Barys – Chabarovsk 2:1 (po pr.) | Čeljabinsk – Viťaz 3:2 (kon.) | Ufa – Jaroslavl 1:2 (kon.)
Čerepovec – Petrohrad 3:4 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
3:4 (1:3, 1:0, 1:1)
SKA Petrohrad
Neděle 27.11.2016, 15:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a domácí se na konci nedostali do žádné šance, kterou by mohli zápas ještě zvrátit ve svůj prospěch, všechny tři body tedy berou hosté! Ti ve třetí periodě nejdříve navýšili své vedení, když se prosadil tvrdou ránou Šipačov, Čerepovec se ale dostat na dostřel zásluhou překvapivé střely v podání Trubačjova – závěrečné minuty ale nabídly pouze rutinní údržbu v podání petrohradského SKA, které si tak odváží z ledu Severstalu výhru 4:3! Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek neděla. (17:16:52)
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Ani pár vteřin před koncem to nevypadá na komplikace pro hosty, kteří jsou v útočném pásmu a tak zápas dohrávají s pukem ve své moci.
     
    59:03
    I poslední minutu ale začínají domácí se Smirjaginem v bráně a Petrohrad hraje s pukem někde ve středním pásmu, velký tlak nepřichází.
     
    58:08
    I nadále platí, že jsem žádnou velkou šanci domácích neviděli, Petrohrad se velice dobře brání a za chvíli to Čerepovec asi zkusí v šesti.
     
    56:37
    U puku je v poslední pasáži hry více Petrohrad, který tak šetří vteřinky a snaží se nepouštět domácí do nějakého tlaku.
     
    55:29
    Po delší době se dostal k nějaké akci i hostující Petrohrad, individuálně to zkoušel Dacjuk, ale jeho pokus na dlouhou hokejku zvládl zastavit Smirjagin.
     
    54:38
    K další ráně se dostal tentokrát Radulov, jmenovec slavnější hráče Montrealu ale nedokázal puk svoji střelou z mezikruží dostat za Šesťorkina, který si povyjel a puk zastavil.
     
    53:45
    K několika střelám se ale dostali domácí, před Šesťorkina se nakonec natlačil Polák, který měl na hokejce gólovku, ale jeho dvojitou dorážku zvládl gólman Petrohradu udržet mimo bránu!
     
    52:23
    Petrohrad se snaží dostat hru opět pod kontrolu a to se zatím celkem daří, protože od gólové střely domácí žádnou další šanci neměli a čas jim tak rychle ubíhá.
    50:43 Jurij TRUBAČJOV - 3:4
     
    50:43
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Tak teď tedy Šesťorkin svým kolegům moc nepomohl a je opět sníženo! Po vyhraném bully se dostal k puku JURIJ TRUBAČJOV, který se s tím nepáral a velice tvrdě poslal puk na bránu, čímž trochu zaskočil gólmana SKA, jenž zareagoval trochu později a na puk tak už dosáhnout nedokázal! Asistence: Daniil Vovčenko a Maxim Truňov.
     
    50:29
    Hra opět trochu upadla a sledujeme hlavně důrazné duely ve středním pásmu, teď se domácí dostali do ofsajdu a ve střední třetině se tak bude i vhazovat.
     
    48:55
    I nadále je k vidění větší aktivita domácích, ale opět tu byla velká šance hostů! Zcela sám jel od středního pásma na Smirjagina sám Plotnikov, ale jeho blafák nebyl na domácího gólmana dost dobrý a ten tak puk vyrazil mimo!
    47:41 Vadim ŠIPAČOV - 2:4
     
    47:41
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Ale po velkém tlaku v podání domácích přichází úder na straně druhé, kde se dostal po ztrátě ve středním pásmu a akci Guseva k zakončení VADIM ŠIPAČOV, jenž svoji bombou k tyči dokázal překonat doposud neprůstřelného Smirjagina! Asistence: Nikita Gusev a Jevgenij Dadonov.
     
