Groningen – Willem II 1:1 (kon.) | Nijmegen – Utrecht 0:3 (kon.) | Eindhoven – Arnhem 1:0 (kon.)
Sparta Rotterdam – Heracles 3:1 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
1:0 (0:0)
SBV Vitesse Arnhem
Sobota 18.03.2017, 19:45 • Philips Stadion, Eindhoven • Nizozemská Eredivisie • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:41:18)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 6:10.
     
    Je dobojováno! Eindhoven po změně stran udeřil hned z první šance, kterou v pětapadesáté minutě proměnil Siem de Jong. Na jeho trefu Arnhem odpovědět nedokázal a naopak čelil několika mnoha šancím PSV, jež si vytvořilo minimálně čtyři gólovky, ale ty už za zády Eloye Rooma naskončily. Domácí celek tak potřetí v řadě připisuje do tabulky tři body a alespoň na pár hodin se přiblížil druhému Ajaxu na rozdíl jediného bodu. Arnhem pro změnu nenavázal na výhru nad Spartou Rotterdam a z šestého místa bude zítra čelit atakům dotírajících týmů z Alkmaaru a Heerenveenu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ještě tu byla jedna standardka pro PSV. Rozehrávku na sebe vzal Hendrix, který poslal míč do volného prostoru na van Ginkela, nicméně ten podle všeho vybíhal z ofsajdu.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o dvě minuty nastaveného času.
     
    90
    Hosté vypadají hodně rezignovaně i unaveně, což hodně brání v jejich snaze o vyrovnání. Pro PSV to zřejmě bude poklidná koncovka zápasu.
     
    89
    Další solidní možnost pro PSV! Brenet přihrávkou pod sebe vyzval ke střele Siema de Jonga, jenž dostal míč asi metr před vápnem, jenomže střelou bez přípravy Roomovu svatyni o nějaký ten kus přestřelil.
     
    88
    Hendrix roztáhl hru na pravou stranu, ze které centroval rozběhnutý Arias, ovšem stopeři Arnhemu van Ginkela hlavičkovat nenechali.
     
    87
    Na nějaké drama to rozhodně nevypadá, Vitesse místo snahy o vyrovnání pouze brání a jen shodou okolností prohrává stále jen o jednu branku.
    85. Zakončení van Ginela Room nadvakrát zneškodnil
     
    85
    Domácí přenesli hru z pravé strany na osu hřiště a zároveň až do pokutového území, ze kterého po patičce Luuka de Jonga zakončoval van Ginkel. Vyběhnutý Room jeho pokus vyrazil jen za sebe, ovšem vzápětí se stihl vrátit a ještě před brankovou čarou vyrazil míč do relativního bezpečí!
     
    84
    Navazující standardkou domácí fotbalisté pohrdli, rozehrávající Pröpper nenašel žádného spoluhráče a balón tak doputoval do zámezí.
     
    83
    Jürgen Locadia se poměrně snadno dostal před Büttnera, jenž zákrokem zezadu zatáhl za záchranou brzdu a zaslouženě uviděl žlutou kartu.
     
    81
    Guram Kašia se vysunul do útoku, jenomže při snaze hlavičkovat fauloval Siema de Jonga a bez úspěchu se musí rychle vracet na svou pozici stopera.
     
    80
    Moreno zakřižoval unaveného Rashicu a skluzem zajistil Arnhemu vhazování, které provede Leerdam.
     
    79
    Eindhoven nepřipouští žádné komplikace a místo bránění se sympaticky snaží přidat druhou trefu. Na tu si ale fanoušci budou muset ještě počkat, Davy Pröpper z rohového kopu nic nevytěžil.
     
    78
    Další šance PSV! Povedená kombinace domácích ofenzivních hráčů rozebrala obranu Arnhemu, která pouze sledovala střelu Siema de Jonga a výtečný zákrok Rooma, který vyškrábl balón na rohový kop!
     
    77
    Málem to bylo o dva góly! Jürgen Locadia napřáhl ke střele z velké dálky a nenápadnou skákavou střelu zastavila až pravá tyč Roomovy brány!

    Michal Břuchanský

    Branky: 50. S. de Jong

    Karty:   40. Diks (ARN), 72. Miazga (ARN), 83. Büttner (ARN)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 6:10.
    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Brenet – D. Pröpper, Guardado (67. Hendrix), van Ginkel – Pereiro (62. Locadia), L. de Jong (C), S. de Jong.
    Náhradníci: Jurjus, Pasveer – Schwaab, Ramselaar, Zinčenko, Locadia, Koch, Hendrix, Bergwijn.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Diks (46. Leerdam), Kašia (C), Miazga, Kruiswijk (77. Büttner) – L. Baker, Nathan (67. Tighadouini), Nakamba – Rashica, van Wolfswinkel, Foor.
    Náhradníci: Törnes, Houwen – Ali, M. Osman, Büttner, van Bergen, Tighadouini, Leerdam.

    Rozhodčí: Kuipers – van Roekel, Zeinstra
    ocianews.com