Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:3 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 3:4 (1:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Košice 5:2 (kon.)
Detva – Nitra 2:3 (kon.) | Žilina – Trenčín 2:1 (kon.)
konec
HK Detva
2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
HK Nitra
sk Pátek 26.01.2018, 18:00 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Začala sa posledná minúta riadnej hracej doby, Detvania získali útočné pásm dobrým nastrelením z hokejky Martina Chovana a Matthew Hackett odchádza na striedačku. Domáci tak hrajú šiesti proti piatim.
     
    57:02
    Marek Laco znova skvelým spôsobom podržal svoj tím proti strele z otočky od Michala Murčeka. Gólman hostí dokázal nepríjemný skackajúci puk vyraziť do bezpečia.
     
    53:25
    Znova sledujeme mimoriadne atraktívnu pasáž zápasu. Nitrania neustrážili Rastislava Gašpara, ktorý si vypýtal puk od Jakuba Žilku a po strele z prvej poriadne vystrašil Mareka Laca.
     
    52:29
    Michail Kuklev zrýchlil hru prienikovou prihrávkou, Filip Surovka sklepolpuk pre Martina Belluša, ten tesne míňa bránku Mareka Laca!
     
    51:35
    Michal Krištof dobrou strieľanou prihrávkou od modrej čiary poslal ponuku na teč Henrichovi Ručkayovi, puk tesne míňa ľavú žŕdku domácej bránky!
     
    50:35
    Róbert Lantoši dnes predvádza skvelý výkon, no zatiaľ mu nie je súdené skórovať. Skvelú prihrávku mu poslal z ľavej strany Marek Slovák, Lantoši sa pretlačil cez Michaila Kukleva, no triafa len ľavú žŕdku poloodkrytej Lacovej bránky!
     
    48:12
    Detvania opäť prepadli v strednom pásme, k puku sa na ľavom krídle dostal nikým nestrážený Henrich Ručkay, ktorý svojou delovkou zostrelil aj Matthewa Hacketta. Hra musí byť prerušená, domáci brankár zostáva otrasený na ľadovej ploche a bude potrebovať úpravu svojej masky.
     
    45:58
    Detva dala gól!
    Detvania sú späť v boji o víťazstvo. Obrovskú chybu spravil Peter Ordzovenský, ktorý na obrannej modrej čiare prihrával Marekovi Slovákovi len na päty, k puku sa dostal Michal Murček, ktorý nabil LADISLAVOVI ŠČURKOVI, a ten poriadnou delovkou prepálil Mareka Laca. Asistencia: Murček.
     
    42:40
    Hostia to zniva hrali až do prázdnej brány, keď tentokrát puk Henrichovi Ručkayovi ponúkal Matej Paulovič, Ručkay ale bránku Hacketta tentokrát netrafil.
     
    41:38
    Detvanci najskôr neuspeli vo veľkej príležitosti pred Marekom Lacom, následne sa celým klziskom ako víchor prehnal Judd Blackwater, ktorého musel v poslednej chvíli zahákovať David Videlka. Nitrania si tak zahrajú presilovú hru.
     
    39:14
    Ladislav Ščurko predviedol peknú individuálnu akciu, narazil si s jedným zo svojich spoluhráčov a keď sa už chystal na zakončenie, prišlo hákovanie od Henricha Ručkaya, ktorý tak v závere druhej tretiny oslabuje svoj tím.
     
    36:13
    Nitra dala gól!
    Nedáš, dostaneš. Michal Krištof predviedol skvelý prehľad v hre a cit pre prihrávku, keď za bránkou Matthewa Hacketta doslova vycvičil dvojicu súperov a ponúkol puk HENRICHOVI RUČKAYOVI, ktorý navyšuje vedenie hostí. Asistencia: Krištof.
     
    35:40
    Detvanci sa nadychujú k veľkému náporu a v priebehu niekoľkých pár desiatok sekúnd dvakrát mohol skórovať Martin Belluš, Marek Laco však predvádza skvelý výkon!
     
    33:43
    Detve sa podarilo po vyhratom vhadzovaní presunúť pred Mareka Laca a brankár Nitry musel zasahovať proti Miroslavovi Macejkovi, ktorý zaváhal v jasnej príležitosti pred bránkoviskom hostí.
     
    29:51
    Filip Surovka teraz veľmi zbytočne ruší početnú výhodu svojho tímu, keď už po prerušení hry atakoval brankára Mareka Laca, čo je proti pravidlám hokeja, a tak uvidíme pomerne dlhú hru 4 proti 4.
     
    29:40
    Judd Blackwatter frustrovaný z nepremenenej tutovky za bránou Nitry atakoval jedného zo súperov, za čo si musí ísť oddýchnuť na dve minúty na trestnú lavicu za hrubosť.
     
    29:34
    Hra sa nám rozbehla a šance sa striedajú na oboch stranách. Judd Blackwater si teraz vypýtal puk medzi dvoch obrancov na útočnú modrú čiaru, no proti jeho samostatnému nájazdu sa vytiahol Matthew Hackett!
     
    28:25
    Tak teraz Nitrania môžu nohy bozkávať svojmu brankárovi Marekovi Lacovi. Ladislav Ščurko sa aj za nechcenej pomoci čiarového rozhodcu dostal k puku pri ľavom mantineli, krásnou prihrávkou našiel Davida Videlku, Marek Laco však proti českému kanonierovi zasiahol fantastickým ľavým betónom!
     
