu brány, a na opačné straně se vzápětí vytáhl také Pekka Rinne, jenž zasahoval proti prudké střele Brendena Dillona z levého kruhu pro vhazování.
     
    55:17
    Hra začíná v závěru utkání nabírat velké tempo a přelévá se ze strany na stranu, zatím ovšem bez nějaké nebezpečné šance na jedné či druhé straně.
     
    54:05
    Martin Jones zastavil nahození Predators a po přerušení hry nás čeká v rychlém sledu další, tentokrát již poslední, komerční přestávka.
    52:58 Brent Burns a jeho skvělý obětavý obranný zákrok.

     
    52:58
    Colton Sissons se snažil z pravého kruhu pro vhazování střelou zápěstím zamířit k přední pravé tyči, jenže Brent Burns se do ní skvěle vrhl vleže a puk se od jeho těla odrazil nad horní tyč brány Martina Jonese a vzápětí skončil v ochranné síti.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 16. Donskoi (Couture, P. Martin), 23. Pavelski, 24. Wingels (Haley, Schlemko), 59. J. Thornton (Pavelski, Hertl) – 40. Neal (Ellis, Josi)


    San Jose Sharks: M. Jones – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Bødker, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Donskoi, Couture (A), J. Ward – Marleau, Hertl, M. Karlsson – Haley, Tierney, Wingels. Hlavní trenér: Peter DeBoer.
    Nashville Predators: Rinne – Ekholm, P. K. Subban, Josi (A), Ellis, Y. Weber, Irwin – Arvidsson, Johansen, Neal (A) – Forsberg, Ribeiro, Fiala – C. Wilson, Fisher (C), C. Smith – Järnkrok, Sissons, Watson. Hlavní trenér: Peter Lavilette.

    Rozhodčí: Brad Meier, Trevor Hanson. Čároví: Shandor Alphonso, Brian Mach

    Diváci: 17562
    thejrc.org