Wolfsberger – Linz 0:3 (kon.) | Sturm Graz – St. Pölten 0:1 (kon.) | Salzburg – Austria 5:1 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
5:1 (1:1)
FK Austria Vídeň
Neděle 31.03.2019, 17:00 • Red Bull Arena, Salzburg • Rakouská Bundesliga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (18:54:16)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 9:11.
     
    Je konec! Salzburg zvládl dnešní duel s Austrií Vídeň a vítězí vysoko 5:1. ácí se dostali do vedení ve 34. minutě, kdy se prosadil Moanes Dabour! Domácí brankář Stankovic poté vyrobil chybu v pokutovém území a z pokutového kopu vyrovnal Maximilian Sax! Do kabin se proto odchází za stavu 1:1. Po přestávce už to na hřišti byla jednoznačná záležitost. Ve 48. minutě vrátil domácím vedení Takumi Minamino. Od té doby už Salzburg vládl! Hvězdou utkání se stal Moanes Dabour,který po změně stran vstřelil tři branky a celkově dnes skóroval čtyřikrát!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dnešní duel se už pouze dohrává. Domácí fanoušci stojí a hlasitým skandováním odměňují své oblíbence za předvedený výkon.
    90. Moanes DABOUR - 5:1
     
    90
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Ještě jedna branka na závěr dnešního souboje! MOANES DABOUR si tentokrát naběhl na krásný oblouček za obranu a přehodil vyběhnutého brankáře!
     
    89
    Dabour je při chuti! Kanonýr Izraele se hnal za dalším povedeným centrem z levé strany, ale špičkou kopačky neusměrnil míč mezi tři tyče.
     
    88
    Dabour si znovu naběhl na přihrávku za obranu, jenže jeho akce nemohla pokračovat kvůli zdviženému praporku. Ofsajd!
    86. Moanes DABOUR - 4:1
     
    86
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Dílo je dokonáno! Na světě je hattrick! MOANES DABOUR si navedl míč do blízkosti pokutového území, odkud zakončil pravačkou a jeho dělovka se zastavila až v síti!
     
    85
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Takumi Minamino, přichází Smail Prevljak.
     
    84
    Maximilian Sax si naběhl na pěknou přihrávku na hranici pokutového území, efektně si míč přehodil na levačku, ale jeho zakončení skončilo v rukavicích připraveného brankáře.
     
    83
    Christian Schoissengeyr si naběhl na povedenou přihrávku na levou stranu, nicméně nikdo v modrém dresu jeho akci nepodpořil aktivním pohybem.
     
    82
    Hannes Wolf na polovině hřiště zastavil rodící se akci soupeře a vybojoval míč pro domácí Salzburg. Hráči Austrie už vypadají hodně frustrovaně.
     
    81
    Moanes Dabour dostal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, kde si míč efektně přehodil na levačku, jenže jeho pokus zablokoval obránce.
     
    80
    James Jeggo nakopl míč na polovinu Salzburgu, kde operoval Florian Klein, jenže druhý jmenovaný v hlavičkovém souboji s Onguéném neuspěl.
     
    79
    Dabour si v souboji na polovině soupeře pomohl nedovoleným zákrokem. Sudí měl souboj přímo před očima a odpískal domácímu střelci faul.
     
    78
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Fredrik Gulbrandsen, přichází Hannes Wolf.
    76. Moanes DABOUR - 3:1
     
    76
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává třetí branku a podle všeho rozhoduje o svém vítězství! K exekuci pokutového kopu se postavil MOANES DABOUR, jehož první ránu sice brankář vyrazil, ale na dorážku byl krátký!
     
    75
    Pokutový kop pro Salzburg! Minamino si posunul míč kolem obránce a ten jej nedovoleným způsobem poslal na zem!
     
    74
    Austria nyní kombinuje s míčem na kopačkách a snaží se najít mezírku v obraně domácího mužstva. Obránci Salzburgu se ale skvěle pohybují.
     
    73
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Bright Osagie Edomwonyi, přichází Alon Turgeman.
     
    72
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Dominik Szoboszlai, přichází Zlatko Junuzović.
     
    71
    Salzburg zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, kde zůstal nepokrytý Minamino, ale jeho ránu dokázal brankář Pentz vyrazit.
     
    70
    Xaver Schlager vybojoval míč u rohového praporku, prošel s ním až do pokutového území, kde zkoušel najít Gulbrandsena, ale tomu v zakončení zamezil Igor.
     
    69
    Austria se po hodně dlouhé době podívala až k pokutovému území domácího celku. Stoper Salzburgu Jérôme Junior Onguéné se však vrátil a centr z levé strany zastavil.
     
