Závody žen (kon.) | Závody mužů (kon.)
konec
Závody mužů

Úterý 31.07.2012, 13:00Olympijské hry - Jachting
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Časový harmonogram

    třída Finn - Michael Meier

    13:00 - pátá jízda
    14:30 - šestá jízda

    třída 49er

    13:00 - třetí jízda
    13:50 - čtvrtá jízda

    třída RS-X - Karel Lavický

    13:00 - první jízda
    13:50 - druhá jízda

    třída Star

    13:10 - pátá jízda
    14:50 - šestá jízda

    třída Laser - Viktor Teplý

    15:00 - třetí jízda
    16:30 - čtvrtá jízda
     
    Česká republika dnes má v jachtingu mnohonásobné zastoupení. Začněme třídou Finn. Ta se dnes pojede již třetím dne. Po čtyřech jídzách je ve vedení Dán Jonas Hogh Christensen s jedenácti body. Český zástupce Michael Meier je šestnáctý z 68 body za 19., 18., 21. a 10. místo.
     
    Dalším českým želízkem bude ve třídě RS-X českobudějovický rodák Karel Lavický. Jeho kategorie je ale dnes na samém začátku programu a na rozdíl od Meiera dnes začíná s čistým štítem. I ve třídě RS-X máme poměrně jednoduchý systém - cílem je získat co nejméně bodů, přičemž za bodový zisk se rovná konečné pozici v cíli. Před medailovou jízdou se vymaže nejhorší jízda a všechny body sečtou. Ve finále se pak body násobí dvěma.
     
    Poslední naší nadějí bude ve třídě Laser Viktor Teplý. Tomu se při olympijském debutu nedaří prosadit v přeplněné konkurenci a po dvou jízdách mu se ziskem padesáti šesti bodů za 29. a 27. místo patří třicátá pozice. Se ziskem tří bodů vede Novozélanďan Tom Slingsby.
     
    Pojďme směle na to, jízdy nám postupně začínají.
     
    RS-X
    Dostaly se k nám první časy z třídy RS-X, vede van Rijseelberge (NED) s časem 8:50 a má poměrně slušný náskok. Druhý Miarczynski (POL) ztrácí třicet čtyři vteřin, třetí Kokalanis (GRE) pětačtyřicet.
     
    RS-X
    Karel Lavický je až na konci startovního pole, se ztrátou dvou minut a čtyřiceti sekund jede na jednatřicátém místě.
     
    RS-X
    Pořadí se nemění ani na polovině trati, stále ve vedení van Rijsselberge (NED) s časem 13:47, avšak mírně navýšil náskok. Na druhého Miarczynskiho (POL) má k dobru osmatřicet vteřin, na třetího Kokalanise (GRE) dokonce čtyřiašedesát.
     
    49er
    V této třídě jedou poměrně suverénně Burling a Tuke (NZL) s časem 11:01 na druhém mezičase. Za nimi s jedenáctisekundovým odstupem Outteridge a Jensen (AUS) a Cook s Lowdenem (CAN) o čtrnáct vteřin. Začíná se nám mírně krystalizovat pořadí.
     
    RS-X
    Karel Lavický se bohužel propadl o jedno místo na dvaatřicátou pozici. Momentálně jede se ztrátou 3_:16.
     
    49er
    Outteridge s Jensenem (AUS) stahují náskok na Burlinga s Tukem (NZL). Momentálně je mezi oběma loděmi rozdíl jen čtyř sekund. Do boje o vítězství ale ještě mohou promluvit další tři posádky Morrison - Rhodes (GBR), Lehtinen - Bask (FIN) a Cook - Lowden (CAN).
     
    49er
    Jedno měření před cílem vedou stále Burling a Tuke (NZL), na druhém místě jsou ale už Morrison s Rhodesem (GBR) se ztrátou dvanácti vteřin. Cook a Lowden (CAN) jsou již zřejmě ze hry.
     
    RS-X
    Van Rijsselberge (NED) jede svůj závod a při čase 23:16 vede již o čtyřicet sekund před druhým Miarczynskim (POL). Na třetí místo s minutovou ztrátou na lídra se před Kokalanise (GRE) protlačil Wilhelm (GER).
     
    Finn
    Těsný je souboj ve Finnu. Čas 16:02 zajel průběžný lídr třídy Hogh-Christensen (DEN), za ním jen o sedm sekund Trujillo Villar (ESP) a o patnáct Ainslie (GBR). Druhý v celkovém pořadí Lobert (FRA) se trápí, jede čtrnáctý se ztrátou 47 sekund.
     
