Zenit – Orenburg 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Ufa 2:2 (kon.) | FK Krasnodar – Machačkala 5:0 (kon.)
konec
FK Krasnodar
5:0 (2:0)
Anži Machačkala
Neděle 31.03.2019, 18:00 • Stadium Krasnodar, Krasnodar • Ruská Premier Liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    FK Krasnodar – Anži Machačkala

    Po 20. kolech patří Krasnodaru 5. pozice, což zajišťuje domácím možnost zahrát si o Evropskou ligu, ale musí toto postavení udržet do konce soutěže. Krasnodar táhne střelecky da Silva Ferreira, který se trefil již sedmkrát.

    Anži má opačné starosti než její dnešní soupeř a zatím ji patří 14. místo, což je umístění zajišťující baráž o udržení se v ruské nejvyšší soutěži. Pokud se chce Anži baráži vyhnout musí dohnat ztrátu pěti bodů. Nejlepším střelcem Anži je se čtyřmi brankami Andres Ponce.
     
    Poslední vzájemný zápas

    7. kolo – 16.9.2018:
    Anži – Krasnodar 0:4 (0:2).
    Branky: 9. Wanderson, 14. Claesson, 58. Mamajev, Ignatěv.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Krasnodar: Safonov – Petrov, Martynovič, Spajić, Skopincev – Gazinskij, Sulejmanov – Wanderson, Pereyra, Ignatěv – Claesson.
    Náhradníci: D. Adamov, Sinicyn – Golubjov, Utkin, Fjóluson, Stockij.

    Anži Machačkala: Djupin – Bělov, Udalyj, Jelmurzajev – Achjadov, Zakirov, Ondoua, Gajdarov, Gigolajev – Kulik – Ponce.
    Náhradníci: Budakov – Chistyakov, Kacajev, Dolgov, Kalošin, Agalarov, Andrejev, Markelov.

    Rozhodčí: Bězborodov – Mosjakin, Bolotěnkov.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Anži zahájila dnešní utkání.
     
    3
    Zhruba dvě minuty v kuse držel Krasnodar hosty pod zámkem, až přišla prudká přihrávka na malé vápno odkud zakončoval pod tlakem těsně vedle branky Magomed Sulejmanov (FK Krasnodar).
     
    5
    Domácí se chtějí co nejdříve uklidnit brankou, proto ten veliký úvodní tlak. Maciel Wanderson (FK Krasnodar) si vyběhl s míčem od postranní lajny na střed hrací plochy, jeho rána však chytila vnější faleš a skončila daleko od hostující branky.
     
    6
    Gael Ondoua (Machačkala) přerušil dlouhou kombinaci domácích, když vystihl přihrávku a vyvezl na chvíli míč na útočnou polovinu Anži.
     
    7
    Viktoru Claessonovi míč brnkl při zpracování o ruku a chvilka klidu pro hostující tým. Rozehrávat bude ze své šestnáctky brankář Jurij Djupin.
     
    9
    Uroš Spajić (FK Krasnodar) zahrál před dotírajícím Andre Poncem (Machačkala) svému brankáří a uťal tak pokus o útok ze strany hostů.
     
    11
    Ivan Ignatěv (FK Krasnodar) dostal přihrávku uvnitř velkého čtverce, jeho střela po zemi však minula pravou tyč.
     
    12
    Zpoza šestnáctky vypálil švédský záložník Viktor Claesson (FK Krasnodar), ale ani on netrefil prostor mezi třemi tyčemi, no nutno však dodat, že brankou Anži to doslova hoří.
     
    12
    Další šance domácího Krasnodaru! Magomed Sulejmanov si naběhl za obranu na krásný centr, jeho v koncovce vychytal Jurij Djupin a dorážející Ivan Ignatěv netrefil z penalty trestuhodně odkrytou branku!
    12. Ivan Ignatěv (KRS)
     
    14
    Magomed Sulejmanov (FK Krasnodar) jako další zkoušel své štěstí, ale i v tomto případě nemířil domácí útočník mezi tři tyče.
     
    16
    Uroš Spajić (FK Krasnodar) fauloval při napadání Ponceho a Anži má chvilku na oddych. Ten tlak Krasnodaru je opravdu veliký.
     