    68
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Dominik Prokop, přichází Christoph Monschein.
     
    67
    André Ramalho poslal prudký centr na hranici pokutového území, kde se do zakončení tlačil Moanes Dabour, jenže v záklonu přestřelil branku.
     
    66
    Maximilian Sax dostal krásnou přihrávku do běhu, krásně si míč zpracoval, ale ve velké rychlosti už nedokázal přesně odcentrovat.
     
    65
    Domácí fotbalisté pokračují v postupné kombinaci na polovině soupeře a vyměňují si krátké přihrávky. Nikdo v modrém kombinaci Austrie neatakuje.
     
    64
    Salzburg nyní pro změnu zahrával rohový kop. Andreas Ulmer vymyslel zajímavý centr na malé vápno, kde nebyl nikdo v bíločerveném dresu.
     
    63
    Moanes Dabour vybojoval míč v souboji na polovině hřiště, ihned jej poslal na hranici pokutového území, ale nikdo z jeho spoluhráčů nevypálil.
     
    62
    Domácí brankář Cican Stankovic dlouho otálel s odkopem míče od vlastní branky. Gólman Salzburgu následně hledal Daboura, ale ten byl dobře bráněn.
     
    61
    Jérôme Junior Onguéné si dal pozor na odkop hostujícího celku z hranice pokutového území a včas se vrátil k míči. Salzburg může pokračovat ve hře.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Salzburg si stále drží své těsné vedení. Po změně stran fotbalisté v červenobílém zcela kralují dění na hřišti.
     
    59
    Igor ustál souboj u rohového praporku, jenže jeho následný průnik na polovinu hrací plochy neměl dlouhého trvání. Domácí teď hrají nátlakový fotbal.
     
    58
    Domácí fotbalisté se znovu usadili na polovině svého soupeře a pokračují v házenkářském obléhání pokutového území hostujícího mužstva.
     
    57
    Maximilian Sax zastavil rodící se útok Salzburgu a zaslouženě dostává žlutou kartu.
     
    56
    James Jeggo vybojoval míč na hranici pokutového území a placírkou jej nakopl na Prokopa. Austria může po delší době rozjet útočnou akci.
     
    55
    André Ramalho nakopl míč na polovinu soupeře, jenže domácí útočník Moanes Dabour v hlavičkovém souboji se stoperem neměl šanci na úspěch.
     
    54
    Minamino se opět prosmýkl do pokutového území, ale místo zakončení se rozhodl připravit lepší pozici pro Daboura, kterému scházel krok.
     
    53
    Uroš Matić přenesl těžiště hry na levou stranu, nicméně domácí hráči rozehrávku Austrie bleskově napadali a nenechali domácí rozehrát.
     
    52
    Stefan Lainer diriguje rozehrávku Salzburgu na polovině hřiště. Stopeři domácího celku bez problémů dirigují hru a nepouštějí soupeře na svou polovinu.
     
    51
    Florian Klein poslal nákop na polovinu soupeře, jenže nikdo ve fialovém dresu se k jeho pobídce nedostal.
     
    50
    Domácí Salzburg vstřelil další branku, jenže Dominik Szoboszlai se radovat nemůže, protože se pohyboval za hranou ofsajdu.
    48. Takumi MINAMINO - 2:1
     
    48
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí celek si krátce po návratu ze šaten bere zpět své ztracené vedení! Rychlou akci z pravé strany táhl TAKUMI MINAMINO, který prošel až do šastnáctky a střelou na zadní tyč vrátil domácím vedení!
     
    47
    Jérôme Junior Onguéné nakopl míč na polovinu Austrie. Za jeho nákop sprintoval Moanes Dabour, ale ten se kolem obránce nedokázal uvolnit.
     
    46
    Salzburg obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Uvidíme, zda se ve druhé půli bude domácímu celku dařit o něco lépe.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavou podívanou! V úvodní půlhodině jsme se dočkali opatrného fotbalu s množstvím nepřesností, ale poté to přišlo! Domácí se dostali do vedení ve 34. minutě, kdy se prosadil Moanes Dabour! Domácí brankář Stankovic poté vyrobil chybu v pokutovém území a z pokutového kopu vyrovnal Maximilian Sax! Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu se Fredrik Gulbrandsen snažil překvapit brankáře Austrie, ale jeho oblouček z poloviny hřiště byl nepřesný.
     
    44
    Salzburg se ihned po obdržení vyrovnávací branky vydal na polovinu soupeře, ale Moanes Dabour si podruhé během krátké chvíli nepohlídal své postavení.
    42. Maximilian SAX - 1:1
     
    42
    Austria právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil střelec MAXIMILIAN SAX, který střelou doprostřed branky překonal domácího brankáře!
    41. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    41
    Pozor! Stankovic v pokutovém území fauloval hostujícího hráče a Austria bude kopat penaltu!
     