    46:15
    I konec přesilovky je pro hosty hodně nebezpečný, jenže i proti dvěma dorážkám v brankovišti si věděl rady hostující gólman svůj tým teď tak výrazně podržel.
     
    45:39
    Ve velkých šancích byli domácí hráči, ale nejprve Sizovovu ránu do brány vyrazil z brankové čáry svou hokejkou Bělov, následně si proti tečované ráně Monse poradil s obtížemi Šesťorkin!
     
    44:42
    Trochu oživit hru by mohlo vyloučení, které naopak moc nepomůže SKA – na trestnou lavici totiž usedne po podražení soupeře Barabanov.
     
    43:49
    Hraje se celkem dlouho bez přerušení, k němu také není důvod, protože oba celky se do zakončení moc netlačí a sledujeme tak předávání puku ve středním pásmu.
     
    42:34
    Hra je celkem vyrovnaná, ale zakončení moc často nepřichází, teď po delším úseku hry musel na zem i Smirjagin, s nedůrazným nahozením v podání Bělova ale moc práce neměl.
     
    41:29
    Hned z první akce Severstalu ve třetině tu ale byla velká šance, proti které musel svým levým betonem pohotově zakročit gólman Šesťorkin.
     
    40:49
    V úvodu periody se zatím u puku domácí skoro neohřáli a Petrohrad v pohodě drží své vedení v útočné třetině, kde ale do zakončení vyloženě nedere.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za námi jsou už dvě třetiny a zápas po nich rozhodně má větší zápletku, než to vypadalo na začátku. V druhé dvacetiminutovce totiž domácí Severstal dokázal zásluhou přesné bomby mimo dosah Šesťorkina v podání Monse snížit na rozdíl jediné branky a jelikož ve zbytku třetiny další branka nepadla, bude pro SKA poslední třetina ještě hodně těžká. Dokáže Čerepovec zabrat a srovná proti favoritovi nebo si zápas hosté už pohlídají?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    I na konci třetiny mají puk ve své moci hosté, kteří se ale nijak nehrnou do zakončení a periodu tak asi dohrajeme bez další šance.
     
    38:58
    Oba týmy už hrají v pěti a ke střele se dostal hostující Kovalčuk, jenže hvězda Petrohradu svým pokusem bránu minula.
     
    38:07
    A další zákrok si musel připsat Šesťorkin, který si v mele těl našel puk a raději ho schoval pod svým tělem.
     
    37:14
    Ve velké šanci se teď ocitl, ani nevěděl jak, domácí Trubačjov, jenže podle toho jeho střela také vypadala – kapitán Čerepovce poslal svým pokusem puk z asi pěti metrů pouze mimo!
     
    36:24
    Ale síly na ledě srovnají, protože nedovoleným bráněním se ve středním pásmu provinil Jegor Jakovlev a svůj tým tak také poslal do čtyřech.
     
    35:13
    Hostující tlak asi zvýší další vyloučení pro Čerepovec – sednout si půjde Kazakovcev za hrubost.
     
    34:43
    Ke střele od modré se dostal Chafizulin, který se snažil puk vlastně jenom dostat do klubka hráčů před bránou, ale Smirjagin byl pozorný a puk zachytil.
     
    33:29
    I nadále platí, že tato pasáž hry patří hostům, kteří se dostali zpět do zápasu a hrají daleko více s pukem, ovšem Čerepovec dobře brání a žádná další gólovka tak nepřichází.
     
    32:07
    A teď předvedl právě domácí strážce svatyně úžasný zákrok! Ke střele se po přenesení hry dostal Plotnikov, ale Smirjagin se krásně přesunul a puk v jeho cestě do brány zastavil!
     
    31:17
    Hraje se před bránou domácího celku a Petrohrad se snaží dostat zpět své pohodlné vedení, teď je klíčovou postavou gólman Smirjagin, který Severstal drží ve hře.
     