    18
    Viktor Claesson (FK Krasnodar) poslal dlouhý centr z hloubky pole pouze do rukavic Jurije Djupina.
     
    18
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    To k čemu se schylovalo od začátku utkání přišlo v devatenácté minutě. MACIEL WANDERSON si narazil s Viktorem Claessonem, zpracoval si míč dost diskutabilně, možná rukou, a zamířil pod tělem Djupina do sítě – 1:0! Asistence: Viktor Claesson.
    18. Maciel WANDERSON - 1:0
     
    20
    Roland Gigolajev (Machačkala) byl přistrčen Pereyrou a hrát bude Anži. Konkrétně od levé postranní lajny.
     
    21
    Vysoký centr hostů od levé postranní lajny schoval v rukavicích domácí brankář Matvej Safonov.
     
    23
    Magomed Sulejmanov (FK Krasnodar) se rval silou přes obranu Anži, ale úspěšný nebyl, nakonec se míč od jeho kopačky odrazil za brankovou čáru.
     
    25
    Magomed Sulejmanov (FK Krasnodar) si doslova vymodlil nedovolený zákrok na Magomedu Jelmurzajevovi a Krasnodar bude zahrávat z pravé strany volný přímý kop.
     
    26
    Brankář Jurij Djupin (Machačkala) si našel vysoký centr Mauricie Pereyry a schoval jej v rukavicích.
     
    27
    Tlak Krasnodaru pokračuje, Magomed Sulejmanov si sám rozjel akci a nakonec s k němu míč přes Wandersona a Claessona dostal zpět, nicméně mládežnický reprezentant Ruska zamířil svou ranou nad branku.
     
    29
    Ivan Ignatěv (FK Krasnodar) si ukázal rukou kam chce míč, doběhl si jej v šestnáctce, poté si jej však píchl před brankářem příliš daleko, a to až do zámezí.
     
    30
    Jurij Gazinskij (FK Krasnodar) nasadil soupeři housličky, poté však nepředvedl přesnou přihrávku. Hraje se de facto pouze a jen na branku Anži.
     
    30
    Sergej Petrov (FK Krasnodar) zahrál v souboji u postranní lajny vysokou nohou a obdržel žlutou kartu.
     
    32
    Andres Ponce (Machačkala) bojoval statečně na hrotu s přesilou, přesto dostali míč pod kontrolu domácí fotbalisté Krasnodaru.
     
    34
    Krasnodar vůbec nepůjčuje svému soupeři míč a dlouhá kombinace vyústila v nedovolený zákrok na Magomeda Sulejmanova a s tím souvisí připravující se přímý volný kop domácích.
     
    35
    Přímý volný kop si vzal na starost Magomed Sulejmanov, ale jeho levačka zamířila daleko od levého horního růžku.
     
    36
    První hezkou kombinaci Anži zakončil tečovanou ranou na bližší tyč Apti Achjadov a brankář Krasnodaru Matvej Safonov měl co dělat, aby míč vytáhl mimo svou branku!
     
    37
    Osmělující se hosté budou zahrávat zhruba dva metry za velkým vápnem volný přímý kop.
     
    37
    Přímý volný kop napálil pouze do zdi Andres Ponce.
     
    37
    Penalta pro Krasnodar! Roland Gigolajev (Machačkala) hasil vyběhnutí svého brankáře a chtěl zastavit střelu do prázdné branky, to se mu povedlo, ale velmi nešikovně, a to tak, že mu míč spadl na ruku.
    37. Po ruce Gigolajeva zahrával Krasnodar penaltu
     
    39
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Nařízený pokutový kop proměnil ranou proti pohybu brankáře VIKTOR CLAESSON – 2:0!
    39. Viktor CLAESSON - 2:0
     
    41
    V prvním poločase to před brankou Anži hoří de facto neustále a nyní tomu není výjimkou. Přímý kop pro Krasnodar z nějakých pětadvaceti metrů.
     
    41
    Anton Bělov (Machačkala) vyrazil střelu z přímého kopu volejbalovým způsobem. Obdržel žlutou kartu a přímý kop se posunul ještě blíže.
     
