Čeljabinsk – Novokuzněck 2:0 (kon.) | Ufa – Novosibirsk 6:0 (kon.) | Viťaz – Minsk 9:6 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Metallurg Novokuzněck
Neděle 30.10.2016, 12:30 • Traktor Arena, Čeljabinsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Pavel Francouz (TRK) 21 zák., 0 gólů, 100,0% (14:46:39)
     
    Statistiky: Střely: 71-42; Střely na bránu: 41-21; Vhazování: 28-30; Zablokované střely: 9-11; Hity: 9-12; Fauly: 2-6; Trestné minuty: 4-12.
     
    Traktor v úvodní části využil zásluhou Dmitrije Pestunova a Jurije Petrova dvě přesilové hry a v pohodě dokráčel k pátému vítězství v řadě, ke kterému výrazně přispěl Pavel Francouz. Rodák z Plzně neinkasoval ani jednou a podruhé v letošní sezóně KHL udržel čisté konto. Metallurg byl po většinu zápasu horším týmem a jen zásluhou Andreje Karejeva si z Čeljabinsku neodvezl větší příděl. Konečný výsledek. Traktor Čeljabinsk 2 Metallurg Novokuzněck 0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    A ještě jedna šance Traktoru! Kirill Kolcov si z levého křídla krásně sjel mezi kruhy pro vhazování a bekhendem se snažil zamířit do levého horní rohu brány, těsně ji ovšem minul!
     
    59:18
    Paul Szczechura mohl v závěru utkání přidat ještě jeden gól, jenže z blízkosti brankáře Andreje Karejeva nepřekonal!
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:41
    Pavel Francouz zastavil u své pravé tyče vyhozený puk Metallurgu a chtěl rozehrát, vzápětí si to ale rychle rozmyslel a puk na ledě přikryl lapačkou.
     
    57:23
    Ignat Zemčenko v levém rohu útočného pásma Traktoru narazil zezadu na mantinel Alexandra Pankova a za krosček byl naprosto správně vyloučen. Hosté dohrají zápas v oslabení.
     
    57:07
    Alexandr Šarov zůstal ležet v útočném pásmu na ledě a hra byla přerušena. Rozhodčí se ovšem nerozhodli vylučovat.
     
    56:16
    Alexej Kručinin se ocitl před bránou v obrovské šanci, ani nadvakrát ale Andreje Karejeva překonat nedokázal! Nebýt brankáře, mohli si hosté z Čeljabinsku odvést pořádný náklad.
    První Číňan, který skóroval v KHL!

    Zach Jüe je prvním Číňanem, který skóroval v KHL???????????????? #repost @khl

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    55:35
    Kirill Lebeděv se pokusil vstřelit z pravého kruhu pro vhazování alespoň čestný úspěch hostů, jenže jeho střela zamířila pouze do hrudi bezchybného Pavla Francouze.
     
    54:56
    Skóre utkání zůstává po obrovské šance Traktoru neměnné a domácí hokejisté míří za pátým vítězstvím v řadě, zatímco Metallurg naopak dělí pět minut od sedmé porážky v řadě.
    53:48 Obrovská šance domácich
     
    53:48
    Alexandr Šarov pálil z mezikruží mimo a puk se od ochranného skla odrazil nad bránou před brankoviště, na jehož hranici se ocitl v obrovské šanci Alexandr Černikov, z blízkosti ale fantastického brankáře Andreje Karejeva propálit nedokázal! Hostující brankář Novokuzněcku předvedl úžasný reflex.
     
    53:29
    Andrej Taratuchin nevymýšlel nic složitého a těsně před modrou čárou napřáhl k táhlé střele zápěstím, která těsně nad ledem skončila v náruči Pavla Francouze, který šel včas do kolen.
     
    52:03
    Dnešní utkání sleduje 7300 diváků.
     
    51:34
    Traktor je v závěru zápasu aktivnějším týmem a Metallurg jako by se smířil s tím, že opět prohraje.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Pestunov (Szczechura, J. Petrov), 16. J. Petrov (Jakuceňa, Pankov)


    Traktor Čeljabinsk: Francouz – Borodkin, N. Bělov, Děnisov, Kolcov, A. Petrov, Klimontov, Mamajev, Žuldikov – Jakuceňa, Szczechura, Kručinin – J. Petrov, Černikov, Pankov – Pestunov, Peňkovskij, Afonasjevskij – Gubarev, Šarov, Zinovjev.
    Metallurg Novokuzněck: Karejev – Ljamkin, Pervyšin, Kuklev, Fatkullin, Viksna, Skutar, Michajlov, Arbuzov – Komaristyj, Solovjov, Zemčenko – Vicharev, Jazkov, K. Semjonov – R. Berdnikov, Poliščuk, Lebeděv – I. Musin, S. Butuzov, Taratuchin.

    Rozhodčí: Viktor Birin, Jevgenij Gamalej. Čároví: Alexander Otmachov, Dmitry Golovjov

    Diváci: 7300
    thejrc.org