    30:49
    Naopak ke střele od modré čáry se dostal obránce Bělov, který pořádně prověřil Smirjagina, ten si ale poradil a puk zachytil.
     
    30:04
    Hra opět trochu ubrala z tempa a sledujeme takovou hlušší pasáž hry, kdy se domácí nemohou dostat do nějaké vyložené šance a SKA kontroluje hru.
     
    28:34
    Ale Petrohrad na tuto komplikaci zareagoval zvýšením tlaku, takže se opět hraje v obranné třetině Severstalu, který se musí hodně srdnatě bránit.
    27:04 Jevgenij MONS - 2:3
     
    27:04
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    No a z ničeho nic už to není pravda a puk za zády Šesťorkina značí, že domácí jsou zpět ve hře! Po velké mele před bránou SKA a několika dobrých zákrocích Šesťorkina se dostal k zakončení z velké blízkosti JEVGENIJ MONS, který svojí bombou propálil vše, co mu stále v cestě! Bez asistence.
     
    26:21
    Hra se opět přesunula před bránu Petrohradu, který rozhodně není tak dominantní jako v první třetině, hraje spíše jen takovou údržbu, ale ani tak se Sevestral není schopen dostat do nějaké tutovky.
     
    25:19
    A hra je opět ve středním pásmu, kotouč drží petrohradští a nikam se neženou, vědí, že tento náskok je pro ně celkem pohodlný a podle toho také hrají.
     
    24:16
    Na zem musel po delší době gólman SKA Šesťorkin, který si ale celkem v pohodě dokázal poradit s přízemním pokusem z mezikruží v podání Stasenka.
     
    23:23
    Stále platí, že na větší šanci ve druhé třetině stále čekáme a domácí celek se marně snaží dostat na dostřel jedné branky, protože Petrohrad takřka neprostupně brání.
     
    21:51
    U puku jsou ale i tak o něco více hosté, kteří se snaží více útočit a gólman Smirjagin tak musel už několikrát zasahovat.
     
    20:58
    I začátek druhé třetiny je vyrovnaný, oba celky se snaží hlavně neudělat chybu a tak se hra odehrává opět hlavně ve středním pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První perioda je tak minulostí a domácí celek vinou šílené první pětiminutovky prohrává zaslouženě 1:3. Hned na začátku zápasu poslal hosty do vedení v přesilovce 5 na 3 Jakovlev, aby následně zvýšil na 0:2 bekhendem Koskiranta a Kováře vyhnal z brány pohotovým pokusem Širokov! Po střídání gólmanů se hra trochu srovnala, domácí se dostali více do hry a odměnou jim bylo snížení z hole Truňova po pěkné akci Vovčenka, ovšem na dominatní SKA to zatím bylo málo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Na samém konci periody bylo ještě živo před Šesťorkinem, který se ale včas položil na zem a puk sebral před dotírajícím Monsem!
     
    19:29
    Na zem pro změnu musel na druhé straně poměrně rychle Smirjagin, který si poradil s tvrdou ránou Ketova na bližší tyč a hru tak přerušil.
     
    18:34
    Konec třetiny se nese v klidném duchu, domácí předvádějí upracovaný výkon, ale ten jim také na větší šanci nestačí.
     
    17:28
    Zatím se ale SKA nemůže dostat do stálého tlaku, žádý pověstný zámek k vidění není a Severstal zvládl hlavně za pomoci Masuhra už dvakrát vyhodit.
     
    16:43
    Je tu další vyloučení v neprospěch domácího celku, ve středním pásmu se dopustil zbytečného faulu kolenem Dmitrij Michajlov a jde si odpočinout na trestnou lavici.
     
    15:21
    Hra trochu ztratila tempo a vidíme hodě nepřesností, hraje se hlavně ve středním pásmu a už ani SKA není tak dominatní v útočném pásmu.
     
    13:49
    K další střele se dostal domácí Polák, tedy český obránce, ale jeho bombu od modré čáry si celkem v klidu pohlídal Šesťorkin, který nedopustil komplikace.
     
