Chabarovsk – Chanty-Mansijsk 1:3 (kon.) | Vladivostok – Barys 1:4 (kon.) | Novokuzněck – Jokerit 3:4 (kon.)
Novosibirsk – Minsk 1:3 (kon.) | Omsk – Riga 9:3 (kon.) | Záhřeb – Magnitogorsk 6:3 (kon.)
HC Slovan – Čeljabinsk 1:0 (kon.)
konec
Avangard Omsk
9:3 (3:2, 3:0, 3:1)
Dinamo Riga
Středa 21.12.2016, 14:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:42
    Zřejmě poslední zápis do statistik má na svědomí dvougólový střelec Lemťugov. Tentokrát se ale jedná o vyloučení, trestem jsou dvě minuty za hákování.
     
    52:44
    Snížit mohl Bičevskis. Střelec první branky hostů se zbavil obránce a už si položil i Šilina, na poslední chvíli však zasáhl Gustafsson a zbavil jej touše.
    50:37 Pjotr SČASTLIVYJ - 9:3
     
    50:37
    Riga právě vstřelila branku!
    Bláznivé odpoledne nekončí. Dimano prohrává už "pouze o šest branek". PJOTR ŠČASLIVYJ obdržel rychlou přihrávku zpoza branky a nikým nehlídám se trefuje z prostoru mezi kruhy. Asistence: Mikelis Redlihs.
    49:47 Alexandr KUČERJAVENKO - 9:2
     
    49:47
    Avangard právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný debakl. Devátou branku Omsku střílí ALEXANDR KUČERJAVENKO. Ten ke třem přihrávkám přidává také gól, když krásně prošel přes obránce a protlačil se až k zakončení. Asistence: Anton Burdasov, Nikolaj Lemťugov.
    46:45 Nikolaj LEMŤUGOV - 8:2
     
    46:45
    Avangard právě vstřelil branku!
    Ještě nekončíme. NIKOLAJ LEMŤUGOV se dnes prosazuje podruhé a také tentokrát se jedná o pohlednou branku. Útočník s číslem 13 obdržel přihrávku mezi kruhy, kde jej ovšem dostoupil obránce. Lemťugov ale zareagoval na odražený puk a puk za Kalninše dostal jednoruč bekhendem! To se moc často nevidí. Asistence: Alexandr Kučerjavenko, Jegor Martynov.
     
    45:10
    Zajímavý tah. Trenér Kanarejkin dává odpočinout Dominiku Furchovi a na jeho místo míří Oleg Šilin.
    44:07 Nikolaj LEMŤUGOV - 7:2
     
    44:07
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tohle byla hokejová lahůdka. Gustafsson si narazil s Kučerjavenkem, jenž téměř ihned přihrál najíždějícímu NIKOLAJI LEMŤUGOVOVI, který akci sám rozjel a po perfektní kličce před bezmocným Kalninšem střílí sedmou branku svého týmu. Asistence: Alexandr Kučerjavenko, Erik Gustafsson.
     
    32:46
    Nikitin vypálil od modré, na volný puk ale nikdo z hráčů Omsku nezareagoval. Díky ležérnosti domácích se do slibného úniku dostal Skvorcovs, jeho bekhendový blafák ale Furch přečetl.
     
    32:00
    Balinškis v souboji jeden na jednoho podrazil Lautu a je mu udělen dvouminutový trest.
    24:42 Ivan FIŠČENKO - 6:2
     
    24:42
    Avangard právě vstřelil branku!
    S góly se dnes v Omsku roztrhl pytel. Třetí formace se v přečíslení dostala do šance. Puk ale zažil několik podivných odrazů. Až v mezikruží vyplaval před IVANA FIŠČENKA, který se nerozpakoval a zprvní vyslal nechytatelnou bombu do horních pater branky. Bez asistence.
    21:05 Valentin PJANOV - 5:2
     
    21:05
    Avangard právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné. Stačilo hrát 12 sekund a Omsk střílí další gól. Expardupický VALENTIN PJANOV si najel za obranu soupeře, kde ho krásným pasem našel Gustafsson. Pjatov se následně řítil sám na branku a překonal bezmocného Kalninše. Asistence: Erik Gustafsson.
    20:53 Anton BURDASOV - 4:2
     
    20:53
    Avangard právě vstřelil branku!
    A je to znovu o dvě branky. ANTON BURDASOV prokázal střelecké kvality. Robustní forward s číslem 71 si vybruslil mezi kruhy a krásnou střelou pod břevno slaví svůj druhý gól v dnešním zápase. Asistence: Alexandr Kučerjavenko.
    19:57 Gints MEIJA - 3:2
     
    19:57
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně studená sprcha pro domácí tým. Z nenápadného protiútoku v posledních vteřinách je kontaktní branky. Meijova první střela byla zblokována, po několika odrazech se ale puk znovu dostal na hůl GINTSE MEIJI a tomu nedělalo příliš problémů překonat dezorientovaného Furcha. Asistence: Uvis Balinškis.
     
