Kladno – Sparta 2:4 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 6:3 (kon.) | Zlín – Třinec 4:3 (kon.)
Mountfield HK – HC Plzeň 2:8 (kon.) | Slavia – Č. Budějovice 1:3 (kon.) | K. Vary – Pardubice 1:5 (kon.)
Jihlava – Liberec 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
Rytíři Kladno
2:4 (2:0, 0:3, 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 18.11.2016, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • DHL Extraliga juniorů • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Sparta Praha se po první třetině vzpamatovala z nepříznivého stavu 0:2 a ve zbývajících dvou dvacetiminutovkách dokázala zápas dovézt k výhře na ledě Kladna 4:2, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (18:09:16)
     
    Sparťané ve třetí třetině dokázali udržet jednobrankový náskok, který získali ve druhé třetině otočením z 0:2 na 3:2. Sedm minut před koncem navíc pojistil náskok hostů Martin Dubský, který čtvrtým gólem zvýšil náskok Pražanů na dva góly. Poté již hosté dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce.
     
    Konec zápasu.
     
    58:18
    Také Kladenští hrají v plném počtu v době, kdy do konce základní hrací doby chybí minuta a tři čtvrtě.
     
    56:16
    Nyní se naopak budou domácí bránit, což je pro Spartu vítaná příležitost k udržení dvougólového náskoku, případně ke zvýšení vedení. Vincent Keszi dostává dvě minuty za napadení.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    55:14
    Kladno však přesilovou hru nedokázalo využít a Sparta je tak stále blíže ke třem bodům.
     
    53:14
    Šance pro Kladenské na návrat do zápasu v podobě kontaktního gólu. Poslední vyloučení Sparty se datuje do času 9:23 a až do této doby nehráli hosté oslabení. To se mění po tom, co je Sebastian Janda vyloučen za držení protihráče.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    52:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Zdá se, že Sparta dělá rozhodující krok ke třem bodům. Její čtvrtý gól střílí MARTIN DUBSKÝ a jestliže Kladno po dvanácti minutách vedlo o dvě branky, tak sedm a půl minuty před koncem základní hrací doby o dva góly prohrává. Asistence: Petr Maršoun, Jaroslav Chlouba.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:28.
     
    Ve druhém dějství doplatili domácí na dvě vyloučení během devatenácti vteřin. Přesilovou hru pět na tři totiž po chvilce zužitkoval snížením Jan Kern a v pokračující klasické početní výhodě srovnal nejproduktivnější bek celé soutěže Martin Jandus. Aby toho pro Rytíře nebylo málo, 46 vteřin před odchodem do šaten otočil stav na průběžných 3:2 pro Pražany svým druhým gólem v utkání a jubilejní desátou trefou v sezoně znovu bek Martin Jandus.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté během druhé třetiny otáčejí průběžný stav utkání. Ofenzívně laděný obránce MARTIN JANDUS se prosazuje podesáté v sezoně a ukazuje, že by si možná zasloužil pozornost i v A-týmu Sparty. Díky jeho druhé trefě v utkání dává Sparta klasického šatnáře a 46 vteřin ped odchodem do šaten se poprvé v utkání ujímá vedení – 3:2. Asistence: Tomáš Krátký, Vojtěch Kulda.
     
    32:04
    Další oslabení již Kladenští zvládli a stav je tak stále nerozhodný.
     
    30:04
    Dvě přesilové hry již dnes Sparta využila a dala z nich oba dva góly. Podaří se jí to i napotřetí? Domácích bylo na ledě více než je povoleno a hráčská lavice Kladna tak dostává trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Odpyká jej Dominik Borkovec.

    Na vyloučení: 3-2.
     
    28:08
    Rytíře tak vyšla dvě vyloučení během krátkého časového okamžiku pořádně draho a před polovinou zápasu se začíná de facto od znova. Navíc psychická výhoda je nyní na straně Sparty.
     
    28:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    A tu také využívají. Z dvojčat Jandusových tentokrát hraje pouze MARTIN JANDUS, který ke svým jedenácti asistencím přidává devátý gól v sezoně a potvrzuje tak jako obránce post lídra bodových statistiky Sparty a nejproduktivnějšího beka celé soutěže. Asistence: Ostap Safin, Jan Kern.
     
    27:33
    Pražané navíc budou dohrávat minutu a 41 sekund dlouhou klasickou početní výhodu pět na čtyři.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 6. Schildhabel (Kubík, Kalaj), 12. Havelka (Schildhabel, Kalaj) – 28. Kern (M. Jandus), 29. Jandus (Safin, Kern), 40. M. Jandus (Krátký, Kulda), 53. Dubský (Maršoun, Chlouba)


    Rytíři Kladno: Stahl (Jiroušek) – Haveka, Cibák, Chládek, Šíma, Zelingr, Malý – Piovarčí, Patyk, Bláha, Okegawa, Borkovec, Schildhabel, Janeček, Řepka, Kubík, Keszi, Kalaj, Čermák. Trenér: Jindřich Lidický
    HC Sparta Praha: Nahodil (Hofmann) – Jandus, Janda, Mrkvička, Jeřábek, Duben, Vandas, Sedliský – Kern, Svoboda, Seniov, Maršoun, Safin, Kulda, Pejchal, Chlouba, Krátký, Dubský, Wojnar. Trenér: Pavel Geffert

    Rozhodčí: Pavlovič – Marek, Kučera

    Diváci: 120
    bahis siteleri