    12:51
    Hra je teď celkem vyrovnaná a odehrává se hlavně ve středním pásmu, domácí se snaží dohnat rozdíl v kvalitě bojovností, ale zatím se to moc nedaří.
     
    11:43
    Už ale vidíme vyrovnání hry od Petrohradu, který se dostal z toho drobného útlumu a opět začíná zamykat domácí borce v jejich pásmu.
     
    10:50
    Domácí se tímto gólem dostali psychicky trochu více nahoru a jsou více u puku, což ovšem zatím nevyužili k žádné další šanci.
    09:41 Maxim TRUŇOV - 1:3
     
    09:41
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    No tak je alespoň sníženo a domácí Severstal má naději! Po kompletním rozebrání obrany hostů a položení si gólmana Šesťorkina vrátil puk před branku Vovčenko, tam stál připravený MAXIM TRUŇOV, jenž poslal puk do odkryté klece! Asistence: Daniil Vovčenko a Jurij Trubačjov.
     
    08:43
    Už se ale zase hraje před bránou teď už Smirjagina, který sice neměl zatím žádnou výraznější práci, ale na pozoru se musí mít pořád.
     
    07:39
    Až teď musel strážce petrohradské svatyně zasahovat a dokázal nedůrazné nahození od Wilsona v pohodě zkrotit.
     
    06:45
    I nadále jsou u puku daleko více hosté, Šesťorkin vlastně ještě neměl žádnou pořádnou práci, protože na jeho bránu nic nešlo.
     
    05:00
    Jak už bylo naspáno, dnes v bráně skončil Čech Jakub Kovář, místo něj bude drtivé ofenzivě hostů čelit Roman Smirjagin.
    05:00 Sergej ŠIROKOV - 0:3
     
    05:00
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hodně, hodně těžké to bude pro Severstal s návratem do zápasu! Přesilovou hru totiž SKA ihned využilo a jde od trháku o tři branky. Dacjuk přiklepl pěkným pasem do mezikruží volnému SERGEJI ŠIROKOVOVI, jenž tvrdou ránou našel recept na Kováře a vyhnal ho z brány. Asistence: Pavel Dacjuk a Jegor Jakovlev.
     
    04:48
    Domácím se úvod zápasu vůbec nepovedl a navíc jdou do dalšího oslabení, za hákování si musel jít sednout Kudako.
    03:56 Jarno KOSKIRANTA - 0:2
     
    03:56
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A vypadá to na další exhibici v podání petrohradského SKA! Barabanov chytrým pasem vysunul finského rychlíka JARNA KOSKIRANTU, jenž se dokázal natlačit před bránu Kováře a bekhendovým pokusem puk propasíroval za jeho záda! Asistence: Alexandr Barabanov a Sergej Širokov.
     
    03:28
    Domácí už sice hrají v plném počtu, ale SKA je pořád lepším týmem, sice od té gólové situace zatím žádná střela nepřišla, ale hosté mají hru ve své moci.
    02:41 Jegor JAKOVLEV - 0:1
     
    02:41
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Teď už ten drtivý nápor ale český gólman nezastavil a dnes poprvé inkasuje! Až moc prostoru dostal po kombinaci v útočném pásmu v mezikruží JEGOR JAKOVLEV, který nad ničím nepřemýšlel a tvrdou střelou propálil bezmocného brankáře Čerepovce! Asistence: Pavel Dacjuk a Ilja Kovalčuk.
     
    01:49
    A byla z toho velká šance hostů, kteří se ve velkém počtu natlačili před bránu a Kovalčuk pálil na bránu Kováře, ten ale parádním zákrokem levým betonem puk zastavil!
     
    01:09
    A toto je velká komplikace! Domácí jsou do třech, protože Trubačjov hákoval a to celkem viditelně.
     