    27:10
    Mohlo byť vyrovnané! Do prečíslenia sa dostala dvojica Juraj Milý-Filip Surovka, proti druhému menovanému sa však vytiahol Marek Laco.
     
    25:10
    Nitra dala gól!
    Tak toto bola jednoducho nádhera v podaní Nitranov. Hostia využili nekoncentrovanosť detvianskych hokejistov vo vlastnom obrannom pásme a predviedli ďalšiu okulahodiacu kombináciu. Skvelú robotu odviedol Radoslav Macík, ktorý vyhral súboj za bránou súpera a peknou "zadovkou" našiel pred bránkoviskom Henricha Ručkaya, ten ešte ponúkol puk ako na zlatom podnose svojmu bratovi JAKUBOVI RUČKAYOVI, a ten už nemal problém zakončiť presne. Asistencie: Henrich Ručkay, Macík.
     
    24:24
    Detva síce strávila väčšinu svojej presilovej hry v útočnom pásme, v jej závere sa však dvojica Krištof-Rýgl dostala do prečíslenia 2 na 1, Michal Krištof sa rozhodol napokon zobrať zodpovednosť na seba, Matthew Hackett však jeho úmysel prečítal.
     
    22:21
    Detve sa podarilo vyvinúť tlak na štvrtú formáciu Nitranov, Ladislav Ščurko sa dostal za chrbát Karola Koríma, ktorý si už musel pomôcť hákovaním. Domáci si tak zahrajú presilovú hru.
     
    19:32
    Nitra dala gól!
    Detvanci spravili pred vlastným brankárom zbytočnú chybu v rozohrávke, puk získal Róbert Lantoši, poslal ho na Judda Blackwatera, ktorý nádhernou prihrávkou naslepo našiel MAREKA SLOVÁKA, a ten poslal puk za bezmocného Matthewa Hacketta. Asistencie: Blackwater, Lantoši.
     
    17:40
    Okamžite po vhadzovaní pálil Branislav Mezei, puk tečoval Radoslav Macík, Matthew Hackett však reflexívne zasiahol svojim pravým betónom!
     
    15:33
    Nitra zvyšuje svoj tlak a získava tak druhú presilovú hru. Miroslav Macejko totiž na hranici bránkoviska sekol Michala Krištofa, čo neušlo pozornosti jedného z rozhodcov.
     
    12:38
    Tak teraz sa Matthew Hackett poriadne vytiahol, keď v priebehu pár sekúnd zneškodnil dve veľké príležitosti Róberta Lantošiho, ktorého v oboch prípadoch dobre našiel Marek Slovák.
     
    11:32
    Matúš Rais veľmi dobre nastreľoval puk do bránkoviska, kde sa ho snažil dorážať Matej Paulovič, najlepší strelec Tipsport ligy však na brankára Nitry tentokrát nevyzrel.
     
    10:58
    Na opačnej strane vznikla trma-vrma v bránkovisku Matthewa Hacketta, kde to však s aktivitou prehnal Daniel Gachulinec, ktorý tak po krosčeku odchádza na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    10:42
    Hostia teraz zabudli na útočnej modrej na Davida Videlku, ktorý si na útočnej modrej čiare vypýtal puk od Daniela Gachulinca, Marek Laco si však v bránkovisku zachoval chladnú hlavu a Videlkovu šancu zneškodnil!
     
    07:56
    Okamžite po strelenom góle mohli ísť Detvanci už do dvojgólového vedenia, Michal Murček však pred Marekom Lacom tentokrát neuspel. O pár sekúnd na to je hra prerušená, nasleduje prvá reklamná prestávka.
     
    07:17
    Detva dala gól!
    Tak Detva sa do svojho súpera pustila absolútne bez rešpektu a dostáva sa do prekvapujúceho vedenia. Martin Šimon odovzdal puk Rastislavovi Gašparovi, ktorý ho poslal do bránkoviska ideálne na teč pre JURAJA MILÉHO, a ten ho nasmeroval za chrbát Mareka Laca. Asistencie: Gašpar, Šimon.
     
    01:44
    Detvania dokázali zatlačiť svojho súpera vo vlastnom obrannom pásme vďaka svojej najúdernejšej formácii vedenej Ladislavom Ščurkom, dva dôležité zákroky si pripísal aj Marek Laco, no tlak domácich sa končí až nedovoleným zákrokom Jakuba Ručkaya, ktorý sa previnil podrazením.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 8. Milý (Gašpar, Šimon), 46. Ščurko (Murček) – 20. Slovák (Blackwater, Lantoši), 26. Ručkay (Ručkay, Macík), 37. Ručkay (Krištof)


    HK Detva: Hackett (Nagy) – Kuklev, Mar. Chovan, Sitnikov, Surovka, Belluš – Gachulinec, Fekiač, Žilka, Gašpar, Milý – Macejko, Šimon, Ščurko, Murček, Videlka – Vyskoč, Jendroľ, Piačka, Jakubík, Surový
    HK Nitra: Laco (Lawson) – Rais, Rýgl, Paulovič, Krištof, Kovacs – Ordzovenský, Milam, Blackwater, Slovák, Lantoši – Mir. Pupák, Mezei, H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Korím, Versteeg, Csányi, Šiška, Rzavský

    Rozhodčí: Peter Jonák, Vladimír Goga – Šimon Synek, Peter Rojík
    bahis siteleri