    42
    Mauricio Pereyra (FK Krasnodar) trefil z přímého kopu opět zeď, tentokrát však odvracela Anži povoleným způsobem.
     
    44
    Viktor Claesson (FK Krasnodar) má dnes velkou chuť do hry. Jurij Gazinskij mu čechral míč do šestnáctky a švédský záložník chtěl zakončit nůžkami, no úspěšný nebyl, míč k jeho smůle netrefil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o 1 minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase to byla od Krasnodaru opravdu velká jízda. Hrálo se de facto celý poločas pouze na branku Anži a domácí do toho šlapali celých pětačtyřicet minut. Tento tlak se domácím podařilo zúročit dvěma brankami. Prosadil se Maciel Wanderson a z penalty přidal druhou branku Viktor Claesson.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02 .
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhá půle začala stejně tak, jak skončila ta první. Magomed Sulejmanov však nedosáhl na první pobídku jít do šance a míč skončil za brankovou lajnou.
     
    49
    Maciel Wanderson (FK Krasnodar) si sice efektně pohrál s míčem u levé postranní lajny, jeho centr však nenašel žádného z jeho spoluhráčů.
     
    50
    Přímočarou akci zakončil centrem z levé strany Dmitrij Skopincev a našel na penaltě Ivana Ignatěva, ten byl však příliš blízko vyběhnutému Djupinovi a ten se mu vrhl pod nohy a střelu dokázal pokrýt.
     
    52
    Na druhé straně jsme viděli souboj jeden proti jednomu a úspěch slavil domácí obránce Uroš Spajić, jenž obral o míč Andrese Ponceho.
     
    54
    Maciel Wanderson (FK Krasnodar) se s tím nepáral a vyslal z velké dálky slušnou ránu, ta se ale přeci jen nevešla svou výškou mezi tři tyče.
     
    54
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Sakhban Gajdarov, přichází Ivan Markelov.
     
    55
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Je to o tři branky pro favorita dnešního utkání! Jurij Gazinskij našel v šestnáctce volného Ivana Igantěva, jenž hlavičkoval směr branka a míč ještě před brankářem prodloužil hlavou MAGOMED SULEJMANOV a mohl jít slavit. Nutno pochválit asistenta na lajně, jelikož situace zaváněla ofsajdem, ale jak ukázal opakovaný záběr, vše bylo v pořádku – 3:0! Asistence: Ivan Ignatěv.
    55. Magomed SULEJMANOV - 3:0
     
    57
    Domácí jsou hladoví, další rychlý útok zakončoval ranou vedle branky Jurij Gazinskij.
     
    59
    Maciel Wanderson háčkoval a vymýšlel další brankovou situaci, ale jeho přihrávku nikdo nepochopil a míč skončil za brankovou čarou.
     
    61
    Mauricio Pereyra pustil míč chytře lépe postavenému Ignatěvovi, jehož rána si však cestu do branky nenašla a skončila vysoko nad brankou. Rozhodně tři branky v síti Anži nemusí znamenat konečné číslo.
     
    62
    Hlad po brankách z domácí strany je dnes opravdu patrný. Rychlé přečíslení sice zakončil nepřesnou přihrávkou Magomed Sulejmanov, ale domácí tam byli ve slušném počtu.
     
    63
    Dali o sobě vědět i hosté. Vladislav Kulik zakončoval rychlý brejk chytrým obloučkem zpoza šestnáctky, branku však tento lob přeletěl.
     
    66
    Magomed Sulejmanov (FK Krasnodar) faulován v půlkruhu za velkým vápnem a toto je veliká možnost na zvýšení vedení v podání Krasnodaru.
     
    67
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Magomed Sulejmanov sice přímý kop napálil do zdi, ale míč sebral Mauricio Pereyra, obloučkem jej přehdoil na IVANA IGNATĚVA a ten s trochou štěstí zvýšil vedení Krasnodaru – 4:0! Asistence: Mauricio Pereyra .
    67. Ivan IGNATĚV - 4:0
     
    69
    Krasnodar neustává ve svém tlaku, další centr mířil na Magomeda Sulejmanova, tentokrát ruský mládežnický reprezentant na míč nedoskočil.
     
    70
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Tohle už je destrukce obrany Anži! Mauricio Pereyra našel opravdu velmi citovou přihrávkou MAGOMEDA SULEJMANOVA, a ten si ranou z vnitřku šestnáctky poradil jako zabiják a vstřelil svou druhou branku v utkání – 5:0! Asistence: Mauricio Pereyra.
    70. Magomed SULEJMANOV - 5:0
     
    71
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Viktor Claesson, přichází Daniil Utkin.
     
