Bournemouth – Manchester City 1:2 (kon.) | Crystal Palace – Swansea 0:2 (kon.) | Huddersfield Town – Southampton 0:0 (kon.)
Newcastle – West Ham 3:0 (kon.) | Watford – Brighton 0:0 (kon.) | Manchester Utd. – Leicester 2:0 (kon.)
konec
Manchester United
2:0 (0:0)
Leicester City
Sobota 26.08.2017, 18:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (20:33:04)
     
    Dnešní utkání na Old Trafford sledovalo 75 021 diváků!
    3 zápasy - 3 výhry - 9 bodů - 0 obdržených branek a první příčka v Premier League. To není špatný vstup do sezóny od svěřenců Josého Mourinha.

     
    Máme dobojováno. Manchester United si udržel tlak z první poloviny zápasu a tentokrát přidal i dva góly. O oba se postarali ovšem střídající hráči. První vstřelil v 70. minutě Marcus Rashford, který přišel na hřiště 3 minuty předtím. Posléze střelu Jesseho Lingarda tečoval Marouane Fellaini a bylo to 2:0. S neuznaným gólem Juana Maty z první půlky, neproměněnou penaltou Lukakua a dalšími šancemi je vhodné podotknout, že Manchester United mohl v klidu přidat třetí výhru 4:0 v řadě, nicméně v cestě za tímto úspěchem jim stál dnes výborný Kasper Schmeichel. Ovšem tři zápasy se skórem 10:0 není vůbec zlé.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V závěru ještě dostává žlutou kartu Kasper Schmeichel za nesportovní chování.
    90+4. Závěrečná šance Lukakua.
     
    90+4
    Na druhé straně mohl na 3:0 zvýšit Romelu Lukaku po přihrávce od Marcuse Rashforda, byl však vychytán Schmeichelem.
     
    90+4
    Demarai Gray našel v parádní šanci Andyho Kinga, které ovšem z bezprostřední blízkosti vychytal David de Gea! Z následného rohového kopu už branku Leicester neohrozil.
     
    90+3
    Grayova přihrávka na Riyada Mahreze byla sice pěkná, nicméně středopolař Leicesteru o míč následně přišel a dopředu mohl jít Manchester United. Domácí však tuto nabídku nevyužili.
     
    90+2
    V závěrečných minutách to je ovšem hostující Leicester, kdo drží míč. Útok Islama Slimaniho však zastavil Marouane Fellaini.
     
    90+1
    Nastavovat se budou 4 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Volný přímý kop se ovšem Rudým ďáblům moc nepovedl, což je ale moc netrápí. Víc se museli soustředit na rohový kop Lišek, který zahrával Demarai Gray. Letící balón ovšem vyboxoval pryč David de Gea. Další akce Leicesteru pak skončila ofsajdem.
     
    89
    Útočnou hru Manchesteru United ukončil Matty James. Tedy, alespoň prozatím. Běžícího Marcuse Rashforda totiž srazil k zemi nedovoleným zákrokem a získává tak žlutou kartu.
     
    89
    Islam Slimani se pokoušel o nalezení Andyho Kinga v pokutovém území United, nicméně to nedovolil Eric Bailly. Dopředu se tak dostává Manchester United.
     
    88
    Rohový kop Manchesteru United v pohodě odkopl pryč Matty James. Odkopnutý míč se ovšem dostal k Ericovi Baillymu, který přes Antonia Valenciu vrátil hru Manchesteru United před šestnáctku Leicesteru.
     
    87
    Marcus Rashford byl nyní Andy Kingem zbaven míče. Po rozehrání autu Leicesterem se však k míči vrátil Jesse Lingard, který pokračuje v útočném snažení Manchesteru.
     
    86
    Mnoho lidí by očekávalo dohrání zápasu v klidném duchu, to však není dnešní případ. Manchester United sice drží balón a kombinuje, nicméně se ještě stále přesouvá dopředu ve snaze přidat snad i nějakou branku.

    Karel Janeba

    Branky: 70. Rashford (Mchitarjan), 82. Fellaini (Lingard)

    Karty:   54. Mchitarjan (MAN) – 89. James (LEC), 90+5. Schmeichel (LEC)

    Neproměněná penalta: 53. R. Lukaku (MAN), brankář Schmeichel zneškodnil


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 4:3.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Bailly, P. Jones, Blind – P. Pogba, N. Matić – Mata (67. Rashford), Mchitarjan (74. Fellaini), Martial (76. Lingard) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Darmian, Smalling, Lingard, A. Herrera, Fellaini, Rashford.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, Ndidi, James, Albrighton (60. Gray) – Okazaki (60. A. King) – Vardy (76. Slimani).
    Náhradníci: Hamer – Chilwell, Amartey, A. King, Gray, Slimani, Iheanacho.

    Rozhodčí: Michael Oliver

    Diváci: 75 021
    thejrc.org