    RS-X
    Karel Lavický při třetím měření třicátý se stále narůstající ztrátou, která momentálně činí 4:38. Pousunul se však o dvě místa a pokusí se dojet i devětadvacátého Boonsawada (THA).
     
    49er
    Těsně před cílem nadále vedou Burling s Tukem (NZL), sedm sekund za nimi ale Outteridge s Jensenem (AUS). To bude ještě těsný souboj, do nějž se při troše štěstí mohou přimíchat i Morrison s Rhodesem (GBR).
     
    49er
    Nakonec si Burling a Tuke (NZL) vítězství vzít nenechali. Dále dojeli Outteridge a Jensen (AUS) se ztrátou patnácti sekund, o dvanáct později Morrison a Rhodes (GBR).
     
    RS-X
    Van Rijsselberge (NED) nadále jede sám na špici, před druhým Miarczynskim (POL) má náskok již dvaačtyřiceti vteřin. Třetí místo nadále hájí Wilhelm (GER), tomu ale do vedoucího Nizozemce chybí už minuta a dvacet sekund.
     
    Finn
    Hogh-Christensen (DEN) navýšil náskok před Trujillo Villarem (ESP) na dvanáct sekund. Na Španělově úrovni je také Ainslie (GBR). Michael Maier se posunul o jedno místo na sedmnáctou pozici a ztrácí šedesát šest vteřin.
     
    RS-X
    V cíli je Karel Lavický třicátý se ztrátou 5:27 na vítěze van Rijsselbergeho (NED). Za ním o dvaačtyřicet vteřin zaostal Miarczynski (POL) a o osmdesát sekund Wilhelm (GER).
     
    Star
    Konečně máme i představu o dění ve Staru. Vedou Scheidt s Pradou (BRA), na záda jim ale se čtyřsekundovou ztrátou dýchají Pepper a Turner (NZL). Bez šancí nejsou ani Percy a Simpson (GBR), kteří mají nad čas Brazilců devět sekund.
     
    Finn
    Ve Finnu se bohužel Michael Maier propadl na devatenácté místo, o čtyři sekundy za osmnáctého Zarifa (BRA). Ve vedení stále skvělý Hogh-Christensen (DEN), jehož ve skandinávském tandemu na druhém místě doplňuje Nirkko (FIN).
     
    Star
    Vedení Scheidtovi s Pradou (BRA) příliš dlouho nevydrželo, startovní pole momentálně táhnou Percy a Simpson (GBR).
     
    Finn
    Jízda skončila hned pro čtyři závodníky: Floriana Raudaschla (AUT), Lei Gonga (CHN), Ioannise Mitakise (GRE) a Alicana Kayanara (TUR). U všech je napsáno OCS (On Course Side), což znamená buď, že vystartovali moc rychle, nebo vůbec.
     
    49er
    Odstartovala druhá dnešní jízda - ve vedení Outteridge s Jensenem (AUS), za nimi Storck s Moorem (USA) a Seaton s McGovernem (IRL). Vítězové předchozí jízdy Burling s Tukem (NZL) o více než půl minuty za Australany.
     
    49er
    Ve vedení nadále máme Outteridge s Jensenem (AUS), za nimi se pořadí nemění a ztráta se dá ještě stáhnout.
     
    Finn
    Michael Maier nakonec v cíli osmnáctý, vyhrál Hogh-Christensen (DEN) před Raileym (USA) a Nirkkem (FIN).
     
    RS-X
    Rozjela se nám také druhá jízda ve třídě RS-X, Karel Lavický po prvním měření na 29. pozici.
     
    Finn
    Opět vede van Rijsselberge (NED), za ním Wilhelm (GER) a Tobin (NZL).
     
    49er
    Outteridge s Jensenem (AUS) si vypracovali nadějný náskok třiceti pěti sekund na Storcka s Moorem (USA). Třetí Seaton a McGovern (IRL).
     
    RS-X
    Karel Lavický nabral další vteřinky ztráty a je třicátý. Od devětadvacátého Carioloua (CYP) jej ale dělí jen pět sekund, což prakticky nic neznamená.
     
    Finn
    Po páté jízdě ve Finnu je Michael Maier osmnáctý. Je tu samozřejmě ještě prostor na kvalifikaci do medailové jízdy, to by ale musel český reprezentant zlepšit své výkony.
     
    Finn
    Vede nadále Hogh-Christensen (DEN), jenž dojel třikrát první v pěti jízdách. Druhá jízda Finnu by měla začít ve 14:30.
     
    49er
    Skončila nám i druhá dnešní jízda třídy 49er. Nečekaně se až na čtvrté místo propadli Outteridge s Jensenem (AUS) a pozice tak přepustili postupně od prvního místa Storckovi s Moorem (USA), Seatonovi s McGovernem (IRL) a Martinezovi s Fernandezem (ESP). Že by se Španělé konečně probrali?
     