    72
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Andres Ponce, přichází Gamid Agalarov.
     
    72
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Sergej Petrov, přichází Dmitrij Stockij.
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Jurij Gazinskij, přichází Arťom Golubjov.
     
    74
    Ivan Markelov zahrál před Stockijem na rohový kop. Krasnodar dnes hraje opravdu velmi dobře a v útoku je neúnavný.
     
    75
    Rohový kop domácích ukončil útočným faulem střídající Arťom Golubjov.
     
    Prozatím „bůra“ v síti Anži vidělo na stadionu Krasnodar 23 265 diváků.
     
    77
    Dnes se chtějí prosadit všichni v zeleném dresu. Aljaxandr Martynovič si přehodil míč na hranici šestnáctky na pravačku, ale při zakončení se přeci jen projevilo, že jeho silnou stránkou je spíše opačná strana hřiště.
     
    79
    Ivan Markelov zastavil další centr do šestnáctky Anži a poslal míč hlavou svému brankáři.
     
    81
    Tak Krasnodar až deset minut před koncem sundal nohu z plynu a nechává hrát s míčem také Machačkalu.
     
    83
    Maciel Wanderson (FK Krasnodar) je neúnavný u levé postranní lajny, táhl míče přes polovinu hřiště a nakonec zvolil navedení na osu hrací plochy, ale svou ranou trefil pouze střed branky.
     
    85
    Jurij Djupin (Machačkala) lapil centr z levé strany a podržel jej v rukavicích. Machačkala už by ráda, aby byla na cestě minimálně do kabin.
     
    86
    Ivan Ignatěv se objevil sám za obranou Anži, ale špatně zpracoval a musel se ještě otáčet s míčem, čehož už využila hostující obrana a jeho následnou střelu zablokovala.
     
    87
    Ivan Markelov (Machačkala) sestřelil Sulejmanova a viděl po zásluze žlutou kartu.
     
    89
    Tohle byl parádní ťukec v podání Krasnodaru, nakonec míč spadl v šestnáctce na ruku Utkina a hlavní sudí musel efektní akci domácím zastavit hvizdem.
     
    90
    Hlavní sudí Bězborodov bude nastavovat utkání o 1 minutu a nebude prodlužovat trápení Anži.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Klobouk dolů před dnešním výkonem Krasnodaru. Ten neměl vůbec slitování s Anži a útočil od samého úvodu utkání, až do samotného konce. Odměnou mu bylo pět vstřelených branek a potlesk nabitého Krasnodar Stadionu. Dvakrát se dnes prosadil mládežnický reprezentant Ruska Magomed Sulejmanov. Po jedné brance se trefili Ivan Ignatěv, Maciel Wanderson a Sergej Petrov.
     
    Statistiky utkání:
    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 9:1.
    Střely mimo: 14:2.
    Rohy: 2:2.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 13:11.
    Diváci: 23 265.
    Krasnodar zničil pěti brankami Machačkalu

     
    Utkáním vás provedl Tomáš Suchánek a já vám děkuji za pozornost. (19:59:26)

    Tomáš Suchánek

    Branky: 18. Wanderson (Claesson), 39. Claesson (pen.), 55. Sulejmanov (Ignatěv), 67. Ignatěv (Pereyra), 70. Sulejmanov (Pereyra)

    Karty:   30. Petrov (KRS) – 41. Bělov (MCK), 87. Markelov (MCK)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 14:2. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:11.
    FK Krasnodar: Safonov – Petrov (72. Stockij), Martynovič (C), Spajić, Skopincev – Gazinskij (72. Golubjov), Sulejmanov – Wanderson, Pereyra, Ignatěv – Claesson (71. Utkin).
    Náhradníci: D. Adamov, Sinicyn – Golubjov, Utkin, Fjóluson, Stockij.

    Anži Machačkala: Djupin – Bělov, Udalyj, Jelmurzajev – Achjadov, Zakirov, Ondoua, Gajdarov (54. Markelov), Gigolajev – Kulik (C) – Ponce (72. Agalarov).
    Náhradníci: Budakov – Chistyakov, Kacajev, Dolgov, Kalošin, Agalarov, Andrejev, Markelov.

    Rozhodčí: Bězborodov – Mosjakin, Bolotěnkov

    Diváci: 23265
    bahis siteleri