    40
    Stankovic se musel zapojit do rozehrávky domácího celku. Brankář Salzburgu odkopl míč daleko od branky. Austria však může opět zaútočit.
     
    39
    Dominik Szoboszlai si naběhl na dlouhou přihrávku z vlastní poloviny, jenže ani on nemohl pokračovat, jelikož si nepohlídal své postavení. Ofsajd!
     
    38
    Další akce Salzburgu přinesla zbytečné vzrušení. Centr z levé strany hrací plochy totiž přiletěl do ofsajdu.
     
    37
    Jérôme Junior Onguéné dostal přihrávku do blízkosti pokutového území a jako stoper nezakončil vůbec špatně. Jeho projektil však prosvištěl nad břevnem.
     
    36
    Igor se na opačné straně opřel do odraženého míče, jenže míč před ním skočil a fotbalista Austrie jej napálil vysoko na tribunu za brankou.
    34. Moanes DABOUR - 1:0
     
    34
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg se dostává do vedení! Domácí proměnili svou první obrovskou šanci! MOANES DABOUR nejprve svedl souboj o míč, poté se vydal do vápna, kde na něj obránci zcela zapomněli a útočník z Izraele placírkou otevřel skóre!
     
    33
    Christoph Martschinko dostal dobrou přihrávku na polovinu hřiště, kde měl velké problémy se zpracováním, ale nakonec se nechal faulovat.
     
    32
    Florian Klein se vrátil pomoci hostující obraně. Pravý záložník vybojoval míč na hranici pokutového území, vydal se s ním vpřed, ale soupeř mu jej ukopl do autu.
     
    31
    Stefan Lainer si dal pozor na průnikovou přihrávku za obranu domácího mužstva. Hráči v bílém okamžitě otočili těžiště hry a vydali se do útoku.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně opatrné utkání. Ani jeden z týmů se nikam nežene a hráče brzdí množství nepřesných přihrávek.
     
    29
    Salzburg se usadil na polovině svého soupeře, nicméně Austria brání v pevném bloku a fotbalisté v bílém se do zakončení dostávají jen těžce.
     
    28
    Až nyní si domácí celek připravil první možnost! Na krásný oblouček za obranu si naběhl Moanes Dabour, jehož rána levačkou prolétla kolem levé tyče!
     
    27
    Hosté pokračují v trpělivé hře na vlastní polovině a favorizovanému soupeři prakticky nepůjčují míč. Salzburg se ne a ne dostat do šance.
     
    26
    Christian Schoissengeyr si tentokrát krásně pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Hostující Austria tak bude znovu rozehrávat.
     
    25
    Christoph Martschinko se krásně uvolnil na hranici pokutového území, jenže už nemohl přihrát do křídla, a proto o balón rychle přišel.
     
    24
    Michael Madl táhl útok Austrie po pravé straně hrací plochy. Nikdo ve fialovém dresu se mu však neuvolnil do prostoru a domácí zadáci získali míč.
     
    23
    Diadie Samassékou poslal přihrávku na hranici pokutového území, jenže jeden ze zadáku Austrie proti němu stačil vystoupit a odkopl míč do bezpečí.
     
    22
    Fredrik Gulbrandsen se v pokutovém území natáhl po dobrém centru z levé strany a špičkou kopačky usměrnil míč jen do míst, kde byl připravený brankář.
     
    21
    Hosté zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na malé vápno, jenže Uroš Matić v hlavičkovém souboji se stoperem neuspěl.
     
    20
    Florian Klein se hodně obětavým způsobem snažil udržet míč na hrací ploše. Hostující obránce míč neudržel na trávníku. Vhazovat bude Salzburg.
     
    19
    Igor vystoupil na polovinu hrací plochy, natlačil se před soupeře a odehrál míč hlavou do bezpečí. Fotbalisté Austrie mohou podniknout útočný výpad.
     
    18
    André Ramalho prošel s míčem u nohy na polovinu hrací plochy, jenže fotbalisté Austrie zatím skvěle brání a nedávají domácím fotbalistům prostor.
     
    16
    Dominik Szoboszlai se dopustil nedovoleného zákroku na polovině hrací plochy a může být rád, že za ostrý skluz nevyfasoval žlutou kartu.
     
    15
    Stopeři Austrie si opět vyměňují krátké přihrávky na polovině hřiště. Domácí Salzburg v úvodních minutách působí hodně ospalým dojmem.
     
    14
    Maximilian Sax dostal krásnou přihrávku do pokutového území, byl sám proti domácímu brankáři, ale levačkou nedokázal míč umístit do sítě!
     