    Star
    Ještě vám dlužím informace o dění ve Staru. Vedou Percy se Simpsonem (GBR) a před druhými Scheidtem s Pradou (BRA) mají luxusní náskok sedmašedesáti vteřin.
     
    RS-X
    Toni Wilhelm (GER) dnes poprvé sesadil Doriana van Rijsselbergeho (NED) z vedení. Před Nizozemce se dokonce dočkali Miarczynski (POL), Tobin (NZL) a jeho propad pokračuje.
     
    49er
    Třídy 49er jsme se pro dnešek již "zbavili".

    Pořadí po čtyřech jízdách z celkových patnácti:
    1. Outteridge - Jensen (AUS) 15 bodů
    2. Burling - Tuke (NZL) 24
    3. Norregaard - Lang (DEN) 26
    4. Freitas - Andrade (POR) 28
    5. von Geijer - During (SWE) 28
     
    RS-X
    Karel Lavický devětadvacátý se skoro čtyřminutovým odstupem. Lehce na něj dotírá Esposito (ITA).
     
    RS-X
    Oficiální časomíra nás trochu oklamala, van Rijsselbergeho (NED) čas nebyl prvně započítán. Nizozemec ani na jedinou chvíli vedení nikomu nepřepustil a s časem 32:05 dojel jako první také do cíle. Za ním Miarczynski (POL) a Wilhelm (GER).
     
    Star
    Ve třídě Star je již také konec. První tři místa postupně obsadily dvojice Percy - Simpson (GBR), Scheidt - Prada (BRA) a Kusznierewicz - Zycki (POL).
     
    RS-X
    Karel Lavický nakonec Espositovi (ITA) o tři sekundy unikl a dojel devětadvacátý.
     
    RS-X
    Po dvou jízdách patří Karlu Lavickému devětadvacáté místo, přičemž stejný počet bodů jej dělí od medailové jízdy. První tři místa se seřadila podle obou jízd, na nichž pódiové zastoupení bylo stejné: van Rijsselberge (NED), Miarczynski (POL), Wilhelm (GER).
     
    Než začnou druhé jízdy Finnu (Michael Maier), Staru a první jízda Laseru (Viktor Teplý), na chvíli muže opustíme.
     
    Třídy Finn, Star a Laser se již rozjely.
     
    Finn
    Michael Maier na devatenáctém místě se ztrátou padesáti sedmi sekund na vedoucího Trujilla Villara (ESP).
     
    Finn
    Trujillo Villar (ESP) nadále navyšuje náskok na druhého Mitakise (GRE), třetího Nirkka (FIN) a celý zbytek startovního pole.
     
    Finn
    Michael Maier nadále devatenáctý s mírným odstupem na osmnáctého Baldassariho (ITA) a sedmnáctého Borysova (UKR).
     
    Laser
    Viktor Teplý tradičně začal na třicátém místě, ve vedení Kontides (CYP).
     
    Laser
    O kousek dál to už je veselejší, i když se ztráta navyšuje. Viktor Teplý se posunul o tři místa na 27. pozici a není vyloučeno, že se nebude v pořadí posouvat dále.
     
    Laser
    Viktoru Teplému se daří čím dál více postupovat v pořadí, aktuálně je pětadvacátý a poměrně reálně ještě může zaútočit i o tři příčky výše. Kontidese (CYP) ve vedení nahradil Maegli Aguero (GUA).
     
    Star
    Druhá jízda Staru je poměrně vyrovnaná - vedou Kusznierewicz se Zyckim (POL) jen o tři vteřiny před Mellebym a Pedersenem (NOR). Vítězové první jízdy Percy a Simpson (GBR) již mírně zaostávají.
     
    Finn
    Ve Finnu se nám bohužel až na dvaadvacátou pozici propadl Michael Maier a nevypadá to, že by se pozice v dohledné době zlepšila. Trujilla Villara (ESP) ve vedení nahradil Karpak (EST).
     
    Star
    U Clarka s Bjornem (CAN) se objevilo OCS a toto jízda pro ně nedopadne dobře.
     
    Laser
    To je škoda, Viktor Teplý zaznamenal sešup o pět míst na 30. pozici. Je však v kontaktu s Foglou Costou (URU), jenž je před ním jen o tři sekundy.
     
    Laser
    Do vedení se mezitím vrátil Kontides (CYP), na záda mu dýchá Slingsby (AUS) a Rammo (EST).
     
    Star
    V této třídě ve vedení vystřídali Kusznierewicze a Zyckiho (POL) Melleby s Pedersenem (NOR). Šance na vítězství ale dále živí i brazilská, švédská, britská, novozélandská a německá loď.
     