    00:43
    Netrvalo dlouho a je tu první vyloučení dnešního zápasu, domácí chvíli hráli v šesti a trest pro hráčskou lavici si odsedí Kazakovcev.
     
    00:32
    Úvod zápasu je zatím velice vyrovnaný a oba celky už za sebou mají svůj první útok, dopředu to teď zkusil Čerepovec, ale tvrdé nahození máchnutím lapačky celkem v klidu zastavil Šesťorkin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už jsou nastoupeni na ledové ploše a arénou zní ruská hymna, to značí jediné – za chvíli se bude začínat a předposlední Čerepovec vyzve lídra z Petrohradu.
     
    Úvodní sestavy:

    Severstal Čerepovec: Jakub Kovář (Smirjagin) – Wilson, Masuhr, Jevsejenkov (C), Stasenko (A), D. Ježov, Kudako, Sizov – Mons, V. Polák, Kagarlickij – Truňov, Trubačjov (A), Vovčenko – Radulov, Magogin, Avcin – Kazakovcev, Karlin, Michajlov – Kodola.

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Ivannikov) – A. Bělov, J. Jakovlev, Chafizullin, Čudinov, Rukavišnikov, Zubarev, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk (C), Kovalčuk (A) – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Tichonov, Koskiranta, Ketov – Prochorkin, Barabanov, Děrgačjov – Širokov.

    Rozhodčí: Beljajev, Bondar – Gordenko, Tomilov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu z ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Severstalu Čerepovec a SKA Petrohrad!

    Domácí Čerepovec nezažívá vůbec dobrou sezónu – od jejího začátku se potácí na posledních místech Západní konference a momentálně je dokonce na té druhé nejhorší, přičemž za sebou má pouze Rigu. Tento tým získal za 33 zápasů 41 bodů a má nelichotivé skóre 72:95. Z posledních pěti zápasů pak Severstal vytěžil pouhý bod! Postupně padl 4:0 v Podolsku, 1:3 doma s Jugrou, 3:4 po prodloužení s Astanou, v domácím prostředí s Jekatěrinburgem 2:4 a na stejném místě s CSKA 0:2.

    Hostující Petrohrad je na tom samozřejmě o poznání lépe, což se asi dalo čekat. SKA suverénně vede celou Západní konferenci, kde má za 34 zápasů 84 bodů, úžasné skóre 151:53 a náskok šesti bodů na druhé CSKA, které navíc odehrálo o celé dva zápasy více a dá se tak čekat, že ten rozdíl ještě více nabobtná. Z posledních pěti zápasů pak Petrohrad prohrál jediný – doma s Jekatěrinburgem 1:2. Kromě toho si zvládl postupně poradit 1:7 v Jaroslavli, 9:0 doma s Astanou, 6:3 doma s CSKA a 2:3 po nájezdech na ledě finského Jokeritu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 10. Truňov (Vovčenko, Trubačjov), 28. Mons, 51. Trubačjov (Vovčenko, Truňov) – 3. J. Jakovlev (Dacjuk, Kovalčuk), 4. Koskiranta (Barabanov, Širokov), 5. Širokov (Dacjuk, J. Jakovlev), 48. Šipačov (N. Gusev, Dadonov)


    Severstal Čerepovec: Jakub Kovář (5. Smirjagin) – Wilson, Masuhr, Jevsejenkov (C), Stasenko (A), D. Ježov, Kudako, Sizov – Mons, V. Polák, Kagarlickij – Truňov, Trubačjov (A), Vovčenko – Radulov, Magogin, Avcin – Kazakovcev, Karlin, Michajlov – Kodola.
    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Ivannikov) – A. Bělov, J. Jakovlev, Chafizullin, Čudinov, Rukavišnikov, Zubarev, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk (C), Kovalčuk (A) – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Tichonov, Koskiranta, Ketov – Prochorkin, Barabanov, Děrgačjov – Širokov.

    Rozhodčí: Beljajev, Bondar – Gordenko, Tomilov
    bahis siteleri