    13
    Moanes Dabour si brousil zuby na centr z levé strany hrací plochy, jenže míč před ním ve skluzu odehrál do bezpečí hostující stoper Michael Madl.
     
    12
    Salzburg zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho rozehrávky se ujal Dominik Szoboszlai, jehož centr obrana Austrie srazila do bezpečí.
     
    11
    Žlutou kartu dostává Christian Schoissengeyr (FK Austria Vídeň).
     
    10
    Uroš Matić dostal přihrávku na střed hrací plochy, jenže jeho průnik skončil hned na prvním soupeři. Zatím sledujeme boj.
     
    9
    Salzburg se v úvodních minutách dnešního utkání nikam nežene. Fotbalisté v bílém se sice snaží hrát s míčem na kopačkách, ale zatím jim to moc nejde.
     
    8
    Jérôme Junior Onguéné diriguje rozehrávku domácího celku na vlastní polovině. Onguéne poslal přihrávku na pravou stranu, ale Lainer mu míč ihned vrátil.
     
    7
    André Ramalho poslal prudký centr na hranici pokutového území, ale Moanes Dabour nemohl v akci pokračovat, jelikož se nechal lapit v ofsajdu.
     
    6
    Patrick Pentz nakopl míč na pravou stranu hrací plochy, nicméně hráči Austrie měli velký problém s napadáním hráčů Salzburgu.
     
    5
    Domácím se v úvodu vůbec nedaří. Xaver Schlager poslal prudkou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže tam nebyl nikdo v červenobílém dresu.
     
    4
    Sax kouzlil s míčem u nohy na pravé straně hrací plochy, jenže jeho průnik do pokutového území úspěch pro hostující celek nepřinesl.
     
    3
    Na stadionu panuje od úvodního hvizdu fantastická atmosféra. Hra je nyní sice přerušena kvůli zranění domácího hráče, ale fanouškům to nevadí.
     
    2
    Hostující Austria zahrávala první rohový kop dnešního souboje. Jeho rozehrávky se ujal Christoph Martschinko, ale Jérôme Junior Onguéné balón odhlavičkoval.
     
    1
    Austria obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku, ale nákop na pravou stranu byl příliš dlouhý.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Lainer, Ramalho, Onguéné, Ulmer – Schlager, Samassékou, Szoboszlai – Gulbrandsen, Minamino, Dabour.
    Náhradníci: Walke – Vallci, Daka, Mwepu, H. Wolf, Prevljak, Junuzović.

    FK Austria Vídeň: Pentz – Klein, Madl, Schoissengeyr, Igor, Martschinko – Sax, U. Matić, Jeggo, Prokop – Edomwonyi.
    Náhradníci: Lucić – A. Grünwald, Monschein, Demaku, Sarkaria, Borkovic, Turgeman..
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se spolu v letošním ročníku utkali dvakrát. Salzburg v obou duelech vyhrál 2:0.
     
    Dnes budeme společně sledovat souboj ve skupině o mistrovský titul. Domácí Salzburg představuje v posledních letech absolutní rakouskou špičku a se ziskem sedmadvaceti bodů je na první pozici. Na druhý Linz má navíc čtyřbodový náskok. Naopak Austria vybojovala jen patnáct bodů a bude muset bojovat o postup do předkola Evropské ligy. Ze zadních pozic na ní totiž dotírá St. Polten. Naposledy navíc prohrála 1:0 na hřišti Sturmu Graz.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům rakouského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání rakouské ligy mezi FC Red Bull Salzburg a FK Austria Vídeň. Výkop je stanoven na 17 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 34. Dabour, 48. Minamino, 76. Dabour (pen.), 86. Dabour, 90. Dabour – 42. Sax

    Karty:   11. Schoissengeyr (AUV), 57. Sax (AUV)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 9:11.
    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Lainer, Ramalho, Onguéné, Ulmer – Schlager, Samassékou, Szoboszlai (72. Junuzović) – Gulbrandsen (78. H. Wolf), Minamino (85. Prevljak), Dabour.
    Náhradníci: Walke – Vallci, Daka, Mwepu, H. Wolf, Prevljak, Junuzović.

    FK Austria Vídeň: Pentz – Klein, Madl, Schoissengeyr, Igor, Martschinko – Sax, U. Matić, Jeggo, Prokop (68. Monschein) – Edomwonyi (73. Turgeman).
    Náhradníci: Lucić – A. Grünwald, Monschein, Demaku, Sarkaria, Borkovic, Turgeman.

    Rozhodčí: Drachta – Kuhr, Rothmann
    bahis siteleri