    Laser
    V polovině jízdy tedy Viktor Teplý třicátý, nadále vede Kontides (CYP).
     
    Finn
    Michael Maier je bohužel předposlední s náskokem rovné minuty na posledního Zarifa (BRA). Vede Karpak (EST) před suverénem Hogh-Christensenem (DEN).
     
    Laser
    Kontides (CYP) se Slinsgbym (NZL) si to rozdají o prvenství, Viktor Teplý na 32. místě bude bojovat o co nejlepší umístění.
     
    Finn
    Šestou jízdu třídy Finn ovládl Deniss Karpak (EST) o čtyřicet devět sekund lídrem pořadí Hogh-Christensenem (DEN) a o jednapadesát sekund před Ainsliem (GBR).
     
    Laser
    Teplý poskočil o jedno místo na 31. příčku o sekundu za třicátého Mileviciuse (LTU). Slingsby (NZL) mírně stáhl náskok Kontidese (CYP).
     
    Finn
    Po šesti jízdách tak nadále vede Hogh-Christensen (DEN), druhý je Ainslie (GBR) a třetí dnes mírně trápící se Lobert (FRA). Michael Maier se díky nejhorší šesté jízdě propadl na devatenácté místo.
     
    Star
    Kusznierewicz a Zycki (POL) s časem pět sekund pod hodinou mají na druhé Percyho a Simpsona (GBR) náskok pěti vteřin. Ve hře jsou nadále i Loof se Salminenem (SWE) a Scheidt s Pradou (BRA).
     
    Laser
    Viktor Teplý jednatřicátý s dobrou výchozí pozicí pro útok na třicátého Van Laera (BEL). Slingsby (NZL) mocně stahuje náskok Kontidise (CYP) a za chvíli by jej měl předjet.
     
    Laser
    Viktor Teplý byl nakonec v cíli první jízdy 30. Vyhrál Pavlos Kontides (CYP) před Slingsbym (NZL) a Rammom (EST).
     
    Pro dnešek vám děkuji za pozornost, s přáním pevných nervů předávám přenos do rukou kolegy Luboše Váchy.
     
    Laser
    Další, a to čtvrtá jízda kategorie Laser je naplánována na 16:30.
     
    Laser
    Závod je již odstartován a plachtaři se ženou k prvnímu bodu.
     
    Laser
    Plachtaři už projeli kolem třetího bodu. Nejlépe se zatím daří Pavlosi Kontidesovi (CYP) s časem 18:46. Na záda mu dýchá o 23 sekund pomalejší Paul Goodison (GBR). Třetí je Ital Michele Rogolo (+0,27).
     
    Laser
    Dvě přední pozice si zatím hájí ti samí závodníci. Ovšem třetí místo si teď zasloužil Simon Groteluschen (GER)
     
    Laser
    Na třetího Groteluschena (GER) se po projetí 6. bodu pomalu ale s jistotou tlačí Chorvat Tonci Štipanovič, kterému na třetí příčku zbývají "jen" tři sekundy.
     
    Laser
    Závodníci již obepluli i sedmý bod, po kterém si plachtař z Kypru Kontides drží náskok 39 vteřin před druhým Goodisnem (GBR).
     
    Laser
    Pavlos Kontides si vydobyl náskok už 44 vteřin před Goodisnem, který se před osmým bodem zpomalil.
     
    Laser
    Pořadí se už díky velkým rozestupům neměnilo a tak se z nejrychlejšího času 1:02:23 radoval Pavlos Kontides (CYP). Posléze za ním doplul i Paul Goodrison (BGR), a to se ztrátou 47 vteřin. Třetí pozici si zuby nehty uhájil Simon Groteluschen (GER).
     
    Laser
    Pořadí Laser po čtvrté rozjížďce:

    1. Pavlos Kontides (Kypr)
    2. Paul Goodison (Velká Británie)
    3. Simon Groteluschen (Německo)
    4. Tonči Štipanovič (Chorvatsko)
    5. Rasmus Myrgren (Švédsko)
    6. Tom Slingsby (Austrálie)
    7. Rutger van Schaardenburg (Nizozemí)
    8. Thorbjorn Schierup (Dánsko)
    9. Jean Baptiste Bernaz (Francie)
    10. Michele Regolo (Itálie)
     
    To je od nás pro dnešek úplně všechno. není ale všem dnům konec, neboť další plachtařské starty jsou na programu zítra, a to úderem 13. hodiny.
    Děkujeme za pozornost a přejeme příjemný zbytek dne. (18:08:25)

    Daniel Polách

    Luboš Vácha

    bahis siteleri