    18:34
    Fiščenko s Martynovem unikli v akci dva na jednoho. Po přihrávce pálil z první první jmenovaný. Martynov se dostal také k dorážče, ale Kalninš teď podržel svůj tým.
     
    16:35
    Avangard hraje výborně a znovu se usídlil v útočném pásmu. Povedené střídání zakončila tvrdá střela Pjatova od modré. Ta nakonec skončilo na tyči hostující branky!
     
    13:02
    Kapitán Medveděv se z ničeho nic dostal do slibné šance! Omsk se sice držel v útočném pásmu, ale nic nenasvědčovalo tomu, že by měl mít další příležitost ke skórování. Pestuško si však všiml svého spoluhráče a přihrávkou do jízdy jej krásně našel u levé tyče, ke čtvrté brance mnoho nescházelo!
    11:25 Maris BIČEVSKIS - 3:1
     
    11:25
    Riga právě vstřelila branku!
    Elitní duo hostujícího celku se teď postaralo o snížení. První branku Rigy v dnešním utkání střílí MARIS BIČEVSKIS. Ten obdžel přihrávku mezi kruhy a střelou po zemi si přišel na Dominika Furcha. Asistence: Lauris Darzinš.
     
    07:16
    Střídání v týmu Dinamo Riga: ze hřiště odchází Jakub Sedláček, přichází Janis Kalninš.
    07:16 Ilja MICHEJEV - 3:0
     
    07:16
    Avangard právě vstřelil branku!
    To je úvod jako z partesu! Martynov vypálil a Sedláček puk neudržel. Jekabs Redlihs zazmatnoval a puk poslal pouze před ILJU MICHEJEVA, který se prosazuje střelou z dorážky a vyhání tak Sedláčka z branky. Asistence: Jegor Martynov.
    05:13 Jegor MARTYNOV - 2:0
     
    05:13
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk se ujímá dvoubrankového vedení. Sobotka v přesilovce několika pohyby na pravém mantinelu zmátl obranu soupeře a pak nabil JEGORU MARYNOVOVI, jehož dělovka z první si našla cestu až za Sedláčkova záda. Asistence: Vladimír Sobotka, Jevgenij Medveděv.
     
    04:12
    První vyloučení dnešního zápasu, Meija vyloučen za nedovolené bránění.
    01:49 Anton BURDASOV - 1:0
     
    01:49
    Avangard právě vstřelil branku!
    Druhá formace domácích zatlačila svého soupeře do obranného pásma a zaslouženě se prosazuje. ANTON BURDASOV obdržel přihrávku na pravý kruh, odkud se z první opřel do kotouče a našel místo u tyče. Asistence: Nikolaj Lemťugov, Nikita Nikitin.

    Tomáš Majer

    Branky a nahrávky: 2. Burdasov (Lemťugov, Nikitin), 6. Martynov (Sobotka, J. Medveděv), 8. I. Michejev (Martynov), 21. Burdasov (Kučerjavenko), 22. Pjanov (Gustafsson), 25. Fiščenko, 45. Lemťugov (Kučerjavenko, Gustafsson), 47. Lemťugov (Kučerjavenko, Martynov), 50. Kučerjavenko (Burdasov, Lemťugov) – 12. Bičevskis (Darzinš), 20. Meija (Balinškis), 51. Sčastlivyj (M. Redlihs)


    Avangard Omsk: Furch (46. Šilin) – Martynov, J. Medveděv (C), A. Osipov, Nikitin, Gustafsson, Lisov, Nazarkin – Booth, Sobotka, Pěrežogin – Lemťugov, Kučerjavenko, Burdasov – Pestuško, Pjanov, I. Michejev – Juňkov, Lauta, Fiščenko.
    Dinamo Riga: Sedláček (8. Kalninš) – K. Redlihs, J. Redlihs, Balinškis, Cibulskis, Jerofejevs, Freibergs – Darzinš, Meija (C), Bičevskis – Skvorcovs, Sčastlivyj, E. Kulda – M. Redlihs, Tim Sestito, Toluzakov – Saulietis, Lipsbergs, Jelisejevs – Pavlovs, Golovkovs.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Oskirko – Golovjov, Metalnikov

    Diváci: 7170
    bahis siteleri